Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Moja opinia] Analiza opinii [Hosteam vs Blazingfast]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2wSOkep.png

qt6cqwC.png

Link do tematów z opiniami:

http://www.mpcforum.pl/topic/1429291-szukam-opinii-hosteam/

Analiza:

Pozytywnych opinii: 15

Negatywnych opinii: 5

Neutralnych opinii:  3

Przykładowe opinie:

Pozytywna:

Opinia użytkownika Poker Face. z dnia 17 styczeń 2016

HT ma bardzo dobre oferty cenowo jeśli chodzi o VPS'y w tej kwocie nie dostaniecie nic tak dobrego jak tu

Negatywna:

Opinia użytkownika Multitabs z dnia 20 luty 2016

Oczywiście nie polecam, większy atak i macie blok maszyny 24h, kolejny atak 72h, co wygląda następująco w hosteamie 24h = 35h, 72h = 85h taka mała ''obsuwka'' z ich strony, kolejna sprawa ich support, na odpowiedź czekasz dobre 1h+ po czym dostajesz odpowiedź w ogóle nieodpowiadającą na Twoje zgłoszenie (mają Cię po prostu za idiotę i zadają kretyńskie pytania), dla zainteresowanych tym hostingiem mam kilka ssów, wystarczy napisać pw.             

Reasumując wypowiedzi:

[+] Stosunek cena produkt

[+] Polska lokalizacja

[+] Polski support

[+] Dobra ochrona Anty-DDoS

[-] Większy atak = Blok serwera 24h

[-] Nie za szybki support

[-] Częste problemy w ostatnim czasie

Wnioski:

Hosteam to dobry wybór pod serwery ts3!

Jako argument przytoczę tu fakt, że większość teamspeaków stoi na tym hostingu.

baCTC1N.png

Link do tematów z opiniami:

http://www.mpcforum.pl/topic/1519714-moja-opinia-blazingfastio/
http://www.mpcforum.pl/topic/1427347-szukam-opinii-blazingfast/

Analiza:

Pozytywnych opinii: 14

Negatywnych opinii: 8

Neutralnych opinii:  1

Przykładowe opinie:

Pozytywna:

Opinia użytkownika VeroneczeK z dnia 13 grudzień 2015

Po ponad dwóch miesiącach po przeniesieniu muszę przyznać, że jest to dobry hosting :P

- Teamspeak stoi stabilnie, czasami tam troche pakiety podrosną do 10% przynajmniej teamspeak nie lata jak szmata przy ddosach..

- Szybka odpowiedź od supportu - 5min max od każdego ticketu.

- Technik, który w razie problemów służy pomocą..   :)

- Cena ideolo do tego co oferują.

Negatywna:

Opinia użytkownika Itan z dnia 13 grudzień 2015

Hosting nie godny uwagi. 

Przy większych atakach, support nie potrafi się określić i podjąć działania.

Reasumując wypowiedzi:

[+] Szybki support

[+] Średnia ochrona Anty-DDoS

[-] Brak ochrony na nowe rodzaje ataków

[-] Brak konkretnej pomocy przy problemach z ataki ddos

[-] Jeden polski supporter

[-] Częste problemy z serwerem

[-] Duża różnica między tym co mówią piszą

[-] Częste dropy

Wnioski:

BlazingFast to firma która ma ciągłe problemy, a support sam nie wie co odpowiada.

W świetle opinii ten hosting jest po prostu słaby a te 14 pozytywnych opinii to koledzy pana

Rookata/Centuriona/VMware nie wszyscy oczywiście  :)

Moja wypowiedź:

Osobiście z własnego doświadczenie nie polecam BlazingFasta pan Patryk/Kotlet tylko dobrze bajki opowiada. Jedyne co bym postawił na blazingfascie to serwery gier

Hosteam według mnie to hosting bardzo dogodny dla serwerów teamspeak. Ma problemy owszem ale nie ma hostingu idealnego ;D

Jak gdzieś są błędy to pisać  :)

Opublikowano

Nie no śmiać się chce może i blazingfast ma czasem problemy lecz nie są to problemy masowe tak jak w hosteam. A co do samej ochrony to porównanie Hosteam vs Blazingfast kończy się nokautem ze strony blazinga który nie kładzie się jak pizdeczka pod wpływem ataków gimboskow.

