Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kotonoha no Niwa / The Garden of Words - czy warto?

TheMadMan9512

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli oglądanie anime traktujesz jak "marnowanie czasu", to nic nie oglądaj.

Odnośnie filmu, to on nie jest "całkiem ładny", lecz to arcydzieło wizualne.
Ogólnie bardzo dobry film, ale  historia niestety niedokończona. Czas jego trwania to zaledwie 45 minut.

Główny wątek to miłość ucznia do nauczycielki.

Ja go oglądałem głównie dla doznań wizualnych i dźwiękowych (skoro to film kinowy, jest dźwięk 5.1).

Opublikowano

Przed chwilą obejrzałem. Warto obejrzeć, mimo, że sama historia nie jest niczym specjalnym (okruchy życia, zawsze zostaną okruchami), ale za to z*******e widoki są :D. Wątpię, że przy tym będą tobie leciały łzy strumieniami, ale naprawdę warto poświęcić te 45min. Jak dla mnie animu 7/10, ale że kreska bardzo mi się podobała, dałem 8 :P Samo zakończenie zaskoczyło mnie o dziwo, pozytywnie.

ps. 300 "chińskich bajek" obejrzanych...

gfgdf

Opublikowano

Przed chwilą obejrzałem. Warto obejrzeć, mimo, że sama historia nie jest niczym specjalnym (okruchy życia, zawsze zostaną okruchami)

Szkoda, że brakuje konkretnego zakończenia.

Jak dla mnie anime 7/10, ale że kreska bardzo mi się podobała, dałem 8 Samo zakończenie zaskoczyło mnie o dziwo, pozytywnie.

Można poczytać o kontynuacji, ale zakończenie nie mogę uznać za zaletę. Wiadomo, że duża różnica odnośnie wieku, ale wolałbym coś innego.

ps. 300 anime obejrzanych...

Ja już z 1000 obejrzałem od ponad 10 lat. :)
Opublikowano

Warto 8-9/10 :) To 45 minut strasznie szybko minie, przed spaniem można obejrzeć. Dobry film, z ładną kreską. Zakończenie raczej na plus, ale mogli dodać chociaż te 15-20 minut i więcej spróbować zmieścić w tytule. Nie pamiętam czy się wzruszyłem.

PS. a myślałem, że to ja przesadzam z oglądaniem bajek xD

Opublikowano

To 45 minut strasznie szybko minie, przed spaniem można obejrzeć.

Najlepiej wieczorem na dużym ekranie z głośnikami 5.1 i przy wyłączonym świetle.

Nie pamiętam czy się wzruszyłem.[/font]

Ja pamiętam, że jakieś sceny mnie trochę zirytowały.

PS. a myślałem, że to ja przesadzam z oglądaniem anime

Na przełomie tylu lat, to wcale dużo nie obejrzałem.

Tak w ogóle to uważam, że wielu fanów nie docenia filmów anime, a zazwyczaj są lepsze od serii TV (nie liczę streszczeń).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...