Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chętnie poznam Wasze zdanie ;)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

To, że ktoś robi coś dobrego, działa na rzecz forum, pomaga innym, nie oznacza, że może zaraz do każdego odnosić się z pogardą itd itd itd.

Wy macie swoje kółko wzajemnej adoracji i każdy nowy jest zjebem, ciotą itd.

Edytowane przez Unknown User
Arialll, Hola, Dusher i 2 innych lubią to

fEaAAXQ.gif

Opublikowano

I znowu mentor nie będzie dla osób wulgarnych zapewne. 

No trzeba się wybić nad poziom rynsztoka ;)

Powodzenia w szukaniu, a w praniu wyjdzie to co wcześniej, moderatorki będą to mieli i jakiś ziomek, o którym nikt nie słyszał, ale coś tam pomaga. 

Norma, tu już od dawna nie są doceniane osoby, które coś robią, a te które się dobrze zachowują i liżą dupe. 

przykład na harnasiu (bez urazy) xD

>miej 7k postów

>bądź sobą

>jesteś nikim

>2k16

>500 postów

>stulejka

>e-kariera

:makka:

Sugerowanie, że Harnaś lizał komukolwiek cokolwiek żeby zostać moderatorem. Po prostu przestał się zachowywać jak troll, to i został doceniony. Nie ma głupich ludzi, są tylko kretyni, a oni z głupotą niewiele mają wspólnego ;)

Kubek lubi to

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Powodzenia w szukaniu, a w praniu wyjdzie to co wcześniej, moderatorki będą to mieli i jakiś ziomek, o którym nikt nie słyszał, ale coś tam pomaga. 

Norma, tu już od dawna nie są doceniane osoby, które coś robią, a te które się dobrze zachowują i liżą dupe. 

>miej 7k postów

>bądź sobą

>jesteś nikim

>2k16

>500 postów

>stulejka

>e-kariera

Sugerowanie, że Harnaś lizał komukolwiek cokolwiek żeby zostać moderatorem. Po prostu przestał się zachowywać jak troll, to i został doceniony. Nie ma głupich ludzi, są tylko kretyni, a oni z głupotą niewiele mają wspólnego ;)

ale ja nie sugeruje, że harnaś lizał, dałem tylko przykład, przecież to jeden z najnormalniejszych osób tutaj na forum xD

Opublikowano

­Mentor ma świecić przykładem przede wszystkim i wypełniać swoje obowiązki. Osoby, które wychowała ulica i posługują się podwórkową łaciną na co dzień nie powinny mieć tej rangi bo to by było niepoważne se strony Administracji.

LittleBlack lubi to

Cyrk.png

Opublikowano

ale ja nie sugeruje, że harnaś lizał, dałem tylko przykład, przecież to jeden z najnormalniejszych osób tutaj na forum xD

Zasugerowałeś to, chyba że sam tego nie ogarnałeś, to zrobiłeś to podświadomie ;) 

W każdym razie, docenione są osoby wartościowe, też mógłbyś się czasami zdobyć na trochę normalności, bo łatwo jest być takim atakującym innych, zamiast osobą, która potrafi obronić swoje zdanie argumentami, a może i tym sposobem pomóc innym ;)

LittleBlack, Hola, Kubek i 2 innych lubią to

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Proponuję wyznaczyć ścisły nadzór kogoś, kto ma o tym pojęcie, nad osobami przyjmowanymi do redakcji. Głównie ta kwestia leżała i ciągnęła wszystko w dół. 

Życzę powodzenia w modernizacjach. 

Hola lubi to
Opublikowano

Fajny pomysł, ale czemu nie zaliczać moderatorów do mentorów? Moderator to też użytkownik, który po prostu pilnuje porządku w wyznaczonym dziale. Nadal wg mnie może być pomocą i mentorem dla użytkowników.

Opublikowano

Fajny pomysł, ale czemu nie zaliczać moderatorów do mentorów? Moderator to też użytkownik, który po prostu pilnuje porządku w wyznaczonym dziale. Nadal wg mnie może być pomocą dla użytkowników.

