Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio myślałem już coś o połowie Czerwca na beta testy otwarte.

Do końca nowego miesiąca powinno wszystko grać a server powinien mieć już wszystko co było opisywane

No czyli pewnie start początkiem wakacji, więc nie jest źle. Miejmy nadzieję tylko że graczy na starcie będzie choć kilku.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeżeli zebrałbym wystarczającą kwotę na serwer przed moją wypłatą z pracy dałbym radę zrobić beta testy za 3/4 dni ale niestety muszę czekać do 10-tego wtedy mogę wgrywać wszystko na Hosting i przejść z Hamachi z zaufanymi osobami na hosting aby tam już zrobić porządne testy.

Po testach jak to zawsze bywa będę musiał poprawić coś co pominąłem i ew zamienić błędy na nowe pomysły :)

A co do graczy, postaram się aby było ich jak najwięcej

Aegris RPG [Mod]

Forum serwera: Aegris.cba.pl/aegrisforum [ Faza tworzenia]

Prezentacja: Link

Opublikowano

No niestety ale to co widać na tych screenach nie prezentuje się zachęcająco, wręcz przeciwnie. Wrzuciłeś po prostu trochę modów i nic więcej. Nie widzę żadnych budowli nawiązujacych do klimatu RPG. Tylko goła domyślna mapa. Nie zagram na pewno.

Nie żeby twój serwer był jakoś ogarnięty ;).

Opublikowano

*NEW*

Wreszcie udało ukończyć mi się klasy postaci.

Skonfigurowałem oraz przetłumaczyłem już 99% modyfikacji dzięki czemu

serwer uzyskał możliwość wyboru klas których jest 13

Każda klasa różni się umiejętnościami, wojownicy na start dostaną więcej obrony oraz obrażeń

Rybacy będą mogli zaś pozyskiwać przedmioty z ryb, górnicy zdobędą większe szczęście w kopaniu i wiele innych,

Każda klasa różni się umiejętnościami, a oto kilka zdjęć z modyfikacji

post-1466890-0-29548700-1465062833_thumb.pngpost-1466890-0-77964900-1465062834_thumb.pngpost-1466890-0-15781200-1465062836_thumb.pngpost-1466890-0-47764300-1465062837_thumb.pngpost-1466890-0-80230900-1465062838_thumb.pngpost-1466890-0-10797000-1465062840_thumb.pngpost-1466890-0-48641000-1465062841_thumb.pngpost-1466890-0-05176900-1465062843_thumb.png

Aegris RPG [Mod]

Opublikowano

No niestety ale to co widać na tych screenach nie prezentuje się zachęcająco, wręcz przeciwnie. Wrzuciłeś po prostu trochę modów i nic więcej. Nie widzę żadnych budowli nawiązujacych do klimatu RPG. Tylko goła domyślna mapa. Nie zagram na pewno.

Nie wiem co mnie natchnęło żeby wbić na mpc po tak długim czasie ale cóż, wszedłem z ciekawości i co widzę - pan poncjusz nadal kara wszystkie konkurencyjne serwery pisząc że  są do niczego po screenach i że na pewno tam nie zagra. Jak by na którym chociaż raz zagrał w celu grania. Meh :P Nowym graczom znać daję - nie ufajcie temu panu, jak wam się powiedzie to będzie pluł na was jadem gorzej niż bazyliszek. I nic z tym nie zrobicie bo każdy ma tu prawo do wyrażania opinii, tylko sobie zaszkodzicie odpisując. Takie ma wtyki. (Nie wspominając już o zakładaniu kont na forach konkurencji i szerzeniu propagandy na własnym )

Co do serwera : + za chęci ale era minecrafta już minęła moim zdaniem :)

Opublikowano

Nie wiem co mnie natchnęło żeby wbić na mpc po tak długim czasie ale cóż, wszedłem z ciekawości i co widzę - pan poncjusz nadal kara wszystkie konkurencyjne serwery pisząc że  są do niczego po screenach i że na pewno tam nie zagra. Jak by na którym chociaż raz zagrał w celu grania. Meh :P Nowym graczom znać daję - nie ufajcie temu panu, jak wam się powiedzie to będzie pluł na was jadem gorzej niż bazyliszek. I nic z tym nie zrobicie bo każdy ma tu prawo do wyrażania opinii, tylko sobie zaszkodzicie odpisując. Takie ma wtyki. (Nie wspominając już o zakładaniu kont na forach konkurencji i szerzeniu propagandy na własnym )

Co do kolegi Galadora to znam jego "opinie na temat serwerów" gdzie spora większość to przyczepianie się o zdjęcia serwera (choć sam w swojej prezentacji ich nie posiadał)

Co do dalszego postu, mam nadzieję że jednak jakiś ochłap się trzyma i przeżyje bo gra jest warta swojej uwagi z powodu ogromnego wachlarza możliwości do wykonania

Aegris RPG [Mod]

Opublikowano

Po pierwsze twój post jest spamem i offtopem. I to że na końcu dopisałeś coś niby na temat, żeby się nazywało że jest jednak na temat, nie zmienia tego. Nie zmienia też faktu że twój wpis jest hejtem na innego użytkownika. Jesteś zwykłym burakiem który ma potężny ból dupska z powodu rozpadu pewnego toksycznego community i upadku wszystkich serwerów z nim związanych. Jak chcecie dalej zbierać masowo warny i się ośmieszać to róbcie tak dalej.

