Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chętnie poznam Wasze zdanie ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mentorzy spoko, ale patrząc na to co było wcześniej czyli byle do rangi pisać posty, a potem olać całkowicie wszystko po paru tygodniach. Brak konsekwencji (no chyba, że juz naprawde nic od miesięcy nie pisałeś to dopiero reakcja była) w tym wszystkim, cały czas przekładanie jakiś projektów. Trzeba osób rozgarniętych tutaj. 

Zdecydowana większość Mentorów wykonywała swoje obowiązki wzorowo, więc nie wiem skąd masz informacje o rzekomym "olewaniu" zadań, czy też o ciągłym przekładaniu jakichkolwiek projektów.

Koordynatorzy zamiast zarządzać grupą, to podzielili je na pojedyncze segmenty zwalając obowiązki na liderów grup.

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wulgaryzmy zawsze będą negatywnie wpływać na opinię publiczną o danej osobie, a jednocześnie o administracji i całym forum, jeśli taka osoba miałaby mieć jakąś rangę reprezentacyjną. Agresywne i wulgarne osoby tworzą nieprzyjazną nowemu użytkownikowi atmosferę. Oczywiście nie każdego takie zachowanie odrzuca, bo przecież są ludzie tego samego pokroju, dla których wulgaryzmy są czymś normalnym. Ale generalnie wulgaryzmy są uważane za coś nieprzyzwoitego (także w życiu codziennym). Szczególnie, że ludzie na mpc celowo ich nadużywają. A skoro wulgaryzmy powszechnie uznawane są za złe, to administracja nie chce, aby mpcforum było z zewnątrz postrzegane jako internetowy margines społeczny. Chcą po prostu trzymać poziom.

Więc... róbcie, co chcecie, dopóki nie macie rangi reprezentacyjnej (mentor ma być taką rangą), ale jeśli Wam na niej zależy (a widać, że niektórym zależy), to musicie się liczyć z tym, że do czegoś jej posiadanie zobowiązuje.

To czym ma się różnić terazniejsza grupa od poprzedniej? Skoro te same zasady są i ZAPEWNE TE SAME OSOBY W NIEJ BĘDĄ????

No Ciebie tam nie będzie, więc nie masz się czego obawiać :P

Nic nie wiesz o nowych planach, a się wypowiadasz.

Hola lubi to

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Wulgaryzmy zawsze będą negatywnie wpływać na opinię publiczną o danej osobie, a jednocześnie o administracji i całym forum, jeśli taka osoba miałaby mieć jakąś rangę reprezentacyjną. Agresywne i wulgarne osoby tworzą nieprzyjazną nowemu użytkownikowi atmosferę. Oczywiście nie każdego takie zachowanie odrzuca, bo przecież są ludzie tego samego pokroju, dla których wulgaryzmy są czymś normalnym. Ale generalnie wulgaryzmy są uważane za coś nieprzyzwoitego (także w życiu codziennym). Szczególnie, że ludzie na mpc celowo ich nadużywają. A skoro wulgaryzmy powszechnie uznawane są za złe, to administracja nie chce, aby mpcforum było z zewnątrz postrzegane jako internetowy margines społeczny. Chcą po prostu trzymać poziom.

Więc... róbcie, co chcecie, dopóki nie macie rangi reprezentacyjnej (mentor ma być taką rangą), ale jeśli Wam na niej zależy (a widać, że niektórym zależy), to musicie się liczyć z tym, że do czegoś jej posiadanie zobowiązuje.

To czym ma się różnić terazniejsza grupa od poprzedniej? Skoro te same zasady są i ZAPEWNE TE SAME OSOBY W NIEJ BĘDĄ????

No Ciebie tam nie będzie, więc nie masz się czego obawiać :P

Nic nie wiesz o nowych planach, a się wypowiadasz.

Nie chciałbym się tak poniżać  :makka:

Dobra nie odzywam się już, wypierdalam.

arko lubi to
Opublikowano

Nie chciałbym się tak poniżać  :makka:

Dobra nie odzywam się już, wypierdalam.

Robisz to ciągle pisząc i zachowując się w ten sposób.

