Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CocNET - Biblioteka korzystająca z API

goukan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciężko mi cokolwiek napisać na temat tego projektu. Jako, że od jakiegoś czasu firma Supercell (twórca takich gier jak Clash of clans, Clash Royale i inne) udostępnia API do gry Clash Of Clans stwierdziłem, że napiszę taką bibliotekę w .NET. Zainspirowały mnie inne projekty tego typu w innych językach (można spotkać w PHP, Pythonie). Pomyślałem "czemu nie?" Tak więc pomału zacząłem pisać tę bibliotekę. Repozytorium znajduję w serwisie GitHub.

Link do projektu: https://github.com/smietanka/CocNET

Zdjęcia:

516358aa9cf1c20e94308c0f33b8daf1.png

f23336511d8856530ae21f9014f42c83.png

Od razu powiem, że 100% kodu nie jest objęta testami. Natomiast wszystkie metody, które piszę oparte na API są "jako tako" przetestowane. Jako tako, ponieważ wiem że mogły by być lepsze testy, ale na chwilę obecną nie są one potrzebne. 

Nie ma też dema. Demem może być zdjęcie z zielonymi ptaszkami algorytmów :)

Jak to działa?

f60c25572a2b7897c215d48224b25536.png

Co mam w planie dorobić? Szukanie różnych rzeczy na podstawie tego co aktualnie Supercell udostępnia w API, jakieś lekkie refaktoryzacje kodu. Jeśli ktoś ma jakiekolwiek sugestie to proszę pisać :) przyjmę wszystko na klatę.

Pozdrawiam

Osobiście pomagam tylko na PW lub e-mail

-----------------------------------------------------------------

https://github.com/smietanka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...