Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualizacja wrzesień dodałem 13 i 14 :)

Kilower lubi to

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<
Jestem równiez na GG: 1484081 również na facebooku >KLIK<
Lenovo Y510p i7-4700MQ // 8GB DDR3 // Lite-on 128GB SSD // NVIDIA GeForce GT 755M // Windows 8.1
Mysz Razer Deathadder

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Cześć, byłbym wdzięczny za pomoc :)

1) Kwota przeznaczona na zakup: 2500zł (+/- 100zł)
2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): 15,6"
3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.): głównie programowanie (pierwszy rok studiów) i multimedia, rzadko jakaś gierka typu CS:GO
4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.): matowa matryca, podświetlana klawiatura, wygodny kształt klawiszy do programowania, fajnie gdyby dało radę i5 albo i3 i dysk ssd ale to opcjonalnie
5) Osobiste preferencje:
6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego): z system Win10

Gajwer lubi to
Opublikowano

Witam,

Spore wymagania jak na taki budżet.

To jest ukryta treść, proszę

Matryca FULL HD matowa IPS lepszej jakości od tradycyjnego TN, ciekawy design stonowany przy tym dobrze wykonany, dobry serwis od Acera, dwa dyski SSD m.2 i HDD SATA na dane, przyzwoita karta graficzna.

Kilower lubi to

Lenovo Y510p i7-4700MQ // 8GB DDR3 // Lite-on 128GB SSD // NVIDIA GeForce GT 755M // Windows 8.1
Mysz Razer Deathadder

Opublikowano

To może i ja spróbuję :zaczepka:

1) Kwota przeznaczona na zakup: 2500 (ostateczne maksimum to 2700 ale fajnie jakby nie dobiło do tej granicy)
2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): preferowana 15,6", ale nie jest to wielkim priorytetem (rozdzielczość bez znaczenia)
3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.): tworzenie stron, ogólnie PHP i jakieś mniejsze multimedia typu youtube
4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.): matowa matryca, możliwość dołożenia RAMu/dysku SSD
5) Osobiste preferencje: niegłośna klawiatura i touchpad, który nie zajmuje 3/4 miejsca
6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego): jeśli mam poświęcić wydajność na rzecz systemu, to bez

Gajwer lubi to

7m9a.png

Opublikowano (edytowane)

Matryca FULL HD matowa, procesor 7 generacji, miejsce na dysk SSD m.2, akceptowalne wykonanie.

Matowa matryca FULL HD, niezłe wykonanie lepsze jak w Lenovo, wydajny procesor 7 generacji, Windows 10 w cenie, miejsce na dysk SSD m.2, 

Matryca FULL HD matowa, procesor 7 generacji, niezłe wykonanie, nowy model, miejsce na dysk SSD m.2, dobra kultura pracy.

P.s aktualizacja zestawienia na październik

Edytowane przez Gajwer

Mysz Razer Deathadder

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć :)

1) Kwota przeznaczona na zakup: 3100 zł
2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): 15,6-17,3
3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.): gry/filmy
4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.): Przydałby się dysk SSD, ale nie jest to koniecznością
5) Osobiste preferencje: Lekki, poręczny, fajnie jakby był srebrny
6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego): bez

Gajwer lubi to
Opublikowano

Potrzebuję małej pomocy. Generalnie potrzebuję laptopa (wymagam przenośnego urządzenia) w przystępnej cenie co do parametrów jak na laptopa. Play oferuje mi w abonamencie z internetem MSI GV62 7RC i5 

Będzie on spełniał moje oczekiwania?

Używany byłby do internetu, multimedii, podstawowych programów tekstowych i graficznych do szkoły no i gry, takie już troszeczkę nowsze (do najnowszych tytułów zasiadam w domku przed konsolką). Moje pytania co do gier - poszłoby GTA V? Mniej więcej jakie ustawienia graficzne i ile FPS. No i podobne gierki jeśli chodzi o wymagania do GTA. 

Gajwer lubi to

#LenovoLegion Team

Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.11.2017 o 18:39, Biumrk napisał:

Cześć :)

1) Kwota przeznaczona na zakup: 3100 zł
2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): 15,6-17,3
3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.): gry/filmy
4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.): Przydałby się dysk SSD, ale nie jest to koniecznością
5) Osobiste preferencje: Lekki, poręczny, fajnie jakby był srebrny
6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego): bez

Cześć,

Najwydajniejsza opcja

Matryca FULL HD IPS matowa, wygodna podświetlana klawiatura, procesor 4 rdzeniowy 7 generacji Kaby Lake, USB Typu C, bardzo dobrze rozmieszczone porty, miejsce dysk SSD M2 PCIe NVMe. RX560 jest podobnej wydajności co GTX1050.

Podobny model tylko ze słabszym wyposażeniem oraz zdecydowanie mniej wydajną grafiką.

Matryca FULL HD matowa, nowy procesor 8 generacji 4 rdzeniowy, grafika na poziomie GTX950m słabsza od RX560.

Potrzebuję małej pomocy. Generalnie potrzebuję laptopa (wymagam przenośnego urządzenia) w przystępnej cenie co do parametrów jak na laptopa. Play oferuje mi w abonamencie z internetem MSI GV62 7RC i5 

Będzie on spełniał moje oczekiwania?

Używany byłby do internetu, multimedii, podstawowych programów tekstowych i graficznych do szkoły no i gry, takie już troszeczkę nowsze (do najnowszych tytułów zasiadam w domku przed konsolką). Moje pytania co do gier - poszłoby GTA V? Mniej więcej jakie ustawienia graficzne i ile FPS. No i podobne gierki jeśli chodzi o wymagania do GTA. 

