Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Zed to noob champion?

Raageer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanie, czy zed to noob champion?

Kiedy grajm nim na midzie wydaje mi sie byc taki latwy do grania itp poprostu naciskam r i wale kombo a potem wyzywaja mnie od noob champow.

Kiedy mam go w teamie lub w enemy to jest to samo, postac ta praktycznie nikgy nie przegrywa.

Dodam jeszcze ze jestem w platynie.

Opublikowano

Jeśli masz ochotę, możemy spróbować zagrać i sam zobaczysz czy to takie łatwe wyprowadzić kombo ;>

Fakt Zed to mocna postać, ale noob champ to to nie jest wiec, Ty musisz albo być mega nafeedowany albo grasz na drewna.

Dobry Flash, zhonya, niewidzialność, dash, QSS, to wszystko w dobrym momencie może strasznie utrudnić wyprowadzenia dobrego komba.

Skoro wyzywają Cię od noob champów na 100% grasz na drewna z silvera, sprawdzałeś swoje mmr? xD

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Zed to zabójca, dlatego łatwo Ci wysolować kogoś na 6 poziomie, no chyba, że ma Zhonye to na ogół leżysz. xD Najważniejsze żebyś w late mógł coś zrobić.

Opublikowano

sa jakies noob champy ? :D

Tak się mówi na championy bez jakiejś bardziej rozbudowanej mechaniki zazwyczaj. Przykładowo Garen, Irelia, Darius itd. są przeważnie nazywani przez graczy jako noob championy. 

Opublikowano

Żeby dobrze grać Zedem musisz nieźle się napocić by wyprowadzić dobre combo, przeważnie to takie niedojebane dzieci co myślą że umieją grać lepiej od ciebie wyzywają od idiotów itp, nie przejmuj się i graj swoje.

Opublikowano

Master jest najbardziej noob champem od początku tej gry. 

yyy, nie? Master jest bardzo trudnym champem wbrew pozorom. Serio, on się wydaje prosty bo nie ma skillshotów a jest zwykłym asasynem, co polega na autoatakach, ale spójrz na maina takiego champa a spójrz na typowego Kowalskiego co go odpalił - niebo a ziemia.

Opublikowano

To jest champion 1v1, asasyn. To nie dziwne, że zabijasz kogoś na combo. Imo jest bardzo trudny, powiedziałbym, że top 5 najtrudniejszych championów w grze. Zed ma bardzo rozwinięte możliwości dzięki swojej mechanice, a to, co robisz to zapewne malutka jego część.

@Challenjour Yi nie jest trudny. Właśnie dlatego, że polega na aa jest o wiele łatwiejszy od championów typu Zed, Azir, Xerath itp.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

To jest champion 1v1, asasyn. To nie dziwne, że zabijasz kogoś na combo. Imo jest bardzo trudny, powiedziałbym, że top 5 najtrudniejszych championów w grze. Zed ma bardzo rozwinięte możliwości dzięki swojej mechanice, a to, co robisz to zapewne malutka jego część.

@Challenjour Yi nie jest trudny. Właśnie dlatego, że polega na aa jest o wiele łatwiejszy od championów typu Zed, Azir, Xerath itp.

Yi nie jest trudny xD A umiesz chociaż używać jego alpha strike? 

Opublikowano

typowy gracz nie grający dużo masterem, nie będzie wiedział o możliwosci resetów aa, raczej nie unikał by skillshotów z q

­

Opublikowano

Roznica jest taka ze master bez omijania speelshotow z Q, czy resetowania aa wciaz jest mocny i potrafi robic gierke, zed natomiast bez wyprowadzania dobrego combo jest slaby. Oczywiscie, master w rekach dobrego gracza jest jeszcze lepszy ale nie oszukujmy sie, resetowanie aa czy omijanie spellshotow z Q nie jest bardzo trudne, troche ogrania i sie uda :)

//

Co do pytania, wedlug mnie nie, ja na przyklad nie potrafie grac Zed'em, raz na jakis czas uda sie dobra gierka ale zazwyczaj idzie mi srednio, nie moj typ :)

Opublikowano

maater yi jest trudny nie ma latwej postaci poniewaz jak widzisz gracza lcs ktory gra masterem a pozniej zwyklego bronza co gra masterem to wida kto bardziej ogarnia postac

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak "noob champion". Każda postać jest przeznaczona do grania... a wyzywanie kogoś tylko ze względu na to co mainuje to debilizm.

giphy.gif

Opublikowano

Tak się mówi na championy bez jakiejś bardziej rozbudowanej mechaniki zazwyczaj. Przykładowo Garen, Irelia, Darius itd. są przeważnie nazywani przez graczy jako noob championy. 

I na championy z przesadzonym dmg :)

Nie ma czegoś takiego jak "noob champion". Każda postać jest przeznaczona do grania... a wyzywanie kogoś tylko ze względu na to co mainuje to debilizm.

Tak tak, tłumacz się dalej :D

@topic Tak, Zed jest noobchampem. Większość papierów jest w stanie zabić na niepełne combo. Do tego wyprowadzenie go to kwestia trafienia z Q i E. 

­

Opublikowano

Wg mnie noob champ to fikcja.Używają tego gracze w niskim elo zazwyczaj przegrywający grę. Gracz pisał mi że gram noob champem grając shaco :)

Tak jak ktoś wspomniał wyżej master yi w bronzie a w masterze wygląda inaczej i nie jest to noob champ.Podobnie jest z hasłami typu ks które mają miejsce w low elo.

Jeśli wg was noob champy istnieją to wszystkie postacie to noob champy bo dla niektorych zed jest łatwy a dla innych trudny.I nie ma rozróżnienia.

W takim razie ja moge tez powiedziec że shaco to noob champ bo nie sprawia mi trudności podczas gry i jest dla mnie łatwy do opanowania.

Opublikowano

Master to nie noob champ, tak samo jak katarina. Denerwuje mnie takie gadane jak poprzednicy w tym poscie. Osobiscie uwazam takie postacie za najtrudniejsze. Jeden zly ruch i lezysz, nie masz jak uciec. Musisz wiedziec kiedy sie wbic. Skillshoty to nie wszystko co sie liczy w lolu

Co do zeda - fakt, ma strasznie mocne early i dlatego niektorzy moga sie wkurzac przegrywajac na ciebie :D Ale sztuka grania Zedem to glownie late-mid game gdzie ludzie maja qssy i zhonyie

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Ale unikanie skill shootow i dobre pozycjonowanie i Dobre wbicie sie w przeciwnika to nie opanowanie postaci a opanowanie gry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...