Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Więcej FPS w cs;go

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W poradniku pokażę, jak wycisnąć max z naszego kompa w cs go, sprawdzone sposoby 

1. Ustawianie wideo - zaleca się mieć je jak najniższe, co daje nam dużo fpsó`w, najniższe ustawienia pozwalają nam również widzieć więcej w grze

"VideoConfig"

{
"setting.cpu_level" "0"
"setting.gpu_level" "0"
"setting.mat_antialias" "0" - (tutaj można dać 2, fpsów zbytnio nie zabiera, ale wygładza krawędzie textur)
"setting.mat_aaquality" "0"
"setting.mat_forceaniso" "0"
"setting.mat_vsync" "0"
"setting.mat_triplebuffered" "0"
"setting.mat_grain_scale_override" "1"
"setting.gpu_mem_level" "0"
"setting.mem_level" "2"
"setting.mat_queue_mode" "-1"
"setting.csm_quality_level" "0"
"setting.mat_software_aa_strength" "0"
"setting.mat_motion_blur_enabled" "0"
"setting.fullscreen" "1"
"setting.defaultres" "800" - rozdziałka do zmiany pod siebie (pamiętajcie, że rozdzielczość też wpływa na nasze fpsy, im mniejsza, tym więcej fps)
"setting.defaultresheight" "600"
"setting.aspectratiomode" "0"
"setting.nowindowborder" "0"
}

2. Parametry startowe

-refresh 75 -freq 75 -high -threads 4 -novid -processheap 2. Parametry startowe - podam swoje

-refresh i -freq - odświeżanie naszego monitora, wpisujecie wartość jaką oferuje Wam wasz monitor

-high - wysoki priorytet dla gry

-threads X - za miejsce X wpisujecie ilość rdzeni waszego procesora

-novid - wyłącza intro gry

-processheap - nawet nie wiem co to robi, ale ponoć pomaga

+cl_forcepreload 1 - ładuje nam wszystkie szczegóły, granaty i inne duperele podczas wchodzenia na serwer, a nie gdy już na nim jesteśmy

podam swoje+mat_postprocess_enable 0 - niektórym ponoć pomaga ten parametr 

3. Przydatne programy

Pierwszym takim programem będzie Process Lasso, program służy do monitorowania naszego procesora i w sumie nie tylko, zaleca się w nim ustawienie Trybu gracza dla cs;go

Drugim programem będzie Advanced System Care, który ŚWIETNIE czyści nasz komputer z błędów i innych rzeczy, które pogarszają stan chodzenia naszego komputera, do tego zamyka on niepotrzebne aplikacje, które uruchamiają się podczas startu naszego komputera, co powodu, że komputer włącza się w większości przypadkach błyskawicznie. PROGRAM LEPSZY NIŻ CCLEARNER.

Trzecim, a w sumie nie jednym, będą programy, które UNPARKUJĄ nasz procesor (np. masz 4 rdzenie, a tylko 2 aktywne, to ten program unparkuje Ci pozostałe 2) - https://www.youtube.com/watch?v=95GqHDGnzmo

Polecany jest też Razer Game booster, którego w sumie nie używam, bo więcej z mojego komputera nie wycisnę, ale może komuś pomoże.

Ostatnim takim programem będzie Driver Booster, który aktualizuje nam sterowniki do potrzebnych nam rzeczy (w sumie wszystko prócz karty graficznej, więc zalecam zaktualizowanie również sterowników do karty graficznej ręcznie) a do programu polecam poszukać jakiegoś serial key`a, bo bez niego aktualizacja sterowników może potrwać długo.

4. Reszta

r_cleardecals - usuwa ślady po krwi i kulach po jej wpisaniu, ludzie zalecają ten bind:

bind "shift" "+speed;r_cleardecals"

bind "CTRL" "+duck;r_cleardecals"

Są to wszystkie sposoby, których ja użyłem/używam (prócz razera i 4 punktu) i wycisnęły mi z komputera DOSŁOWNIE max.

(widziałem gdzieś, że można ponoć warna za poradnik odrobić - rozjaśnij ktoś?)

53289.png

Opublikowano

Tak wcale wziales 3 metody z neta skopiowane piszac to po swojemu i kazdy o tym wie. Duzo pracy miales

z neta powiadasz? wziąłem to, czego używam ja i to, co mi pomogło, nie wiesz nie pisz, bo takie coś jest żenujące

53289.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Te zewnętrzne program może i działają ale tylko na "lepszych" sprzętach.

W "słabszych" zabierają tylko moc obliczeniową komputera.­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...