Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PrestigeMU [ EXP 800] [ DROP 15 % ] [ NO DONATE ] [25 MARZEC 2016]

PrestigeMU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DaskSi9.png

Na wstępie chciałbym zaprosić wszystkich czytających do przeczytania owej publikacji, ponieważ poświęciłem jej bardzo dużo czasu, aby wszystko mniej więcej zostało przedstawione. 

Obecnie ja jako Administrator posiadam już serwer aktywny Exp 50. 

Exp 800 jest drugim serwerem, lecz o tej samej nazwie co X50. 

Wiele osób pisało do mnie abym postawił medium serwer.

Na początku miał być to season 2, typowy klasyk, trwały testy, mieliśmy prawie wszystko ustawione, ale podczas testów craszowania oraz ataków na serwer, pliki składały się jak im się zagrało co powodowało ciągłe discconecty na serwerze. 

Nie chciałbym stawiać serwera, na plikach których nie jestem pewien. 

Raz zdecydowałem się na taki krok i serwer został przejęty przez osoby trzecie. 

Swoją osobą reprezentuję, że czas który poświęcicie na serwerze nie zostanie zmarnowany oraz nie lubię serwerów PAY2WIN, gdzie realna gotówka jest reklamą serwera. 

Na moich serwerach przede wszystkim nie ma dotacji na przedmioty, jedyną opcją pomocy serwerowi jest status VIPa, z nie wielkim przesadzeniem oraz niską ceną.

Zapraszam do przeczytania dalszej treści owej publikacji,

Publikacja będzie uzupełniania z czasem. Beta testy będą otwarte od wtorku do dzień przed startem :)

8lSF4NO.png

Start serwera ustawiony jest na 25 Marca 2016 roku o godzinie 20:00. 

Serwer wystartuje w pełni przygotowany oraz zabezpieczony przed osobami trzecimi. 

Marka Prestige ceni sobie niezawodność oraz długoterminowość. 

Administracja nie olewa serwera po tygodniu,miesiącu. 

Nie wierzysz? To normalne wystarczy sprawdzić nasz serwer X50 , który stoi już 3 miesiące. 

gPnIiiY.png

Nazwa serwera brzmi: Prestige MU x800

Wersja plików: Season 6 Episode 3 by muEMU

IP oraz PORT znajduję się w main.exe 

Strona Głowna serwera: http://prestigemu.com

Forum serwera: Również znajdzie się na stronie głównej serwera w tzw INTRO.

D8EmWuy.png

Wymagania dotyczące resetów brzmią następująco. 

Poziom: 400 

Zen: 100kk / VIP 80kk

Wykonanie GR możliwe tylko 15 i 30 dnia każdego miesiąca

k6DIJ08.png

Bless: 100 % 

Soul: 50 % 

Soul + luck : 75 % 

Life: 60 %

JOH: 50 % 

qFK56eT.png

- Blood Castle 

- Chaos Castle

- Devil Square

- Gaion

- Selupan

- Meduza

- Kundun

- Inwazja Lodowych Księżniczek

- Prestige Boss

srYtc5m.png

Upgrade item + 10 to + 11 = 80 %
Upgrade item + 11 to + 12 = 70 %
Upgrade item + 12 to + 13 = 60 %
Upgrade item + 13 to + 14 = 50 %
Upgrade item + 14 to + 15 = 40 %

K7Ca3MT.png

KOSZT: 30 zł / miesiąc 
UDOGODNIENIA: 

EXP 900 x
DROP 20 %
Pralka + 5 % 

AG5zOLP.png

MEN

+ GMasterzy

@@ Edycja z dnia 07.03.2016 godzina 14:38 !

Serwer nastawiony będzie głównie pod PVP. Wprowadzone zostało ograniczenie wykonania resetów w ciągu 24 godzin w celu, aby każdy gracz mógł być równy pod względem resetów w ciągu dnia i swobodnie wbił sobie te 10 resetów dziennie. Moim zdaniem takie ustawienie jest jak najbardziej racjonalne.
Na serwerze nie będzie web shopu oraz max statów. Zadajecie pewnie sobie pytanie jak zdobędziecie itemy lepsze jak 2 opcje.
Podkręcamy HP oraz DMG bossów takich jak : Kundun, Selupan, Medusa, PrestigeBOSS, Prestige Hydra. Na tych eventach po zabiciu bossa będzie możliwość uzyskania itemu + 3 opcje !
Te bossy nie będą słabe, proszę nie myśleć, że RF będzie sobie go solował :) Zrobimy tak aby na te bossy chodzili tylko Ci którzy są silni jako Gildia czy nawet dobre party.
Dlaczego wprowadzamy takie ustawienie? Odpowiedź na to pytanie jest stosunkowo prosta, mianowicie dlaczego każdy ma stać na spocie i z serwera zrobi się serwer widmo. Będą się zbierać w grupach i planować jak podejść danego bossa.
Z goldów będą dropić itemy + 2 opcje max ( czyli może dropnąć item + 1 opcja lub + 2, to już zależy od szczęścia ).

