Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

X-world - padło na amen?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Z ciekawości wbic chcialem dzis na strone serwera (x-world.pl), niestety przy tym jest wyświetlany jakis tam komunikat.

Czy aby na pewno x-world padl?

Co dziwne strone z rankingiem i inne opcje z menu działają ( http://x-world.pl/Info/Ranking ).

Na serwerze nie gram, w ogole przestałem grac w ta gre przez kilka lat nie gralem. Jednakże natchnelo mnie, aby sprawdzić co sie dzieje na starych śmieciach, a tu taka niemila niespodzianka, bo na serwerze przegrałem ponad 5000h na pewno. Szkoda wiec tracic tych statystyk, ktore bilo sie latami.

Forum serwera również padło - podobnie jak strona główna.

Jest tu ktoś, kto wie coś więcej na ten temat?

Zapraszam więc do dyskusji.

razjel24 lubi to
Opublikowano

server padl z braku chetnych skoro ludzie dostawali bany za bycie afk to sory ale nie tedy droga do zyskania graczy... jak ktos gra afk to niech uwaza na Pk i tyle w temacie a nie warning warning i ban...

razjel24 lubi to
Opublikowano

To dziwne, bo jak sprawdzałem - to trzy miesiące temu gralo tam po 100+ osob wiec nie jest to raczej zly wynik jak na dzisiejsze czasy. :O

Dodam też, że na tym serwerze jak dobrze pamiętam od zawsze byla ta prosta zasada, afk = warn. Wiec wątpię, aby to byl powód spadku graczy kończywszy na upadku serwera.

Opublikowano

­100 osób z tego 50 grało na kilku kontach :)

Flatplanet od 2011 roku olał sobie serwer i miał go w dupie.

Opublikowano

Serwer ciągle chodzi z tego co widzę, ale można powiedzieć, że upadł już dawno :) 

To dziwne, bo jak sprawdzałem - to trzy miesiące temu gralo tam po 100+ osob wiec nie jest to raczej zly wynik jak na dzisiejsze czasy. :O
Dodam też, że na tym serwerze jak dobrze pamiętam od zawsze byla ta prosta zasada, afk = warn. Wiec wątpię, aby to byl powód spadku graczy kończywszy na upadku serwera.

Nie pamiętam żeby na xw było ponad 100 graczy, chyba że był jakiś event na ribbony gdzie ludzie po 4 konta odpalali :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

­

Czyli padl praktycznie, a teoretycznie nadal działa. Ok.

Działa dopóki dedyk opłacony :)

Jak widać strona już leży od bardzo dawna, więc prędzej czy później dojdzie i do tego.

Flatplanet się już tyle dorobił na tym serwerze, że pewnie nie jeden dom wybudował :D

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Polska klasyka upadała szkoda , że nie pielęgnowali serwera dalej....

Ach to były czasy gdzie chinka byla na wage zlota.

grafi.png

„Ciężki charatker? wiem, mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury...

PIH

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie wierzę.. szkoda serwer był mega. A odnośnie liczby online kiedyś było dużo więcej niż 100 I do tego wtedy nikt nie grał na Multi acc.

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Nom, kilka lat temu chcialem odkupic serwer od flata ale on ani nie chcial sie serwerem zajac ani go odsprzedac, jedyna osoba która tam zaczela cos ogarniac to byl dzarek ale rozstal sie z tym serwerem tez. Poźniej wrzuce kilka screenówz czasów kiedy grałem. Bylem w gildiach 2fast4u, Shadows, HowHigh, nick sqnik. Fajnie się grało do czasu aż właśnie flat powylaczał częsc eventów i nie chciało sie mu ich naprawiać. A szkoda bo właśnie przez to wiekszosc odeszla.

Edytowane przez MrS

lzJdkMd.png

Opublikowano

P

Nom, kilka lat temu chcialem odkupic serwer od flata ale on ani nie chcial sie serwerem zajac ani go odsprzedac, jedyna osoba która tam zaczela cos ogarniac to byl dzarek ale rozstal sie z tym serwerem tez. Poźniej wrzuce kilka screenówz czasów kiedy grałem. Bylem w gildiach 2fast4u, Shadows, HowHigh, nick sqnik. Fajnie się grało do czasu aż właśnie flat powylaczał częsc eventów i nie chciało sie mu ich naprawiać. A szkoda bo właśnie przez to wiekszosc odeszla.