1 polski supporter a po co więcej przecież to nie jest polski hosting więc ten 1 polski support powinien być raczej atutem.

Opublikowano

Nie no śmiać się chce może i blazingfast ma czasem problemy lecz nie są to problemy masowe tak jak w hosteam. A co do samej ochrony to porównanie Hosteam vs Blazingfast kończy się nokautem ze strony blazinga który nie kładzie się jak pizdeczka pod wpływem ataków gimboskow.

1 polski supporter a po co więcej przecież to nie jest polski hosting więc ten 1 polski support powinien być raczej atutem.

Co osobę z np: serwerem vps interesuje czy inne serwery padły? Hosteama wyjebie raz na kilka dni a blazingfast only problemy!!

SS z tego tematu wystarczą aby wrobić sobie zdanie o BlazingFascie :)

To jest ukryta treść, proszę
Opublikowano

"kotlet" ty weź pisz tak jak się nazywa. Kotleten to ty możesz być. Opinia nawet niegodna przeczytania panie skurwinoxie. Same kopiuj i wklej jakiś opini i dopisanie swojej wypowiedzi.

Opublikowano
[-] Częste dropy

Brak ochrony na nowe rodzaje ataków? Cały ruch przechodzi przez Voxility który jest w top na świecie jeśli chodzi o zabezpieczenia anty-ddos. Panowie z HT nie mogą się równać z Voxility.

Brak konkretnej pomocy przy problemach z atakami ddos? Po dostarczeniu odpowiednich dumpów ataki są analizowane czy to przez inżynierów z Blazinga czy to bezpośrednio przez Voxility.

Jeden polski supporter. Blazing nie jest skierowany głównie na polski rynek. Więc 1 to starczy, osobiście wszystkie moje uwagi kieruje do nich w języku angielskim.

Częste problemy z serwerem? Przez ostatnie 3 tyg problem wystąpił wczoraj był jedyny problem po stronie pośredników.

Duża różnica między tym co mówią piszą? Śmiech na sali.. 

Częste dropy? Osobiście bardzo rzadko mam dropy, pakiety podbiją się na 3 albo 4 sekundy do 20% i już atak jest wycięty. Czasem zajmie to trochę więcej czasu(sensor jednak nie działa idealnie), lecz nigdy nie zdarzył mi się całkowity drop serwera. 

Twoje wypociny nie zawierają w sobie nic obiektywnego. Zakup sobie 2 serwery, jeden w ht, jeden w blazingu, uderz więcej niż 30GB/s i zobaczymy co się stanie :) 

Opublikowano

Brak ochrony na nowe rodzaje ataków? Cały ruch przechodzi przez Voxility który jest w top na świecie jeśli chodzi o zabezpieczenia anty-ddos. Panowie z HT nie mogą się równać z Voxility.

Brak konkretnej pomocy przy problemach z atakami ddos? Po dostarczeniu odpowiednich dumpów ataki są analizowane czy to przez inżynierów z Blazinga czy to bezpośrednio przez Voxility.

Jeden polski supporter. Blazing nie jest skierowany głównie na polski rynek. Więc 1 to starczy, osobiście wszystkie moje uwagi kieruje do nich w języku angielskim.

Częste problemy z serwerem? Przez ostatnie 3 tyg problem wystąpił wczoraj był jedyny problem po stronie pośredników.

Częste dropy? Osobiście bardzo rzadko mam dropy, pakiety podbiją się na 3 albo 4 sekundy do 20% i już atak jest wycięty. Czasem zajmie to trochę więcej czasu(sensor jednak nie działa idealnie), lecz nigdy nie zdarzył mi się całkowity drop serwera. 

Twoje wypociny nie zawierają w sobie nic obiektywnego. Zakup sobie 2 serwery, jeden w ht, jeden w blazingu, uderz więcej niż 30GB/s i zobaczymy co się stanie :)

"kotlet" ty weź pisz tak jak się nazywa. Kotleten to ty możesz być. Opinia nawet niegodna przeczytania panie skurwinoxie. Same kopiuj i wklej jakiś opini i dopisanie swojej wypowiedzi.

KVM jest o wiele szybsze od open vz i w dodatku moim zdaniem Blazing jest o wiele lepszy.

3 kolegów Rokata czemu mnie to nie dziwi :>

Akurat wasze wypowiedzi koło tyłka mi latają!