Idź, może trochę świeżego potwietrza Ci pomoże ;)

Hola i Soanger lubią to

EXPmIpC.gif

Opublikowano

A myślałeś, że jedyną zmianą będzie włączenie do mentorów osób wulgarnych? :p Nie no, ja się nie wypowiadam na temat funkcjonowania "starych" mentorów, bo do nich nigdy nie należałam, ani "nowych", bo nie znam planów Makina. To o wulgaryzmach tyczyło się w zasadzie wszystkich rang reprezentacyjnych, mentorzy posłużyli mi jako przykład. :)

Calme lubi to

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano (edytowane)

­

Oczywiście, że tak zgadzam się w 100% z Tobą. Tylko ja napisałem ,,na co dzień. Z umiarem każdy ma prawo sobie przeklnąć.

W zasadzie, to patrząc na Twoją wypowiedź znowu, to rzeczywiście coś takiego napisałeś. Mój umysł chyba po 3 dniach z rzędu, gdzie spałem 3h, chyba sobie powoli leci w konia i interpretuje jak mu się chce. xD

Jeszcze moje zdanie odnośnie redakcji. Pomysł fajny, niektóre prowadzone były sensownie, aczkolwiek gdzieniegdzie np. czas po jakim te newsy się pojawiały, copy->paste, newsy zrobione na zasadzie "byle był", powodowały, że sam często sięgałem innych źródeł, niż korzystałem z newsów z naszego forumka. ;p 

Tak będą wpływać, ale w wypadku, gdy używane są w sposób normalny, czyli nie są nadużywane, nie będzie miało to większego znaczenia. To, że ktoś pełni jakieś stanowisko, nie powinno automatycznie zakazywać mu używania wulgarnych słów. Często dobrze użyte potrafią nadać wypowiedzi "smaczku", podkreślić jakiś ważny element. Agresywne osoby tak, wulgarne niekoniecznie. W dobie dzisiejszego Internetu, tego jaka jest teraz młodzież wulgaryzmy są czymś normalniejszym, niż dawniej. Nie sądzę, żeby kogoś odrzucało to, jakby w normalnej wypowiedzi w jakimś losowym temacie, np. z pogaduszek użył Mentor, czy ktokolwiek inny wulgaryzmu. W wypadku, kiedy taka osoba udziela komuś jakiejś pomocy, już powinna ona zachować kulturę. Tym bardziej w jakichś newsach, ogłoszeniach itd. jeśli osoba ta, takie publikowałaby. Pogódź się z tym, że wulgaryzmy nie są już traktowane tak strasznie źle jak kiedyś i biorąc pod uwagę jakie osoby przesiadują na tym forum, to, że jesteśmy w Internecie, to gdyby taki Mentor rzucił sobie raz kurwą na jakiś czas, w luźnej rozmowie, dyskusji, nie wpływałoby to jakkolwiek znacząco negatywnie na to, jak osoby z jakichś rang reprezentacyjnych były odbierane. To, że ktoś używa wulgaryzmów, nie znaczy, że jak to określiłaś "nie trzyma poziomu". 

Zresztą whatever, dyskusja ta według nie ma sensu, bo nie da się w tej kwestii dojść do konsensu. Można obrać stanowisko takie jak ja, albo jak Ty. Miłego. ;)

Edytowane przez sebasku√6
Opublikowano

Mentorzy spoko, ale patrząc na to co było wcześniej czyli byle do rangi pisać posty, a potem olać całkowicie wszystko po paru tygodniach. Brak konsekwencji (no chyba, że juz naprawde nic od miesięcy nie pisałeś to dopiero reakcja była) w tym wszystkim, cały czas przekładanie jakiś projektów. Trzeba osób rozgarniętych tutaj. 

Zdecydowana większość Mentorów wykonywała swoje obowiązki wzorowo, więc nie wiem skąd masz informacje o rzekomym "olewaniu" zadań, czy też o ciągłym przekładaniu jakichkolwiek projektów.

Koordynatorzy zamiast zarządzać grupą, to podzielili je na pojedyncze segmenty zwalając obowiązki na liderów grup.

Nie rozumiem w jaki sposób odnosi się to do mojej wypowiedzi. Każdy z liderów poszczególnej grupy dobrowolnie nią zarządzał - nic nie było robione na siłę, a jeśli sugerujesz, że jako Koordynatorzy grup nic nie robiliśmy, to wiedz, że się mylisz.

