Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smite - ogólna dyskusja o grze

Gość Alfik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Boże... to co się dzieje to jest tragedia. Trzy mecze pod rząd kogoś wywala z gry i to akurat z mojej drużyny. Ja już nie wiem co tu się odpierdziela, ale to jest straszne. Mam takie wielkie chęci żeby zagrać sobie jakieś 3vs3 albo arenę, ale co mecz coś się spiernicza z tą grą. Ludzie po chwili wracają i piszą że ich wywala czy cuś. Moje mecze trwają równe 10 minut, bo potem to już tylko surr.

>gra jest dla ciebie zua

>idź się zabić

>papa

76561198041126039.png

"Zwycięzcy nikt nie będzie się pytał, czy mówił prawdę." Adolf Hitler

• Odpowiedzi 481
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Boże... to co się dzieje to jest tragedia. Trzy mecze pod rząd kogoś wywala z gry i to akurat z mojej drużyny. Ja już nie wiem co tu się odpierdziela, ale to jest straszne. Mam takie wielkie chęci żeby zagrać sobie jakieś 3vs3 albo arenę, ale co mecz coś się spiernicza z tą grą. Ludzie po chwili wracają i piszą że ich wywala czy cuś. Moje mecze trwają równe 10 minut, bo potem to już tylko surr.

>gra jest dla ciebie zua

>idź się zabić

>papa

Przecież casual joust wygrasz 1vs3 jak umiesz grać. Never Surrender.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

>gra jest dla ciebie zua

>idź się zabić

>papa

Przecież casual joust wygrasz 1vs3 jak umiesz grać. Never Surrender.

Trochę ciężko przeciwko premadom

Nie, nie mam przyjaciół do gry. :)

76561198041126039.png

"Zwycięzcy nikt nie będzie się pytał, czy mówił prawdę." Adolf Hitler

Opublikowano

To jest ustawione raczej, bo moi koledzy otwierali jakieś chesty i dropiły im nagrody po kolei od 1 do ostatniej. Tak wgl. co myślicie o tym, że Hi-Rez teraz udaje, że przejmuje się grą i np. robi niepotrzebne rzeczy typu usunięcie pota za 450 gold. Nie widze sensu, jak był pot to nikt nie narzekał, jak jest to każdy narzeka.

Nic nie jest ustawione. Logicznym jest, że szansa na skiny lepsze wynosi mniej procent, a na skiny gorsze więcej. Nie muszę chyba tłumaczyć, jak to działa w praktyce? Ponadto - tutaj wszystko zależy od szczęścia. To, że akurat Tobie, czy Twoim kolegom go zabrakło, to inna bajka. ;)

Tego pota usunęli tylko na jeden patch, lol. W 3.14 normalnie wraca. Boże, ludzie, czytanie ze zrozumieniem nie boli, wszystko macie dokładnie opisane w Patch Notes 3.13. Dodatkowo, pozwolę sobie tutaj dodać, że skoro Hi-Rez uznał, że stosownym jest usunięcie tej potki dla dobra rozgrywki, to raczej nie nazwałabym tego "niepotrzebną rzeczą". Zwłaszcza, że po pierwsze JEST TO TYMCZASOWE (j/w), a po drugie to tylko potka (która swoją drogą miała największe znaczenie w early game), a nie zmiana całego schematu gry. 

Mi raz z takiej anaon skrzyni wypadł dość mega skin :v także myślę że jest tam jakiś mały mały procent no ale nie ważne 

Jak to usuneli? całkowicie? :O

J/w.

Opublikowano

Pisali, że usunęli te poty tymczasowo więc nie sikać. @Miyoshi mnie uprzedziła, lol

A co do wychodzenia ludzi z meczu to ja mam na odwrót, gram sobie casualowe clashe i co chwila po 40 minut gry.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Nie oszukujmy się, że ta gra to gówno jest i każdy o tym dobrze wie. System dmg to 1 wielki error.

Opublikowano

@Unic3T

Czemu tak uważasz ? Gram w lola od dobrych 2 lat i smite tak naprawdę się wiele nie rożni poza kamerą i postaciami.

Z tego co zaobserwowałem to system dmg jest fajny i normalny :P

giphy.gif

Opublikowano

@Unic3T

Czemu tak uważasz ? Gram w lola od dobrych 2 lat i smite tak naprawdę się wiele nie rożni poza kamerą i postaciami.

Z tego co zaobserwowałem to system dmg jest fajny i normalny :P

jak ogarniesz budowanie postaci zmienisz zdanie szybciej niż Hirez naprawi to co psuje tą grę od jej początku czyli sustem obrażeń nie tylko to ale głównie to jest i to

Dajmy na to Ne zha( mówię o tym starym Ne zha ze starą pasywką i 2 ) był uznawany swego czasu za króla krytów mało kto umiał 1k z kryta walnąć mu się udawało. Przyszedł dzień w którym na światło dzienne wyszedł Mercury [postać fajna tez fajny opiew nowości z całkiem fajnym pasywem ale ten pasyw + itemy na kryta spowodowały że postać jest rekordzistą co do krytów bo niektórzy uważają że 2k siekli nim ja im nie wieże najwięcej to widziałem 1,6k ale to nie ważne chodzi o to że postacie, które są typowo pod kryta są niegrane bo są raz trudne 2 są też inni i taki Merc w którym cały czas odczuwam że jakby nie pasyw to kryty by na nim się nie budowało

W tym roku ścierwo które dostało jeszcze nerfa na pts czyli nemezis znowu wróciła do łask w połączeniu z Raijinem to taka Kali Susanoo czy szczur nie dadzą rady banów nie powinno być 8 powinno być z 16 przecie niedługo wychodzi nowy bóg erlang Op też go wpuszczą na rankedy i kolejnego prosa wpuszczą na arene z obecnie banowanych i tak krąg się zamyka...

