Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Generator] wykresów użytkowników online na kanałach

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W związku z aktualnie trwającym konkursem postanowiłem podzielić się trochę pomysłami i rozwiązaniami technologicznymi dla serwerów TeamSpeak3. Dosłownie godzinę temu rozpocząłem pracę nad programem który umożliwi Wam generowanie ładnych wykresów pokazujących aktywność użytkowników w wyznaczonych przez Was w konfiguracji drzewach kanałów.

4qXA2J4.jpg

Aplikacja została stworzona w języku PHP, osobiście zalecam używania wersji przynajmniej 5.6.0 ze względu na wydajność.

(I) Instalacja potrzebnych pakietów na Debian / Ubuntu

apt-get install php5 php5-gd screen

(II) Instrukcja uruchamiania aplikacji
1. Pobierz paczkę dołączoną do tematu
2. Rozpakuj paczkę za pomocą polecenia:

tar -xvf etp_adams_ts3_channel_charts.tar

3. Zmień nazwę pliku config.dist.php na config.php

mv config.dist.php config.php

4. Skonfiguruj ustawienia aplikacji w pliku config.php za pomocą swojego ulubionego edytora.

vim config.php

5. Dodaj adres IP serwera na którym instalujesz aplikację do pliku query_ip_whitelist.txt w katalogu Twojego serwera TeamSpeak3.
6. Nadaj odpowiednie uprawnienia na katalogi które tego wymagają

chmod -R +rw cache/chmod -R +w output/

7. Uruchom aplikację i sprawdź czy połączyła się poprawnie z serwerem.

php statistics

8. Jeżeli nie widzisz żadnego błędu i aplikacja pracuje bez wyłączania się - przejdź dalej.
9. Aby uruchomić aplikację w tle możesz wykorzystać program screen lub oddalić proces.

screen -AdmS ChannelCharts php statistics
nohup php statistics &

(III) Kilka dodatkowych słów
Po uruchomieniu aplikacji będzie ona zbierała statystyki z wyznaczonych sekcji kanałów (sekcją nazywamy kanały podlegające pod określony w konfiguracji kanał). Aplikacja była przetestowana na moim serwerze i spisywała się bez zarzutów jednak nie dysponowałem wystarczającymi zasobami czasowymi aby przeprowadzić bardziej szczegółowe testy, tak więc proszę zgłaszać w temacie ewentualne błędy a ja będę się starał na bieżąco wydawać poprawkowe aktualizacje.
Jeżeli chodzi o rozwój aplikacji, nie mogę zagwarantować, że będę dodawał do niej dodatkową funkcjonalność. Celem stworzenia tego programu było naświetlenie osobą zainteresowanym programowaniem do TeamSpeak3 pewnych metod. Oprogramowanie jest wydane na wolnej licencji i każdy może robić z nim co tylko zechce, bez możliwości sprzedawania.

(IV) Przykładowe zastosowanie
Jednym przykładem zastosowania jest możliwość umieszczania linków do wykresów (jeżeli wcześniej katalog output podłączycie do serwera WWW) np. w opisach kanałów za pomocą innych botów np. mBota. Dzięki takiemu zastosowaniu wasz serwer zyska trochę dodatkowej ciekawej funkcjonalności.

(V) Download
- wersja: 1.0 - https://github.com/eterprime/teamspeak3-channel-charts (virustotal)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Biceps with You!

...... ---- ......

Bot 10/10 warty polecenia.

Polecam i lajk dla Ciebie Adams

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Świetny bot, bardzo przydatny.

Kawał dobrej roboty właściwie, widać ze znasz się na tym co robisz, powodzenia w dalszych sukcesach! :)

10/10. 

Opublikowano

Polecam skrypt jak najbardziej, Adams zna się na rzeczy, człowiek potrafi bardzo dobrze zrobić wspomagające oprogramowania do TeamSpeak3. Jedyna osoba która udostępnia za darmo coś na tak wysokim poziomie. Polecam!

Pozdrawiam pr0chu.

logo1.png

Opublikowano

Dla osób którym wyskoczy taki error

JpGraph Error: 25128The function imageantialias() is not available in your PHP installation. Use the GD version that comes with PHP and not the standalone version.

Wystarczy otworzyć plik 

lib/jpgraph/src/gd_image.inc.php

Linijka 110 
Edytować z 

JpGraphError::RaiseL(25128);//('The function imageantialias() is not available in your PHP installation. Use the GD version that comes with PHP and not the standalone version.')

Na

//JpGraphError::RaiseL(25128);//('The function imageantialias() is not available in your PHP installation. Use the GD version that comes with PHP and not the standalone version.')
Opublikowano

Wszystko ładnie śmiga tylko jak rozwiązać problem taki że po umieszczeniu linku w channelu na ts do obrazka wykresu on na kanale sie nie odświeża a na stronie wszystko ładnie śmiga. da się to jakoś naprawić?

Jest to nie możliwe jeżeli wklejasz obrazek, bo Twój klient pobiera go i w przypadku kiedy to zrobi już nie odświeża.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

10/10 Bardzo fajny skrypt dzięki któremu można urozmaicić stronę naszego serwera teamspeak

O tym samym pomyślałem :) Fajny pomysł na dodatek do strony :)

lubie-to-png.png

• 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

nie można pobrać ...

Jak będę potem na starym laptopie zobaczę czy jeszcze mam to na dysku. Jeżeli nie to zgłoszę temat, żeby przenieśli do kosza.

@Eterprime

Popraw link do pobrania - 12h.

Przenosi na jakieś podejrzane strony.

Wiem.. Dlatego usunąłem link z tematu.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

@PGS @gorek1994 - Poprawione.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...