Po drugie, osoba na którą jedziesz nie ma powodu obawiać się jakiejkolwiek konkurencji. Jeśli stawiasz takie dziadostwo jak Aegris przeciwko serwerówi który ma 5 lat i miesięczny przychód ponad 1000 PLN to chyba rozum cię opuścił. Maść na ból dupy polecam.

Po trzecie (TOPIC): Serwer który tu się reklamuje nie zachwycił mnie niczym, bo tak jak napisano wcześniej widać że jest to parę wrzuconych modów i pluginów, nie ma żadnego sensownego lore, nie ma pomysłu na świat, a obrazki przypominają szybkie foty z jakiegoś easy hc. Ale mnie to nie dziwi bo polskie serwery, poza małymi wyjątkami, reprezentują niezwykle mizerny poziom. Dobiliście ten serwer domyślnie wygenerowaną mapą z wioskami testificatów. Robienie serwera RPG na generatorze MC to jakieś nieporozumienie. Ale to tylko pokazuje że NIC SIĘ WAM NIE CHCE. Waszym zdaniem wystarczy wrzucenie modów. Ten serwer koło porządnego RPG nawet nie stał. A teraz się plujcie, że wasze "dzieło" komuś się nie podoba. Start! :]

34jat53.png
Opublikowano
To jest ukryta treść, proszę

Kolejny pseudo krytyk z dupy wyciągnięty -.-

Jeżeli idioci nie widzicie zdjęc w prezentacji to wrzuce je wam tutaj, może teraz zauważysz coś bez czytania prezentacji czego i tak zapewne nie zrobiłeś

post-1466890-0-08058900-1463789357.png

Twoja sygnaturka mówi sama za siebie, że ten wasz serwer prezentuje niski poziom, który pokazał już Mr Galador.

I jeżeli te zdjęcia wyżej są automatycznie wygenerowanymi budynkami na mapie to powodzenia

TEMAT

Opublikowano

@up:

14nehsj.png

Powiesz mi dlaczego w temacie serwera Aegris RPG piszesz (wyrażasz opinię) o innym serwerze? Pomyliłeś wątki czy jesteś trollem?

34jat53.png
Opublikowano

@Up

To jest zdjęcie farmera.

Nie musi on być na tle budynków z mapy serwerowej, mody były testowane na single ale cóż niektórzy mają tak mały iloraz inteligencji że nie potrafią odróżnić tego wszystkiego.

Na samym dole były zdjęcia z serwera ale twój post wyżej pokazał że nawet nie zacząłeś czytać tematu tylko od razu piesek Mr G poszedł komentować hejtami ;)

Ale w sumie podnoś mi temat do góry :) nie muszę sam go odświeżać, nie ważne co piszesz.

Każdy użytkownik ma własne oczy i mózg żeby samemu ocenić serwer, a dzięki wam dociera on do większej ilości użytkowników.

Gdyby nie Wy miałbym wyświetleń może z 500-900 a jest już ponad 1 500 :)

Aegris RPG [Mod]

Opublikowano

Serwer fajnie się zapowiada.

Wiadomo jeset to zapowiedź i jeszcze się rozwija, zapewne sporo zostanie dodane i pozmieniane ale już teraz mi się bardzo podoba.

Sporo nowych mobów, nowych opcji oraz jak widać TLO nie daje się sprowokować co daje bardzo dobrą ocenę Administracji :)

Widać że jest to poziom który nie komentuje wciąż "dodaj ssy" więc na 100% zawitam i chętnie zostanę na dłużej

Nie ma znaczenia czy gra jest realistyczna czy nie, nieważne czy jest futurystyczna czy dotyczy przeszłości!

Nieważne czy ma dobrą grafikę, czy słabą, nieważne jest czy jest nowa, czy stara!

Gramy w gry które lubimy najbardziej, zaakceptuj wybory innych!

Bo wszyscy w nie gramy, jesteśmy jednością.

Jesteśmy Graczami!

Opublikowano

Widzę, że nie było wypowiedzi od pięciu dni, więc takie pytanko: wiesz już kiedy będzie start? Chciałbym wiedzieć, bo na wakacjach nie będę grał w jedną grę, tylko w kilka i chciałbym znaleźć czas też na pogranie na tym serwie.

76561198266836735.png

Opublikowano

Widzę, że nie było wypowiedzi od pięciu dni, więc takie pytanko: wiesz już kiedy będzie start? Chciałbym wiedzieć, bo na wakacjach nie będę grał w jedną grę, tylko w kilka i chciałbym znaleźć czas też na pogranie na tym serwie.

Ziomek, demencja w tak młodym wieku? Paręnaście postów wyżej już o to pytałeś...

Opublikowano

Ziomek, demencja w tak młodym wieku? Paręnaście postów wyżej już o to pytałeś...

Aha, rozumiem że nie można powtórzyć pytania? Spoko, już nie będę się powtarzał

P.S Od kiedy to mod MC może mieć post off-topic, a zwykły użytkownik nie?

76561198266836735.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jest jeszcze ktoś zainteresowany serwerem?

Mam od autora tematu wszystkie pliki wraz z forum, mogę reaktywować start serwera jeżeli znajdzie się ktoś zainteresowany grą

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

Mam wszystkie mody oraz mapę taką jaka jest w prezentacji co do klocka więc nie zmieniłoby się nic

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

21'w tym miesiacu byloby dobrze, dalbym rade ogarnac wszystko i poustawiac

Mój zestaw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...