Opublikowano

Grał dzisiaj z Hou Yi która na full bildzie robił wszystkich na 3 ataki , gdzie ten balans więc w sumie nie to trochę jak w lolu :P Dziwne dość , ale pogram dłużej to się przekonam.

giphy.gif

Opublikowano

Grał dzisiaj z Hou Yi która na full bildzie robił wszystkich na 3 ataki , gdzie ten balans więc w sumie nie to trochę jak w lolu :P Dziwne dość , ale pogram dłużej to się przekonam.

Hou to akurat postać która nawet bez dobrego buildu robi miazgę przecie ten jego mark to jest 10% obrażeń za brakujace życie na 5 lv umiejętności darmowe 25% penetracji i jeszcze przeciwnik jest  widoczny na mapie straszne.... 

ogólnie temat obrażeń w tej grze to temat rzeka gram w to 3,5 roku mam pełno przykładów ale jakbym zaczął pisać skończyłbym wieczorem xD

Opublikowano

@Skajled

Uwierz mi ja gram od bardzo długiego czasu w Smite i z każdym patchem ta gra się psuje. Hou bije z basiców czasami po 900 z krytem, ale to normalne.

@Lukora

No to jest prawda, że banów jest za mało, bo teraz powinno być o 1 więcej, a co dopiero będzie jak erlang wejdzie na rankedy.

Opublikowano

@Unic3T

Przecież zrobieni dobrego systemu obrażeń nie jest takie trudne :P W lolu to już jakoś zaczęło wyglądać więc czemu w smite tego nie zrobią?

dobre pytanie na które nikt nie zna odpowiedzi może nie umieją albo nwm jedynie co zrobili dobrze to usunięcie możliwości budowania fizycznej postaci w magiczne itemki i odwrotnie bo jakby to zostało do dzisiaj to Smite by już dawno umarł Loki by cisnął maga na hita ultem zbudowany pod full magical power 

Hou ze swojej jedynki na drugim odbiciu by walił ponad 1000 i gra by się kompletnie rozwaliła( jeżeli by do jego premiery doszło co wątpie)

Opublikowano

Właśnie dziwne :P

Dobra nie ważne nowy temat zarzucam :P

Czy hirez nie ma pomysłów na grę już, że wszystko kopiuje od riot?

nie wszystko jest skopiowane przecie ult Ne zhy jest bardzo przecie oryginalny+ z tego co mi wiadomo te wielkie oko z lola ma ult taki jak Anubis który wyszedł jeszcze w 2012 więc riot też ściąga nie powinno być nic w tym złego tak samo z tym ostatnim aurelion sol    w Smite też jest Sol do nazwy nikt się nie wyrzuca a do SWK wszyscy lolowcy się burzyli jeszcze ten support co robi portale Janus robił to wcześniej też nikt się burzy ze Smite być może większość jest podobne nwm w lola zagrałem jeden mecz z graczami w którym wbiłem pente od razu bo wyłączyłem i stwierdziłem że gra jest dla mnie za banalna skoro tu umiem wbić pente w jednym meczu a w Smite czekam na nią 3,5 roku....

Opublikowano

Pamiętam te czasy, magiczne + fizyczne ity ;) Porównajcie patche z 2012 roku, a z 2016.

Opublikowano

Wow na zmian zaszło rzeczywiście dużo , muszę to przyznać :P Ale mi ten system obrażeń jakoś nie przeszkadza , dla mnie się gra normalnie :P

Loki + sunder + pot za 3k + dmg buff + fg buff i takie dmg walisz w papiery, że masakra xD.

Opublikowano

Susano + zielony mieczyk + potka 3k + buff tego byka + red = 2 auto ataki po adc  , sprawdzone info :P

Hmm, grałem 1vs1 na Susano Ullrem i miał wszystko oprócz buff fg i dedałem go z łatwością ;D

Najlepsza jest Nemesis

Warrior Tabi, Ichaival, Executioner, Void Shield, Stone Cutting Sword, Qin's Sais/Jakaś penetracja.

Potem robisz fg, red buffa, pot za 3k, idziesz na np. papierowego maga dajesz 2, sundera, ulta i zobaczysz dmg.

Opublikowano

@Unic3T nic nie czaje co piszesz xdd Ale jak coś to możemy dzisiaj zagrać , jeżeli będziesz chciał a i powiedz mi po polsku co budować na susano jak możesz :P

Mój nick w smite to HeComesThere :)

giphy.gif

Opublikowano

o kur ziomek nie graj w polską wersje, nie bądź zjebem

to nie jego wina że polskie tłumaczenie jest do dupy ono to nawet nie jest w teorii oficialne jak nie zna gry niech sobie gra po polsku 

Opublikowano

o kur ziomek nie graj w polską wersje, nie bądź zjebem

to nie jego wina że polskie tłumaczenie jest do dupy ono to nawet nie jest w teorii oficialne jak nie zna gry niech sobie gra po polsku 

Popieram, że po ang lepiej grać. Sam nigdy po pl nie grałem, ale co kto lubi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...