To reanimuj serwer. X world znał kazdy A to dobra reklama

Opublikowano (edytowane)

Ja mam grupe budowniczych w minecraft, nie mam czasu zajmować sie upadłymi serwerami :P

A tu kilka screenów które znalazlem z x-wrold`a. Moze ktos odnajdzie siebie. ;]

Ale z tego co słyszałem w marcu ma się coś pojawić. Ale niepotwierdzone info.

H9EYJ1r.jpg

4Yx51JZ.jpg

pIU3I7S.jpg

reszta tu: http://imgur.com/a/bxFHI

Edytowane przez MrS
razjel24 lubi to

lzJdkMd.png

Opublikowano

Witajcie ,

A jednak stało się .

X-World padł.

Szkoda , troszkę brakuje pogawędek z Kwadratu ;)

Kilka dobrych lat się przesiedziało jednak na X-World .

Jeśli ktoś pamięta , nick postaci *Vexo* lub *Simino* . To serdecznie pozdrawiam :)

Z Miła chęcią wrócił bym , lub może nawet zacza grę na jakimś nowym serwie ;)

Opublikowano

Cinu robi serwer na podobieństwo X worlda.

Ginomu w publikacji, trwa beta. :-)

Nie wiem czy tylko dobrze Zrozumiałem Twój post.

Więc przepraszam z góry.

Post kierujesz do _Cing_ ?

Czy może jednak, tak jak rozumiałem.

Że, _Ciunu_ robi Serwer, na podobieństwo *X-World*?

Opublikowano

Możę poleci ktoś, jakiś Konkretny Serwer *Mu* .

Mowa tylko i wyłącznie o Polskim Serwerze.

Dziękuje z góry ,

Pozdrawiam , Vexo.

Opublikowano

MrS

Czy to HH za czasów s2 ? czy tam s3 ?

Kiedy mnóstwo osób przeszło z Desire do HH?

grafi.png

„Ciężki charatker? wiem, mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury...

PIH

Opublikowano

Cinu robi serwer na podobieństwo X worlda.

Ginomu w publikacji, trwa beta. :-)

Nie wiem czy tylko dobrze Zrozumiałem Twój post.

Więc przepraszam z góry.

Post kierujesz do _Cing_ ?

Czy może jednak, tak jak rozumiałem.

Że, _Ciunu_ robi Serwer, na podobieństwo *X-World*?

Tak miałam na myśli, ze Cinu stawia serwer na podobieństwo serwa X World:) Trwają testy póki co. Link do publikacji:

http://www.mpcforum.pl/topic/1599801-ginomu-pl-sezon-2-x30-beta/page-1

Opublikowano

MrS

Czy to HH za czasów s2 ? czy tam s3 ?

Kiedy mnóstwo osób przeszło z Desire do HH?

eyyy jeny nie pamietam już ale ja gralem najpierw w shadows a pozniej w howhigh i praktycznie bylem od poczatku w HH pozniej ja tam bylem GM ale takich szczegolow to juz nie pamietam, krawcu? balba? chyba byli tam GM`ami tez ale pamietam jak przez mgłe.

lzJdkMd.png

• 2 lata później...
Opublikowano

Witajcie ! 

Również grałem na x-worldzie 8 lat.

Pamiętacie nick Sasuke ?  Najpierw byłem SM a potem zmieniłem się w BK :D.

Byłem w gildi z LLOPEZOR'em jeśli pamiętacie ? oraz Deen'ą i DariuszZ ? później Akatsuki,Desire ?

Pamiętacie Kali ? Tą która zrobiła 200 resów w miesiąc ?:D i miała max staty pierwsza, pamiętam do dziś jak miałem więcej resów niż ona i na strzała ją miałem przed starym dobrym Devias ?

GuMiSiE również pamiętam i pozdrawiam, marcin_mg też pamiętam jak graliśmy razem i afkowaliśmy na spotach :PP pamiętacie Akrome ? To mój dobry przyjaciel z osiedla ? ten co został później GM'em.

Ahhhhhh ale nie mam żadnych screenów niestety ?

• Aive zmienił(a) tytuł na X-world - padło na amen?
  • 3 lata później...
Opublikowano
8 godzin temu, ChampionX-Wcs napisał:

ZAPRASZAM STĘSKNIONYCH FANATYKÓW DOBREGO POLSKIEGO X-WORLDA NA SERQWER KTÓRY NIE TYLKO ZASTĄPI CI STAREGO XW :d ALE OTWORZY PRZED TOBĄ CAŁKIEM   NOWE DOŚWIADCZENIA I WCIĄGNIE NA NOWO 10 X BARDZIEJ NIŻ ZA CZASÓW DEVIAS BRAMY ...

