Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy administracja sfgame to oszuści?

DzojsonekxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gościu płacze jak nie wiem co, fakty to fakty, ma zamiar prowadzić swój własny serwer na ich SWF'ie, tylko jeszcze tego nie robi, siedzi, jęczy, język się plącze, emocjonuje się jak jakieś dziecko. Sprawa jest prosta, wina leży po jego stronie.

Opublikowano

­Wyjaśniłem już mu to na yt ale napisze tutaj.
Załamał §3 OWH który mówi o kopiowaniu gry. http://poradnikisfgame.pl.tl/Og%F3lne-zasady-gry.htm

Ciekawe jest to że dlatego że kupuje grzybki za 3000zł rocznie to jemu należy się odpowiedź. Guzik prawda.
To jest prywatna firma i banuje kogo chce i kiedy chce. Będzie się dalej kłócił to zaraz dodadzą coś do regulaminu bo przy rejestracji akceptujemy że regulamin może być zmieniany.

Ciekawe jest to że mają wszystkie jego dane a napisali że sprawa trafiła do centrum firmy. Więc może się spodziewać konsekwencji prawnych.

@GILUxDILU Żebyś ty problemów nie miał bo twój mądry kolega nie wiem w jakim celu pochwalił się im że nie sam robi serwer :D

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Takis był by czysty gdyby gra została przepisana od zera. Tzn nawet korzystając z pliku *swf to jest złamanie regulaminu. Jednak gdyby gra posiadała taką samą mechanikę/rozmieszczenie ikon, ale nazywała się np. "Bolek i Lolek" to w tedy był by czysty. 
Przy prawach autorskich oprogramowania/gier sprawa jest prosta prawa autorskie dotyczą jedynie kodu źródłowego/plików wykonywalnych, jednak nic nie stoi na przeszkodzie na chamskim przepisaniu gry od zera. :)

Rozwiązanie tego problemu jest proste. Po prostu trzeba napisać SF od zera (nie tylko req.php ale też sfgame.swf) :)

Opublikowano

­

Takis był by czysty gdyby gra została przepisana od zera. Tzn nawet korzystając z pliku *swf to jest złamanie regulaminu. Jednak gdyby gra posiadała taką samą mechanikę/rozmieszczenie ikon, ale nazywała się np. "Bolek i Lolek" to w tedy był by czysty. 
Przy prawach autorskich oprogramowania/gier sprawa jest prosta prawa autorskie dotyczą jedynie kodu źródłowego/plików wykonywalnych, jednak nic nie stoi na przeszkodzie na chamskim przepisaniu gry od zera. :)

Rozwiązanie tego problemu jest proste. Po prostu trzeba napisać SF od zera (nie tylko req.php ale też sfgame.swf) :)

Jeżeli wszystko przepiszesz, grafikę zrobisz swoją to może i w świetle prawa jesteś czysty ale oni mają swój własny regulamin i tak go zbanują bo kopiuje ich pomysł :)

Opublikowano

­Zgadzam się z osobami powyżej, jednak dlaczego support nie chciał pokazać dowodu na to, że złamał OWH?

Bo nie mają takiego obowiązku, oni sami wiedzą o tym, że to zrobił, on sam to wie, chociaż broni się jak głupi i dla nich sprawa jest jasna, a to że on chce jakiegoś dowodu "bo ja jestem czysty, jestem czysty" i coś tam pomądrkuje to ich już nie interesuje.

Opublikowano

Cóż jeśli dokładnie nie ma takiego zapisu ("kopia pomysłu") to guzik mogą zrobić. Tzn musieli by zaktualizować regulamin + wymusić akceptacje nowego u starych użytkownikach.

Sprawa jest o tyle śmierdząca ponieważ serwer ten jeszcze nie istnieje.

Taksi powinien odwołać się do zagranicznego supportu z tym problemem.

