Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

miMargo - Margonem mini bot

Sunnyline2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przedstawiam wam pierwszego mojego bota do Margonem Mini

imageedit_3_5931849893.gif

Bot jest w fazie alpha, jak na razie mogą występować bugi gdyż kod jest dosyć niezoptymalizowany..

Ogółem wszystko działa, bot bije potwory na wybranej mapie aż do końca staminy..

Leczy do podanego poziomu zdrowia (tam gdzie 85 jest)..

Krótki poradnik jak się zalogować

Po prostu podajecie poprawne dane do logowania, następnie klikacie 'Sprawdź'.. Zostanie pobrana lista dostępnych postaci, wybieracie którą chcecie grać i klikacie zaloguj..

Zostanie wczytana lista map oraz lista mikstur leczniczych przytrzymując "SHIFT". Teraz tylko nadusić start i gotowe.

Pobranie:

To jest ukryta treść, proszę
To jest ukryta treść, proszę

Funkcje bota będą na pewno poprawione.. kiedyś..
Hasło do archiwum: Sunnyline2

• Odpowiedzi 161
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z*******e, kocham Cię gościu :3 Jak to jest z wyczerpaniem, leci czy nie ?

*.*
Lajk mile widziany.

Opublikowano

Zaraz sprawdzę na innym koncie, napiszę 

PAMIĘTAJCIE O USUNIĘCIU SPACJI NA KOŃCU HASŁA :D

Działa. 
http://screenshot.sh/n9hgi4BIxIczn
Zobaczymy jak to potem będzie.

UWAGI:
Po zalogowaniu się i wybraniu postaci nie można jej zmienić - pole staje się szare, i nick niby widać, no ale postki zmienić nie można.

Czy bocik wie o czymś takim jak mixy ze staminą?  ;) dobrze by było dodać opcje "używaj mixów ze staminą", ale nie jestem programistą i nie wiem czy to łatwe do zrobienia - to tylko sugestia.
Drugie - jeżeli już widać ile itemów się zdobyło - dodałbym opcję sprzedawania śmieci (i jak bumerang wraca temat butelek ze staminą - no bo nie ma sensu ich sprzedawać. 
Trzecie - mixy zdobyte w walce. No właśnie - co z nimi? Pojawiają się w okienku po zdobyciu? Wykrywa je w ogóle? Nie wiem na jakiej zasadzie działa to wykrywanie(czy po statach czy po nazwie). 
Czwarte - nie mogłem klepać NIEODBLOKOWANEJ lokacji. Dobrze by było, gdyby programik pobierał info o odblokowanych albo ewentualnie sam dążył do odblokowania lokacji.
Piąte - przydało by się w statystykach dodać lokację w której aktualnie znajduje się postać - informacyjnie, bo jak zostawię gdzieś poza miastem to będzie mi lecieć tylko te 6h i koniec.

Szóste - Może też jakieś elitki? 

Siódme - jak to działa po wywaleniu z gry? Chodzi mi tu o przerwy techniczne. 

ÓSME - Jest wbudowany odnawiacz strzał?
Nie mam zarzutów co do działania, co prawda to pierwsze 10 minutek ale zostawię na nockę i zobaczym. I tak CHWAŁA CI, że nie chcesz za wersje próbne ani grosza - bo nie dałbym złamanego za coś, co jest w wersji Alpha(mimo, że śmiga git). 
Verex - zanim znów tu zajrzysz i zjedziesz gościa, to rozpędź się i z baranka w ścianę. Jedziesz po wszystkich którzy tu coś stworzyli, a sam zrobiłeś tylko bota na e2 z ceną wywaloną w kosmos. 

Opublikowano

Nie mam czasu sprawdzać bota z zadnej perspektywy, ale już co mi się nie podoba, to fakt, że bot działa, a my prawie nie wiemy co robi, a może właśnie wysyła wasze monety?

