Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój komputer chodzi jak gówno - co zrobić?

Royal3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Intel core i5 4570, gtx 760, 8gb ramu.

Wiec to nie jest jakieś bardzo stare g****o, a jednak streama w high czy w lola niewazne na jakich ustawieniach - plynnie nie moge oglądać, grać.

To jest dramat.

Kiedys tak nie bylo, nie wiem co sie stało. Restartowalem system z usunieciem wszystkich plikow na windows, gowno to dalo, z resztą to raczej nie byla wina tego ze przeplniony dysk, bo wtedy mialem 100gb zajete z 500. Nie moglem nawet ogladac filmow HD na yt plynnie, teraz moze jest ciut plynniej jak mam na nim tylko lola, skype, przegladarke i screenshu ale nadal - jest do dupy.

Pomożecie mi?

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Masz tak na innych urządzeniach? Sprawdź jak wygląda połączenie internetowe.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Na telefonie mi lepiej działają streamy niz na kompie. To nie jest kwestia internetu, brat czy rodzice nie narzekają

Opublikowano

Bardzo ciekawa propozycja.... :D (Hahaha)

Może to być z kilku powodów 

- Karta graficzna zdycha (U mnie też takie lagi były i cudowałem jak się pozbyć a okazało się że karta graficzna zdychała, aż zdechła... Po wymianie żadnych lagów nie było)
- Posiadasz na swoim komputerze nieznane ci Malware (Rokity, Spyware itp). Dlatego polecam ci przeskanowanie systemu odpowiednim od tego programem - SpyHunter.
- Nieoryginalny system windows.

Fajnie by było gdybyś zajrzał do menadżera zadań i powiedziałbyś co masz zajęte CPU czy RAM i co ci zajmuje.

Opublikowano

Karta graficzna zdycha? Dlaczego? jest sobie spokojnie w obudowie, tego kompa mam tak od 2 lat. Co do jakichś wirusów czy cos to dopiero co calego windowsa zrestartowalem, usunelo całą zawartosc dysku.

Co do menadżera zadań to kiedys sprawdzalem i obciążenie pamięci i procesora było w normie. Windows oryginalny

Opublikowano

To pokaż zakładkę Motherboard z CPU-z (program).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Miałem podobne zachowania w nowym komputerze, okazało się, że dysk był wadliwy - po wymianie wszystko było okej.

giphy.gif

Opublikowano

No jest to jakiś pomysł, aczkolwiek nie mam 100% pewności, ze to dysk i moge wydać pieniądze (ktorych juz w sumie nie mam, bo wydalem na monitor...) w błoto.

W sumie moge sobie kupić jakiś dysk ssd 500gb postawic na nim system i jakies gierki instalowac, bo ja nie potrzebuje wcale duzo miejsca do szczescia, przed restartem systemu mialem zajete 150gb z 500. Nie wiem. Nie wiem czy to na pewno wina dysku... Wyglada bardziej na karte graficzną

Opublikowano

Ale formatowałeś cały dysk czy tylko usuwałeś wszystkie pliki oprócz windowsa? Sprawdź, czy monitor nie jest przypadkiem podpięty do płyty głównej.

Opublikowano

Zakup dysku SSD odczujesz róznicy znacząco ;)

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<
Jestem równiez na GG: 1484081 również na facebooku >KLIK<
Lenovo Y510p i7-4700MQ // 8GB DDR3 // Lite-on 128GB SSD // NVIDIA GeForce GT 755M // Windows 8.1
Mysz Razer Deathadder

Opublikowano

A nie zrobił Ci ktoś czasem psikusa i nie przepiął monitora pod płytę przez co odpaliła się integra zamiast GTX 760?

Nikt nie zrobil mi psikusa poza tym na mojej integrze (wiem bo kiedys tylko z niej korzystalem) normalnie moglem ogladac streamy hd, yt fhd i grac w lola na srednich, teraz nie moge
Opublikowano

Ale formatowałeś cały dysk czy tylko usuwałeś wszystkie pliki oprócz windowsa? Sprawdź, czy monitor nie jest przypadkiem podpięty do płyty głównej.

w windowsie 10 i 8 jest taka opcja restartowania systemu, tak jakby odświezania? Instaluje go chyba od nowa z tego co wiem, wybralem tez opcje by wszystkie pliki usunęło
Opublikowano

Nie, ten problem występowal juz nawet chyba w Marcu

Zaplanuj sobie kupno dysku SSD naprawdę.

Będziesz zadowolony i nic Ci nie powinno ciąć.

giphy.gif

Opublikowano

Dysk ssd mi poprawi czas kopiowania, wklejania plików, wczytywania map, ale glownie przeciez się go kupuje by system się szybciej uruchamiał. Szkoda mi pieniędzy po za tym nie mam 100% pewności, ze to przez dysk mam te problemy co mam, co ma wspolnego dysk, pusty prawie z resztą z płynnością czegos bardziej skomplikowanego graficznie niż przeglądarka, czyli yt czy lol?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...