Opublikowano

[-] Częste dropy

KVM jest o wiele szybsze od open vz i w dodatku moim zdaniem Blazing jest o wiele lepszy.

3 kolegów Rokata czemu mnie to nie dziwi :>

Akurat wasze wypowiedzi koło tyłka mi latają!

Widzisz i znowu się pomyliłeś. Rokata nie znam i nic nie miałem z nim do czynienia. Napisałem czyste fakty których w twojej jakże pustej wypowiedzi nie było. 

Opublikowano

Czyste fakty to są takie że Hosteam ma swoje maszyny, swoje wydzierżawione miejsce w serwerowni, własne urządzenia filtrujące i nie latają po serwerach jak Patryk i nawołują klientów żeby mieć na wypłatę, widział ktoś kogoś z Hosteam aby właził na serwer i oferował ich usługi?

Blazingfast właśnie dlatego nie ma u mnie dobrego zdania, żadna firma hostingowa nie upadła tak nisko aby w ten sposób docierać do klienta.

Hosteam jest jakie jest ale najszybciej reagują na nowe zagrożenia, nie wiem jak jest na vps ale na dedykach jakość obsługi ich administracji jest na wysokim poziomie.

Opublikowano

Czyste fakty to są takie że Hosteam ma swoje maszyny, swoje wydzierżawione miejsce w serwerowni, własne urządzenia filtrujące i nie latają po serwerach jak Patryk i nawołują klientów żeby mieć na wypłatę, widział ktoś kogoś z Hosteam aby właził na serwer i oferował ich usługi?

Blazingfast właśnie dlatego nie ma u mnie dobrego zdania, żadna firma hostingowa nie upadła tak nisko aby w ten sposób docierać do klienta.

Hosteam jest jakie jest ale najszybciej reagują na nowe zagrożenia, nie wiem jak jest na vps ale na dedykach jakość obsługi ich administracji jest na wysokim poziomie.

Nie słyszałem nigdy o takim zdarzeniu, ale za mieliśmy, problem napisaliśmy do Pana Patryka i przyszedł na serwer i nam pomógł, żaden support z innego hostingu tak nie jeszcze nigdy zrobił.

giphy.gif

Opublikowano

To zapytaj Patryka, ciekawe czy się wyprze, jestem ciekaw jego wypowiedzi, chetnie zobacze jego odpowiedź w tym temacie a jak zacznie jak zwykle kłamać wtedy polecą screeny z serwera w raz z jego IP na dowód. Więc zobaczymy czy ośmieszy siebie i powie że tak nie jest.

Opublikowano

Totalnie nie zgadzam się z opinią na temat serwerowni HosTeam. Ich serwery VPS tak naprawdę chyba nawet nie mają ochrony, pewna osoba testowała moje VPS oraz dedyka z HosTeam. W VPS wchodziło po 35 Mbps, jednak w dedyka z filtrami premium nie wchodziło DOSŁOWNIE nic. Kontakt z ich działem technicznym tylko i wyłącznie technicznie, inaczej kurwicy mogę dostać zanim coś załatwię. Telefonicznie wszystko pięknie, a ziomek na telefonie już nawet pamięta moje imię... xD Cenowo jest będąc szczerze trochę lipa. U konkurencji dostanę 2 razy lepsze maszyny za 4 razy mniejszą kwotę.

Podsumowując, jako roczny klient HosTeam polecam ich pod aplikacje niewymagające aż takich parametrów sprzętowych ale bardzo dobrej ochrony.

Opublikowano

Ludzie co to za porównywanie :D Śmiać mi się chce z tego tematu. Wszystkie topowe serwery w Polsce stoją w HosTeamie, więc to wszystko wyjaśnia. TS-LOL.PL — idealny przykład serwera, który przez parę dni tam był i znów wrócił do HosTeam. Jak myślicie dlaczego?

Blazing nie jest pod serwery TS3 ale pod serwery gier brałbym jak najbardziej.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o HosTeam to korzystam z tego hostingu od ponad 4 miesięcy i do tego czasu nie miałem żadnych problemów związanych z owym hostingiem.

Tak jak wspomniał Eterprime, topowe serwery stoją na tym hostingu, wiec jakby HosTeam tak padał jak tutaj piszecie to te topowe serwery by nie stały na tym hostingu - Troszkę pomyślcie zanim napiszecie opinie na temat "HosTeam"

Natomiast jeżeli chodzi o "BlazingFast" to nie korzystałem z tego hostingu więc trudno mi cokolwiek napisać o tym hostingu.

