Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aplikacja jest bezpieczna? Ile pobiera danych?

xasadax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy Pokémon go jest bezpieczną aplikacją? Nie chodzi mi o to, że można np. wpaść pod samochód :D tylko o to czy hakerzy mogą mi np. schakować telefon lub pobrać pieniądze? Chyba wiecie o co chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A mam drugie pytanie :

Ile aplikacja pobiera danych ? Jak mam np. 1GB i korzystam godzinę to ile mi pobierze ?

Opublikowano

Nie ma rzeczy czy aplikacji bezpiecznych w tych czasach..

Bezpieczność zależy od nastroju hakerów :D

Teoretycznie jest bezpieczna, ale przy pierwszym uruchomieniu polecam patrzeć na co pozwalasz aplikacji.

Chcą dostęp do np. kontaktów czy galerii, ale to im w ogóle nie jest potrzebne i aplikacja działa, więc po prostu odrzuć i już :)

A co do transferu to przez ok. 5h grania zjadło mi 50MB, więc bardzo mało bierze :)

Opublikowano

Jako aplikacja jest bezpieczna dopóki nie zainteresują się nia hackerzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Neta zabiera mało, ale za to baterię żre jak dzika.

Opublikowano

neta zabiera bardzo mało gdyż jest potrzebny tylko do nawigacji ktora nie zabira duzo neta . w 6 dni zabrało mi 110 MB ....

Opublikowano

Aplikacja zabiera mało transferu danych, dodatkowo jak pobierzesz sobie na mapach teren po którym szukasz pokemonów to prawdopodobnie będzie brać jeszcze mniej bo nie będzie musiała pobierać mapy sama.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Aplikacja zabiera mało transferu danych, dodatkowo jak pobierzesz sobie na mapach teren po którym szukasz pokemonów to prawdopodobnie będzie brać jeszcze mniej bo nie będzie musiała pobierać mapy sama.

Ponoć twórca apki albo Google Maps albo Pokemon GO mówił, że to fake i nie działa tak w rzeczywistości. 

Mój kumpel ma 1 GB i w 2/3 dni zabrało mu może 300 MB przy dłuższym graniu. 

76561198169311417.png

Opublikowano

Grałem wczoraj z ~5h i zabrało mi 36MB ;)

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...