Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MLG Columbus 2016 - dyskusja

misczkantera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CSGOMLG.jpg

MLG Columbus 2016

Czas trwania: 29.03 - 03.04

Pula nagród: 1,000,000$

Miejsce: Columbus

Pula nagród za poszczególne miejsca:

1 - 500,000$

2 - 150,000$

3-4 - 70,000$

5-8 - 35,000%

9-16 - 8,750$

Pierwsze 8 drużyn otrzymuje status legendy i automatycznie kwalifikują się do kolejnego majora.

Pula map:

Cache

Cobblestone

Inferno

Dust2

Mirage

Overpass

Train

Grupy:

A:

Ninjas in Pyjamas

Luminosity

mousesports

Flipsid3 Tactics

B:

FaZe Clan

Fnatic

Team Liquid

Splyce

C:

Team EnVyUs

Astralis

Gambit Gaming

Counter Logic Gaming

D:

Natus Vincere

Virtus.pro

G2 Esports

Cloud9

Terminarz meczów oraz inne podstawowe informacje:

http://www.hltv.org/news/17408-mlg-columbus-viewers-guide

Transmisje:

MLG (angielski)

Twitch (angielski)

Twitch (polski)

+ 10 pozostałych na których jest możliwość zdobycia paczek z pamiątkami.

Obsada:

talent11-607x800.jpg

Naklejki:

http://www.counter-strike.net/pickem/columbus2016

0dc3a2edf3d23ae64a3b4e2c00579503.png

Artykuł na wiki.teamliquid.net: http://wiki.teamliquid.net/counterstrike/MLG/2016/Columbus

Artykuł na blogu CS'a: http://blog.counter-strike.net/pl/index.php/2015/11/13103/

Artykuł na stronie MLG: http://www.majorleaguegaming.com/CSMajor

Informacje o turnieju na HLTV: http://www.hltv.org/?pageid=357&eventid=2027

Na powyższych stronach możecie znaleźć pozostałe osoby z obsady oraz terminarz meczów :)

Co do samej dyskusji, to napiszę tutaj trochę o moich przewidywaniach

Grupa A:

1 miejsce - LG

2 miejsce - NiP lub mouz (bardziej NiP, ale mouz gra teraz bardzo dobrze, szczególnie niko, bez większego zastanowienia mogę uznać ten team za najlepszy z tier 2)

Grupa B:

1 miejsce - Fnatic

2 miejsce - Faze lub Liquid (podobnie jak w grupie A, tylko tutaj szanse określam jako 50/50, jedni z najbardziej skillowych graczy na świecie w obu drużynach - s1mple i hiko vs rain i jkaem, bardziej wolałbym jednak Liquid.

Grupa C:

1 miejsce - Astralis

2 miejsce - EnVyUs

Grupa D:

1 miejsce - Navi

2 miejsce - wszystkie team'y są aktualnie na podobnym poziomie, oczywiście chciałbym zobaczyć VP, ale będzie ciężko, bardzo ciężko :/

Co do samego pick'ema, to w tym roku nie zamierzam brać w tym udziału - nie ma sensu wydawać kilku albo nawet kilkunastu euro na jakąś odznakę.

Za tydzień podepnę

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Super sprawa. Jak zawsze trzymam kciuki za chłopaków z Polski! GL!

A co do naklejek to wyglądają spoczko nawet.

Pomogłem?

:) Możesz dać "Lubię To!" ;)

Opublikowano

Chyba się skuszę na naklejki do odznaki, oraz zakupie parę FoilStickers. Mogą być trochę warte za jakiś czas :)

Ciekawe czy bd jakaś polska formacja.

Opublikowano

Chyba się skuszę na naklejki do odznaki, oraz zakupie parę FoilStickers. Mogą być trochę warte za jakiś czas :)

Ciekawe czy bd jakaś polska formacja.

ja p******e, po c**j nabijasz posty takimi zdaniami, drugie mówi samo za siebie. 

To jest Twój temat, nie rób tu bydła

Opublikowano

A - NiP, LG

B - fnatic, faze/liquid

C - astralis, envy/clg

D - navi, G2

W końcu jakieś ciekawie wyglądające naklejki dodali, w tym holo. No i nowe trofea z pickemy, a nie te standardowe trójkątne. Po roku można znów się w to pobawić :v

tenor.gif

Opublikowano

A - NiP, LG

B - fnatic, faze/liquid

C - astralis, envy/clg

D - navi, G2

W końcu jakieś ciekawie wyglądające naklejki dodali, w tym holo. No i nowe trofea z pickemy, a nie te standardowe trójkątne. Po roku można znów się w to pobawić :>