Pozdrawiam,

Lukass.

Opublikowano

Każdy może się nie zgadzać z tym co napisze!

Cześć, mój serwer TeamSpeak stoi na BlazingFast. Do tego hostingu nic nie mam wszystko stoi stabilnie piszesz tickiet max 10 minut do odpisania.

Ktoś napisał że nie mają zabezpieczeń na nowe ataki, nie wszystko od razu zabezpieczysz. Ochronę Anty DDoS mają bardzo dobrą, od kiedy mam tego VPS u nich ani razu nie wyrzuciło mi ts3. Piszesz wiadomość że jest duży atak wbijają do ciebie na serwer i ogarniają sytuacje sam tak miałem. Dostałem DDoS 70% napisałem do nich, po 2-3 minutach wbili na ts3 i pakiety spadły :)

Jak dla mnie hosting BlazingFast jest bardzo dobry.

Polecam.

­

Opublikowano

Największym plusem blazingfast.io jest Voxility a także jedyny taki support który wejdzie do ciebie na ts i pomoże.

Co ma piernik do wiatraka?

Wiele firm korzysta z ochrony voxility np. bumvm.com, etc...

Chodzi o całokształt maszyn etc.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Reasumując wypowiedzi:

[+] Polska lokalizacja

[+] Polski support

[-] Większy atak = Blok serwera 24h

[-] Częste problemy w ostatnim czasie

Wnioski:

Hosteam to dobry wybór pod serwery ts3!

Jako argument przytoczę tu fakt, że większość teamspeaków stoi na tym hostingu.

Reasumując wypowiedzi:

[+] Szybki support

[+] Średnia ochrona Anty-DDoS

[-] Częste dropy

Wnioski:

BlazingFast to firma która ma ciągłe problemy, a support sam nie wie co odpowiada.

W świetle opinii ten hosting jest po prostu słaby a te 14 pozytywnych opinii to koledzy pana

Rookata/Centuriona/VMware nie wszyscy oczywiście  :)

Po prostu czytam ten temat 2 raz i nie wiem, czy ja niedowidzę, czy rzeczywiście tak się za przeproszeniem upier**** na tego BlazingFast i byleby "Hejcić", czy nigdy nie korzystaliście i nic nie wiecie.

Zacznijmy od specyfikacji:

Pod uwagę wziąłem serwery KVM a nie jakiś tam gów** OpenVZ.

5c24e02c0073ea350e3d40420de4357f.jpeg

25e697ff6904ef3d7f6dfdcd7368bd26.jpeg

Jak widzimy mamy 2 porównanie mniej więcej w tej samej cenie (~80 zł)

BlazingFast

Hosteam

Procesor:

Dostajemy 1 rdzeń fizyczny o taktowaniu 2,6GHz. (Niby minimalny..). Prawdopodobnie jest to Intel Xeon E3. 1 Rdzeń jak na 80 zł? Troszkę mało, chociaż tak wiem, jest to KVM czyli cały dla nas.

Dostajemy 2 rdzenie fizyczne (2x więcej niż Hosteam) o taktowaniu +2,5GHz. Prawdopodobnie Intel Xeon E5. Oczywiście serwer to KVM, a nie jakiś gufffniany OpenVZ. 

Ram:

Tutaj nie mamy co dyskutować, tu i tu mamy po 2GB. Niestety, nic więcej nie wiem na temat ramów.

Dysk:

Dostajemy zaledwie 50 GB. Nie znalazłem nigdzie informacji na temat tego dysku, dlatego nawet nie wiem czy jest to SSD. Tego nie mogę stwierdzić, może jakiś lepszy SPEC odpowie mi na to pytanie.

Tu mamy aż 120 GB. Jesteśmy zapewnieni, że to dysk SSD, czyli bardzo szybki. Jest to pojemność ponad 2x większa. Kolejny punkt dla Blazing.

Łącze:

Nie jestem pewien, co dokładnie oferuję Hosteam, jednak jestem w 99,9% przekonany, że nie posiadają łącza 1 GB/s.

Tutaj mamy co innego. Tu jest zapewnione łącze 1 GB/s, i znów punkt dla Blazing.

