Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w robieniu gry podobnej do margonem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Zacznę od znanych mi języków : HTML , CSS , trochę PHP ale pawie w ogóle ,a o JAVASCRIPT nawet nie wspomne.

Mianowicie chciałbym stworzyć grę przeglądarkową podobną do magonem. Tylko nie wiem od czego zacząć. Jakby ktoś chciał mi pomóc to mój e-mial: minecraft242@interia pl ( nie patrzcie na email bo mam go od 4 lat i nie gram już w mc -,-) albo tutaj na tym temacie :)

Opublikowano

margonem na początku tworzył mapy w RPGM i stoi na javie, więc sam nic nie zdziałasz. :)

if( awesome ){

console.log('This is Awesome');

}else{

$('body').addClass('give-me-awesome');

}

Opublikowano

­PHP + MYSQL, to jest "jądro". Na drugim miejscu html, css i olej w głowie. W necie jest margatron, silnik z wieloma dziurami, lecz bardzo podobny... przynajmniej nie zaczniesz od zera. :) 

­jJzQCLV.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

HTML(5), CSS(3), JS (+ jQuery), PHP i MySQL. Tyle powinieneś znać. I mieć grafika. I możesz się zabierać za robotę.

19.jpg

Opublikowano

­PHP + MYSQL, to jest "jądro". Na drugim miejscu html, css i olej w głowie. W necie jest margatron, silnik z wieloma dziurami, lecz bardzo podobny... przynajmniej nie zaczniesz od zera. :) 

Aktualne 'jądro' margonem to server C++ i client w javascript. PHP nie nadaje się to takich gier, chyba, że na małej ilości osób. Chodź lepiej już pisać od początku w dobrym języku.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...