Wyjściem powinno być rozumowanie, że moderator to mentor. Zwykły user bez rangi moderacyjnej wtedy miałby większa szansę na dostanie się do grupy. Natomiast moderatorzy mogliby nawet mieć z automatu dostęp do tej grupy bez żadnych zobowiązań lub samą plakietkę, coś takiego. To jest do przedyskutowania.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Fajny pomysł, ale czemu nie zaliczać moderatorów do mentorów? Moderator to też użytkownik, który po prostu pilnuje porządku w wyznaczonym dziale. Nadal wg mnie może być pomocą i mentorem dla użytkowników.

Moderator powinien zająć się moderacją. Chyba że amibcja nakazuje zdobycię największej ilości plakietek na forum.

fEaAAXQ.gif

Opublikowano

co z nagrodami na v4?

Tzn? ;)

Moderator powinien zająć się moderacją. Chyba że amibcja nakazuje zdobycię największej ilości plakietek na forum.

Nie do końca bym się zgodził. Moderator powinien być opiekunem działu i oprócz pilnowania porządku i przejrzystości w dziale oraz pomagania użytkownikom powinien być wzorem do naśladowania - do tego wciąż dążymy :)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Bardzo fajnie ,że przywracacie mentorów. Na pewno się przydadzą. Może nawet sam spróbuję.

Opublikowano

­Mentor ma świecić przykładem przede wszystkim i wypełniać swoje obowiązki. Osoby, które wychowała ulica i posługują się podwórkową łaciną na co dzień nie powinny mieć tej rangi bo to by było niepoważne se strony Administracji.

ze*(nie wiem, czy literówka, czy błąd ortograficzny, whatever :P )

To, że ktoś posługuję się wulgaryzmami w swoich wypowiedziach, nie powinno powodować, że osoba ta jest dyskwalifikowana, z posiadania rangi Mentora. Mentor to osoba, która posiada wiedzę, chęci by dzielić się nią, pomagać bezinteresownie innym, osoba, która wskazuje prawidłowe postępowanie, jest wzorem. Posługiwanie się wulgaryzmami w sposób nie przesadzony przez Mentora, byle np. podkreślić jakąś rzecz w wypowiedzi, według mnie nie powodowałoby czegoś, na kształt zgorszenia, normalna ludzka rzecz. Czasem też, aż prawie niemożliwym jest, nie skomentowanie czyjejś głupoty/ignorancji etc. wulgaryzmem. :D Wyznaję zasadę, że wulgaryzmy są od tego, by je stosować. Kluczem jest robić to w taki sposób, by nadawało to wypowiedzi "smaczku", a nie polegało to na wrzucaniu k***y, co drugie słowo, jako przecinek. ;) 

Opublikowano

>miej 7k postów

>bądź sobą

>jesteś nikim

>2k16

>500 postów

>stulejka

>e-kariera

Nie jestem kretynem. Prosze mnie nie obrażać panie administratorze. :/

Opublikowano

Nie mów, że i ty masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, pls xD

EXPmIpC.gif

Opublikowano

­

ze*(nie wiem, czy literówka, czy błąd ortograficzny, whatever :P )

To, że ktoś posługuję się wulgaryzmami w swoich wypowiedziach, nie powinno powodować, że osoba ta jest dyskwalifikowana, z posiadania rangi Mentora. Mentor to osoba, która posiada wiedzę, chęci by dzielić się nią, pomagać bezinteresownie innym, osoba, która wskazuje prawidłowe postępowanie, jest wzorem. Posługiwanie się wulgaryzmami w sposób nie przesadzony przez Mentora, byle np. podkreślić jakąś rzecz w wypowiedzi, według mnie nie powodowałoby czegoś, na kształt zgorszenia, normalna ludzka rzecz. Czasem też, aż prawie niemożliwym jest, nie skomentowanie czyjejś głupoty/ignorancji etc. wulgaryzmem. :D Wyznaję zasadę, że wulgaryzmy są od tego, by je stosować. Kluczem jest robić to w taki sposób, by nadawało to wypowiedzi "smaczku", a nie polegało to na wrzucaniu k***y, co drugie słowo, jako przecinek. ;)

Oczywiście, że tak zgadzam się w 100% z Tobą. Tylko ja napisałem ,,na co dzień. Z umiarem każdy ma prawo sobie przeklnąć.

