Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jakiej wersji MC aktualnie gra najwięcej osób?

Lisowsky✌

Wersja MC  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiej wersji MC grasz?

• 1.7.2
      6
    • 1.7.10
      6
    • 1.8+
      9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.7.2 wyszło już dawno z użytku.

Obecnie POLSKICH graczy gra najwięcej na wersji 1.7.10 czyli wersja, która wspiera clienty gry od 1.7.X - 1.8.X

Co do zagranicznych graczy i ogółem najwięcej graczy siedzi na najnowszych wersjach 1.8+

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Ja tam czasem do potestowania serwerów grałem na 1.7.2 lecz weszłem ran na wersję 1.8 i ku mojemu zaskoczeniu mam więcej fps.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Moim zdaniem to zależy raczej od serwera ;) Jak ktoś gra na jakim serwerze , to raczej dostosowuję się pod niego :)

Ale wiadomo najwiecej jest 1.7.x-1.8.x

Sam aktualnie robię serwer pod tą wersję :)

Chociaż już w tym tyg jak się nie myle wychodzi nowa wersja :)

Opublikowano

Zależy od wersji mc, czy z modami czy nie..

Bez modów to raczej 1.7/18

Z modami najbardziej popularne to: 1.6.4/1.6.2/1.7.1/1.7.2

Opublikowano

Polecam zrobić ankiete. Co do tematu - na 1.7 - 1.8 jest najwięcej osób. Nie wyobrażam sobie serwera survival (ezhc etc) na samym 1.8

Opublikowano

W Polsce najwięcej graczy gra na 1.7, i najwięcej serwerów jest właśnie na tą wersje. Jesteśmy zacofani, niedługo wychodzi 1.9 ciekawie ile będzie serwerów w Polsce.  

Ale jak robisz serwer, lub masz zamiar polecam 1.8 dużo nowych możliwości.

Opublikowano

Polecam zrobić ankiete. Co do tematu - na 1.7 - 1.8 jest najwięcej osób. Nie wyobrażam sobie serwera survival (ezhc etc) na samym 1.8

Ankieta gotowa, zachęcam do głosowania. ;)

Opublikowano

Globalnie najwięcej osób korzysta z wersji 1.8.8.

Game+Version.borderless.png

natomiast w Polsce wydaje mi się że największy odsetek serwerów, to właśnie serwery na wersji 1.7.x

Opublikowano

Polski minecraft skupiony jest głównie na wersji 1.7.2.

Zagraniczne serwery wykorzystują w pełni świeżości minecrafta, tylko my Polaczki przystaliśmy na wersji 1.7.2, która ma tylko w większości do zaproponowania EASYHC :D.

Opublikowano

Myślę, że mimo wszystko najwięcej osób gra na najnowszej wersji. Takie pobieranie z przyzwyczajenia najnowszego update'a a potem narzekanie, to jest słabe, tamto też. Gram na 1.7.2

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Na wersjach 1.7.10 jest np. więcej modów itd. więc na tej wersji jest przykładowo ileś tam więcej serwerów ale według mnie dużo gra na 1.7.x - Tak jak ktoś wyżej już powiedział zagranicą popularniejsze są wersje 1.8.x a u nas w Polsce popularniejsze są te starsze. 

dlaczego to czytasz?

Opublikowano

Szczerze wolę 1.7.2 z powodów programistycznych.Gdy nauczę się pisać pod 1.7.2 to będzie mi łatwiej pod 1.8x

Ale co pisać?

Co do tematu to ja gram na 1.8.9 (po rocznej przerwie) i mnie dziwi dlaczego w Polsce ludzie dalej grają w na 1.7.X ? Dlaczego serwery są tworzone pod 1.7.X, a nie pod 1.8.X ?

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...