Opublikowano

Cóż jeśli dokładnie nie ma takiego zapisu ("kopia pomysłu") to guzik mogą zrobić. Tzn musieli by zaktualizować regulamin + wymusić akceptacje nowego u starych użytkownikach.

Jakbyś próbował kogoś zabić, każdy by o tym wiedział, ale jeszcze byś tego nie zrobił to ktoś próbowałby Cie zatrzymać? To, że serwer jeszcze nie powstał, niczego nie zmienia.

Opublikowano

­

Sprawa została zgłoszona do centrum w Niemczech więc jeżeli uznali by że polski oddział się myli to sami go odbanują.

Jeżeli ten serwer nazywałby normalnie serwerem to by nie było problemów ale on sam twierdzi że tworzy prywatny serwer sfgame na co oni się nie godzą.

Nie wiesz dalej o co chodzi? To napisz do nich na kontakt jakie mają stanowisko na temat kopiowania ich gry :)

Jakbyś próbował kogoś zabić, każdy by o tym wiedział, ale jeszcze byś tego nie zrobił to ktoś próbowałby Cie zatrzymać? To, że serwer jeszcze nie powstał, niczego nie zmienia.

No to dałeś porównanie xD
Myślę że zbanowali go teraz przed startem serwera po to by się ogarnął i porzucił projekt. Jeżeli by tak zrobił miałby jakieś szanse na odzyskanie konta.

Opublikowano

ZRT-Shakes juz nie wystartuje to jest pewne, grupka madrych osob mogla sie tego domyslec, gdyby Taksi nie byl youtuberem, playa na pewno nie zauwazyla by jego priva, drugą sprawą jest to że postąpili źle wobec niego bo i tak promował ich grę :)

Opublikowano

Właśnie byłem ciekawy czemu strona nie działa. Teraz już wiem.

Jak można ujawniać swoją osobę w takiej branży jak tworzenie prywatnych serwerów jakichkolwiek gier via www.

Powiem jedno. Nie chciał bym być teraz na miejscu "Taksi ZRT".

Nie rozumiem co jest dziwnego w tym że dostał bana.

1. Reklamuje prywatny serwer shakes & fidget.

2. Jest współwłaścicielem prywatnego serwera.

3. Przywłaszcza sobie grafiki których właścicielem jest playa-games.

Oczywiście powyższe punkty popełnił każdy kto tworzył prywatny serwer.

Jednak ja nie zdziwił bym się gdybym dostał bana lub ujawniając swoją osobę wezwanie do sądu.

PS: Kto administracji zabroni ?

Opublikowano

­

No widać od razu, że lepsi od Norbiego to oni nie są xD

O ilu banach na globalu słyszałeś?
Od ilu osób słyszałeś że mieli problem supportem?
Ja nie znam żadnego takiego przykładu by coś źle robili.

A ty jakbyś się zachował gdyby ktoś kopiował twój pomysł?

Opublikowano

Autorskie skrypty, brak nazwy "shakes & fidget" w nazwie, orginalne grafiki...
Gra bazowała na sf game lecz nią nie jest, dlatego nie wiem, dlaczego jesteście przeciw. (Każdy ma prawo do swojego zdania - rozumiem.)

Opublikowano

­

Oj właśnie kilka słów o supporcie miałem okazje usłyszeć od jednego (obecnie nieaktywnego) gracza gosf, który to miał dość bogatą przygodę z SF'em.

Ale fakt, jak ktoś do supportu nie pójdzie to na bana liczyć nie powinieneś.

Albo mi sie wydaje albo dość podobna sytuacja była z metinem (?) - serwer prywatny = ban na globalu.

@DzojsonekxD nie relacjonuj nam zdania Twojego Boga Taksiego tylko sam przemyśl jak to wygląda

ten gość chyba sam nie do końca wie co miało byc na tym jego serwerze bo jak sam powiedział "zapłacił za niego" a przecież SWF'a nikt mu od zera nie napisze tak jak ma to miejsce z requestem...

