Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GreatMuOnline[Brak WebShopa][Season6Ep3]

WojucH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę , że zmiana expa nie bedzie potrzebna z racji tego , iż staty bedą sie resetować a maxymalne statystyki to 65k. Wszystko jest tak dopieszczone , że nie skonczysz szybko gry :)

Jeżeli chodzi o spoty tak właśnie są zrobione nie bedzie spotów odrazu na warpie.

Kwestia wstrzymywania graczy z resami nie wchodzi w grę.

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co do szybkiego końca gry to nawet przy expie 200 czy 300 zajmie to bardzo krótko.Jeżeli chcesz naprawdę długo pograć to lepiej zmniejszyć exp do koło 30 i wprowadzić opóźniacz resowy na określoną ilość dni. Wtedy pograsz naprawdę kawałek czasu ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Mam jeszcze dwa pytania jako że nie grałem na poprzednich edycjach, od ilu rr jest gr, jaki jest max mlvl? Z góry dziękuje za odp, pozdrawiam,
DzieckoNeo.

Opublikowano

Mam jeszcze dwa pytania jako że nie grałem na poprzednich edycjach, od ilu rr jest gr, jaki jest max mlvl? Z góry dziękuje za odp, pozdrawiam,

DzieckoNeo.

100rr=1GR

Maxymalny master lvl = 200. Statystyki w drzewku można resetować , przydatna rzecz aby się dobrze ustawić pod pvp lub pvm

Opublikowano

Gram na tym serwerze od BETA TESTÓW 1 Edycji, byłem na beta testach 3 edycji i  przyznam szczerze, że im dłużej działa tym lepsze jest funkcjonowanie serwera. Dodatkowo Admini i GM'owie nie są zamknięci na graczy. Nawet gdy nie raz nie mają czasu to potrafią odwiedzić "nocnych marków" gdy wracają z pracy (Gorlana widziałem tak nie raz). Robią eventy, starają się żeby wyglądało to jak najlepiej. Dużym plusem jest ANTY HACK, dzięki któremu możemy liczyć na uczciwą grę, w której liczą się umiejętności graczy. Balans PvP: na Beta Testach 3 edycji wyglądał kozacko :D

Opublikowano

Czy godzina startu jest pewna? Jest opcja, że jednak przesunie się o 2-3h?

Godzina startu jest w 100% Pewna

Gram na tym serwerze od BETA TESTÓW 1 Edycji, byłem na beta testach 3 edycji i  przyznam szczerze, że im dłużej działa tym lepsze jest funkcjonowanie serwera. Dodatkowo Admini i GM'owie nie są zamknięci na graczy. Nawet gdy nie raz nie mają czasu to potrafią odwiedzić "nocnych marków" gdy wracają z pracy (Gorlana widziałem tak nie raz). Robią eventy, starają się żeby wyglądało to jak najlepiej. Dużym plusem jest ANTY HACK, dzięki któremu możemy liczyć na uczciwą grę, w której liczą się umiejętności graczy. Balans PvP: na Beta Testach 3 edycji wyglądał kozacko :D

Staramy się jak możemy aby wszystko było na cacy. Dziś jeszcze wprowadziliśmy lekkie poprawki w kwestii dropu nowych jeweli. Pozostał nam już tylko zrobić oficjalnego klienta.

Osoby które grały na poprzedniej edycji widziały nasze urozmaicenia. Dla nowych osób proszę!

Kamienie mają bardzo niski drop natomiast jeźeli już jakis się trafi radze dobrze nimi zarządzać 

Jewel2.png - Jevel of Exelent - Gdy wrzucimy owy kamień w zwykły item zamieni on się nam w Exelent item + Losowa opcja!

Jewel6.pngJevel Of Skill - Jak sama nazwa wskazuję kiedy wrzucimy ten kamyczek w broń lub tarczę otrzymamy dodatkową opcję w postaci Skilla :- )

Jewel7.pngJevel Of Socket - Zmienia każdy item w item socketowy + 3 dziury.

Jewel4.pngJevel Of Luck - Myslę , że każdy z was się domyśla do czego ten kamyczek służy.

Jewel3.pngJevel Of Level - Ten kamień podnosi opcję itemów od +7 co jeden w góre , szansa na powodzenie wynosi 100% :- )

Jewel5.pngJevel Of Option - Jak widać po nazwie, podnosi on opcje itemu z 0 nawet do +28 zależy od szczęscia.

Opublikowano

MAX STATY WYNOSZĄ :65000
Dostosowany PVP BALANS pod maxymalne staty.

To mnie bardzo niepokoi. Wiele adminów nie bierze pod uwagę, że osiągnięcie maxów statów na takim serwerze z niskim expem to kwestia kilku(nastu) tygodni, a ZWŁĄSZCZA 65k (to już idzie w miesiace a nie tygodnie...). (*Nie mówie o no-life'ach grających po 20+ godzin dziennie)

Teraz istnieje taka tendencja robienia balansu pod max staty co w 90% ostatnich serwerów na jakich grałem okazywało się totalną katastrofą. Przez pierwsze levele taki BK czy DL albo RF były praktycznie bezużyteczne a taki SM czy ELF nie do zabicia dzięki buffom/sb.

Byłem i widziałem to wszystko, a to praktycznie naistotniejsza sprawa jeżeli chodzi o późniejszy rozwój i utrzymanie graczy na serwerze.