Transfer:

Tu i tu mamy nielimitowany, także remis.

I przechodzimy do najważniejszego - Ochrona DDoS

W tym hostingu jest coś, co bardzo mi się nie podoba. Jak wiadomo, postępy idą do przodu, z czym się wiąże "Hakerzy" również. W tych czasach wykonanie DDoS'a o wielkości +10 GB/s nie jest tak wielkim wyczynem jak kiedyś. A w Hosteam jeżeli atak jest większy niż +10 GB/s, hosting może "odciąć" serwer i zostawić go na lodzie. Co to za pomoc?

Blazing oferuję ochronę na poziomie aż 960 GB/s! Jak wiadomo, ciężko jest przebić taki próg  xD Z tego co dowiedziałem się podczas rozmowy z Supportem, nie postąpią tak jak konkurencja - Nie odetną VPS'a i zostawią. Jeżeli chodzi znowu o Exploit - tak naprawdę to nie hosting ma zadbać o to bezpieczeństwo tylko twórcy TeamSpeak3. To na ich programie zostaje wysłane takie "guffno", a nie na VPS. Jednak support Blazing nie zostawia nas i teraz. Support bardzo pomocny, pomógł mi zabezpieczyć przed exploitami, jeżeli był wykonany taki atak, od razu był odcinany. Nie wiem co wy macie z tym Patrykiem. Bardzo miło rozmawia się z nim. Zawsze mi pomógł (Nawet nie tylko od "strony" supportu.

Do Autora.

Za przeproszeniem "rzucasz mięsem" o byle co. Narzekasz, że 1 Polski Support. To jest tylko dla naszego dobra. Gdzie na innych wielkich stronach jest wgl. support Polski? Za zwyczaj, język komunikowania się to Angielski. Pomoc przy problemach z atakami zawsze została mi udzielona. Szukałem innych dobrych hostingów, ale ŻADEN hosting z takich dużo lepszych hostingów nie wprowadza możliwości płatności za pomocą PSC. Wiadomo, że teraz dużo osób korzysta właśnie z tego sposobu płatności.

Chcesz coś ode mnie? Oznacz mnie w poście, a szybciej to zobaczę!

Opublikowano

Reasumując wypowiedzi:

[+] Polska lokalizacja

[+] Polski support

[-] Większy atak = Blok serwera 24h

[-] Częste problemy w ostatnim czasie

Wnioski:

Hosteam to dobry wybór pod serwery ts3!

Jako argument przytoczę tu fakt, że większość teamspeaków stoi na tym hostingu.

Reasumując wypowiedzi:

[+] Szybki support

[+] Średnia ochrona Anty-DDoS

[-] Brak ochrony na nowe rodzaje ataków

[-] Duża różnica między tym co mówią piszą

[-] Częste dropy

Wnioski:

BlazingFast to firma która ma ciągłe problemy, a support sam nie wie co odpowiada.

W świetle opinii ten hosting jest po prostu słaby a te 14 pozytywnych opinii to koledzy pana

Rookata/Centuriona/VMware nie wszyscy oczywiście :)

Po prostu czytam ten temat 2 raz i nie wiem, czy ja niedowidzę, czy rzeczywiście tak się za przeproszeniem upier**** na tego BlazingFast i byleby "Hejcić", czy nigdy nie korzystaliście i nic nie wiecie.

BlazingFast

Hosteam

Procesor:

Dostajemy 1 rdzeń fizyczny o taktowaniu 2,6GHz. (Niby minimalny..). Prawdopodobnie jest to Intel Xeon E3. 1 Rdzeń jak na 80 zł? Troszkę mało, chociaż tak wiem, jest to KVM czyli cały dla nas.

Dostajemy 2 rdzenie fizyczne (2x więcej niż Hosteam) o taktowaniu +2,5GHz. Prawdopodobnie Intel Xeon E5. Oczywiście serwer to KVM, a nie jakiś gufffniany OpenVZ.

Ram:

Tutaj nie mamy co dyskutować, tu i tu mamy po 2GB. Niestety, nic więcej nie wiem na temat ramów.

Dysk:

Dostajemy zaledwie 50 GB. Nie znalazłem nigdzie informacji na temat tego dysku, dlatego nawet nie wiem czy jest to SSD. Tego nie mogę stwierdzić, może jakiś lepszy SPEC odpowie mi na to pytanie.

