Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Masz problem z CanyBotem? Zajrzyj tutaj!

Tluczek9902

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W tym temacie będę starał zamieszczać informacje co zrobić aby bot działał poprawnie. [Podawajcie jakieś informacje nowe, których tu nie ma].

Zacznijmy od tego, że gdy odpalisz bota i się zalogujesz nie będziesz mieć mieć białego okna, tylko ekran ładowania mapy. Jeśli masz białe - najwyraźniej robisz coś źle.

Aby odpalić bota musisz kliknąć przycisk PLAY [lewy górny róg, strzałka w prawo]

Musisz mieć zaaktualizowany FlashPlayer

Z tego co wiem, CB korzysta z Internet Explorer, więc jego też warto mieć zaaktualizowanego.

Jeżeli masz białe okno, musisz mieć ustawione w wyglądzie systemu 4 opcje [Wystarczy, że zaznaczysz 2 ostatnie czyli "Włącz kompozycję pulpitu" i "Włącz przeźroczystość" a reszta sama się pojawi i włączy. A najlepiej jak ustawisz wygląd systemu na jak najlepszy wygląd [To już do lepszych PCtów]

Jeśli bot nie chce zaznaczać na mapę i latać - prawdopodobnie masz sensivity boxów ustawione na 75. W takiej sytuacji bot mi staje w miejscu i nic nie robi. Chyba, że pojawi się obok niego skrzynka to ją zbierze jednak nic po za tym.

Jeżeli bot stoi w miejscu i nic nie robi, musisz mieć klienta na 2D, większość rzeczy schowana [takie jak drony itd], tło minimapy MUSI być wyłączone, dodatkowo musi być włączona obramowanie, aby bot wiedział gdzie jest minimapa.

Jeśli masz błąd podczas logowania, to masz prawdopodobnie Windows Update KB3132372, który nie pozwala Ci się zalogować do bota. <klik> Tutaj masz wszystko po angielsku wytłumaczone jak się pozbyć tego błędu.

Jeżeli bot klika Ci bardzo szybko na mapę musisz mieć wszystkie opcje na off, dodatkowo 2D. Mapa najlepiej w prawym dolnym rogu, ustawienia wyglądu systemu na "Jak najlepszy wygląd", background minimapy na off [Czyli musisz mieć czarną minimapę] 

Czy Candybot działa na [Podajcie informacje do uzupełnienia :)

Windows 7: TAK

Windows XP -> na pewno nie działa (z przyczyn renderowania okien poza ekranem, a właściwie sam stary interfejs GDI+).

Windows VISTA -> prawdopodobnie tak
Windows 8 -> Działa
Windows 10 -> musi działać na włączonym renderowaniu okien poza ekranem

Greetings,

Kacu.

Opublikowano

Windows XP -> na pewno nie działa (z przyczyn renderowania okien poza ekranem, a właściwie sam stary interfejs GDI+).

Windows 8 -> musi działać na włączonym renderowaniu okien poza ekranem

Windows 10 -> tak samo jak Windows 8

Edit:

Wiem, że "Pfff... twórca AutoBot'a się wypowiada na temat CandyBot'a", ale ja wiem na jakiej zasadzie on działa.

btn_donate_SM.gif - Zmotywuj mnie do dalszej pracy. ;)

Opublikowano

Windows 8 -> musi działać na włączonym renderowaniu okien poza ekranem

Windows 10 -> tak samo jak Windows 8

Edit:

Wiem, że "Pfff... twórca AutoBot'a się wypowiada na temat CandyBot'a", ale ja wiem na jakiej zasadzie on działa.

To mało wiesz, bo posiadam ósemkę bez włączonego renderowania i normalnie działa. Także w temacie można zmienić, że z 8 candy funkcjonuje normalnie.

Opublikowano

Mi nie działa (bot odpala itp) ale nic nie robi

at System.Drawing.Image.get_Width()
   at System.Drawing.Bitmap..ctor(Image original)
   at CandyBot.Utils.SearchImage.search(Bitmap& small, Bitmap& source, Int32& tol, Boolean trans)
   at SnmG0Zs0sRu0HeW3R3.IacTyTIilwCf2awY1A.TZ8NTpVHXT(Bitmap  , Bitmap  , Int32  )
   at M5eKSxRtuuDw5yheXj.dDiDj9dphX4WMAHTcN.jlA8LQWSo()
   at M5eKSxRtuuDw5yheXj.dDiDj9dphX4WMAHTcN.JkMtGEiSL()
   at M5eKSxRtuuDw5yheXj.dDiDj9dphX4WMAHTcN.sZpk8DpOA()
15:02:13: Parameter is not valid.

