Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Niewidzialność

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich przeglądających ten temat. Dziś około godziny 22:00 wpadłem na pomysł aby zrobić jakiś

duży i rozbudowany system niewidzialności dla administratorów serwerów. Chcesz więcej pluginów?

Masz jakiś pomysł na fajny plugin? Napisz na PW może coś wykombinuję :) Plugin nie był testowany więc jeżeli

znajdziesz jakiś błąd zgłoś go tutaj w temacie oraz oceń plugin ;) Dzieki i do zobaczenia

Funkcje

1. Ukrywanie się (dzięki temu można np. śledzić daną osobę)

2. Powiadomienie kiedy się włączy/wyłączy niewidzialność

3. Powiadomienie gdy wejdziesz na serwer a niewidzialność jest dalej włączona

4. Powiadomienie kiedy jakiś administrator włączy/wyłączy niewidzialność

5. Konfiguracja niektórych wiadomości w pliku YML.

KOMENDY/UPRAWNIENIA

/vanish - Stajesz się niewidzialnym/widzialnym

vanish.toggle - uprawnienie odpowiadające za wszystkie funkcje z uprawnieniem

TO-DO

1.Piszcie propozycje ;)

DL oraz SKAN

DL: http://hostuje.net/file.php?id=aeaad9273e6a66757399c04462bb07b3

Skan: https://www.virustotal.com/pl/url/e20eb36edde26181e5ae14bf070328107f1c0c0307a0c98f64f38fe0dce70f35/analysis/1456868555/

Opublikowano

Po co coś co jest w Essentialsie :P? No ale cóż, napisałeś fajnie.

Procesor: Intel Core i7-7700K 4.2GHz 8mb Płyta główna: Gigabyte AORUS Ga-Z270X-Gaming 5

Grafika: MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8gb GDDR5 (256 bit) <3 Ram: G.Skill Ripjaws V DDR4 16GB(2x8GB), 3200MHz, CL16 

Dysk HDD: Western Digital Red, 3.5'', 3TB, SATA/600, 64MB cache Dysk SSD: Crucial MX300 525GB Sata3

Chłodzenie: be Quiet! Dark Rock Pro 3 Zasilacz: Corsair RM550X 80+ GOLD 550W Obudowa: be Quiet! Pure Base 600 Window Black/Orange

Opublikowano

Po co coś co jest w Essentialsie :P? No ale cóż, napisałeś fajnie.

Po 1. nie każdy używa essentialsów a po 2. mój plugin używa metody hide/show a nie efektu na niewidzialność :) Ale dziękuje za opinie.

Opublikowano

Okej, pobawię się w pewną (nieodwiedzającą już tego forum) użytkowniczkę.

Klasa Main:

Nie robisz tzw. getterów ani setterów do instancji klasy, zły nawyk.

Zrobiłeś zmienną publiczno-statyczną FileConfiguration w klasie głównej tylko po to, aby zainicjować config! Brawo!

To jest ukryta treść, proszę

Wiesz, że Bukkit/Spigot automatycznie wysyła informację o włączaniu pluginu, z tym, że po angielsku? Po co 2 razy wysyłać to samo..

To też fajne, mogłeś od razu wpisać tę wartość do metody, i tak jej nigdzie nie pobierasz ani nic, bez sensu deklarować więc zmienną.

Klasa PlayerJoinListener:

Od razu w oczy rzuca się kolejny zły nawyk! if -> if -> if { else -> else -> else, meh.. aż oczy bolą. Weź sprawdzaj if (coś się nie zgadza) return; bo kod się staje nieprzejrzysty.

Nie rozumiem też po co robisz 2 tablice zwracające to samo.. (chodzi o Player[] onlinePlayers)

Jak coś pobierasz to od razu zapisuj do zmiennej i używaj, a nie pobieranie za każdym razem od nowa.

Ogółem to zanim wrzucicie coś pod publika to weźcie się porządnie nauczcie podstaw Javy, bo mam dość tego, no, ekhm.

Popraw to, pozdrawiam.

Opublikowano

Nie rozumiem, po co ty tak to rozbudowujesz, do vanish;a mysql? Po jaką cholerę :D

Jaka hashmapa ziomeczku ?

W pluginie używasz listy :)

Po co aż tyle tych pętli ?

wystarczy jedna.

Po co tworzysz Stringa od wersji, jak mogłeś po prostu wpisać w wiadomość 0.1 ?

Albo pobrać z plugin.yml

@bartzz

a co do Tablic, to zalezy jakim programem patrzysz w kod

program 1 

Program 2:

Opublikowano

@bartzz Dziękuję za opinie jak wrócę ze szkółki :) A i co do pisania wiem, że kod nie jest przejrzysty poprawie :)

@TheMajster dzięki za opinie jutro skróce wszystko co mozliwe oraz usunę te niepotrzebne pętle.

Opublikowano

Proponuje dodać:

- Permisje która przez którą gracz będzie widział ten komunikat że ktoś użył vanisha.

- Jak się otwiera skrzynki enderchesty itp. To żeby nie było animacji ani dźwięku otwierania.

- Proponuje dodać efekty podczas włączania trybu widzialnego i niewidzialnego np. Wyłączam vanisha to walą pioruny i respią się na 2 sec nietoperze a gdy włączam vanisha to np pojawiają się particlesy.

O

/V\

/''\

Opublikowano

@jackobPL1 może jeszcze jakaś różdżka w którą jak się kliknie to się wykonuje komenda /vanish ?

#EDIT dodaj jeszcze że jak ja sam wyłączam/włączam vanisha to żeby mi nie pisało "Tryb niewidzialny gracza NICK został: włączony".

O

/V\

/''\

Opublikowano

UPDATE 1.0!

1. Poprawki w kodzie (usunięto nie potrzebne pętle dzieki @bartzz oraz @TheMajster)

2. Dodano uniemożliwienie podnoszenia przedmiotów podczas niewidzialności

3. Po włączeniu/wyłączeniu niewidzialności dźwięk ENDERDRAGON_DEATH/ENDERDRAGON_WINGS

DL oraz SKAN

DL: http://hostuje.net/file.php?id=b93b5d8f1aaeb6c0489cc23415dcc5d9

Skan: https://www.virustotal.com/pl/url/fa8d7ebaa98d7ab167b6ebf2e09f93a51045d2f69f5b220f2ac1315c148d1289/analysis/1456930144/

Opublikowano

Mam nadzieje że w wersji 1.1 będzie możliwość dodania samodzielnie efektów i może zostaną dodane moje propozycje :)

O

/V\

/''\

Opublikowano

A Ty dalej nie zrobiłeś getter'ów, i dalej pobierasz za każdym od nowa zmienną.

Opublikowano

@bartzz zrobię np. pobieranie gracza ale teraz nie za bardzo mam czasu.

W następnej aktualizacji pojawi się:

- Rozbudowany config (własne efekty,dźwięki i wiadomości)

- Piszcie dalej pomysły :)

Opublikowano

@bartzz zrobię np. pobieranie gracza ale teraz nie za bardzo mam czasu.

W następnej aktualizacji pojawi się:

- Rozbudowany config (własne efekty,dźwięki i wiadomości)

- Piszcie dalej pomysły :)

Chodziło mi o Main.getConfig()

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...