Hejo

Opublikowano

Gościu płacze jak nie wiem co, fakty to fakty, ma zamiar prowadzić swój własny serwer na ich SWF'ie, tylko jeszcze tego nie robi, siedzi, jęczy, język się plącze, emocjonuje się jak jakieś dziecko. Sprawa jest prosta, wina leży po jego stronie.

Jakbyś stracił ponad 3k plnów to też byś trochę płakał xD

­Wyjaśniłem już mu to na yt ale napisze tutaj.

Załamał §3 OWH który mówi o kopiowaniu gry. http://poradnikisfgame.pl.tl/Og%F3lne-zasady-gry.htm

Ciekawe jest to że dlatego że kupuje grzybki za 3000zł rocznie to jemu należy się odpowiedź. Guzik prawda.

To jest prywatna firma i banuje kogo chce i kiedy chce. Będzie się dalej kłócił to zaraz dodadzą coś do regulaminu bo przy rejestracji akceptujemy że regulamin może być zmieniany.

Ciekawe jest to że mają wszystkie jego dane a napisali że sprawa trafiła do centrum firmy. Więc może się spodziewać konsekwencji prawnych.

@GILUxDILU Żebyś ty problemów nie miał bo twój mądry kolega nie wiem w jakim celu pochwalił się im że nie sam robi serwer :D

O mnie się martwić nie musisz, nic mi nie będzie.

Nie padł, sami wyłączyli stronę.

Trochę dziwne, że playa zainteresowało się prywatnymi serwerami dopiero teraz. Od dawna było wiadome, że te serwery są nielegalne. Jeśli to co mówili o konsekwencjach prawnych to nie próba zastraszenia, no to możliwe że skończy się era prywatnych serwerów SF game. 

Opublikowano

­

Oj właśnie kilka słów o supporcie miałem okazje usłyszeć od jednego (obecnie nieaktywnego) gracza gosf, który to miał dość bogatą przygodę z SF'em.

Albo mi sie wydaje albo dość podobna sytuacja była z metinem (?) - serwer prywatny = ban na globalu.

@DzojsonekxD nie relacjonuj nam zdania Twojego Boga Taksiego tylko sam przemyśl jak to wygląda

ten gość chyba sam nie do końca wie co miało byc na tym jego serwerze bo jak sam powiedział "zapłacił za niego" a przecież SWF'a nikt mu od zera nie napisze tak jak ma to miejsce z requestem...

Ja jako wierzący mam jednego Boga ...

A po 2 nie bronie go ze względu na to że go lubie czy coś bo go nawet nie znam, ale administracja takiej gry powinna lepiej traktować graczy :)

­

Ja jako wierzący mam jednego Boga ...

A po 2 nie bronie go ze względu na to że go lubie czy coś bo go nawet nie znam, ale administracja takiej gry powinna lepiej traktować graczy :)

Opublikowano

Btw jestem ciekaw co się będzie kryło w *.swf ZRT :D

aha raport do PG poszedł :)

Pewna odpowiedź adminów ZRT na nowy pomysł:

"Jesli juz tak mówisz to:
- Pomysł mi sie nie podoba, wolałbym dodać 15 loch niż jakieś udziwnienia
- Silnik sfa jest ograniczony i nie wszystko jest proste i możliwe do napisania
- Ogólnie to ja odpowiadam za sama grę wiec nawet jesli nie chciałoby mi sie tego napisać to bym tego nie napisał i nie masz tutaj nic do gadania"

Z tego wynika, że Shanks ZRT nie jest autorski a korzysta z plików PG :D

Polecam poczekać i nie wydawać $$ na ten serwer :)

Opublikowano

Shakes ZRT wystartuję, pliki są nasze ( zapłaciłem za nie, napisane od nowa ), grafiki są NASZE, dźwięki są NASZE, teksty w grze są NASZE, dostałem bana, teraz moi wydawcy załatwiają kwestię unbana.

Wszystkie informację i nowości znajdziecie na FanPage i YouTube.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...