Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer TS3 - Gdzie najlepiej wykupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, tak jak zapewne się domyślacie, chcę wraz ze znajomymi wykupić VPS'a, na którym postawimy serwer TS3. Firm, w których możemy tego dokonać jest na prawdę sporo ale tylko niewielka część zapewni nam to czego chcemy.

A więc, szukamy dostawcy, który zapewni nam: stabilność, cena nie była zbyt wygórowana abym płacił za coś, co warte jest swojej ceny, brak limitu transferu itp. 

Co polecacie?

Opublikowano

Widzę, że najczęściej są polecane firmy blazing oraz hosteam. Hm, a takie pytanie odbiegające troszkę od tematu. Miał ktoś z Was dedyka u Mintshosta? Jeśli tak to jak to działa? Co możecie o nich powiedzieć?

Opublikowano

­

Lvlup.pro

Nie polecam, https://www.youtube.com/watch?v=25C8xGm-Pl4

-

Polecam:

Blazingfast.io

lub

Net-Speak.pl

Jakieś powody? Na pewno jest lepszy niż kotletowe serwery w Blazing.

Widzę, że najczęściej są polecane firmy blazing oraz hosteam. Hm, a takie pytanie odbiegające troszkę od tematu. Miał ktoś z Was dedyka u Mintshosta? Jeśli tak to jak to działa? Co możecie o nich powiedzieć?

Minthost nadaje się pod serwery testowe a nie produkcyjne. 

yJIK9mU.png

Opublikowano

Moze mnie zwyzywacie itp. ale ja tobie polecam OVH :/ 15zl to chyba nie jest wiele a serwer tsa to na spokojnie pociagnie :/.

Opublikowano

@MrSeligus niby tak, kolega również mi tam polecał, tylko wszystko zależy od tego na jaką matkę trafię. No i pociągnąc pociągnie, o to się nie martwię, tylko jak dorzucę boty muzyczne itp. czy wtedy nie będzie mulił? A jak z ochroną DDoS?

Opublikowano

@Dimitri.

Co? xD Ja mam vps kvm standart w MH (strona, ts, 5 serwerów mc) i w godzinach szczytu mam tam 19.95 tps. Jak najbardziej polecam MH. Tylko niestety trzeba uważać z atakami bo za częste ddosy blokują serwer ;/ (taki hosting) ale ogólnie polecam

BlazingFast zły? Ich vpsy są 5x stabilniejsze niż w ovh. Oczywiście jeśli ktoś nie umie go skonfigurować to już nie mój problem :)

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

@Dimitri.

Co? xD Ja mam vps kvm standart w MH (strona, ts, 5 serwerów mc) i w godzinach szczytu mam tam 19.95 tps. Jak najbardziej polecam MH. Tylko niestety trzeba uważać z atakami bo za częste ddosy blokują serwer ;/ (taki hosting) ale ogólnie polecam

BlazingFast zły? Ich vpsy są 5x stabilniejsze niż w ovh. Oczywiście jeśli ktoś nie umie go skonfigurować to już nie mój problem :)

Szkoda tylko że wszystkie serwery MH padają od darmowego stressera a jak przekroczysz 5TB transferu to piszą do ciebie że serwer twój zostanie zablokowany z powodu przekroczenia limitu transferu.

Jeżeli twierdzisz że blazing jest lepszy od OVH to powodzenia. Możesz się spytać kotleta jak turki i jego przerwa na kawę przez 40 minut :P 

yJIK9mU.png

Opublikowano

Jeżeli potrzebujesz VPS pod TS3 z dobrą ochroną to z pewnością HosTeam. Blazingfast według osób, które posiadają tam serwer jest przereklamowany.

Myślę, że dobrym wyznacznikiem będzie lista polskich, publicznych serwerów TeamSpeak 3 http://www.gametracker.com/search/ts3/PL/

Wszystkie serwery z pierwszej listy są w sieci HosTeam.

