Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Test Candy Bota [Od zera do SFE]

Tluczek9902

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. w tym temacie będę zamieszczać screeny i informacje z danego dnia co i ile uzbierałem CandyBotem.

<klik> link do tematu z CandyBotem

<klik> link do tematu z Palla by Pallavia

Aktualnie CandyBot jest jednym z najlepszych botów za darmo.

Informacje będą zamieszczone prawdopodobnie wieczorem / następnego dnia rano.

Na koncie będzie używana prawdopodobnie Palla by pallavia.

Serwer na którym gram to Global Europe 1.

Używam innego niż Polskie proxy, dla tego wszystko mam tańsze, co pomoże w uzyskaniu UFE

77619516607085419668.png

Główne cele:

-Zrobienie full profilu pod boxy. (34PP najkrótsza droga) [Koszt za CDD to ~~2.2m uri lub 39 zet]

72468984669615290950.png

-Zrobienie SFE

Poboczne cele:

1. -Kupienie PET'a 
  2. -Wyexpienie go na 8 lvl                                                                              
  3. -Zakup Spearheada 
  4. -Kupienie zbieracza                                                                                   
  5. -Kupienie 5 radarówek, 7 na boxy                                                             
  6. -Zrobienie starej FE                                                                                   
  7. -Zrobienie pierwszej części profilu [6 PP - 69,3K uri]***                                  
  8.  -Zrobienie drugiej części profilu [6PP->23pp - 645,5K uri]***                       
  9. -Zrobienie ostatniej części profilu [23PP->34PP - 1.493.400  uri]***
  10. -Uzbieranie 1m skrzynek bonusowych
  11. Ukończenie tylu Zet, aż będę mieć full profil pod boxy i full havocków.
  12. Ukończenie tylu Kapp, aż będę mieć full herculesów
  13. Złożenie Apisa
  14. Złożenie Zeusa
  15. 40 LF4
  16. 40 LF4 w pełni ulepszonych
  17. 25 BO2 w pełni ulepszonych
  18. Uzyskanie 20 poziomu i wyżej
  19. "Czas na bitki" :D
  20. Uzbieranie ponad milion x4
  21. Uzbieranie ponad 20m amunicji [Oprócz x1]
  22. PRZETRWAĆ BanWave [ban = zakończenie projektu]      

***(Chodzi tutaj o to, że są 3 umiejętności, które zwiększają dochód z skrzynek bonusowych)

Podwajacz boxów:

AKTYWNY

Do 26 stycznia

PREMIUM

AKTYWNE

Do 19 stycznia

RABAT

AKTYWNY

Do 19 stycznia

AKTUALNE ZAROBKI URIDIUM

first hour - 3h

10h - 19k

16h - 34k

Gdy nie będzie miejsca, najstarsze dni będą usuwane [Oprócz dnia rozpoczęcia bocenia]

OPÓŹNIENIE BYŁO PONIEWAŻ ZMIENIALIŚMY KONTO Z RUSKIEGO NA WENEZUELSKIE PROXY!!

Aktualnie jest takie wyposażenie jak:

-Spearhead

-3 LF3

-3 LF2

-11 naj. napędów

-2 BO2

-2 irysy

-1 flax

Dzień pierwszy: 12 styczień

-Założenie konta.

-Kupienie podwajacza

-Kupienie rabatówki

-Zrobienie kilka startowych misji

-Kupno paru gen. speeda

-Kupno Pirani

-Rozpoczęcie bocenia

Dzień drugi:

-Kupienie speara

-Kupienie paru gen. speeda

-Uzbieranie 35k uri [i wydanie tego na PET'a]

Na koncie jest:

-0 uridium

-284 energii

-56,227 amunicji

Dzień trzeci:

-Kupno 2 irysow

-Wylicytowanie takich rzeczy jak:

.CPU auto-rakiety

.Slot-CPU 2

.CPU Autonaprawa

Na koncie jest:

-1,420 uri

-451 energii (+ 267)

-100,947 amunicji ( + 44,720)

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czemu 7wydobywczych nie lepiej 3 i 9 radarow? albo na odwrot to bylo nie pamietam

i czy tez tak masz ze jak ci candy peknie to stoi na porcie dopoki nie klikniesz na mape?