QuarK, hentai so cute i Issia lubią to
Opublikowano

Tak będą wpływać, ale w wypadku, gdy używane są w sposób normalny, czyli nie są nadużywane, nie będzie miało to większego znaczenia. To, że ktoś pełni jakieś stanowisko, nie powinno automatycznie zakazywać mu używania wulgarnych słów. Często dobrze użyte potrafią nadać wypowiedzi "smaczku", podkreślić jakiś ważny element. Agresywne osoby tak, wulgarne niekoniecznie. W dobie dzisiejszego Internetu, tego jaka jest teraz młodzież wulgaryzmy są czymś normalniejszym, niż dawniej. Nie sądzę, żeby kogoś odrzucało to, jakby w normalnej wypowiedzi w jakimś losowym temacie, np. z pogaduszek użył Mentor, czy ktokolwiek inny wulgaryzmu. W wypadku, kiedy taka osoba udziela komuś jakiejś pomocy, już powinna ona zachować kulturę. Tym bardziej w jakichś newsach, ogłoszeniach itd. jeśli osoba ta takie publikowałaby. Pogódź się z tym, że wulgaryzmy nie są już traktowane tak strasznie źle jak kiedyś i biorąc pod uwagę jakie osoby przesiadują na tym forum, to, że jesteśmy w Internecie, to gdyby taki Mentor rzucił sobie raz kurwą na jakiś czas, w luźnej rozmowie, dyskusji, nie wpływałoby to jakkolwiek znacząco negatywnie na to, jak osoby z jakichś rang reprezentacyjnych były odbierane. To, że ktoś używa wulgaryzmów, nie znaczy, że jak to określiłaś "nie trzyma poziomu". 

Zresztą whatever, dyskusja ta według nie ma sensu, bo nie da się w tej kwestii dojść do konsensu. Można obrać stanowisko takie jak ja, albo jak Ty. Miłego. ;)

Oj, ja nie mówię o takich osobach, które raz na jakiś czas użyją wulgaryzmu, tylko takich, które są wulgarne w co drugim poście (ich wypowiedzi są skierowane do konkretnej osoby i są obraźliwe). Nie chcę pokazywać przykładu "palcem". :)

Calme lubi to

Opublikowano

Nie rozumiem w jaki sposób odnosi się to do mojej wypowiedzi. Każdy z liderów poszczególnej grupy dobrowolnie nią zarządzał - nic nie było robione na siłę, a jeśli sugerujesz, że jako Koordynatorzy grup nic nie robiliśmy, to wiedz, że się mylisz.

To wasza robota na nic się zdała, bo wszystko szło w złym kierunku. Dwóch koordynatorów było, a i tak grupa się rozleciała.

Opublikowano

Tak będą wpływać, ale w wypadku, gdy używane są w sposób normalny, czyli nie są nadużywane, nie będzie miało to większego znaczenia. To, że ktoś pełni jakieś stanowisko, nie powinno automatycznie zakazywać mu używania wulgarnych słów. Często dobrze użyte potrafią nadać wypowiedzi "smaczku", podkreślić jakiś ważny element. Agresywne osoby tak, wulgarne niekoniecznie. W dobie dzisiejszego Internetu, tego jaka jest teraz młodzież wulgaryzmy są czymś normalniejszym, niż dawniej. Nie sądzę, żeby kogoś odrzucało to, jakby w normalnej wypowiedzi w jakimś losowym temacie, np. z pogaduszek użył Mentor, czy ktokolwiek inny wulgaryzmu. W wypadku, kiedy taka osoba udziela komuś jakiejś pomocy, już powinna ona zachować kulturę. Tym bardziej w jakichś newsach, ogłoszeniach itd. jeśli osoba ta takie publikowałaby. Pogódź się z tym, że wulgaryzmy nie są już traktowane tak strasznie źle jak kiedyś i biorąc pod uwagę jakie osoby przesiadują na tym forum, to, że jesteśmy w Internecie, to gdyby taki Mentor rzucił sobie raz kurwą na jakiś czas, w luźnej rozmowie, dyskusji, nie wpływałoby to jakkolwiek znacząco negatywnie na to, jak osoby z jakichś rang reprezentacyjnych były odbierane. To, że ktoś używa wulgaryzmów, nie znaczy, że jak to określiłaś "nie trzyma poziomu". 