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Pytanie za 100 pkt jak to działa :) wysyła pakiety ? jeżeli chodzi o leczenie i staty jak hp to pobiera cały kod html i wysysa dane czy wyciągasz to z zapytań ? z góry dzięki za odpowiedź

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Opublikowano

Zaraz sprawdzę na innym koncie, napiszę 

PAMIĘTAJCIE O USUNIĘCIU SPACJI NA KOŃCU HASŁA :D

Działa. 

http://screenshot.sh/n9hgi4BIxIczn

Zobaczymy jak to potem będzie.

UWAGI:

Po zalogowaniu się i wybraniu postaci nie można jej zmienić - pole staje się szare, i nick niby widać, no ale postki zmienić nie można.

Czy bocik wie o czymś takim jak mixy ze staminą?  ;) dobrze by było dodać opcje "używaj mixów ze staminą", ale nie jestem programistą i nie wiem czy to łatwe do zrobienia - to tylko sugestia.

Drugie - jeżeli już widać ile itemów się zdobyło - dodałbym opcję sprzedawania śmieci (i jak bumerang wraca temat butelek ze staminą - no bo nie ma sensu ich sprzedawać. 

Trzecie - mixy zdobyte w walce. No właśnie - co z nimi? Pojawiają się w okienku po zdobyciu? Wykrywa je w ogóle? Nie wiem na jakiej zasadzie działa to wykrywanie(czy po statach czy po nazwie). 

Czwarte - nie mogłem klepać NIEODBLOKOWANEJ lokacji. Dobrze by było, gdyby programik pobierał info o odblokowanych albo ewentualnie sam dążył do odblokowania lokacji.

Piąte - przydało by się w statystykach dodać lokację w której aktualnie znajduje się postać - informacyjnie, bo jak zostawię gdzieś poza miastem to będzie mi lecieć tylko te 6h i koniec.

Szóste - Może też jakieś elitki? 

Siódme - jak to działa po wywaleniu z gry? Chodzi mi tu o przerwy techniczne. 

ÓSME - Jest wbudowany odnawiacz strzał?

Nie mam zarzutów co do działania, co prawda to pierwsze 10 minutek ale zostawię na nockę i zobaczym. I tak CHWAŁA CI, że nie chcesz za wersje próbne ani grosza - bo nie dałbym złamanego za coś, co jest w wersji Alpha(mimo, że śmiga git). 

Verex - zanim znów tu zajrzysz i zjedziesz gościa, to rozpędź się i z baranka w ścianę. Jedziesz po wszystkich którzy tu coś stworzyli, a sam zrobiłeś tylko bota na e2 z ceną wywaloną w kosmos. 

@Elraen

Nigdy nie grałem długo w margonem, nie mam konta z dużym poziomem wiec nie ma wielu rzeczy dodanych ponieważ nie mam o nich pojęcia xD

Gdyby ktoś mi udostępnił takie konto, wtedy mógłbym dodać różne inne funkcje.

Podkreślam, że jest to wersja alpha.

Odpowiadam na pytania:

1.Nie wie o takich itemach ponieważ sam o nich nie wiem xD

2.Pracowałem nad tą funkcja, jest już nawet w kodzie bota https://gyazo.com/d7100c9909d3d9941bcdb45960c3f6bb

3.Drop nie jest dodawany do żadnych okien (trzeba ponownie relognąć aby sie pojawiły) - bedzie poprawione

4.Zrobi się.

5.Zrobi się.

6.Zrobi się.

7.Relogowanie jest w kodzie bota lecz alhpa tego nie używa.

8.Zrobi się.

Dzięki za rady xD

@1373230489-U611928.pngVereX. nie chcesz - nie pobieraj.

Możesz użyć wiresharka do sprawdzenia wysyłanych pakietów.

Nie mam jak Ci tego udowodnić, ale kod jest czysty.

@elopro1232 używasz systemu 32 bitowego, a packer niestety chyba ich nie obsługuje. Musisz poczekać na nowa wersje.