Jeżeli potrzebujesz VPS tylko pod TeamSpeak 3 to polecam skorzystanie z naszej oferty https://www.multigaming.pl/serwer/vps#/

Wszystkie serwery TS3 VPS są trzymane w HosTeam.

Nie będziesz musiał martwić się aktualizacjami, atakami oraz konfiguracją serwera.

Dla zwiększenia wydajności używamy z baz PerconaDB oraz autorskie jądro w celu zwiększenia wydajności połączeń UDP.

Zaawansowany panel administracyjny. TS3BOT (jts3servermod), darmowe domeny (.tsdns.pl, .teamspeak3.pl)

Minus to brak dostępu do konsoli.

W razie czego możemy udostępnić serwer do testów. Jak zdecydujesz się to zapraszam do kontaktu [email protected]

Opublikowano

Jeżeli potrzebujesz VPS pod TS3 z dobrą ochroną to z pewnością HosTeam. Blazingfast według osób, które posiadają tam serwer jest przereklamowany.

Myślę, że dobrym wyznacznikiem będzie lista polskich, publicznych serwerów TeamSpeak 3 http://www.gametracker.com/search/ts3/PL/

Wszystkie serwery z pierwszej listy są w sieci HosTeam.

Jeżeli potrzebujesz VPS tylko pod TeamSpeak 3 to polecam skorzystanie z naszej oferty https://www.multigaming.pl/serwer/vps#/

Wszystkie serwery TS3 VPS są trzymane w HosTeam.

Nie będziesz musiał martwić się aktualizacjami, atakami oraz konfiguracją serwera.

Dla zwiększenia wydajności używamy z baz PerconaDB oraz autorskie jądro w celu zwiększenia wydajności połączeń UDP.

Zaawansowany panel administracyjny. TS3BOT (jts3servermod), darmowe domeny (.tsdns.pl, .teamspeak3.pl)

Minus to brak dostępu do konsoli.

W razie czego możemy udostępnić serwer do testów. Jak zdecydujesz się to zapraszam do kontaktu [email protected]

Ta lista GT już była przerabiana w innym temacie, ale na niej jest więcej usług z net-speak (8) niż vps-ów/kvm z hosteam (7).

Hosteam ma dobre dedyki z dodatkową ochroną, net-speak ma te dedyki i dzieli je na vps-y i voice vps-y.

Opublikowano

­

Lvlup.pro

Nie polecam, https://www.youtube.com/watch?v=25C8xGm-Pl4

-

Polecam:

Blazingfast.io

lub

Net-Speak.pl

Blazing padnie od darmowego stresera, testowane wiele razy. Napiszesz do kotleta że masz atak to Ci będzie kazał wysłac capture.cap a i tak z nim nic nie zrobią.

Pseudo ochrona 980 GB/s, ohoh.

@Dimitri.

Niż OVH ? Zacytowałbym post w/w pana którego cytowałem ale możesz sobie sam "rollnąć" tam. MH, tak samo jak BF padnie od darmowego botera.

Bierz OVH ( w tym net-speak ) , hosteam ( w tym net-speak ).

Opublikowano

Z mojej znajomości hostingów które sam używałem to bym ci radził wykupić vpsa na ovh lub lvlup bo z tych dwóch hostingów korzystałem  ;)

Opublikowano

Z mojej znajomości hostingów które sam używałem to bym ci radził wykupić vpsa na ovh lub lvlup bo z tych dwóch hostingów korzystałem  ;)

lvlup maszyny kupuje od ovh, kupuje np. dedyka i dzieli go na male vpsy :/.

Opublikowano

Dzięki za tak duże zainteresowanie tematem :) Doszliśmy do wniosku, że spróbujemy postawić TS'a na maszynie z OVH, zobaczymy jak to będzie hulać :D

Opublikowano

Jest takie zapytanie, zauważyłem, że serwery OVH stoją we Francji, jak to będzie się miało z pingami? 

Pingi są stosunkowo niskie, nie ma wielkiej różnicy między Polska-Francja. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...