Co do PVP, żaden serwer nie wykonał jeszcze profesjonalnego buildu PVP, który będzie pasował każdemu.
Wychodzę z założenia, że build klas powinien być najważniejszy w PVP.
Będzie dostępny reset statystyk i każdy ten build będzie mógł dostosować do tego aby pokonywać drugą klasę.
Ustawimy wszystko co jest możliwe, aby ta gra była przyjemna a przede wszystkim długa i nie skończyła się po 2-3 tygodniach gry gdzie gracze ubiorą się w najlepsze przedmioty na które pracowali kilka dni.
Nie oszukujmy się ale wypranie przedmiotu + 3opcje od 0 do + 15 trwać może całe wieki. Sam wiem po sobie ze jakbym spalił taki item 3 x to bym wyszedł z serwera na jakiś czas i potem bym wrócił próbować dalej, a jak wyjdzie to dopiero sprawia dużą frajdę.
Robimy serwer nie pod Administrację, lecz pod was Drodzy Gracze. Sam byłem graczem przez wiele lat i wiem jak zrobić żeby było lepiej.
Mój serwer x50 stoi już 3 miesiące i są nadal na nim gracze, codziennie przybywają nowi.
Macie moje słowo, że serwer będzie długo terminowy oraz bez żadnych dotacji.
jedyną formą pomocy serwerowi będzie status VIP, który nie będzie miał wyrachowanej ceny, bo nie chodzi przecież o zarobek, a o utrzymanie się serwera.
Serwer x50 opłacam sam mimo, że jest tam VIP to ludzie nie kupują go, bo jest za słaby, a jest słaby dlatego, że nie chcę za bardzo zaburzać rozgrywki :)

Zapraszam jeszcze raz aby wiele ludzi zaangażowało się w powstanie dobrego solidnego serwera medium jakich w tych czasach na polskiej scenie mu online brakuje.

Serwer będzie dostepny nie tylko dla PL, otwieramy go na cały świat !

Zapraszam !

Pozdrawiam serdecznie MENIK !

@@update 11.03.2016 godzina 21:26

4ziGm7X.png

OjckDbw.png

KwsG6aM.png

Update 13.03.2016 godzina 11:10

Ustawienia Cherry Bloosom.

10 białych kwiatków = Small wingi

30 czerwonych kwiatków = piórko 2lvl, Crest, zapki do każdego eventu

255 złotych = Broken Horn, Fenir, Ringi + 2 opty / Pedanty + 2 opty

• Odpowiedzi 211
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

D8EmWuy.png

Zen: 30 kk * ilość resetów, z ograniczeniem do 2 kkk ( miliardów )

Ilość wykonanych resetów w ciągu 24 godzin: Maksymalnie 10 

Staty zostają, jak nie to po ile pkt za res, a może jest jakaś cofka?

Opublikowano

Raczej z tego co widzę bedzie klasyczny tryb wbijania resów z tym, ze troszkę trzeba bedzie płacić spore sumy za resa. Jak dobrze ogarnie sie temat zbierania zen kosztem czasu to bedzie to troszeczkę czasochłonne zanim uzbiera sie odpowiednia kwotę na pierwsze resy :)

Opublikowano

wszystko fajnie, pieknie tylko nie kumam dlaczego tak dlugie testy, skoro i tak lecisz na tych samych ustawieniach co ostatni twoj mid exp. Testowac bedzie pare osob, ktore i tak nie wylapia tyle co ludzie w ciagu 2h od startu :) Wiec na moj gust testy to tylko sprawdzic spoty, sklepy i dostac set +15 od adma do zabawy, a potem wejsc w dniu startu :)) Przemysl to czy chcesz startowac zaraz przed swietami...

Opublikowano

Ty, ale ja sobie żartowałem z tym postem odnośnie online ^^ wtf xD Wpadne!