Opublikowano

Ale cebulom jedzie uuuu, jak parzy w oczy. Jak ktoś coś udostępnia publicznie to mogę to krytykować.

@1373230489-U611928.pngVereX. nie chcesz - nie pobieraj.

Możesz użyć wiresharka do sprawdzenia wysyłanych pakietów.

Nie mam jak Ci tego udowodnić, ale kod jest czysty.

Nie mam czasu się takimi śmiesznymi projektami zajmować, co mi z pakietów, nie będę przecież siedział 1000h i sprawdzał kiedy wyślę, albo wyrzuci coś ważnego.

Jestem ciekawy ile osób zaryzykuje, wiedząc jak to skończyło się we wcześniejszych botach.

Masz rację, nie chcę i nie będę pobierał, ostrzegam tylko potencjalne ofiary.

Śmiałbym się gdyby to był znów zwykły C# i ukryte okienko przeglądarki, heh.

Podsumowując, ja bym tego nie pobierał, szkoda nerwów, nie macie żadnej pewności, że to nie jest kolejny scam.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Ale cebulom jedzie uuuu, jak parzy w oczy. Jak ktoś coś udostępnia publicznie to mogę to krytykować.

Nie mam czasu się takimi śmiesznymi projektami zajmować, co mi z pakietów, nie będę przecież siedział 1000h i sprawdzał kiedy wyślę, albo wyrzuci coś ważnego.

Jestem ciekawy ile osób zaryzykuje, wiedząc jak to skończyło się we wcześniejszych botach.

Masz rację, nie chcę i nie będę pobierał, ostrzegam tylko potencjalne ofiary.

Śmiałbym się gdyby to był znów zwykły C# i ukryte okienko przeglądarki, heh.

Podsumowując, ja bym tego nie pobierał, szkoda nerwów, nie macie żadnej pewności, że to nie jest kolejny scam.

https://gyazo.com/d7100c9909d3d9941bcdb45960c3f6bb https://gyazo.com/52c5cc8a4a8ae500b2cd48e1ca374c5b

To wygląda całkiem na bota który obsługuje przeglądarkę xDDDDDD

Opublikowano

Testowałem ładnie działa, aktualnie nie widzę zagrożenia, to że bot wymaga podania loginu i hasła to normalne aby mógł nawiązać połączenie przez http requesty, otrzymujecie coś za darmo i jeszcze płacz. Czekam nie cierpliwie na wersje pod .com ;)

Opublikowano

Verex - jak na razie, to tylko ty cebule pokazujesz, jadąc po wszystkich którzy udostępniają coś, co działa, i to działa za free. A resztę opisałem u mnie. Nie podoba się? Zrób lepiej. Masz prawo do krytyki, a ja mam prawo do krytyki ciebie, panie wszechwiedzący. Co do "poprzednich botów" - korzystałem tutaj z czterech na głównym koncie - i nic mi nie zniknęło. Może jakaś paranoja z ciebie wychodzi? 

ZAWSZE JEST RYZYKO UTRATY KONTA. Każdy używający botów o tym wie, bo nie ma NIEWYKRYWALNYCH BOTÓW. I 3/4 użytkowników zapewne prędzej straci konto z powodu własnej głupoty i latania na bocie 24/7, niż dlatego, że ktoś mu je po prostu ukradnie wykorzystując login i hasło.

@Synnyline2 

Jedno takie konto mogę Ci udostępnić - nie jest to duży poziom, ale na poznanie większości funkcji chyba Ci wystarczy. Napisz mi na pw dokładnie co i jak.