Mógłbyś nam drogi adminie wyjaśnić na czym polega ten balans? Bez ściemniania.

I czy upewniłeś się, że BK na 10k statów nie będzie bił po 5k w pvm podczas gdy SM po 20k+.....

Opublikowano

MAX STATY WYNOSZĄ :65000
Dostosowany PVP BALANS pod maxymalne staty.

To mnie bardzo niepokoi. Wiele adminów nie bierze pod uwagę, że osiągnięcie maxów statów na takim serwerze z niskim expem to kwestia kilku(nastu) tygodni, a ZWŁĄSZCZA 65k (to już idzie w miesiace a nie tygodnie...). (*Nie mówie o no-life'ach grających po 20+ godzin dziennie)

Teraz istnieje taka tendencja robienia balansu pod max staty co w 90% ostatnich serwerów na jakich grałem okazywało się totalną katastrofą. Przez pierwsze levele taki BK czy DL albo RF były praktycznie bezużyteczne a taki SM czy ELF nie do zabicia dzięki buffom/sb.

Byłem i widziałem to wszystko, a to praktycznie naistotniejsza sprawa jeżeli chodzi o późniejszy rozwój i utrzymanie graczy na serwerze.

Mógłbyś nam drogi adminie wyjaśnić na czym polega ten balans? Bez ściemniania.

I czy upewniłeś się, że BK na 10k statów nie będzie bił po 5k w pvm podczas gdy SM po 20k+.....

Czesc!

Pragniemy aby serwer stał jak najdłużej się tylko da dlatego max staty wynoszą 65000

Balans pvp dopracowywaliśmy na każdej postaci około 1 tygodnia

Każda klasa postaci otrzymywała równomiernie 10/20/30/40/50/60 itd resów aż doszła do Fulli.

Były testowane każda po kolei , biła się jedna z drugą w tym samym secie tych samych ringach opcjach , w pełnym buffie od elfa sm bk dl.

Wszystko dopracowaliśmy pod każdym kątem.

Napisałem że postacie mają balans PVP a nie PVM :- )

Więc nie musisz się martwić , że BK na 10 resie nie będzie zadawał nic mobkom :-)

Wydaje mi się , że jeźeli chodzi o pvp to wystarczy wejsc w piątek na serwer wbić 3-4 resy i sam się przekonasz czy nasza praca wyszła na dobre!

Gorąco Pozdrawiam!

Opublikowano

Hmm fakt mozna wejsc i sprawdzic czy serv trafia w gusta ja osobiscie zawitam wbije kilka rr zobacze jak to wszystko bedzie dzialac . A apropo moze to moje niedopatrzenie albo fajtłapstwo mianowicie: czy na tym servie jest donate ON / OFF?   :D 

Opublikowano

Hmm fakt mozna wejsc i sprawdzic czy serv trafia w gusta ja osobiscie zawitam wbije kilka rr zobacze jak to wszystko bedzie dzialac . A apropo moze to moje niedopatrzenie albo fajtłapstwo mianowicie: czy na tym servie jest donate ON / OFF?   :D

OFF

Opublikowano

Wow no bo jak pamietam z pierwszych edycji to nie bylo za ciekawie wtedy . Hmm wielki szacunek w takim razie ! Do Zobaczenia w Piatek! 

Kazik !! :D

PS.Cmd u DL-a zostaje czy sie kasuje ? bo nie wiem czy warto zaczynac DL-em hehe :D 

Opublikowano

To spoczko dzieki i Pozdrawiam do zobaczenia na starcie ! + Dla Adm za taka reakcje i pelna odpowiedz , nieomieszkam polecic servka :) 

Kazik ! 

Opublikowano

Już dziś wrzuciłem wam oficjalnego klienta ktory będzie obowiązywał na serwerze od piątku.

Link znajduje się w zapowiedzi na pierwszej stronie.

Na tą chwilę jest to zewnętrzny download jutro podam wam link do ftp aby sciągać z naszej serwerowni :- )

Pozdrawiam.

PS: Kurczę mam problem aby dodać osyłacz do linku więc tutaj wam podam sam link

Łapcie kochani: 

To jest ukryta treść, proszę
 client czysty, można pobierać //Cinu

PS2: Dzisiaj wieczorem lub jutro rano włączymy rejestrację a co za tym idzie offniemy serwer i będziemy w pełni gotowi na start!

Opublikowano

Punkty za lvl:

BK/SM/ME/SUM: 5 (6)
MG/DL/RF: 7 (8)
() - po zrobieniu Marlon Quest'a.

Od kiedy MG/DL/RF może robić Marlon Questa ?

Opublikowano

Punkty za lvl:

BK/SM/ME/SUM: 5 (6)
MG/DL/RF: 7 (8)
() - po zrobieniu Marlon Quest'a.

Od kiedy MG/DL/RF może robić Marlon Questa ?

Dzieki za wytknięcie błędu wkardł się chochlik :- )

Już poprawione.

Opublikowano

Witam,

Czy na serwerze będzie dostępna opcja reconnect oraz auto party?

Heja!

Tak bedą dostępne opcje reconnect oraz autoparty dodam również że po wyjsciu z serwera zrobienia resetu , wracając do gry nie tracisz party tylko nadal w nim pozostajesz :- )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...