Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zdobyć dobre pokemony w małym mieście?

PanPraktyczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam do Was pytanie mianowicie jak zdobyć dobre poksy, w małym mieście? Nie mówię tu o wsi. ale mieście w którym są poksy ale  rzadkie rzadko. Macie jakieś sposoby , rady jak łapać poksy dobre poksy, no wiecie o co mi chodzi xD 

Opublikowano

Wyjechać do miasta. Jedyna rada. Albo lure/incense może to coś da.

Opublikowano

Chodź po prakach gdzie jest dużo pokestopów, masz za to darmowy exp i itemki. Możesz jeździć autobusem miejskim i łapać pokemony i pokestopy podczas jazdy.

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano

Jeżeli jest niewiele pokemonów to niestety nie ma innej rady jak wyjechać do większego miasta. Może jakaś przyszła aktualizacja coś zmieni, ale jak na razie nic innego nie da się zrobić. 

Opublikowano

Najlepiej to jedź do drugiego miasta gdzieś najbliżej Ciebie, bo nawet jeśli u Ciebie są Pokestopy to nie opłaca się marnować Incense i Lure, bo tylko na tym stracisz. W większym mieście na pewno korzystniej to wypadnie.

giphy.gif

Opublikowano

Podobno czym więcej osób siedzi na lurze, tym większa szansa na rare pokemona. W moim niedużym mieście ludzie wieczorami robią wielkie skupisko w parku i czasami coś tam im poleci.

Opublikowano

Podobno czym więcej osób siedzi na lurze, tym większa szansa na rare pokemona. W moim niedużym mieście ludzie wieczorami robią wielkie skupisko w parku i czasami coś tam im poleci.

To nie ma większego znaczenia. Do Lura przychodzą Poki z okolicy, czasem faktycznie trafi się coś rzadkiego, ale z reguły to kilka takich samych podchodzi.

giphy.gif

Opublikowano

czy serio w małych miastach jest mniej pokemonów? Wydaje mi się, że to zależy od szczęścia, nie wiem jak na stricto wsiach. Mieszkam w Warszawie, to prawda pokemony pod złotymi tarasami a pokemony u mnie na osiedlu to znaczna różnica, ale często jadę w ramach pracy do okolic Pruszkowa, pobliskich wsi itd. tam też udawało mi się znaleźć fajne pokemony typu meow itd. (początki gry) - gdzie nie było dużo pokestopów, 7/8 na całe miasteczko. Wiadomo, na wsi nie opłaca się korzystać z lurów, ale incense - czemu nie?

Opublikowano

czy serio w małych miastach jest mniej pokemonów? Wydaje mi się, że to zależy od szczęścia, nie wiem jak na stricto wsiach. Mieszkam w Warszawie, to prawda pokemony pod złotymi tarasami a pokemony u mnie na osiedlu to znaczna różnica, ale często jadę w ramach pracy do okolic Pruszkowa, pobliskich wsi itd. tam też udawało mi się znaleźć fajne pokemony typu meow itd. (początki gry) - gdzie nie było dużo pokestopów, 7/8 na całe miasteczko. Wiadomo, na wsi nie opłaca się korzystać z lurów, ale incense - czemu nie?

No ja u siebie łapię głównie te podstawowe, a żeby o jakiegoś Drowzee czy Evee to trzeba się napocić. A w większym mieście łatwo złapać.

giphy.gif

Opublikowano

No ja u siebie łapię głównie te podstawowe, a żeby o jakiegoś Drowzee czy Evee to trzeba się napocić. A w większym mieście łatwo złapać.

ponoć pokemony (w założeniu) miały być rozmieszczane wszędzie tam gdzie są pokestopy w pobliżu do km - u mnie na wsi u dziadków i evee się trafi, choć wiadomo, spamu jak wróbli, sparowów itd to pełno :D

trzeba jak Ash iść przez świat, pikachu, caterpie i uciekać przed beedrilami :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...