Ten, co do stickerów: bardziej opłaca się własnie czerwone stickery holo brać, czy jakieś LG foil itd? :D

http://imgur.com/3pGeCrY - hipokryzjon. hehe

Opublikowano

A - NiP, LG

B - fnatic, faze/liquid

C - astralis, envy/clg

D - navi, G2

W końcu jakieś ciekawie wyglądające naklejki dodali, w tym holo. No i nowe trofea z pickemy, a nie te standardowe trójkątne. Po roku można znów się w to pobawić :>

Ten, co do stickerów: bardziej opłaca się własnie czerwone stickery holo brać, czy jakieś LG foil itd? :D

Dosia SEXGOD, stickery MLG, Faze, Fnatic folia - to będzie warte imo 

Opublikowano

A - NiP, LG

B - fnatic, faze/liquid

C - astralis, envy/clg

D - navi, G2

ale warto poczekac pod koniec majora ;p ceny beda pewnie o polowe tansze ;p

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

A - NiP, LG

B - fnatic, faze/liquid

C - astralis, envy/clg

D - navi, G2

Nie o połowę :)

Zwykłe paczki z autografami będą po 0,23, folie bodajże po 1,23, ale nie jestem pewien. W Kolonii przecena trwała chyba 3 dni.

Opublikowano

A - NiP, LG

B - fnatic, faze/liquid

C - astralis, envy/clg

D - navi, G2

Zwykłe paczki z autografami będą po 0,23, folie bodajże po 1,23, ale nie jestem pewien. W Kolonii przecena trwała chyba 3 dni.

20$$ przygotowane. :D

http://imgur.com/3pGeCrY - hipokryzjon. hehe

Opublikowano

A - NiP, LG

B - fnatic, faze/liquid

C - astralis, envy/clg

D - navi, G2

Na Kolonie też robię inwestycję i się nie zwróciło, nawet teraz jakbym sprzedał to pewnie kilka euro w przód (wydałem 60 euro), ale teraz to jestem praktycznie pewny, że Dosia, Faze, MLG będą drogie. 

Opublikowano

Czy ceny autografów zmniejszą się jakoś znacznie przez te 10 dni ? Nie wiem czy teraz robić ten team, czy poczekać jeszcze kilka dni aż ceny wlep trochę spadną. 

Opublikowano

Czy ceny autografów zmniejszą się jakoś znacznie przez te 10 dni ? Nie wiem czy teraz robić ten team, czy poczekać jeszcze kilka dni aż ceny wlep trochę spadną. 

Zależy kogo chcesz kupić.

Opublikowano

Happy, Guardian, Olofmeister.

Aaa i jeszcze jedno, czy ceny stickerów drużyn spadną przed turniejem poniżej te 0.88 ?

Ceny naklejek teamowych do majora będą z tą samą ceną. Autografy będą także krążyć wokół obecnej ceny.

Opublikowano

Nic nie wiadomo ;p moze ceny beda takie same lub wyzsze albo nizsze ;] ja mam przygotowane 60€ +50€ dojdzie zaraz :D i kupuje te naklejki co nie powtarzaja sie ;] i oczywuscue kapsulki.

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

Nic nie wiadomo ;p moze ceny beda takie same lub wyzsze albo nizsze ;] ja mam przygotowane 60€ +50€ dojdzie zaraz :D i kupuje te naklejki co nie powtarzaja sie ;] i oczywuscue kapsulki.

Do majora ceny będą praktycznie stałe. Mówię tu o topowych zawodnikach. 

Opublikowano

A - NiP, LG

B - fnatic, faze/liquid

C - astralis, envy/clg

D - navi, G2

Na Kolonie też robię inwestycję i się nie zwróciło, nawet teraz jakbym sprzedał to pewnie kilka euro w przód (wydałem 60 euro), ale teraz to jestem praktycznie pewny, że Dosia, Faze, MLG będą drogie. 

@misczkantera  a dlaczego akurat takie typy uważasz za dobrą inwestycje?

8029814539102191282137.jpeg

Opublikowano

A - NiP, LG

B - fnatic, faze/liquid

C - astralis, envy/clg

D - navi, G2

@misczkantera  a dlaczego akurat takie typy uważasz za dobrą inwestycje?

Dosia SEX GOD, pierwszy raz na majorze, gdzie są stickery, FAZE nowy team, Fnatic folia albo holo wygląda bardzo fajnie, Stewie też coś będzie warty, s1mple na pewno, może hiko (jedni z najlepszych graczy w NA, pierwszy raz ich stickery są dostępne). 

Opublikowano

Grupa A

LG

NiP

Grupa B

Fnatic

Liquid

Grupa C

Astralis

EnVyUs

Grupa D

Navi

Virtusi

Oczekuję ciekawego pojedynku w grupie B, liczę że Fnatic wygra cały event :>

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Macie juz typy druzyny?? Zastanawiam sie nad tym caly czas i chyba wezme happiego olofa kennego quardian i nie mam tego ostatniego ... musze pomyslec ..

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...