Powiedz mi a ile kosztuję sam internet? Z tego co patrzę na 36 miesięcy to wychodzi 5004 zł xD trochę sporo za taki laptop. Nowy bez systemu lepszy dostaniesz za 3150 zł.

Edytowane przez Gajwer
Biumrk lubi to

Mysz Razer Deathadder

Opublikowano

brałbym na 24, wychodzi taniej, a dlaczego w abonamencie to długa historia, raczej te sprawy zostawie dla siebie, bardziej interesuje mnie to czy spełni on moje oczekiwania 

Gajwer lubi to

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Ja nie wnikam, tylko mówię ze możesz w zwyczajnych rabatach nawet oprocentowanych kupić taniej. Karta graficzna 

zobacz czy Ci wystarczy.

Mysz Razer Deathadder

Opublikowano

Mysz Razer Deathadder

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Są podobnej wydajność. GTX1050 ma lepsze wsparcie sterowników, ten model z komputronika się nie opłaca ma tylko 2 GB pamieć grafiki, połączenie z procesorem i7HQ to średnie rozwiązanie nie wykorzystają się nawzajem. Chyba że to ma być to pracy w której potrzebujesz dużo mocy obliczeniowej rendering itp, w przypadku jeżeli jest to laptop do gier lepiej już i5HQ + GTX1050/RX560 a najlepiej GTX1050ti.

Mysz Razer Deathadder

Opublikowano

Oferta jest o.k choć to nie jest nowy laptop skoro już jego gwarancja płynie. Z tego co widzę laptop z umowy Orange to ceny takich sprzedawanych laptopów są atrakcyjne.

Mysz Razer Deathadder

Opublikowano

Aktualizacja LUTY 2018

Mysz Razer Deathadder

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam nadzieję, że znajdzie się coś ciekawego spełniającego moje wymagania.

1) Kwota przeznaczona na zakup: do 2500
2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): Minimum 14 cali + minimum Full HD
3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.): korzystanie z internetu, oglądanie filmów, no i dobrze by było gdyby jakieś średnio wymagające gry płynnie na tym działały
4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.): Waga najlepiej do 2 kilogramów, grubość najlepiej do 20mm 
5) Osobiste preferencje: Jak największa bateria, cicha i wygodna klawiatura
6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego): W sumie może być Windows 10. No i oczywiście żeby dało się do tego później wgrać jakiegoś Linuxa.

Gajwer lubi to

1398258449-U383457.png

Opublikowano

@9Jarek9

Matryca FULL HD IPS, procesor 7 generacji z podbitym taktowaniem, przyzwoite wykonanie częściowo z aluminium, podświetlana klawiatura, grafika pozwoli grać w średnie gry, miejsce na dysk SSD m,2, system w cenie.

9Jarek9 lubi to

Mysz Razer Deathadder

Opublikowano

Witam ,otóż potrzebuje laptopa do pracy biurowej z góry dziękuję za pomoc!

1) Kwota przeznaczona na zakup: do 3000zł

2) Rozmiar matrycy: 14,1 lub 15,6

3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.):praca biurowa zliczanie cen produktów itp.

4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.):najlepiej jakby była matowa matryca

5) Osobiste preferencje: może być nie musi wytrzymała bateria , żeby się mocno nie grzał przy normalnych warunkach pracy excel itp, żeby dawał rade w srodowisku programow biurowych różnego rodzaju

6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego):żeby był system

Gajwer lubi to
Opublikowano

@Flapy

Z 14 calowych:
ASUS VivoBook S14 S410UA i5-8250U/8GB/256SSD/Win10
Acer P2410 i5-7200U/8GB/256/10Pro FHD

Z 15 calowych:

Starałem się wybierać z modeli biznesowych.

Mysz Razer Deathadder

Opublikowano

Aktualizacja zestawienia na marzec 2018 r.

Mysz Razer Deathadder

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1) Kwota przeznaczona na zakup: 2500 zł
2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): 15,6 cala
3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.): internet, multimedia (filmy itp.), praca biurowa (Pakiet Office)
4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.): brak
5) Osobiste preferencje: Komputer będzie używany przez moją dziewczynę do nauki, przeglądania internetu i oglądania filmów. Chciał bym aby zbytnio się nie nagrzewał i spełniał swoją rolę. 
6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego): Z Systemem (Windows 10)

Opublikowano
Dnia 2.03.2018 o 19:37, Grex55 napisał:

2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): 15,6 cala
3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.): internet, multimedia (filmy itp.), praca biurowa (Pakiet Office)
4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.): brak
5) Osobiste preferencje: Komputer będzie używany przez moją dziewczynę do nauki, przeglądania internetu i oglądania filmów. Chciał bym aby zbytnio się nie nagrzewał i spełniał swoją rolę. 
6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego): Z Systemem (Windows 10)

Matryca FULL HD IPS matowa, ładny design w kolorze białym, lekki mobilny waga 1.90 kg, miejsce na dodatkowy dysk SATA, SSD oraz system w cenie.

Ten sam model tylko z dwoma dyskami.

Mysz Razer Deathadder

Opublikowano

2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): do 14 cali, FHD
3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.) :  internet, multimedia (filmy itp.), praca biurowa (Pakiet Office)
4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.): matowa matryca
5) Osobiste preferencje: Komputer będzie używany przez kobietę do nauki, przeglądania internetu, pracy w pakiecie OFFICE i oglądania filmów. Komputer musi działać płynnie oraz szybko się uruchamiać. Wymagany dysk SSD.