Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban na faceit

tomaszsw6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kilka dni temu zagrałem (jeden z wielu) mecz Faceit z dwoma kolegami. Nie mam wykupionej subskrypcji, gram jako unranked. Był to najdłuższy mecz w moim życiu, niestety skończyło się na 25:22, ponieważ wyrzuciło mnie z serwera i wyskoczyło okienko, że zostałem wyrzucony. W tej samej chwili koledzy krzyczeli, że dostałem VAC'a, ale nie zauważyłem niczego w menu. Okazało się, że zbanowano mnie na Faceit'ie do 2018r.

Rzecz w tym, że nigdy nie używałem żadnych cheatów ani wspomagaczy i tu pytanie: czy może być to jakiś błąd?

Pisałem do supportu, który odpisał mi, że skoro antycheat to wykrył, to mnie nie odbanują i nie będą badać sprawy! Gdy gram mecz Faceit zostawiam włączonego Google Chrome, mam parę map z Workshopa.

Irytuje mnie fakt, że jakiś cheater gra sobie niewykrywalnie, a ja z powodu jakiegoś błędu nie mogę grać 2 lata. Czy ma ktoś jakiś pomysł czym mogło to być spowodowane?

Jeżeli ktoś ma zamiar tu pisać, że skoro tak jest to miałem cheaty itp. to niech nie pisze, proszę. Gdybym cheatował, pogodziłbym się z tym i już, ale nie, jestem wkurr.. na to, że mam takiego pecha i akurat mnie się to przydarzyło, więc chcę to po prostu wyjaśnić i być może mnie odbanować.

Pozdrawiam,

Tomek.

Opublikowano

Nie obchodzi ich to, że ich antycheat może mieć błędy albo kolidować z przeglądarką lub innymi zewnętrznymi programami nie-cheatami?

Opublikowano

jeśli chodzi o free to play to tak, pewnie mają to gdzieś. A nawet jeśli, to takich przypadków jest na tyle mało, że nie mają nawet podstaw aby się za to zabrać, bo im tego nie udowodnisz.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Jeżeli miałeś wcześniej bana na faceit, otrzymasz go ponownie na innym koncie i tak chyba było w twoim przypadku.

Trzeba było zmienić IP, przeczyścić ciasteczka itp.

Opublikowano

No dobrze, a czy istnieje jakaś szansa, że taki sam błąd wykryje VAC w grze rankingowej na serwerach Valve?

Od tego czasu boję się grać "rankedy".

Opublikowano

faceit =/= mmy, więc możesz grać spokojnie

wgrywałeś coś do csa?

Opublikowano

faceit =/= mmy, więc możesz grać spokojnie

wgrywałeś coś do csa?

Nie wgrywałem absolutnie nic. Żadnych configów, shaderów itp.

Moja rada, wyczyść kompa z syfu sprawdź spójność plików csa a najlepiej przeinstalowac go.

Tak zrobię, ale później. Może coś się wyjaśni.

Opublikowano

Może użyłeś jakieś tam komendy, nie pamiętam jakiej, ale gość pisał na reddicie że wpisał jakąś komendę i tez dostał bana za cheaty. Napisz do supportu i wyjaśnij im wszystko

Jeśli chcesz żebym ci odpowiedział na pytanie, nie zapomnij zacytować mojego postu lub mnie oznaczyć  :)

Opublikowano

Może użyłeś jakieś tam komendy, nie pamiętam jakiej, ale gość pisał na reddicie że wpisał jakąś komendę i tez dostał bana za cheaty. Napisz do supportu i wyjaśnij im wszystko

Jedyne komendy jakich używam to: "volume 0.2" i "voice_enable 0/1" :)

A support odpisał: "You have been suspended from the platform for cheating, as you were detected by our anticheat. This decision is final and the suspension will not be lifted."

Po prostu mają to gdzieś :)

Myślę, że ta sprawa może być już uważana za zamkniętą. Nic się nie da zrobić. Mam, co prawda, drugie konto z CS:GO, ale chciałem naprawić to, co było niezgodne z ich antycheatem, żeby nie było powtórki. Ale, ponieważ to jest rzadki przypadek to wydaje mi się, że nikt mi nie pomoże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...