Oj, ja nie mówię o takich osobach, które raz na jakiś czas użyją wulgaryzmu, tylko takich, które są wulgarne w co drugim poście (ich wypowiedzi są skierowane do konkretnej osoby i są obraźliwe). Nie chcę pokazywać przykładu "palcem". :)

Podam się dobrowolnie jako przykład. Stąd też pewne jest to, że raczej nie wybiję się na tym forum.

fEaAAXQ.gif

Opublikowano

To w tym wypadku się w pełni z Tobą zgadzam. Osoba pełniąca jakieś funkcje na forum nie powinna zwracać się z wulgaryzmami do drugiej osoby, szczególnie takimi/w taki sposób, by urazić drugą osobę. ;) 

Podam się dobrowolnie jako przykład. Stąd też pewne jest to, że raczej nie wybiję się na tym forum.

Ja mogę jako przykład podać siebie. xD Jestem osobą, która luźno i sporo używa wulgaryzmów, aczkolwiek kiedy potrzeba trzymam poziom, potrafię prowadzić rozmowę na poziomie. :p 

Opublikowano

Redakcje do wypierdolenia a jeśli już muszą być to proponuje powiesić poprzeczkę na wystarczająco wysokim poziomie osiągalnym tylko dla osób które są na tyle dojrzałe że potrafią się wypowiedzieć konstruktywnie i ciekawie na dany temat, mile widzianie użycie sporej ilości ironii albo sarkazmu czyli bez przedszkola i kompletnych zjebów w teamie. Proponuje również pisać artykuły odchodzące od tematu filmów gier czy seriali albo hehe anime. Poczytałbym o  rozwoju osobistym, o jakimś spektakularnym wydarzeniu w Europie np wybuch w Brukseli albo z jeszcze innej beczki, mianowicie kontrowersyjny temat "Jan Paweł 2, zbrodniarz wojenny czy może ikona kościoła". Uzytkownik dordo12 to tez dobry temat na artykuł biorąc pod uwagę jak bardzo go wszyscy cenimy. Mentorzy to pewnie będzie zbiór osób o bezbłędnej pisowni i interpunkcji, perfekcyjny typ użytkownika, zero na pasku c**j w dupie i sztywne trzymanie się regulaminu co już samo w sobie podważa sens istnienia tej grupy bo jak pomagać to na wesoło z życiem a nie jak jakies GOLEMY.

powodzenia oby sie W KONCU udalo coś zdziałac z tymi aktualizacjami forumka xD

Opublikowano

Ja bym zostawił Mentorów tak jak było, Piotrek przypadł mi do gustu jako MK.

Zapewne grono Mentorów będzie tak ścisłe, że moderatorzy znów będą nimi... Choć bym wybrał inne osoby bez rang moderatorskich. 

Ale inicjatywa dobra, będę Mentorem może. < :v  :makka:

Issia i piotr11104 lubią to
Opublikowano

To wasza robota na nic się zdała, bo wszystko szło w złym kierunku. Dwóch koordynatorów było, a i tak grupa się rozleciała.

Wiedziałem, że ostatecznie osoby bez wystarczającej wiedzy co działo się między administracją a zarządem grupy będą się wypowiadać na tematy, o których nie mają bladego pojęcia.

Jeśli według Ciebie wszystko szło w złym kierunku, to szkoda, że nie dałeś nam jakichkolwiek wskazówek, które pomogłyby rozwinąć Mentorów.

Seba0855 i Issia lubią to
Opublikowano

co z nagrodami na v4?

Tzn? ;)

obecnie zdobyte będą usuwane czy nie? bo nie wiem co rozumieć przez "nowy system nagród" :P 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

co z nagrodami na v4?

Tzn? ;)

obecnie zdobyte będą usuwane czy nie? bo nie wiem co rozumieć przez "nowy system nagród" :P 

Będzie zmiana i odswieżenie całego obecnego systemu ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

co z nagrodami na v4?

Tzn? ;)

Będzie zmiana i odswieżenie całego obecnego systemu ;)

Takiej odpowiedzi się spodziewałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Makin lubi to

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Takiej odpowiedzi się spodziewałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Troszkę cierpliwości ;) w każdym razie będzie warto je zdobywać ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Wiedziałem, że ostatecznie osoby bez wystarczającej wiedzy co działo się między administracją a zarządem grupy będą się wypowiadać na tematy, o których nie mają bladego pojęcia.

