Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek z WoWem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , od zawsze chciałem pograć w tę grę, grałem około 3 miesiące na sunwellu, potem przestałem bo czas nie pozwalał, teraz znów mam ochotę pograć w Wowa lecz z tego co wiem na sunwellu już się nie opłaca bo upadlł/ upadnie czy coś w tym stylu. Polecacie jakiś serwer na którym mogłbym spróbować grać, najlepiej taki który jest stabilny i gra sporo osób. Jeżeli chodzi o to jaki dodatek lubie czy coś ( nie znam się za bardzo bo w Wowa gralem tylko raz na sunwellu ) to jest mi to obojętne ;p. Po za tym mam małą wiedzę na temat WoWa, macie moze jakies porady dla poczatkujacego gracza lub sa jakies strony gdzie znajde poradniki jak grac danymi klasami?  dzieki z góry za pomoc i odpowiedzi , pozdrawiam wszystkich  

Opublikowano

tez rozważałem tę opcję i przejrzałem temat atlantissa , tylko kurcze jak pisalem jestem w sumie poczatkujacym graczem, na sunwellu wbilem ten 80 i troche smigalem na te raidy itp ale nie duzo, są jakies strony gdzie dowiem się mniej wiecej jakie robic buildy itp ?

Opublikowano (edytowane)

Google, występuje pełno poradników, po ang ofc :)

Edytowane przez art7v7

3685214822554751512974.gif

Opublikowano

Po polsku też znajdzie poradniki do klas odnośnie buildów, a jak nie to ja chętnie pomogę, cała społeczność world of warcraft forum pomoże.

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

wolalbym najpierw nauczyc sie grac na jakims privie i potem isc na global bo pojecia mam zerowe o tej grze praktycznie ,  wolalbym pograc troche wbic max lvl na jakims privie np na tym atlantissie i jesli bd mi sie nadal podobac itp to przejsc na global tym bardziej ze wychodzi dodatek jakos chyba w sierpniu to do tego czasu na 100% bym sie zdecydowal :) 

Opublikowano

Tylko pamiętaj, że prywatne serwery są na starych dodatkach, a aktualny WOD już dosyć sporo różni się od tamtych, także lepiej od razu uczyć się na globalu i mieć jakieś pojęcie niż zaczynać na prywatnym gdzie niestety troszkę rzeczy się różni.

Arrthur lubi to

9875585800_1434890712.png

A myśleć trza o tym, co naprawdę ważne.

O celu, co przyświeca. Nieustannie.

Nie rozpraszając myśli na jakieś tam faramuszki.

Wtedy, i tylko wtedy, cel zamierzony się osiąga.

Opublikowano

wolalbym najpierw nauczyc sie grac na jakims privie i potem isc na global bo pojecia mam zerowe o tej grze praktycznie ,  wolalbym pograc troche wbic max lvl na jakims privie np na tym atlantissie i jesli bd mi sie nadal podobac itp to przejsc na global tym bardziej ze wychodzi dodatek jakos chyba w sierpniu to do tego czasu na 100% bym sie zdecydowal :)

global jest łatwiejszy od poprzednich dodatków

Arrthur lubi to

Age is just a number :)

Opublikowano

Lada moment pp Legionu i skile na globalu całkowicie się pozmieniają mn. będzie podział na skile pvp i skile pve.

Nie będzie, żadnego podziału skilly na pvp i pve, będą po prostu dodatkowe spelle do pvp i tyle, żadnego podziału. Mówiąc tak wynika z tego, że u maga ice block dostępny może być tylko na pve, a w pvp jest niedozwolony. Bez sensu

Arrthur lubi to

giphy.gif

Opublikowano

Lada moment pp Legionu i skile na globalu całkowicie się pozmieniają mn. będzie podział na skile pvp i skile pve.

