Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań o Pokemon GO

adi92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytania.

1. Czemu nie mogę się zalogować do gry? (Konto mam przez Pokemon Club) i wywala bład autorisation coś tam. Try Again, a hasła wpisuje dobre. A po za tym mam konto na google utworzone i przez google mogę się zalogować?!

2. Mam Huawei P8 (nie lite) i mam pytanie jak ustawić GPS oraz baterię, żeby wszystko dobrze chodziło ale zabierało jak najmniej neta i baterii?

3. Gdzie złapać lepsze pokemony typu dratini, moltres itp?

4. Jak trenować i walczyć złapanymi pokemonami w GYMIE?

Opublikowano

1. Logowanie przez Pokemon Club jest często zbugowane przez co zaleca się logowanie od razu przez Google. Oczywiście możesz zalogować się przez Google ale postępy twojej gry z konta w Pokemon Club nie będą takie same tylko będziesz musiał zacząć od nowa.
2. Co do zabierania internetu to nie masz się co martwić bo gra zabiera na prawdę mało transferu. Co do baterii to polecam włączyć sobie w ustawieniach gry Battery Saver, wtedy wyświetlacz podczas gdy Ci się ściemni i będzie zabierać mniej baterii. Niektórzy próbują różnych programów, które zabiorą im mniej baterii ale nie są one raczej jakoś skuteczne.
3. Im większy masz level konta tym lepsze pokemony będziesz łapać, dodatkowo zależy to też od lokacji(np. na wsi ciężko będzie Ci złapać dobre pokemony, lepiej w większych miastach). Możesz również wejść na PokeVision.com i sprawdzić na mapie gdzie respią się Pokemony które Cię interesują.
4. Pokemony możesz power upować za stardust i cukierki, bądź też ewoluować. Trenować i walczyć możesz w Gymie który musisz znaleźć na mapie(przeważnie większe miasta).

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Cholera szkoda że to sie buguje bo tam połapałem kilka poków i mam 5 lvl.. i tak muszę od 0.... no ale czy wgl nie buguje sie przez google?

tak wiem gdzie mam gymy itp. ale jak sie toczy sama walke?

Opublikowano

rozumiem czyli co poczekać nie grać od nowa? bo w sumie 5 lvl to chyba mały a mam ze trzy pokemony z moca ponad 150 cp :P aż szkoda od nowa grać..

Opublikowano

Cholera szkoda że to sie buguje bo tam połapałem kilka poków i mam 5 lvl.. i tak muszę od 0.... no ale czy wgl nie buguje sie przez google?

tak wiem gdzie mam gymy itp. ale jak sie toczy sama walke?

Przez google wszystko normalnie działa, a level 5 to nie jest to duży level, więc myślę, że możesz normalnie zacząć od nowa logując się przez google. A walke toczy się w trybie rzeczywistym a nie turowym, klikasz cały czas na przeciwnego pokemona żeby go atakować, jak Ci się naładuje pasek energii to trzymasz palcem i twój pokemon zada cios swoją lepszą umiejętnością, dodatkowo ruszasz palcem na prawo i lewo żeby unikać ataków przeciwnika. Najlepiej oglądnij jakiś filmik na YT z walką, żebyś zobaczył jak to wygląda.

//edit. Tak, serwery są teraz offline, ale mimo wszystko zalecam zalogować się przez Google, zawsze to mniej problemów. ;)

Opublikowano

Zaczekałbym aż na tej stronie pokazywałoby status online: http://cmmcd.com/PokemonGo/

Teraz waha się pomiędzy offline i unstable. Ja bym poczekał aż serwery wrócą do normy, ponieważ przez ostatnie dni wszystko było ok, też mam konto na ptc i nie miałem problemów z logowaniem.

Opublikowano

Rozumiem, ale zapytam czy często się tak dzieje z serwerami?

Wgl opłaca się kupować za real kasę jakieś itemy w tym itemshopie? Bo powiem szczerze, że trochę pokeballi schodzi na łapanie, bo łapie wszystko co się pokazuję i obawiam się, że w pewnym momencie może mi ich po prostu braknąć :P

(gram w tą grę od przed wczoraj :D)

Opublikowano

Od premiery gry statystycznie często, chociaż teraz nie codziennie. Co do pokeballi to jak masz w pobliżu dużo pokestopów to nie ma się o co martwić, będziesz miał ich aż za dużo. Poza tym za lvl dostaje się pokeballe i inne itemy. Jeśli chcesz szybko wbić lvl, czerpać więcej przyjemności z gry to możesz kupować itemy, ale raczej nie jest to konieczne.