Tu mamy aż 120 GB. Jesteśmy zapewnieni, że to dysk SSD, czyli bardzo szybki. Jest to pojemność ponad 2x większa. Kolejny punkt dla Blazing.

Łącze:

Nie jestem pewien, co dokładnie oferuję Hosteam, jednak jestem w 99,9% przekonany, że nie posiadają łącza 1 GB/s.

Tutaj mamy co innego. Tu jest zapewnione łącze 1 GB/s, i znów punkt dla Blazing.

Transfer:

W tym hostingu jest coś, co bardzo mi się nie podoba. Jak wiadomo, postępy idą do przodu, z czym się wiąże "Hakerzy" również. W tych czasach wykonanie DDoS'a o wielkości +10 GB/s nie jest tak wielkim wyczynem jak kiedyś. A w Hosteam jeżeli atak jest większy niż +10 GB/s, hosting może "odciąć" serwer i zostawić go na lodzie. Co to za pomoc?

Blazing oferuję ochronę na poziomie aż 960 GB/s! Jak wiadomo, ciężko jest przebić taki próg xD Z tego co dowiedziałem się podczas rozmowy z Supportem, nie postąpią tak jak konkurencja - Nie odetną VPS'a i zostawią. Jeżeli chodzi znowu o Exploit - tak naprawdę to nie hosting ma zadbać o to bezpieczeństwo tylko twórcy TeamSpeak3. To na ich programie zostaje wysłane takie "guffno", a nie na VPS. Jednak support Blazing nie zostawia nas i teraz. Support bardzo pomocny, pomógł mi zabezpieczyć przed exploitami, jeżeli był wykonany taki atak, od razu był odcinany. Nie wiem co wy macie z tym Patrykiem. Bardzo miło rozmawia się z nim. Zawsze mi pomógł (Nawet nie tylko od "strony" supportu.

Do Autora.

Za przeproszeniem "rzucasz mięsem" o byle co. Narzekasz, że 1 Polski Support. To jest tylko dla naszego dobra. Gdzie na innych wielkich stronach jest wgl. support Polski? Za zwyczaj, język komunikowania się to Angielski. Pomoc przy problemach z atakami zawsze została mi udzielona. Szukałem innych dobrych hostingów, ale ŻADEN hosting z takich dużo lepszych hostingów nie wprowadza możliwości płatności za pomocą PSC. Wiadomo, że teraz dużo osób korzysta właśnie z tego sposobu płatności.

Tylko, że w hosteam są podane ceny netto.

Do każdej ceny dolicz 23% vatu.

Hosteam nie da Ci gwarantowego 1Gbps lącza..

Serwery dedykowane mają maksymalnie 300mbps (ze starej oferty.. nwm jak teraz).

Opublikowano

Reasumując wypowiedzi:

[+] Polska lokalizacja

[+] Polski support

[-] Większy atak = Blok serwera 24h

[-] Częste problemy w ostatnim czasie

Wnioski:

Hosteam to dobry wybór pod serwery ts3!

Jako argument przytoczę tu fakt, że większość teamspeaków stoi na tym hostingu.

Reasumując wypowiedzi:

[+] Szybki support

[+] Średnia ochrona Anty-DDoS

[-] Brak ochrony na nowe rodzaje ataków

[-] Duża różnica między tym co mówią piszą

[-] Częste dropy

Wnioski:

BlazingFast to firma która ma ciągłe problemy, a support sam nie wie co odpowiada.

W świetle opinii ten hosting jest po prostu słaby a te 14 pozytywnych opinii to koledzy pana

Rookata/Centuriona/VMware nie wszyscy oczywiście :)

BlazingFast

Hosteam

Procesor:

Ram:

Dysk:

Łącze:

Transfer:

Blazing oferuję ochronę na poziomie aż 960 GB/s! Jak wiadomo, ciężko jest przebić taki próg xD Z tego co dowiedziałem się podczas rozmowy z Supportem, nie postąpią tak jak konkurencja - Nie odetną VPS'a i zostawią. Jeżeli chodzi znowu o Exploit - tak naprawdę to nie hosting ma zadbać o to bezpieczeństwo tylko twórcy TeamSpeak3. To na ich programie zostaje wysłane takie "guffno", a nie na VPS. Jednak support Blazing nie zostawia nas i teraz. Support bardzo pomocny, pomógł mi zabezpieczyć przed exploitami, jeżeli był wykonany taki atak, od razu był odcinany. Nie wiem co wy macie z tym Patrykiem. Bardzo miło rozmawia się z nim. Zawsze mi pomógł (Nawet nie tylko od "strony" supportu.