Opublikowano

@Sunnyline2 Mam pytanie, mógłbyś mniej więcej wyjaśnić jak dziala program, czy dodałeś do niego jakąś lekką randomizację odstępów czasowych w wysyłaniu pakietów o atakowanie kolejnych potworów? Ponieważ w przeciwnym wypadku jeśli twój program wysyła zapytania cały czas w dokładnie takich samych odstępach czasowych, istnieje możliwość że administracja posiada skrypty które (przy dość szybkim internecie użytkownika bota) coś takiego wychwytują.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dobra, minęło kilka dni "od" - co mi wpadło w oczy:
Bot śmiga prawie bez zarzutu - prawie. Jedyne przerwy w działaniu występują w czasie przerw technicznych - a więc 3 i ~6 w nocy. Z jednej strony jest to uciążliwe - z drugiej strony wymusza na nas, byśmy nie grali 24/7 (ktoś gra od rana czy tam od 15 do 22, po czym puszcza bota na całą noc). Poza tym - jeżeli ktoś chce, to może przecież dwa razy wejść i ogarnąć. 
Co zauważyłem - po przerwie nie można się znów zalogować(wywala mnie, klikam znów "zaloguj" i po wybraniu mapki bot nic nie robi - trzeba zresetować) To, co napisał kolega u góry - Pakiety z danymi są wysyłane co jakiś określony czas, czyli w przypadku sprawdzania można wyłapać banana. To chyba tyle. 

Jak na wersję Alpha - daję mocne 9/10. Pierwsze wydanie zawierające ULTRA mało błędów, może lecieć przez 10h bez przerwy i o ile ma mixy to będzie działać. 

Ciekawostka - na 50 lvlu 50 pkt staminy(czyli 50 minut) daje około 210k expa(na publiku) - oczywiście wszystko zależy od tego, jakie grupki nam się trafią. 

@Sunnyline2 

Z tych ośmiu punktów pierwsze co bym dodał to odnawiacz strzał. Na chwile obecną bocenie na łowcy/tropicielu mija się z celem. A jeszcze przed odnawiaczem zadbałbym o bezpieczeństwo i wsadził losowość pakietów - to, o czym mówił kolega @michacio980
Ile zajęło by Ci na chwile obecną wypuszczenie kolejnej wersji z tymi dwoma udogodnieniami? Nawet chociażby z losowością pakietów, żeby Verex potem nie płakał, że zrobili skany i ktoś dostał bana, że bot zły a Ty działasz na naszą szkodę :(( 

Aha - żeby Ci nie wpadło do głowy to, co było przy kilku innych botach. Na chwile obecną można uruchomić botów kilka, w 3/4 poprzednich było coś na zasadzie "nie można uruchomić więcej niż jeden program naraz". 

Na chwile obecną to i tak jest to kawał dobrej roboty - dziękuję.

Opublikowano

@Elraen

Wiesz cały bot przepisuję od nowa. Cały design będzie inny.. Myślę, że zejdzie koło tygodnia ale na pewno dodam, że pakiety będą wysyłane w losowych odstępach czasowych co zmniejszy szanse na bana, strzały też będą + relogowanie :)

Opublikowano

Fajną rzeczą byłby filtr lota uni, hero, legi, potki do eq reszty niech nie łapie :) taka opcja była by super bo na niektórych expowiskach leci sporo potek ale i śmieci :) 

Opublikowano

Eh... @Keasr223 Gdybyś czytał cały temat, to wiedziałbyś, że dojdzie opcja sprzedawania śmieci. Poza tym - hero/legi z expa na appce(legi w ogóle z jakiegokolwiek expa? lol )? Jedyne heroiki jakie lecą to błoga, i to nie z expa a z elitek. Z expa jedynie uni mixy z wyczerpem. 

Opublikowano

@Sunnyline2 

Czy jeśli założyłbym postać z 20 poziomem doświadczenia i przelał na  nią trochę kaski (15m), bota włączałbym co noc, to jest opcja wbicia 100 poziomu w miesiąc?

­jJzQCLV.jpg

Opublikowano

@Sunnyline2 

Czy jeśli założyłbym postać z 20 poziomem doświadczenia i przelał na  nią trochę kaski (15m), bota włączałbym co noc, to jest opcja wbicia 100 poziomu w miesiąc?

Nie mam pojęcia.. Sprawdź sam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...