Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym jest VAC i jak działa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem napisać ten poradnik w celu objaśnienia wszystkim czym jest Valve Anty-Cheat (w skrócie VAC), aby uniknąć pytania typu "Dostałem VAC'a czemu ? Przecież nie cheatowałem itp."

FAQ

1. Na jakiej zasadzie działa VAC?

- System VAC wykrywa cheaty za pomocą ich sygnatur. Każda zmiana dająca graczowi przewagę nad innymi jest traktowana jako cheat i aktywuje blokadę VAC. Dotyczy do przede wszystkim zmiany w plikach .EXE i .DLL

2. Za co napewno nie dostane VAC'a ?

- Blokady przez Anty-cheat na pewno nie dostaniesz za: programy do komunikacji (np. Mumble, Skype, TS3), zmiany związane z konfiguracją systemu, aktualizacje sterowników.

3. Dostałem bana w CS 1.6 czy dostane go też w CS:GO ?

- Nie, dostaniesz go tylko na gry oparte na silniku "Gold Source" (są nimi np: "Day of Defeat" i Team Fortress Classic)

4. Dostałem bana na serwerze społecznościowym CS'a czy to VAC ?

- Nie, jest to tylko ban nałożony przez jednego z administratorów serwera.

Macie jeszcze jakieś pytania odnośnie Vaca ? Piszcie je w postach pod tematem, a ja odpowiem na nie i uzupełnie liste.

­

Opublikowano

Co do 3 to nie zawsze prawda

Ile razy dostałem bana w jakieś śmiesznej grze a innych nie szło odpalić na multi..

Nie ze wszystkimi bo w 1.6 ban a go clear ale moze byc taki przypadek ze ban na pokemony i cs off

I tak jest na stówe

Opublikowano

No ja się domyśliłem..To co napisałem też sprawdzone.. nie wymyślam sobie byle czego bo po co ;d 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Co do 3 to nie zawsze prawda

Ile razy dostałem bana w jakieś śmiesznej grze a innych nie szło odpalić na multi..

Nie ze wszystkimi bo w 1.6 ban a go clear ale moze byc taki przypadek ze ban na pokemony i cs off

I tak jest na stówe

Nie rozumiem Cię, bo nie umiesz pisać, a co do 3 to prawda, może akurat te gry w które grałeś były oparte na tym samym silniku czy coś i tam tez był ban.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...