Do Autora.

Za przeproszeniem "rzucasz mięsem" o byle co. Narzekasz, że 1 Polski Support. To jest tylko dla naszego dobra. Gdzie na innych wielkich stronach jest wgl. support Polski? Za zwyczaj, język komunikowania się to Angielski. Pomoc przy problemach z atakami zawsze została mi udzielona. Szukałem innych dobrych hostingów, ale ŻADEN hosting z takich dużo lepszych hostingów nie wprowadza możliwości płatności za pomocą PSC. Wiadomo, że teraz dużo osób korzysta właśnie z tego sposobu płatności.

Tylko, że w hosteam są podane ceny netto.

Do każdej ceny dolicz 23% vatu.

Hosteam nie da Ci gwarantowego 1Gbps lącza..

Serwery dedykowane mają maksymalnie 300mbps (ze starej oferty.. nwm jak teraz).

Racja w 100%. Nie doczytałem "druczku" informującego, że:

Dziękuję za zwrócenie uwagi :)

Chcesz coś ode mnie? Oznacz mnie w poście, a szybciej to zobaczę!

Opublikowano

BlazingFast

Hosteam

Łącze:

Hosteam 

5150593521.png

BlazingFast 

5150593234.png

Ktoś ma jeszcze jakieś pytania lub wątpliwości ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

­Wypowiedź na Temat Blazing to wielkie gówno i nic więcej,
właśnie Hosteam nie dorównuje Blazingowi a nie na odwrót.

Nigdy nie miałem żadnych i to żadnych problemów z serwerem, no chyba że Ataki-DDOS wchodzą w problemy z serwerem.

Opowiem wam dwie małe Historie.

Pierwsza:

Wchodziły mi ataki Exploit w Serwer, pakiety leciały w góre, gdy atak jeszcze trwał napisałem Ticket do Blazinga po 5 Minutach miałem odpowiedź że Atak został zablokowany, więc wątpie że blazing nie ma zabezpieczeń na "Brak ochrony na nowe rodzaje ataków".

A więc tak:

Jakieś 2-3 Tygodnie temu miałam sobie Serwer TeamSpeak(ts9.pl) jakiś Hacker Bonzo postanowił mi puścić "Abuse" polegało to na tym że mój serwer wysyłał pakiety na serwery FBI w maiami na porty 123 jak dobrze pamiętam, blazing przysłał 1-5 Minut po ataku Ticket wktórym było wszystko opisane co się działo czyli że wystąpił taki atak itd itd, nie dosyć że nie zablokowali mi serwera VPS to jeszcze byli mi bardzo Pomocni, gróziło mi zablokowane/usunięcie serwera VPS ale pan Patryk z Blazinga szybko zaczół działać i w ciągu 1-2 Godzin miał sprawdzone wszystkie Logi serwera. Na Hosteamie prawdopodobnie Usługą został już zablokowana oraz Usunięta.

Pozdrawiam

Kacper S.

­

Opublikowano

Tak to jest jak się używa crackowane licencje od Annona albo Supervisora :)

Nowy sprzęt, jakość sprzętu, niski ping cechuje hosteam najlepszym na razie hostingiem.

QtJnlss.png

Nie wiem co ty porównujesz kolego ale jesteś w wielkim błędzie. W pierwszej 50 a nawet pewnie 75-100 nie ma serwera z blazinga tylko same OVH SAS GAME PRO i HOSTEAM.

Opublikowano

Tak to jest jak się używa crackowane licencje od Annona albo Supervisora :)

Nowy sprzęt, jakość sprzętu, niski ping cechuje hosteam najlepszym na razie hostingiem.

QtJnlss.png

Nie wiem co ty porównujesz kolego ale jesteś w wielkim błędzie. W pierwszej 50 a nawet pewnie 75-100 nie ma serwera z blazinga tylko same OVH SAS GAME PRO i HOSTEAM.

Ostatni ts jest z Hosteam, anie z OVH :P

Ale jest za to serwer z voxility :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...