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

Czemu 7wydobywczych nie lepiej 3 i 9 radarow? albo na odwrot to bylo nie pamietam

i czy tez tak masz ze jak ci candy peknie to stoi na porcie dopoki nie klikniesz na mape?

Aktualnie jeszcze statek mi nie zginął, ponieważ latam na x-1 ciągle. Uzbieram na peta, zaczne go levelowac to będę musiał się przenieść na x-2 a tam na pewno padne nie jeden raz to dam znać

5 radarów, bo zasięg jest 60% całej mapy.

Opublikowano

4-5 Radarów to jest max :) resztę wydobywcze :) Radarowe to się sprawdzają na 4-5 jak szukasz uberów a na boxy nie potrzeba więcej.

Opublikowano

4-5 Radarów to jest max :) resztę wydobywcze :) Radarowe to się sprawdzają na 4-5 jak szukasz uberów a na boxy nie potrzeba więcej.

Właśnie chce kupic 5 radarowych ale zanim dojdę do momentu gdzie zacznę to kupować to troche minie czasu

Opublikowano

Dodaj do celów pobocznych złożenie wrót hadesu lub nowych wrów

Nie będę się skupiać na tych wrotach. Bardziej zety dla cdd i kluczy i havockow + kappy dla herculesow i lf4

Opublikowano

Ok. Zeta do pobocznych i będę bardzo zadowolony.

P.S.

Nagrywasz to czy tylko piszesz co i jak?

Opublikowano

Ok. Zeta do pobocznych i będę bardzo zadowolony.

P.S.

Nagrywasz to czy tylko piszesz co i jak?

Piszę, za niedługo też może zdjęcia jakieś. A co do nagrywania to nie wiem, możliwe że kiedyś zrobię jak zbiera mi przez 10h ;p

edit: Została dodana masa celów pobocznych. Czy jest to wykonalne? ZOBACZYMY :D

Opublikowano

Bardzo fajny temat. Właśnie pobrałem tego bota i boce na pchełce, czy ktoś wie czy banują? bo lekki strach puścić na głównym :D

Opublikowano

Bardzo fajny temat. Właśnie pobrałem tego bota i boce na pchełce, czy ktoś wie czy banują? bo lekki strach puścić na głównym :D

Lepiej nie puszczaj, trzeba poczekac bo bot wyszedl niedawno ;p

Opublikowano

zobaczymy jak ci to pójdzie ja zaczynałem bocic 2 miesiące temu na koncie był jedynie pet 8lvl i spearhead po 2 miesiacach bocenia na tinytask'u 10havok 10herkules 32lf4 30lf4na16, 42pp 20bo2 na 16, designy wszystkie dostępne na dziennej i tygodniowej, pp jedynie zrobione teoria grawitacji 2 5/5 reszta pp pod uniki i grube. 9 wydobywczych 3 radarowe. na koncie podwajacz i premium 

Opublikowano

zobaczymy jak ci to pójdzie ja zaczynałem bocic 2 miesiące temu na koncie był jedynie pet 8lvl i spearhead po 2 miesiacach bocenia na tinytask'u 10havok 10herkules 32lf4 30lf4na16, 42pp 20bo2 na 16, designy wszystkie dostępne na dziennej i tygodniowej, pp jedynie zrobione teoria grawitacji 2 5/5 reszta pp pod uniki i grube. 9 wydobywczych 3 radarowe. na koncie podwajacz i premium 

Ty robiłeś na tinytasku za którego jest mała szansa na bana a ja cisnę na bocie 10h-17h dziennie.

Opublikowano

Poradnik jest super i CI co zaczynają grę polecam go bardzo bo nigdzie indziej się nie dowiesz co robić . Akurat ten temat też służy tym co nie chcą grać na bocie a mają trochę kasy :)

Opublikowano

Ja bocę na amerykańskim globalnym 4 (-9 on naszego czasu) nikkogo nie ma to bocę podczas gry w inne gry i żyję.

Zależy od serwera. Jeśli grasz na często odwiedzanych serwerach to się chowaj.

