Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z opcją AR

SzaaCun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, korzystając z tego działu chciałbym zapytać was o zdanie.

Posiadam Sony Xperie M4, i mam problem z opcją VR w pokemnsach (to opcja odpowiedzialna za naniesienie modelu 3D w trybie aparatu), a dokładniej wyskakuje mi błąd coś tam, że nie mam ustawionej orientacji telefonu czy tam nie skonfigurowana, i nie wiem o co chodzi , nie przybliżę dokładniej jaki pojawia się komunikat bo nie chce mi się zrespić żaden pokemon w pobliżu (oprócz mojej dziewczyny :yay: )   a nie chce mi się o tej h latać i szukać niczego w okolicy.

Jeśli ktoś ma podobny problem prosiłbym o pomoc.

A jak się nie rozwiąże do jutra to postaram się coś upolować i wstawie tu screen'a :D

Dobranoc.

anigif_sub-buzz-27474-1516737829-1.gif

Opublikowano

Nie zobaczysz pokemonów przez swoją kamerę, gdyż po sprawdzeniu twojego modelu telefonu zobaczyłem, że twój telefon nie ma funkcji żyroskopu, która jest niezbędną do oglądania pokemonów przez kamere. Większość nowych telefonów ją posiada, jednakże ciut starsze już nie, choćby mój Samsung Galaxy Core Prime. ;>

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Dziwne to jest nie posiadam żyroskopu czy czegoś tam - model 3D nie może być naniesiony. A dla przykładu mam apkę, która takie modele nanosi (animowane) i działa :((  Trze'a zmienić telefon w końcu

anigif_sub-buzz-27474-1516737829-1.gif

Opublikowano

Ja posiadam Lg Magna który ma wbudowany akcelerometri mimo to mam ten sam problem :/

Musisz posiadać żyroskop, a nie akcelerometr ;p

k4L2ZMS.png

Opublikowano

VR nie jest, aż takie ważne w całej ideologi gry, bo czasem to fajnie wygląda, a czasem wkurza, że Ci znika ten pokemon :D

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Mimo to czasem fajnie było by zobaczyć pokemona na swoim biurku, choćby dla samego widoku. Wiadomo że VR nie jest jeszcze idealne i do czystego gameplayu nie jest konieczne, a wręcz utrudnia ale myślę, że jest czymś co czyni tę grę jeszcze ciekawszą. Liczę że kiedyś coś wykminią i żyroskop nie będzie konieczny ;)

Opublikowano

Ogólnie dla mnie VR jest spoko pod tym względem, że możemy pokazywać innym znajomym gdzie Nam się zrespił pokemon, w różnych śmiesznych miejscach i sobie to wysyłać, ale bez tej opcji też da się grać, bo mój telefon nie posiada żyroskopu a gra mi się przyjemnie i nawet bez tego lepiej się pokemony łapie :v

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...