Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

4:3 nie rozciągnięte

AntyBolo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

monitor: benq gl2250m
rozdzielczość: 1024x768

mimo, że ustawiam w karcie graficznej, żeby nie rozciągało to mi i tak tą rodzielczość rozciąga, co zrobić ? dodam, że większe rodzielczości 4:3 są nierozciągnięte.

Opublikowano

Sprawdź Rozdzielczość ekranu > Ustawienia Zaawansowane > [Twój sterownik karty graficznej] > Skalowanie ekranu i zaznacz coś w stylu Zachowaj współczynnik proporcji

Opublikowano

Jaka masz karte graficzna? Daj screena jak poustawiales

nie rozumiesz, że przy rodzielczości 1024x768 mam rozciągnięte ale większe rozdzielczości są bb? oznacza to, że mam dobrze ustawione

Sprawdź Rozdzielczość ekranu > Ustawienia Zaawansowane > [Twój sterownik karty graficznej] > Skalowanie ekranu i zaznacz coś w stylu Zachowaj współczynnik proporcji

nie mam takiego czegos

Opublikowano

A myślałeś o sprawdzeniu tego w ustawieniach monitora? Nowsze monitory pozwalają rozciągać ekran bez ingerencji w ustawienia GPU. (nawet mój złomowaty LG 22EN33 to potrafi)

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...