Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop z integrą, a lol

Just Faldhor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Planuje zakupić laptopa do ogólnego używania, ale czasem popykania w lola. Budżet to 1000-2000 zł, ale bardziej oscyluje w okolicach 1500zł. Ekran standard 15,6". Znalazłem takiego ło lenovo http://www.mediaexpert.pl/laptopy/laptop-lenovo-ideapad-100-15iby-80mj00f4pb-,id-611295#tab_description, ale nie wiem jak integra by działała w lolu, a słyszałem, że teraz się poprawiły i dają rade w słabszych grach.  Ewentualnie coś takiego > http://www.mediaexpert.pl/laptopy/laptop-lenovo-g50-80-80l0009dpb-,id-556137#tab_description  ale tutaj chyba gorszy procesor ? Dlatego nie wiem na czym bardziej się skupić. Lepszy procesor i żyć z integrą, ale mniejszym kosztem, czy gorszy procesor, ale dedykowana grafika... Nie wiem jak to się przekłada na jakość :v

Opublikowano

Ja bym wolał tego drugiego - zdecydowanie, choć sam nie jestem pewien, co do tych kart graficznych. Napisz najlepiej w dziale komputerów.

Opublikowano

Jak nie przeszkadza Ci laptop uzywany, to poszukaj czegos u siebie w olx ale zeby byl jeszcze na gwarancji, moze znajdziesz cos ciekawego. 

Co do tych nowych, chyba lepszy jest ten 2gi ale napisz w dziale komputery tam Ci doradzą cos ciekawego :)

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

A ja bym ci doradzal poszukac czegos z karta ktora posiada pamiec wlasna i procek nie koniecznie musi byc i3 i5 czy i7  moze byc i core duo aby mial taktowanie mocnawe przykladowo i3 2.2 ghz   i core 2 duo 2.2  i3 bedzie miala moc obliczeniowa troszke wieksza tylko ale za to bedzie wielowatkowsc duzo szybciej obslugiwac bo ma 4 watki nie jak core 2 duo 2 .    Ps Pamietaj ze laptopy maja 2 rdzenie nie 4 <chyba ze typowo gamingowe one maja 4 i wiecej>

Raczej zdecydowanie drugi lepszy ze wzgledu ze ma 4 watki i dedykowana karta graficzna  Jesli ci zalezy na tym zeby cena byla niska to poszukaj czegos z dedykowana karta graficzna plus jakis procek przykladowo i3 240 nie jest to najnowszy procek ale w lolu daje rade i w lepszych grach tez nie ma tragedi np skyrim 5 ale to tylko moje zdanie

Opublikowano

Na wysokich powinien ci chodzic lol chodz nie wiem jak z fps bedzie ale powinno wylapywac wtedy kolo 35 -40

chodz jesli nie masz zamiaru go zawalic plikami etc to polecam znalesc jakiegos z dyskiem w wersij 500gb a z mocniejszym prockiem

Opublikowano

Na zlym forum pytasz ta grafika jest slaba, w tej cenie dorwiesz 940m poszukaj na allegro

Mam nadzieje ze nie kupiles tego badziewia...

Opublikowano

Moje ogólne zdanie, do laptopów z integrą = najtańsza grafa

Grafa w i3 nie będzie zbyt zaawansowana, wątpię żebyś miał +100fps w tf, na średnich ustawieniach, chociażby

Sam mam lapka z integrą, 8gb ram, 2.6ghz procek i 30-40fps w cs na najniższych, 4:3, 800x600

strawhat___udyr_by_strawhatmakesmagic-d9

######################################################

CHLNGR JUNGLE EUW

Opublikowano

Jeśli autor ma zamiar grać tylko w lola to i wystarczy integra tylko żeby procek był z 2.8ghz bo lol opiera się na animacjach a nie silniku graficznym więc mając te 920m w tym laptopie co autor chce zakupić posiada i3 ale najniższej klasy 1.6ghz czyli bardzo cienko(mam lepszy w smartfonie xD )

Opublikowano

A może troche przestaniecie przesadzać ? Za 2k nie kupicie kombajnu do gier, więc nie wiem o co wam chodzi :E  W tego lolca też gram od świąt, więc taki powinien mi starczyć :) 

Opublikowano

Ja na starej konfiguracji  z Pentium G3420 4 GB Ram na integrze w LoLu wyciągalem średnio 150 fpsów, w tf schodziło do 40 czasem, ale to był pecet. Na laptopach chyba nie wygląda to juz tak różowo.

Opublikowano

A może troche przestaniecie przesadzać ? Za 2k nie kupicie kombajnu do gier, więc nie wiem o co wam chodzi :E  W tego lolca też gram od świąt, więc taki powinien mi starczyć :)

jak to nie? mam za jakieś ~1900-2000zł kompa, na którym mam te 50-60fpsow na takim GTA V i stałe 60 na Mad Maxie. Kwestia złożenia ale autor wybrał syfiastego lapka :v Sam miałem lapka i chciałbym cofnąć czas.

Opublikowano

A na studia pan wyżej się kiedyś wybrał ? Myślisz, że bym biegał z piecem na studiach ? xD

p.s 50-60 fps w gta 5. Khhhh. Chyba na jakiejś średniowiecznej rozdzielczości >.< 

Opublikowano

Autorze tematu jak się pan nie zna to niech się nie wypowiada w dzisiejszych czasach za 2k można złożyć naprawdę dobrego pc i takie gta5 to nie problem do odpalenia i na średnich poszło by bez problemu

A co do laptopa niech sobie go kupuje a po roku będzie żałował decyzji ;) i stwierdzi że lepiej było dołożyć parę stówek.Pamiętaj że o lapka trzeba także dbać mówie tu o wymianie pasty termogrzewczej co 1-2 miesiące + formaty bo inaczej ten laptop nie dożyje końca studiów

Opublikowano

Proszę Cię, nie kupuj za tę cenę nówek. ;) Sprzedałem 2 lata temu za 900zł kolesiowi, bo tak ciężko było o sprzedaż, nikt nie chciał, laptop który LoLa na wysokich ciągnął na 57-60 fps

Samsung RF511 z i5, 4GB RAM i dedykowaną kartą GeForce. Teraz naprawdę kupisz fajny sprzęt, tylko znajdź sobie jakąś używkę.

343731479829004887779.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...