Opublikowano

Tak, póki co dosyć często się dzieje tak z serwerami. Gra jest nowa i nie spodziewała się takiego sukcesu stąd problemy z serwerami bo dużo osób gra w Poksy. Najlepiej wybrać się na nocne poszukiwanie pokemonów :P
Co do itemshopu to w sumie zależy od Ciebie, za levelowanie często dostajesz jakieś pokebolle jak i za PokeStopy, więc można normalnie grać w Pokemony nie wydając żadnych pieniędzy i czerpać przy tym przyjemność, jednakże jeśli chcesz sobie dodatkowo umilić rozgrywkę to możesz się pokusić i kupić coś ze sklepu. ;)

Opublikowano

Oki rozumiem, ale wystraszyłem się tego, że ktoś gdzieś mówił, że jeżeli logujesz się przez google to mają dostęp to całego Twojego konta bla bla bla.. i że możesz dostać hacka.. i dlatego zrobiłem konto na pokemon club... ale się wystraszyłem, że wywaliło a na googlach mi wbiło od razu.. i zrobił mi się mętlik w głowie 

Opublikowano

Oki rozumiem, ale wystraszyłem się tego, że ktoś gdzieś mówił, że jeżeli logujesz się przez google to mają dostęp to całego Twojego konta bla bla bla.. i że możesz dostać hacka.. i dlatego zrobiłem konto na pokemon club... ale się wystraszyłem, że wywaliło a na googlach mi wbiło od razu.. i zrobił mi się mętlik w głowie 

Nic Ci nie zhackują, nie masz się co martwić. :P

Opublikowano

to chyba zagram na nowym koncie google co nie?:>

To już zależy od Ciebie. Osobiście polecam zacząć Ci od nowa przez Google bo jak już mówiłem - z tym jest mniej problemów, a wiele użytkowników skarżyło się na PTC, że nie mogą się zalogować mimo, że osoby grające przez Google w tym czasie sobie normalnie grali ^^

Opublikowano

a czy np gdy łapę pokemona i rzucam w niego ballami to one znikają? dajmy na to mam na sobie 100 pokeballi i jak łapę zubata i w niego nie trafie albo on mi odbije kulkę to mi się marnuje tak?

Opublikowano

a czy np gdy łapę pokemona i rzucam w niego ballami to one znikają? dajmy na to mam na sobie 100 pokeballi i jak łapę zubata i w niego nie trafie albo on mi odbije kulkę to mi się marnuje tak?

Tracisz wszystkie Pokeballe które rzucisz w pokemona, nie ważne czy go złapiesz czy nie - każdy rzucony pokeball się traci.

Opublikowano

To serialnie styknie ich? bo czasami to wywale z 5-7 pokeballi by złapać jednego :/ ? Najgorzej takie co maja z 50+ CP. U nas daleko trochę do pokestopów więc chyba muszę się pilnować

Opublikowano

Musisz uważnie rzucać, musisz to wyczuć żeby nie rzucić za lekko ale też nie za mocno, ale raczej ciężko zrobić żeby nam zabrakło pokebolli, co chwile za jakieś osiągnięcia albo level up dostaje sie dużo pokebolli.

Opublikowano

a taktyka? lepiej np lapać wszystkie i je oddawać do profesora czy zbierać wszystkie? patrzeć na CP, które są najlepsze na GYMY?

Opublikowano

Do 20lvla łap wszystkie, jeśli masz parę takich samych to najsilniejszego zostaw a słabsze oddaj do profesora żeby dostać cukierki do power upa albo ewolucji. A tutaj masz filmik gdzie koleś omawia które Pokemony są dobre na gymy.

Opublikowano

a taktyka? lepiej np lapać wszystkie i je oddawać do profesora czy zbierać wszystkie? patrzeć na CP, które są najlepsze na GYMY?

Z Pokemonami jest taki myk, że zbierasz do 20 lvl'a wszystkie Pokemony, a przy najbliższej okazji otrzymując za dany poziom Lucky Egg'a, który daje 2x exp'a za ewolucję, załapanie Pokemona, za PokeStop, itd. to możesz szybciej się wyexpić. Jeśli będziesz miał Lucky Egg'a, Incensce i znajdziesz obok siebie np. 2/3 PokeStopy z Lure Mode to spokojnie nabijesz kilka leveli za łapanie Pokemonów i za ewoluowanie, które daje 1k expa.

76561198169311417.png

Opublikowano

a powiedzcie mi czy jeżdżąc rowerem też normalnie będzie szukało pokemony i będzie można je łapać? czy lepiej przypiąć rower w centrum miasta i łazić z buta?

Opublikowano

a powiedzcie mi czy jeżdżąc rowerem też normalnie będzie szukało pokemony i będzie można je łapać? czy lepiej przypiąć rower w centrum miasta i łazić z buta?

Nawet podczas jazdy samochodem można łapać pokemony / pokestopy, więc raczej nie będzie problemu. 

Opublikowano

słyszałem także, że podobno wieczorem ja mam na myśli godziny od 21-22 wzwyż, że częściej się pokemony pojawiają.. mam drugi poziom więc ogólnie może być kicha ale u siebie w okolicy mam jeden poke stop i w terenach nieopodal niego pokazuje na radarze z pięć rodzajów pokemonów do szukania więc zastanawiam się czy jest sens wyruszenia tam? bo dzisiaj po południu złapałem tylko rattate 10 cp..

Opublikowano

słyszałem także, że podobno wieczorem ja mam na myśli godziny od 21-22 wzwyż, że częściej się pokemony pojawiają.. mam drugi poziom więc ogólnie może być kicha ale u siebie w okolicy mam jeden poke stop i w terenach nieopodal niego pokazuje na radarze z pięć rodzajów pokemonów do szukania więc zastanawiam się czy jest sens wyruszenia tam? bo dzisiaj po południu złapałem tylko rattate 10 cp..

Jeśli mieszkasz w terenie gdzie jest mało pokemonów ale gdzieś tam znalazłeś te pięć rodzai poksów to idź tam i odpal sobie wabik na Pokemony to pozbierasz je sobie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...