Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3: Serca z Kamienia - jak zdobyć rynsztunek żmii?

ganek4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dwa dni temu przeszedłem dodatek do wiedźmina 3 serca z kamienia. Powiem krótko-bardzo polecam. Mam jednak problem z rynsztunkiem szkoły żmii. Gdyż schematy zdobywamy w domu aukcyjnym w jednej z misji dodatku. Podobnie jak miecze w już końcowej sekwencji gry. Nie czytałem wcześniej jak zdobyć ten set bo chciałem uniknąć spoilerów. Moje pytanie jest takie czy schematy te można zdobyć jakoś inaczej. Czy muszę od nowa przejść dodatek. Podstawową wersję wiedźmina przeszedłem i w dodatek grałem na mojej własnej postaci, a nie wygenerowanej. Jeśli muszę przejść dodatek od nowa to czy mogę do niego jakoś wrócić na swojej postaci?

No i tak z innej beczki żeby działu nie zaśmiecać.  Chodzi mi o zadanie poboczne,, Uczta dla kruków'' Gdy wchodzę tam do domu i mama zabić bandytów to oni stoją nieruchomo i nie da się ich zabić. Patch 1.12 też nie rozwiązał sprawy. Ma ktoś podobny problem, albo wie jak go rozwiązać?

Opublikowano

Zbroję szkoły żmii możesz zdobyć tylko i wyłącznie podczas tamtego questa w domu aukcyjnym (aukcja). Stalowy miecz jest w skarbcu (quest podczas (SPOILER) napadu). Miecz srebrny można dostać w dobrym zakończeniu podczas (SPOILER) rozwiązywania zagadki.

A tego buga naprawisz sprawdzając spójność plików gry/naprawa instalacji. 

Opublikowano

Zbroję szkoły żmii możesz zdobyć tylko i wyłącznie podczas tamtego questa w domu aukcyjnym (aukcja). Stalowy miecz jest w skarbcu (quest podczas (SPOILER) napadu). Miecz srebrny można dostać w dobrym zakończeniu podczas (SPOILER) rozwiązywania zagadki.

A tego buga naprawisz sprawdzając spójność plików gry/naprawa instalacji. 

Chyba trochę źle zrozumiałeś pytanie. Ja wiem gdzie zdobyć ten rynsztunek ale jestem po przejściu dodatku i nie mogę wrócić do tych zadań na swojej postaci. Nie wiem czy jest taka możliwość żeby przejść dodatek od nowa jeśli go ukończyłem. Chyba będę musiał wczytać wcześniejszego save. Po twojej wypowiedzi wnioskuje, że nie mogę zdobyć inaczej niż przez wykonanie głównych zadań. Najwyżej wczytam sobie savy. 

Próbowałem już sprawdzając spójność gry i nadal to samo.

Opublikowano

Prawdopodobnie musisz wczytać zapis. Jest co prawda opcja w menu głównym "Tylko Serca z Kamienia", ale tam chyba nie da się wgrywać danego zapisu. Musiałbyś w menu sprawdzić.

Opublikowano

Prawdopodobnie musisz wczytać zapis. Jest co prawda opcja w menu głównym "Tylko Serca z Kamienia", ale tam chyba nie da się wgrywać danego zapisu. Musiałbyś w menu sprawdzić.

Niestety opcja Tylko Serca z Kamienia sprawia, że zaczynamy na nowej wygenerowanej przez grę postaci :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...