Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BunnyHop

Szymon2727

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam kolegę, który doprawdy wie co robi, gra parę lat i co ciekawego jego bh nie ogranicza się do wciskania a i d lecz do kucania, wciskania klawisza W i machania bardzo szybko myszką w lewo i w prawo. Ja tak patrzę i zastanawiam się o co z tym, bo z czego wiem to, by zrobić poprawnie BH należy wciskać A i myszkę kierować w lewo, potem D i myszkę w prawo - wraz z skokiem przy kontakcie z ziemią. To są jakieś tipy, by lepiej skakać lub, by móc skakać nieprzerwanie? Ewentualnie spotykam jeszcze pewną odmianę - a mianowicie to jest dokładnie to samo co zwykłe BH, ale skręcamy tylko delikatnie w lewo lub w prawo - dzięki temu łatwiej skakać w daną stronę. Ja się zastanawiam o c**j chodzi, zwłaszcza, że mi podczas skakania postać spowalnia - nie wiem czy źle myszką ruszam, ale robię dokładnie to samo co opisałem, nie wiem za późno zamieniam A na D? Postać po prostu źle się odbiła czy co? Nie chce c**jowo pomocnych komentarzy ,, idź potrenuj BH '' bo już trochę skaczę i chciałbym wiedzieć co dokładnie wpływa na to, że postać się odbija tak, a nie inaczej. Nie chcę również poradników, które mówią to co napisałem czyli jakiś koleś sobie wciska na zmianę a i w lewo, potem d i w prawo.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Masz 2 tryby - Slow i NoSlow

Slow - Spowalnia przy skakaniu

NoSlow - Nie spowalnia przy skakaniu.

Znajdz jakis serwer easy block (na wiaderku sa) i popatrz jak tam sie skacze, a jak np na botach czy cos

PS. Dodatkowo sa takie komendy jak sv_accelerate i sv_airaccelerate

Opublikowano

Ogółem stosuję prosty sposób, najpierw wciska sie spację, potem  kierujesz literą A lub D i reszta to myszka.

To jest kwestia wprawy, ja się jakoś nauczyłem w 3 dni grania w cs 1.6 

713582.gif         Liczba postów zebranych na koncie:
                                       25 50 75  100 125 150 175 200 250 500 1000 2000+

[Jeżeli pomogłem daj +]

[nic na tym nie tracisz]

Opublikowano

Chodzi o to, że wykonujemy odbijanie się od ziemi. Osobiście polecam bind na scrollowanie.

Bind: bind "MWHEELUP" "+jump"

Opublikowano

Dzięki temu, on szybciej się rozpędza.

Takie BHopy nazywamy ''Duck'iem'', co po Polsku znaczy kaczka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@up nie zrozumiała wypowiedzi....

Postać spowalnia Ci dlatego że źle naciskasz spacje...

tutaj ludzie nie chodzi o auto bh... wciskasz spacje i lecisz tylko trzeba ją klikać...
Pisał nawet że na mapach de_dust... a na takim FFA wątpię żeby było auto bh...
auto BH stosuje sie na deathruna'ch 

Wiec kolego musisz dopracować naciskanie spacji ... tak jak mówisz klikasz A myszką w lewo ale musisz w odpowiedniej chwili kliknąć tą spacje

Opublikowano

SPACJA       A>D    LEWO-->PRAWO 

A kolega pewnie odpalony na hl1 abh ma a ty się jarasz ;d 

Opublikowano

Więc tak:

1. Ustawiasz skok na scrollu(kólko od myszki) komenda - bind "mwheelup/mwheeldown" "+jump"

2. Idziesz na jakiś serwer only bhop maps (Google: cs 1.6 only bhop map(staraj się poszukać serwera na którym nie ma ABH(czyt. auto bunnyhop))

3. Próbujesz skakać na scrollu w miejscu aż się przyzwyczaisz

4. Jak zaczniesz już ogarniać scrolla skacz do przodu z samym W+skaczesz

5. Jak ogarniesz już odbijanie się naucz się stref(polecam do tego LJ(longjump)(klikasz A- myszka w lewo, klikasz D-Myszka w prawo i tak na przemian)

6. GL&HF :)

P.S Zatrzymujesz się ponieważ źle zrobisz strefy lub źle się odbijasz :p

Pozdrawiam!

34fmy4o.jpg

Nie dyskutuje z debilami, najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu, by nastepnie pokonać doświadczeniem... :rolleyes:  <3

Opublikowano

SPACJA       A>D    LEWO-->PRAWO 

A kolega pewnie odpalony na hl1 abh ma a ty się jarasz ;d 

No, zwłaszcza jak patrzę na jego skaczące jak pajonk palce i przechodzenie map, które typowo są dla serwerów bh bez żadnych komend typu forward.

Ogółem stosuję prosty sposób, najpierw wciska sie spację, potem  kierujesz literą A lub D i reszta to myszka.

To jest kwestia wprawy, ja się jakoś nauczyłem w 3 dni grania w cs 1.6 

W trzy dni to możesz się nauczyć broń kupować, a nie jak robić bh.

Ogólnie większość pierdoli coś co doskonale umiem zrobić i czasami nawet wychodzi to tak, że wolałbym tak skakać niż chodzić normalnie.

@up nie zrozumiała wypowiedzi....

Postać spowalnia Ci dlatego że źle naciskasz spacje...

tutaj ludzie nie chodzi o auto bh... wciskasz spacje i lecisz tylko trzeba ją klikać...

Pisał nawet że na mapach de_dust... a na takim FFA wątpię żeby było auto bh...

auto BH stosuje sie na deathruna'ch 

Wiec kolego musisz dopracować naciskanie spacji ... tak jak mówisz klikasz A myszką w lewo ale musisz w odpowiedniej chwili kliknąć tą spacje

Jedyny komentarz, który mnie utwierdza, że na moim chujowym laptopie gówno zrobię.

Myszkę mam zjebaną i to osobiście widzę starając się skoczyć, spacje może i jest dobra, ale jak chcesz się przerzucić dla jaj na strzałki i enter - z tym klawiszem jest gorzej niż z myszką, ale praktycznie u każdego tak jest.

Temat można zamknąć, a odpowiedź taka jak myślałem - albo jakieś pierdoły typu ,, zrup f lefo szpacja potem f prafo szpacja i tak w kulko '' albo coś związanego z sprzętem, bo mając jakże niezwykłą okazje taki sprzęt w ogóle dotknąć to tam wychodzi już lepiej, myślałem, że jeszcze ja robię coś źle, bo jakoś mi nie szło na takim sprzęcie mega, ale to może dlatego, że takiego sprzętu mam bardzo rzadko okazje wypróbować.

Ps. Jakby ktoś się zdziwił, że prawie na każdym komputerze chodzi go, a co dopiero cs 1.6 to chociaż trochę się cieszę, że ten kto mi ten sprzęt załatwił nie kupił atoma na bilboardzie za 900 zł.

­

pyhvh7E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...