Nie będzie, żadnego podziału skilly na pvp i pve, będą po prostu dodatkowe spelle do pvp i tyle, żadnego podziału. Mówiąc tak wynika z tego, że u maga ice block dostępny może być tylko na pve, a w pvp jest niedozwolony. Bez sensu

Dokładnie, byłoby to co najmniej bez sensu. Blizzard na Blizzconie powiedział, że nie będzie już podziału na zbroję PvE i PvP. Każdy, niezależnie od preferowanej rozgrywki, będzie mógł uczestniczyć bez problemu w PvP jak i PvE. Dlatego też sądzę, że byłoby niezmiernie głupim ruchem, gdyby zrobili podział na skille PvP i PvE. 

Nie odbiegając za bardzo od wątku głównego... Jeżeli chcesz czerpać w pełni to co oferuje Wow, zaoszczędź troszkę pieniędzy i przeznacz je na zakupienie dodatków i subskrypcji. Koszt takiej inwestycji wygląda następująco:

- Wow Battlechest (Czyli podstawowa wersja Wowa + The Burning Crusade + Wrath of the Lich King + Cataclysm + Mists of Pandaria + Warlords of Draenor + 30 dni subskrypcji! ) za jedyne 54zł na g2a.com. Cholernie małe pieniądze... Oto link:

https://www.g2a.com/world-of-warcraft-battlechest.html?___store=polish

Spróbuj. Nie trudź się na zbugowanych serwerach na, których gra po 500-4000 osób. Wejdź na serwer na którym gra 16 tysięcy osób, a zobaczysz jaki WoW jest epicki. Btw. przy wyborze serwera, najpierw sprawdź ekonomię rynku, a następnie PvP, PvE czy też Roll. Na początku będziesz miał gdzieś rynek, ale jak z czasem zorientujesz się, że wystarczy ruszyć trochę głową żeby za subskrypcje płacić złotem w grze, a nie złotówkami to zrozumiesz i jeszcze wspomnisz moje słowa.

Spokojnie, klasę zmienisz nie raz, nie dwa. Ja na początku swojej kariery na globalu chciałem grać Monkiem WW, później zrobiłem Huntera (którym gram czasami) i na końcu moją miłość, Rogue'a. Spokojnie, każdy tak ma :)

Na chwilę obecną dobre klasy walczące na bliski dystans to:

- Death Knight (Frost, Blood i Unholy są bardzo dobrzy w PvP i PvE)

- Shaman Enhancement

- Rogue (Combat PvP, okej w PvE, Assasination PvP, Subtlety PvP i mega mocny w PvE)

- Warrior (Fury PvP, Arms PvP)

- Palladin (Retribution)

- Monk (WW, Brewmaster)

- Druid... No słuchaj różnie z nimi bywa, ale Feral jest trochę słaby na chwilę obecną. Lepszy jest Rogue moim zdaniem.

Klasy walczące na odległość, które są warte uwagi to:

- Mag 

- Hunter

- Shamman 

Co do melee klas mam największą wiedzę bo tylko te mnie najbardziej interesują :p Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania odnośnie WoW'a to pytaj. Postaram się odpowiedzieć. Pozdrawiam!

Opublikowano

Niech idzie na film warcrafta i dostanie gre za darmo, tylko musisz iść do multikina.

giphy.gif

Opublikowano

Mój błąd chodziło mi oczywiście o talenty. 

2sbu2dv.png

Opublikowano

Niech idzie na film warcrafta i dostanie gre za darmo, tylko musisz iść do multikina.

O tym nie wiedziałem :O Ale dostanie battlechesta? Czy Legion również?

Opublikowano

Legionu nie. Battlechest z obecnym dodatkiem

giphy.gif

Opublikowano (edytowane)

warmane sproboj :)

Nie ma sensu żeby próbował na prywatnych... Nie lepiej wydać 53 zł i przekonać się na własnej skórze jak to jest na globalu? Poza tym Warmane najlepsze serwery może mieć WoTLK bo najstarszy dodatek, a możliwe jest, że serwery ze starymi dodatkami pojawią się na globalu. 

Edytowane przez Freez^