Jeśli według Ciebie wszystko szło w złym kierunku, to szkoda, że nie dałeś nam jakichkolwiek wskazówek, które pomogłyby rozwinąć Mentorów.

Po to jest możliwość komentowania by móc oceniać Waszą prace, która była fatalna. Ty się na lidera nie nadajesz takich grup, prowadzić to powinna najlepiej jakaś babka z ambicjami jak Wredna albo LittleBlack, no i mam nadzieje, że to nie Ty będziesz decydować o nadawaniu mentorów w przyszłości bo to sie skończy tak samo jak wcześniej. 

Jakieś wywiady, które marnie wychodziły a niektóre mimo zapowiedzi, nawet nie doszły do skutku z tego co pamiętam (juz nie wiem z kim tam było), jakieś odpracowywanie warnów, które było tak durnym systemem zrobione, że nawet tego komentować nie chce, wręcz nakłanialiście użytkowników do spamowania, jedynie co dobrego wyszło od mentorów to chyba ten temat http://www.mpcforum.pl/topic/1450304-rangi-na-mpcforumpl/ bo sie faktycznie przydaje, ale to też chyba nie za twojej kadencji. Nie trzeba mieć kontaktu z Wami by oceniać waszą prace jak ty to napisałeś, każdy widzi co się dzieje na forum i jak mentorzy pracują, a raczej pracowali. :P 

LittleBlack lubi to
Opublikowano

Co do mentorów - zróbcie z tego elitarną grupę a nie jakąś pipidówę dla plakietek (będę narzekał nieustannie - jest ich do usrania), dać kogoś z głową jako leadera. Generalnie taki łącznik na linii userzy - osoby decyzyjne, ale też np moderacja - admin/gm. Nadać im jakieś prawa i przywileje, żeby byli tam tylko odpowiedzialni ludzie mający zarazem świadomość, że ciąży na nich odpowiedzialność; stworzyć subforum dla mentorów i "flagowiczów", żeby wprowadzać nowych w życie forumowe, dać możliwość moderacji paska dla nowych (opcjonalne), organizacja POWAŻNYCH konkursów.

Ogólnie taka grupa, której się zleca trudne zadania bo wiesz, że nie nawalą.

Co do redakcji - jest teraz tego tyle że mogę się mylić, to ci od tygodnika? Jezeli tak to niech zostaną, wchodzę w newsa i mam podsumowane co się działo, w dodatku w niezłej formie.

harnaś i LittleBlack lubią to
Opublikowano

Co do mentorów - zróbcie z tego elitarną grupę a nie jakąś pipidówę dla plakietek (będę narzekał nieustannie - jest ich do usrania), dać kogoś z głową jako leadera. Generalnie taki łącznik na linii userzy - osoby decyzyjne, ale też np moderacja - admin/gm. Nadać im jakieś prawa i przywileje, żeby byli tam tylko odpowiedzialni ludzie mający zarazem świadomość, że ciąży na nich odpowiedzialność; stworzyć subforum dla mentorów i "flagowiczów", żeby wprowadzać nowych w życie forumowe, dać możliwość moderacji paska dla nowych (opcjonalne), organizacja POWAŻNYCH konkursów.

Co do redakcji - jest teraz tego tyle że mogę się mylić, to ci od tygodnika? Jezeli tak to niech zostaną, wchodzę w newsa i mam podsumowane co się działo, w dodatku w niezłej formie.

O redakcje to chodziło o te dla każego działu innego, np Redakcja Metinów, Filmów, Lola, Minecrafta itd. 

Opublikowano

­Najbardziej to ja się nie mogę doczekać nowej wersji IPB i nowego stylu, oby te zmiany zaszły jak najszybciej i bez większych problemów. Powodzenia w układaniu spraw z mentorami i nową wersją forumka. :)

Makin lubi to

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

O redakcje to chodziło o te dla każego działu innego, np Redakcja Metinów, Filmów, Lola, Minecrafta itd. 

W TAKIM RAZIE SPALIĆ.

Opublikowano

Ci od tygodnika nie dadzą się usunąć bez walki!!11 Nie no, chyba nam to nie grozi, ale Twoja wypowiedź jest budująca. ;)

Calme lubi to

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...