Zapraszam :) 

D8EmWuy.png

Zen: 30 kk * ilość resetów, z ograniczeniem do 2 kkk ( miliardów )

Ilość wykonanych resetów w ciągu 24 godzin: Maksymalnie 10 

To zostanie ustawione na testach.

wszystko fajnie, pieknie tylko nie kumam dlaczego tak dlugie testy, skoro i tak lecisz na tych samych ustawieniach co ostatni twoj mid exp. Testowac bedzie pare osob, ktore i tak nie wylapia tyle co ludzie w ciagu 2h od startu :) Wiec na moj gust testy to tylko sprawdzic spoty, sklepy i dostac set +15 od adma do zabawy, a potem wejsc w dniu startu :)) Przemysl to czy chcesz startowac zaraz przed swietami...

To prawda, bazuję na tych plikach, lecz chciałbym dobrze ustawiony serwer medium, tak naprawdę trzeba tu zmienić wszystko, drop, balans. Dosłownie wszystko.

Masa roboty, to nie serwer na 1 miesiąc. 

Robię właśnie stronę + intro. Więcej informacji niebawem.

Zapraszam do pisania propozycji

Opublikowano

S2 byłby fajniejszy. Tylko admin pojęcia nie ma o stawianiu serwerów i wszystko zmarnował.

A miał propozycje że mu pomogą, ale nie, on woli sam ^^

Chyba mnie z kimś mylisz :) 

Opublikowano

bez limitu rr ?

takie rzeczy ustawiamy wspólnie na testach. Prawdopodobnie będzie ileś pkt za reset + dodatkowo za GR, nie będzie max statów to jest bardziej niż pewne.

Byla przerwa od MuO, chyba będzie czas na powrót   B)  B)  B)  B)  B)  B)  B)  B)

Cieszę się:>

Maszyna aktualizuje się i instaluje wszystkie potrzebne aktualizacja, żeby nie trzeba było robić tego później, podczas trwania "życia serwera". 

Klient gotowy, www jeszcze parę poprawek i wypuszczamy testy.

Na testach

exp 9999, drop 100 % max staty, sety pvp.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzisiaj w godzinach wieczornych każdy będzie mógł swobodnie wejść na testy ! 

Zalecane do sprawdzenia:

- sprawdzamy wszystkie eventy + propozycje nagrod za dany event. 

- Konfiguracja areny PVP 

- Ustawienie dropu boxow 

- przemyślenia nowych fajnych inwazji autorstwa PRESTIGE ! Gdzie nigdzie taka inwazja nie wystapi ! 

- Przemyslane gildiowe eventy ! 

Opublikowano

Strona serwera: http://164.132.58.14

Obecnie strona jest bez domeny, ponieważ zamówiłem ją dopiero dzisiaj i jeszcze jej nie zatwierdzili. Domena, jaka będzie to prestigemu.com ze względu na to, że serwer będzie nie tylko dla PL. 

Client znajduję się w dziale download. 

Serwer jest czysty, ustawiamy wszystko od nowa.

Opublikowano

Witam.

Serwer zapowiadany jakiś czas temu w końcu się doczekaliśmy :)

kolejna odsłona nie zawodnej gry prestigemu...

mam nadzieje że wszystko uda się zorganizować jak najszybciej i dostosować serwer pod exp 800.

pozdrawiam całą administrację i właściciela serwera na pewno wpadnę pomóc w przygotowaniu.

Opublikowano

Nowy wygląd Norii 

ZO6nFd7.jpg

Możemy swobodnie latać sobie po norii nawet w safe MPCforum  ! PK jest zablokowane :) 

Ale szybciej możemy dostać się do depo czy pralki :) 

5AzVrIE.jpg

Nowy wygląd Blood Castle :) 

Opublikowano

No, no  ^^  Fajnie to wygląda ^^ W obecnej chwili nie ma żadnego, ciekawego serwera na dłużej.. Także w mękach czekam do 25 marca, mam tylko nadzieję, że siły mi dopiszą w wytrwaniu. Dodaj więcej ciekawych ssów mordko, chętnie sobie pooglądam  B)

Opublikowano

Zapraszam wszystkich chętnych dzisiaj po godzinach 15 + do wspólnego ustawiania całego serwera. 

Zaczynamy od podstawowych rzeczy takich jak : Wypadajki ( rozważamy aby ich nie było, ale zdanie gracza liczy się dla mnie najbardziej ), niski drop jeveli, aby na początku ta gra była trudna mimo dużego expa. 

Ogólnie serwer ma być z expem 800 ale ma być ciężko o wszystko, tak aby gra nie skończyła się dosyć szybko. 

Co do ustawień resetów to myśleliśmy o ogracznieniu stat, zapewne zadajesz sobie pytanie ile jak ? Odpowiedź na to pytanie ustawimy wspólnie. 

Zapraszam serdecznie !