at CandyBot.Utils.SearchImage.search(Bitmap& small, Bitmap& source, Int32& tol, Boolean trans)
   at SnmG0Zs0sRu0HeW3R3.IacTyTIilwCf2awY1A.TZ8NTpVHXT(Bitmap  , Bitmap  , Int32  )
15:02:13: Object is currently in use elsewhere.

at SnmG0Zs0sRu0HeW3R3.IacTyTIilwCf2awY1A.cwONSaLn6W(Bitmap  , Bitmap  , Int32  , Point&  )
15:02:13: Parameter is not valid.

at SnmG0Zs0sRu0HeW3R3.IacTyTIilwCf2awY1A.cwONSaLn6W(Bitmap  , Bitmap  , Int32  , Point&  )
15:02:19: Object is currently in use elsewhere.

at System.Drawing.Image.get_RawFormat()
   at System.Drawing.Graphics.DrawImage(Image image, Int32 x, Int32 y, Int32 width, Int32 height)
   at System.Drawing.Bitmap..ctor(Image original, Int32 width, Int32 height)
15:02:19: Parameter is not valid.

15:02:26: Object is currently in use elsewhere.

Bo narkomani mają piekło na ziemi, czyściec przechodzą w momencie śmierci, cała trucizna uwalnia się w ostatnim oddechu. I potem mają swoją wymarzoną, wyczekaną i wyćpaną szczęśliwość.

21076673_155844708327715_28800624_n.jpg

Opublikowano

To mało wiesz, bo posiadam ósemkę bez włączonego renderowania i normalnie działa. Także w temacie można zmienić, że z 8 candy funkcjonuje normalnie.

Masz AERO włączone, więc renderuje.

btn_donate_SM.gif - Zmotywuj mnie do dalszej pracy. ;)

Opublikowano

Zamknij ten podgląd okna i kliknij w lewym górnym rogu tą strzałkę

I jakie masz ustawienia?

Wiem jak się włącza ale i tak sie nic nie dzieje daje ssy: 1. http://screenshooter.net/100284703/lqhwlsf  2. 

To jest ukryta treść, proszę
3. 

A ustawienia mam wszystko OFF oprócz ramek na mapce :] (Darkorbit)

Bo narkomani mają piekło na ziemi, czyściec przechodzą w momencie śmierci, cała trucizna uwalnia się w ostatnim oddechu. I potem mają swoją wymarzoną, wyczekaną i wyćpaną szczęśliwość.

Opublikowano

Wiem jak się włącza ale i tak sie nic nie dzieje daje ssy: 1. http://screenshooter.net/100284703/lqhwlsf  2. 

3. 

A ustawienia mam wszystko OFF oprócz ramek na mapce :] (Darkorbit)

W Settings ustaw docelową mapę gdzie ma Ci bocić. masz "Target map x-1"

Opublikowano

To nic nie daje sprawdzałem.   /wszystko działa tylko nie klika (nie szuka boxow)

Opublikowano

A mój problem jest taki, że candy dość często nie bije NPC po mimo że powinien. Czasami od razu nie bije a czasami bije przez 2h a nagle przestaje i jedynie co robi to podlatuje do nich , namierza i stoi.... amunicje itd ma

Opublikowano

Takie parę pytań odnośnie możliwości CandyBot-a...

Robi wrota, w sensie jak sam wlecę np do alphy i ustawie by bił i krążył to je zrobi? 

Sam zmienia configi bo z tego co dziś widziałem to nie zmieniał (a nie zalazłem opcji by ustawić zmianę config (automatycznie))?

Opłaca się ustawianie że np co 45min zmieni mapę x2/x3 (czy coś w tym rodzaju) czy to nie wpłynie na ilość urki jaka wpada?

Da się ustawić by bot automatycznie zbierał i sprzedawał surowce?

Z góry dzięki za odpowiedź :]

w5cNAHm.png

Opublikowano

Ok sprawdziłem i niestety bot nie robi GG :/

Ustawił SAB i kręcił się w kółko, nie zaznaczał NPC-tów i tym bardziej ich nie był :[

Ustawiłem by tylko bił i krążył, wleciałem w GG i go uruchoniłem...

w5cNAHm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...