Opublikowano

Jak masz skonfigurowanego candy? Mi za nic nie chce działać :v

Co Ci się dzieje dokładnie?

Jeżeli masz białe okno, musisz mieć ustawione w wyglądzie systemu 4 opcje [Wystarczy, że zaznaczysz 2 ostatnie czyli "Włącz kompozycję pulpitu" i "Włącz przeźroczystość" a reszta sama się pojawi i włączy.

Jeśli bot nie chce zaznaczać na mapę i latać - prawdopodobnie masz sensivity boxów ustawione na 75. W takiej sytuacji bot mi staje w miejscu i nic nie robi. Chyba, że pojawi się obok niego skrzynka to ją zbierze jednak nic po za tym.

Jeżeli bot stoi w miejscu i nic nie robi, musisz mieć klienta na 2D, większość rzeczy schowana [takie jak drony itd], tło minimapy MUSI być wyłączone, dodatkowo musi być włączona obramowanie, aby bot wiedział gdzie jest minimapa.

Jeśli masz błąd podczas logowania, to masz prawdopodobnie Windows Update KB3132372, który nie pozwala Ci się zalogować do bota. <klik> Tutaj masz wszystko po angielsku wytłumaczone jak się pozbyć tego błędu.

Aktualnie to tyle co zauważyłem z błędów bota.

A teraz parę rzeczy co robi ten bot źle:

-Omija ~~20% skrzynek bonusowych po prostu przelatując obok nich

-Nie zapamiętuje miejsca położenia skrzynek. Na przykład dajmy na to, że bot leci środkiem, po prawej widzi 2 boxy i po lewej widzi 2 boxy. Bot losowo podleci do jednej z stron [dajmy na to na lewą stronę] i zapomni, że po prawej też były skrzynki i do nich nie podleci, tylko zaznaczy na mapie losowe miejsce i będzie szukać kolejnych skrzynek.  Kolejne ~~10% tracenia na skrzynkach. 

Jeśli będziemy mieli PET'a, który będzie mieć parę radarówek i protokołów na boxy nie będzie z tym problemu, gdyż boxy których nie zbierzemy, zbierze PET.

-Połączenie tasków: Zbieranie boxów + bicie NPC to nie jest najlepszy pomysł choć uridium perhour na x-8 wyciągnie spokojnie 2k-4k, a uridium nie będzie się zmniejszać jak przy boxach. Bot po ubiciu aliena myśli ponad sekundę co ma zrobić, marnuje tylko czas.

-Bot raz na jakiś czas zawiesza się na parę sekund. Tzn klika na boxa, następnie [nie dolatując i nie zbierając boxa] klika na minimapę. I tak klika kilka razy. Odblokuje się aż w końcu wybierze, co woli.

Na razie to tyle co zauważyłem z zachowania bota, może dla kogoś się te informacje przydadzą :)

PS: SZYKUJCIE SIĘ TEŻ NA TEST POLSKABOT [Jeśli się dostanę do beta testów. Porównam wyniki i zobaczę który bot lepszy, nie krytykując oczywiście programu albo i nawet samego twórcy jak stworzył bota, bo to nie o to chodzi].

Opublikowano

Genialnie, pomogło! :)

A jak przesunąć okienko minimapy? Bo mam je prawie na środku ^.^

"Open map", przeciągasz minimapę na prawą stronę i już ;p, potem closemap i bot automatycznie zacznie pracować

Opublikowano

Mam na myśli tą minimapę w grze :P

Bot sam z siebie zaczął mi bić sojusznika, chyba coś jest nie tak ^.^

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Mam na myśli tą minimapę w grze :P

Bot sam z siebie zaczął mi bić sojusznika, chyba coś jest nie tak ^.^

To tak napisałem. Gdy klikniesz "Open Map" w overview, otworzy Ci się okno gdzie bot nie będzie działać i będziesz mieć pełną kontrolę nad tym co widzisz na okienku. W tym oknie co Ci wyskoczy możesz zmienić wszystkie opcję, przesunąć mapę bez ryzyka, że bot Ci przestanie działać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...