Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Paypal zamrożone środki

olekar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj sprzedałem typkowi konto w lolu przez zagraniczną stronkę. Wysłał mi tą kase normalnie przez paypala (uczciwy koleś) ale nie wiem czemu te środki czekają do 29 maja jako zamrożone i nie moge z nich korzystać. Konto paypal mam od roku i da się jakoś skrócić ten czas zamrożenia środków pisząc chociażby do supportu?

Opublikowano

moze zrobil chargbeack?

zobacz mejla czy sie z tobą pejpal nie kontaktował.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Nie zrobił chargeback'a, anyway w każdej chwili moge to konto odzyskać. Napisałem do paypala ale jeszcze nie odpisali. Btw gosciu jest z izraela i nie ma wgl opcji żeby wysłać jako family and friends. Czytałem że jak "kupujący" jest spoza Europy to dla bezpieczeństwa środki są na jakiś czas zamrażane. Co o tym sądzicie?

Opublikowano

Paypal od czasu do czasu zamraża środki na koncie i ciężko na to cokolwiek poradzić.

Ciesz się, że tylko 2 tygodnie, a nie tak jak czasami się zdarza - kilka miesięcy.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Mam cały czas kontakt z gościem, powiedzieć mu żeby zadzwonił do paypala?

Powiedz, co Ci i jemu szkodzi, ciekawe czy się dogadają skoro gość jest z izraela XDD

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Środki są blokowane, bo może się zdarzyć, że ktoś sprzeda coś za np. 1000 złotych, od razu po przelewie wypłaci kasę z Paypala. Po kilku dniach osoba kupująca chce zwrotu pieniędzy z powodu np. uszkodzonego przedmiotu, ale nie może go dostać bo sprzedający nie ma nic na koncie i jest problem.

Kontakt tego gościa z Paypalem być może pomoże, o ile się zgodzi na taką rozmowę. Jeśli nie, to będziesz musiał czekać 2 tygodnie, nie ma innego wyjścia.

@up

Powinni się dogadać, w Paypalu pracują osoby z wielu krajów. I myślę, że ten gościu zna angielski skoro się dogadał z autorem tematu w sprawie sprzedaży (raczej nie rozmawiali po polsku ani hebrajsku).

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Popieram up. Taka poważna i szanująca się firma jak paypal powinna mieć ludzi z prawie całego świata, także nie powinno być problemu.

A tak btw jest możliwość że np. za jakiś czas dostane te pieniądze, wydam je, a po pół roku ziomek cofnie przelew i będe miał saldo na minusie? Co mi wtedy może paypal zrobić?

Opublikowano

Na cofnięcie przelewu z tego co pamiętam jest pół roku (kiedyś było chyba 90 dni, ale zwiększyli ten okres).

Od tak tych pieniędzy nie dostanie, musi złożyć roszczenie, potem masz trochę czasu na odpowiedź w której udowodnisz że jest bezpodstawne (jeśli nie dasz żadnej odpowiedzi to kasa wróci do niego). Salda na minus ci raczej nie zrobią.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Jakie pół roku, coś ci się upierdoliło głupiego, następny co nawet czytać nie potrafi 

Mi wpływają środki w zależności od potwierdzeń transakcji, to samo z płatnościami. Jeśli jako płacący niema mam nic na koncie pay i koncie bankowym płatność lest wysłana ale zamrożona do czasu uzupełnienia braku kwoty. To są czasami grosze  wynikające z przewalutowania i dodatkowych opłat 

Mogą zablokować każde środki na koncie zgodnie z regulaminem, zwykle środki wpływają na konto automatycznie jeśli jest podlinkowane albo do portfela po 1-2 dniach jak nie ma problemów i wpłacający nie zgłosił roszczeń 

https://www.paypal.com/pl/webapps/mpp/security/sell-saferpayments

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

"Aby zainicjować proces ochrony kupujących, należy zalogować się do konta i zgłosić spór w ciągu 180 dni od daty wysłania płatności."

Przyznaje się do pomyłki, to nie jest pół roku (gdyby to było 182,5 dnia to miałbym rację).

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Naucz się czytać, on jest SPRZEDAJĄCYM  a nie kupującym więc jego nie dotyczy ten punkt zapisu bo nie wysyła płatności ! 

Środki są zablokowane bo pewnie brak potwierdzenia odbioru, ludzie nauka czytania ze zrozumieniem regulaminu blokady  się kłania : 

Środki w zamrożonym saldzie są zwykle zwalniane i dostępne do wypłacenia po upływie 21 dni od dokonania płatności. Mogą one zostać zwolnione wcześniej, jeśli stwierdzimy, że transakcja jest zakończona, a klient jest zadowolony (np. kupujący wydał pozytywną opinię o produktach sprzedanych w serwisie eBay, produkt został oznaczony jako wysłany lub przeszedł odpowiednią procedurę dla towarów niematerialnych lub elektronicznych).

Opublikowano

Naucz się czytać, on jest SPRZEDAJĄCYM a nie kupującym więc jego nie dotyczy ten punkt zapisu bo nie wysyła płatności !

Ale jego klient na konto w lolu, wysyła przelew, o tym wyraźnie napisałem.

a po pół roku ziomek cofnie przelew

Odniosłem się do tego fragmentu wypowiedzi autora tematu. Napisałem, że jego klient ma 180 dni na wycofanie przelewu, ale nie ma się o co obawiać, bo jeśli nie było żadnego oszustwa, to kasa zostanie tam gdzie być powinna.

Czego w tym nie rozumiesz?

#edit

A kto powiedział, że potwierdzi dostarczenie towaru?

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Nie może cofnąć przelewu skoro potwierdzi dostarczenie zakupionego towaru, więc nie pisz bezsensów. Ciężko widzę niektórym zrozumieć że to opcja zależna od potwierdzenia dostarczenia towaru w serwisie gdzie się kupuje, do czasu potwierdzenia zakupu  albo 21 dni będą zamrożone środki.

Opublikowano

Nie może cofnąć przelewu skoro potwierdzi dostarczenie zakupionego towaru, więc nie pisz bezsensów. Ciężko widzę niektórym zrozumieć że to opcja zależna od potwierdzenia dostarczenia towaru w serwisie gdzie się kupuje, do czasu potwierdzenia zakupu  albo 21 dni będą zamrożone środki.

Uwierz mi na paypalu wszystko możesz. Chociażbyś donich zadzwonił i powiedział że twój przedmiot dotarł w świetnym stanie i tak następnego dnia możesz otworzyć chargeback. Jeśli uważasz inaczej to musisz mieć naprawde małe doświadczenia na paypalu jako sprzedający.

Opublikowano

To nie mój problem co będzie kiedyś, skoro pierwszy raz sprzedawał przez paypal w jakimś serwisie to nie ma pojęcia że ZAWSZE są zamrażane środki na kilka dni do czasu potwierdzenia transakcji w serwisie.   

Spór nie ma nic wspólnego z zamrażaniem środków na koncie więc nie mieszajcie w temacie i nie piszcie bzdur. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...