Informacje - FortMU - Polski Serwer MuOnline

Gwarantuje pomoc z mojej strony  bo serwer stoki od listopada 20222 r a już gra średnio 50 osób /...

WSZYSTKO  JEST JUŻ DOPIĘTĘ NA OSTATNI GUZIK A W LUTYM WEJDZIE NOWA EDYCJA CZEGO NIUE MOŻECIE PRZEGAPIĆ ..

MAXYMALN\A ILOŚĆ PKJT STATYTYSTYK TO 32 000 I GRAJĄ  SSAMKI POLACY .....

biedrona89,Tobirama,sqnikl,  na waszej obecności zależy mi szczególnie ponieważ reprezentowaliście zawsze bardzo wysoki poziom PVP ...

CS co niedziele a jutro rusza pierwsza bitwa o zamek ..

Gildie jakj RotoR , Nemesssisn , Gumisie , strae Desire , HORDON i Pijaki  zachęcam do odwiedzenia serwera i liczę na zaangażowanie bo naprawdę co niedziele możemy tu mieć na zamku ELDORADO i super miły klimacik ... 

PS brakuje mi tu tylko starych znajomych i konkurencji na CS.. Kali wiem że już nawet nie grasz na UG i  po tylu latach MU mogło zbrzydnąć ale Fajnie by było powspomina ć chociaż stare piękne czasy i spędzony czas na rozmowach przy biciu expa ... 

pozdrawiam serdecznie ^Shion^ ReloQsmto chyba moja ostatnia postać na xw każdy kto grał do końca skojarzy bo przez ostatni rok mieszkałem na kwadracie ❤️❤️❤️ 

POZDRAWIAM I ZACHĘCAM MORDECZKI DO NOWEJ PRZYGODY !!!!!

ZAPRASZAM STĘSKNIONYCH FANATYKÓW DOBREGO POLSKIEGO X-WORLDA NA SERQWER KTÓRY NIE TYLKO ZASTĄPI CI STAREGO XW :d ALE OTWORZY PRZED TOBĄ CAŁKIEM   NOWE DOŚWIADCZENIA I WCIĄGNIE NA NOWO 10 X BARDZIEJ NIŻ ZA CZASÓW DEVIAS BRAMY ...

Informacje - FortMU - Polski Serwer MuOnline

Gwarantuje pomoc z mojej strony  bo serwer stoki od listopada 20222 r a już gra średnio 50 osób /...

WSZYSTKO  JEST JUŻ DOPIĘTĘ NA OSTATNI GUZIK A W LUTYM WEJDZIE NOWA EDYCJA CZEGO NIUE MOŻECIE PRZEGAPIĆ ..

MAXYMALN\A ILOŚĆ PKJT STATYTYSTYK TO 32 000 I GRAJĄ  SSAMKI POLACY .....

biedrona89,Tobirama,sqnikl,  na waszej obecności zależy mi szczególnie ponieważ reprezentowaliście zawsze bardzo wysoki poziom PVP ...

CS co niedziele a jutro rusza pierwsza bitwa o zamek ..

Gildie jakj RotoR , Nemesssisn , Gumisie , strae Desire , HORDON i Pijaki  zachęcam do odwiedzenia serwera i liczę na zaangażowanie bo naprawdę co niedziele możemy tu mieć na zamku ELDORADO i super miły klimacik ... 

PS brakuje mi tu tylko starych znajomych i konkurencji na CS.. Kali wiem że już nawet nie grasz na UG i  po tylu latach MU mogło zbrzydnąć ale Fajnie by było powspomina ć chociaż stare piękne czasy i spędzony czas na rozmowach przy biciu expa ... 

pozdrawiam serdecznie ^Shion^ ReloQsmto chyba moja ostatnia postać na xw każdy kto grał do końca skojarzy bo przez ostatni rok mieszkałem na kwadracie ❤️❤️❤️ 

POZDRAWIAM I ZACHĘCAM MORDECZKI DO NOWEJ PRZYGODY !!!!!

Przecież tam jest 5 osób online. 

Opublikowano

Ogólnie serwer tragiczny 😄 

Ustawienia nawet nie przypominają starego XW więc nie rozumiem tego zapraszania starych graczy x-w 😉

Dacz lubi to