Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

60hz w grze

polman096

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc tak ,mam bardzo słaby komputer. amd be-2400 ,radeon hd 4650 ,2gb ramu ,dotychczas grałem na 75hz ,rozdziałka 800x600 ,wbiłem na tej randze globusa i jakos sie tam trzymam ,lecz mam czesto problem ze spadkiem fps ,co poniżej 75 fps rodzi ścinki ,ostatnio chciałem obniżyć odświerzanie monitora do 60hz. Na 60hz cały czas gra sie zacina ,nie chodzi o spadki fps ,na duscie w trupie mam kolo 210 fps bez nikogo na serwie ,gorzej gdy polecą molo ,smoke itp. Przechodząc do sedna sprawy ,ekran się po prostu ścina ,moje wejście w monitorze to stare vga i nie mam zielonego pojecia jak temu wszystkiemu zaradzic ,probowalem zmieniac config ,kombinowac w ccc czy w ustawieniach windowsa ,nic nie dało. :/ Bardzo prosze o pomoc.

Opublikowano

Im mniej hz tym monitor musi przetworzyć więcej klatek, trochę bezsensu katować monitor skoro przy większym hz wyciągniesz lepsze rezultaty. Ścina bo nie może przetworzyć obrazu.

Opublikowano

Nie jesteś sam z tym problemem, od dwóch tygodni od jakiegoś patcha zauważyłem dokładnie ten sam problem, tutaj mi 60Hz nie pomaga, bo ścinki są, że aż oczy krwawią. Ja nie znalazłem żadnego sposobu by to naprawić, więc zdecydowałem się na zakup nowego komputera/monitora.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...