Ts3: gaming-speak.pl , tam jest specjalna strefa PrestigeMU i siedzą tam gracze :) 

Opublikowano

Aktualizacja prezentacji .

Serwer nastawiony będzie głównie pod PVP. Wprowadzone zostało ograniczenie wykonania resetów w ciągu 24 godzin w celu, aby każdy gracz mógł być równy pod względem resetów w ciągu dnia i swobodnie wbił sobie te 10 resetów dziennie. Moim zdaniem takie ustawienie jest jak najbardziej racjonalne.
Na serwerze nie będzie web shopu oraz max statów. Zadajecie pewnie sobie pytanie jak zdobędziecie itemy lepsze jak 2 opcje.
Podkręcamy HP oraz DMG bossów takich jak : Kundun, Selupan, Medusa, PrestigeBOSS, Prestige Hydra. Na tych eventach po zabiciu bossa będzie możliwość uzyskania itemu + 3 opcje !
Te bossy nie będą słabe, proszę nie myśleć, że RF będzie sobie go solował :) Zrobimy tak aby na te bossy chodzili tylko Ci którzy są silni jako Gildia czy nawet dobre party.
Dlaczego wprowadzamy takie ustawienie? Odpowiedź na to pytanie jest stosunkowo prosta, mianowicie dlaczego każdy ma stać na spocie i z serwera zrobi się serwer widmo. Będą się zbierać w grupach i planować jak podejść danego bossa.
Z goldów będą dropić itemy + 2 opcje max ( czyli może dropnąć item + 1 opcja lub + 2, to już zależy od szczęścia ).

Co do PVP, żaden serwer nie wykonał jeszcze profesjonalnego buildu PVP, który będzie pasował każdemu.
Będzie dostępny reset statystyk i każdy ten build będzie mógł dostosować do tego aby pokonywać drugą klasę.
Ustawimy wszystko co jest możliwe, aby ta gra była przyjemna a przede wszystkim długa i nie skończyła się po 2-3 tygodniach gry gdzie gracze ubiorą się w najlepsze przedmioty na które pracowali kilka dni.
Nie oszukujmy się ale wypranie przedmiotu + 3opcje od 0 do + 15 trwać może całe wieki. Sam wiem po sobie ze jakbym spalił taki item 3 x to bym wyszedł z serwera na jakiś czas i potem bym wrócił próbować dalej, a jak wyjdzie to dopiero sprawia dużą frajdę.
Robimy serwer nie pod Administrację, lecz pod was Drodzy Gracze. Sam byłem graczem przez wiele lat i wiem jak zrobić żeby było lepiej.
Mój serwer x50 stoi już 3 miesiące i są nadal na nim gracze, codziennie przybywają nowi.
jedyną formą pomocy serwerowi będzie status VIP, który nie będzie miał wyrachowanej ceny, bo nie chodzi przecież o zarobek, a o utrzymanie się serwera.
Serwer x50 opłacam sam mimo, że jest tam VIP to ludzie nie kupują go, bo jest za słaby, a jest słaby dlatego, że nie chcę za bardzo zaburzać rozgrywki :)

Zapraszam jeszcze raz aby wiele ludzi zaangażowało się w powstanie dobrego solidnego serwera medium jakich w tych czasach na polskiej scenie mu online brakuje.

Zapraszam !

Opublikowano

Witam 

Z tego co widać powyżej zapowiada sie ciekawie :D . Obleciałem tyle już serverkow medium  ze szok  mam nadzieje ze to będzie ten ostatni, na którym pogram dłużej niż tydzień.

Wbijam na testy zobaczymy jak to hula . 

Opublikowano

Aktualizacja prezentacji .

Zapraszam !

Już się jaram!  ^^ 

Opublikowano

Piątek godzina 15+ do wieczora ustawiamy PVP. 

Robimy balans od podstaw każda klasa vs każda klasa. 

Zapraszam serdecznie wszystkich bo każda pomoc się przyda. Jak będzie wiele osób to szybciej i sprawniej to pójdzie. 

Każdy ma prawo skomentować dane ustawienia i nie ustawiamy tego pod jedną klasę.

Przede wszystkim, znerfienie postaci RF pod względem PVM, bo może sobie solować każdego bossa. 

Dalsze ustawienia.. 

Po PVP ustawimy party exp aby był opłacalny ( nie będzie rasówek ) 

Zapraszam serdecznie do pomocy ;)

Opublikowano

Warto wbić i pomóc przy ustawieniach pvp. Mogę bez zastanowienia polecić nawet teraz serwer, jestem pewien, że będzie stał tak długo jak x50. Admin nie robi go pod $ :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...