Cyrk.png

Opublikowano

Tak to odebrałem po prostu, że byłem kretynem, potem zmieniłem zachowanie i dostałem moda. xD

Opublikowano

Tak to odebrałem po prostu, że byłem kretynem, potem zmieniłem zachowanie i dostałem moda. xD

Nie, nie jesteś :D tylko czasami zachowywałeś się głupio, czasami ci się wciąż zdarza, ale do przeżycia ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano (edytowane)

@harnś on napisał troll. Troll nie zawsze jest kretynem.

Co do moderatorów. Skoro powinni być wzorem do naśladowania, to wpasowałoby się w obowiązki, więc nagradzanie kolejną rangą jest zbędne.

/Dla ciebie.

Edytowane przez Unknown User

fEaAAXQ.gif

Opublikowano
Mentorzy spoko, ale patrząc na to co było wcześniej czyli byle do rangi pisać posty, a potem olać całkowicie wszystko po paru tygodniach. Brak konsekwencji (no chyba, że juz naprawde nic od miesięcy nie pisałeś to dopiero reakcja była) w tym wszystkim, cały czas przekładanie jakiś projektów. Trzeba osób rozgarniętych tutaj. 

Zdecydowana większość Mentorów wykonywała swoje obowiązki wzorowo, więc nie wiem skąd masz informacje o rzekomym "olewaniu" zadań, czy też o ciągłym przekładaniu jakichkolwiek projektów.

Opublikowano

Wulgaryzmy zawsze będą negatywnie wpływać na opinię publiczną o danej osobie, a jednocześnie o administracji i całym forum, jeśli taka osoba miałaby mieć jakąś rangę reprezentacyjną. Agresywne i wulgarne osoby tworzą nieprzyjazną nowemu użytkownikowi atmosferę. Oczywiście nie każdego takie zachowanie odrzuca, bo przecież są ludzie tego samego pokroju, dla których wulgaryzmy są czymś normalnym. Ale generalnie wulgaryzmy są uważane za coś nieprzyzwoitego (także w życiu codziennym). Szczególnie, że ludzie na mpc celowo ich nadużywają. A skoro wulgaryzmy powszechnie uznawane są za złe, to administracja nie chce, aby mpcforum było z zewnątrz postrzegane jako internetowy margines społeczny. Chcą po prostu trzymać poziom.

Więc... róbcie, co chcecie, dopóki nie macie rangi reprezentacyjnej (mentor ma być taką rangą), ale jeśli Wam na niej zależy (a widać, że niektórym zależy), to musicie się liczyć z tym, że do czegoś jej posiadanie zobowiązuje.

Arialll, Calme i Emilkaa lubią to

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Wulgaryzmy zawsze będą negatywnie wpływać na opinię publiczną o danej osobie, a jednocześnie o administracji i całym forum, jeśli taka osoba miałaby mieć jakąś rangę reprezentacyjną. Agresywne i wulgarne osoby tworzą nieprzyjazną nowemu użytkownikowi atmosferę. Oczywiście nie każdego takie zachowanie odrzuca, bo przecież są ludzie tego samego pokroju, dla których wulgaryzmy są czymś normalnym. Ale generalnie wulgaryzmy są uważane za coś nieprzyzwoitego (także w życiu codziennym). Szczególnie, że ludzie na mpc celowo ich nadużywają. A skoro wulgaryzmy powszechnie uznawane są za złe, to administracja nie chce, aby mpcforum było z zewnątrz postrzegane jako internetowy margines społeczny. Chcą po prostu trzymać poziom.

Więc... róbcie, co chcecie, dopóki nie macie rangi reprezentacyjnej (mentor ma być taką rangą), ale jeśli Wam na niej zależy (a widać, że niektórym zależy), to musicie się liczyć z tym, że do czegoś jej posiadanie zobowiązuje.

To czym ma się różnić terazniejsza grupa od poprzedniej? Skoro te same zasady są i ZAPEWNE TE SAME OSOBY W NIEJ BĘDĄ????

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...