Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak sytuacja wyglada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, ostatnio kumpel zaproponowal mi wowa, abym z nim pogral. Slyszalem, ze w gre trzeba wladowac PLN'y? Da sie bez wydania zlotowki zagrac? Mozna w grze zarobic hajs i za gotowke z gry kupic abonament od kogos, czy takowej opcji nie ma? Szczeze pogralbym sobie w to, bo wiele slyszalem a nie probowalem. Na dodatek nei ma juz zadnej fajnej mmorpg, w ktora bym zagral :/

Nie czaruj.

Opublikowano (edytowane)

Na start w wowa wystarczy teraz 30zł, do Battlechesta zawierającego na dzień dzisiejszy WoD dostajesz 30 dni gry... gdzies na aukcji allegro widziałem... jeżeli chcesz od samego blizzarda to wyjdzie ci ~40zł, bez zbliżającego się dodatku legion Który w dniu premiery bedzie kosztował ~120zł.

Tak da sie grać bez wpakowania złotówki, tzn. opłacać abonament (bo za start i dodatki trzeba płacic) ale musisz mieć chęć farmienia lub poświęcić sporo czasu na rozpoznanie się w cenach i bawienie w mercha.

Jeżeli chodzi o zarabianie golda to jest sporo spotów gdzie samym bieganiem i biciem mobów w koło i sprzedawanie loota wyfarmisz tak 5-10k golda/h. Czyli tak na Płonącej cebuli na której gram po 20h farmienia masz miesiąc gry, osobiście nie farmiłem ale jeżeli chcesz grać nic nie wydając to da się dość łatwo, kupuje się przedmiot (token) na Auction housie ceny rózne na cebulandii (85-90k).

Edytowane przez Darktimi
Opublikowano

No wiesz zależy na jakich. Na takim rosyjskim Wow circle to prawie w ogóle nie ma. Graj na serwerach blizzlike. Są to serwery identyczne jak blizzardowskie. Taki sam czas lvlowania prawe w ogóle nie ma bugów itd. Polecam polski sunwell.

Opublikowano (edytowane)

@up sunwell padł pół roku temu xD

Grałem na privach 3 lata po róznych serwerach od Tbc do Pand i stwierdzam ze nie dały mi nawet 25% takiej satysfakcji i zabawy jak teraz global na WoD (mimo że słabawy dodatek), nie baw sie w privki tyle ci mogę poradzić.... nie grałeś w wowa to zacznij od retaila... jeżeli uznasz że za łatwo... (tak jak ja uzałem) poszukaj wtedy privków do max. wotlk'a, bo od cata sie zaczeło robienie tej gry pod casuali. Bless

Edytowane przez Darktimi
alemamfaze lubi to
Opublikowano

Nie pojde, noga padnieta :/ Poki co WoW trafia na moja liste, ale dopiero zakupie jak do pracy wroce :D Ma ktos moze jakas gre warta polecenia, mmorpg jakies? :)

Nie czaruj.

Opublikowano

Na tą chwile możesz zobaczyć Wildstara albo guild wars 2 , 2 fajne gry mmorpg ( Do guild wars 2 trzeba kupić dodatek ale bez niego można wbić max lvl ogólnie dużej różnicy to nie robi ) , sam grałem i polecam gry ogólnie bardzo podobne do World of warcraft :)

Opublikowano

W GW gralem i z poczatku zajarany bylem ta gra, ale po 2 tygodniach znudzila mi sie. Generalnie najdluzej siedzialem w 3 grach mmorpg byly nimi: tibia, metin2 nastepnie Aion, ktory katowalem przez pare ladnych lat. Szkoda, ze GF zniszczylo Aion EU :/ Ciezko aktualnie znalezc cos fajnego z racji tego, ze mmorpg w pewien sposob umieraja :/

Nie czaruj.

Opublikowano

@trollingpl adekwatny nick do posta. Grałem na globie sporo i na privach też i zależy kto co lubi. Do wotlk (wrath of the lich king) privy są oskryptowane na wysokim poziomie tu wielka zasługa sunwella ale jeżeli mówimy o cata i wyżej to zostawia to sporo do życzenia :)

giphy.gif

Opublikowano

@trollingpl adekwatny nick do posta. Grałem na globie sporo i na privach też i zależy kto co lubi. Do wotlk (wrath of the lich king) privy są oskryptowane na wysokim poziomie tu wielka zasługa sunwella ale jeżeli mówimy o cata i wyżej to zostawia to sporo do życzenia :)

gowno prawda jak ktos dotknie globka i troche w nim spedzi nie wroci na priva 

alemamfaze lubi to
Opublikowano (edytowane)

Widocznie mało grałeś w wowa, nie dawno skończyłem grać na atlantisie jakieś pare miechów tam grałem. Więc proszę nie rozpowiadaj farmazonów.

Edit: Tym postem kończę dyskusje na temat wracania na privy prostym argumentem ZAWSZE ale to ZAWSZE będzie chęć powrotu na inne dodatki a blizz jeszcze takiej opcji nie udostępnił :)

Edytowane przez bizo97

giphy.gif

Opublikowano

Widocznie mało grałeś w wowa, nie dawno skończyłem grać na atlantisie jakieś pare miechów tam grałem. Więc proszę nie rozpowiadaj farmazonów.

Edit: Tym postem kończę dyskusje na temat wracania na privy prostym argumentem ZAWSZE ale to ZAWSZE będzie chęć powrotu na inne dodatki a blizz jeszcze takiej opcji nie udostępnił :)

zależy dla kogo, ja grałem ponad rok na hellground 2.4.3, ale ile można wałkować tbc? na globie gram od początku pand, i nigdy nie wrócę na privy. prywatne serwery są dobre na krótką metę. i w każdej chwili mogą paść tak samo jak sunwell, czy nostlarius. :)

trolingpl lubi to

Age is just a number :)

Opublikowano

Dobrze, a gdybym chcial zagrac na privie Wowa, jaki byscie mi proponowali? :) Chodzi mi o gre na krotki czas, moze miesiac. 

Nie czaruj.

Opublikowano

xdddddd no tak pewnie że lepiej jest okradać blizza i grać na zabugowanych prywatach. Obstawiam że na globie nie masz nawet jednej 100. Aktualnie nie ma żadnego priva na wysokim poziomie.
alemamfaze lubi to

Opublikowano

xdddddd no tak pewnie że lepiej jest okradać blizza i grać na zabugowanych prywatach. Obstawiam że na globie nie masz nawet jednej 100. Aktualnie nie ma żadnego priva na wysokim poziomie.

a był kiedyś taki? prywatne serwery to są tak zwane 'projekty' albo dla hajsu albo do znudzenia się ekipie.

Age is just a number :)

Opublikowano

Pograj sobie na WoW circle.

To jest ruski serwer. Wybrale mz kumplem 3.3.5a, ale boimy sie, ze tylk oz Ruskam igrac bedziemy :D Jak to wyglada na tym serwerze? EU cos sstam grywa?

Nie czaruj.

Opublikowano (edytowane)

Zaczalem grac wbilem sobie 13lvl i nastapila dziwna sytuacja. Probuje sie przed chwila zalogowac i wyswietla mi sie, ze dostalem bana(chwilowo konto zawieszone, cos takiego). Na stronie wowcircle sprawdzilem i nie ma wzmianki nt. mojego postaci Co sie sstalo?

Edytowane przez metinowiec189

Nie czaruj.