Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WoW - Jak zacząć + licze na

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Otóż chciałbym rozpocząć moja przygodę z World of Warcraft no i nurtuje mnie pytanie czy sobie poradzę, bo gra wydaje sie skomplikowana na pierwszy rzut oka.

Mam parę pytań.

1. Otóż najbardziej interesuje mnie gra PvE (raidy itd.) która klasa najlepsza. Słyszałem ze hunter ale czy są inne dobre klasy pod taki styl gry?

2. Jak to jest z lvlowaniem bo słyszałem różne historie na ten temat, ale posty były starszej daty wiec wolałbym się dowiedzieć jak to wygląda na ten moment.

3. Jak ze sprzetem da rade sie szybko ogarnąć gear.

4. Wiadomo nie widzi mi sie kupowanie abo, wiec jak sie stoi z zarabianiem golda by kupic za to abo?

5. i takie pytanko z dupy. Wiadomo battlechest tania sprawa. Ale wy pewnie będziecie wiedzieć. Legion na obecna chwile kosztuje 120-130zl w sklepach a ponad 200zl na blizzie. Czy dodatek stanieje zaraz po premierze gry czy ta cena będzie się utrzymywać przez jakiś czas. A jeżeli byłbym skłonny kupić ja na blizzie już teraz miałbym do niej wczesny dostęp?

6. ew. Czy ktoś byłby skłonny nauczyć noobka grac w ta grę? 

Opublikowano

1. Gram hunterem i powiem, że bawię się przednio! Hunter ma strasznie dużo rzeczy do robienia. Polecam też maga :)

2. Dungi +questy 3 dni i masz max lvl

3. Bardzo szybko, legion za 2 tygodnie także wystartujesz na równi z innymi :)

4. Uzbieranie hajsu jest żałośnie proste w 2 miesiące uzbierasz nawet na 4-5 miesiecy grania

5. Dodatek stanieje po jakimś czasie do 150 zł i będzie oscylował w tych granicach. Gdziekolwiek kupisz będziesz mógł zrobić DH.

6. Brak abo :) Ale znalazlbys dobra gildie i cacy

Etaus lubi to

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

A jak wygląda rozwijanie skilli? Mam jakieś drzewko i muszę znać określony build, czy mam jakiś pakiet 3 buildow i sobie wybieram jakiś i z miarę wyższym lvlem skille się odblokowywują?

Opublikowano

Obecnie drzewko talentów jest bardzo uproszczone i ogranicza się u większości graczy do posiadania identycznych lub lekko zmienionych to zależy od bossa etc. Jako Mage możesz wybrać 3 specjalizacje Arcane, Frost, Fire, wybierając, któreś z nich otrzymasz spelle, które są przypisane tylko do którejś z tych specjalizacji. Talenty są podzielone na 6 kolumn z trzema wierszami :P Czyli tak i tam sobie właśnie wybierasz :)

x y z

x y z

x y z

x y z

x y z

x y z

Na legionie dodatkowe 7 (talent na 110)

x y z

Etaus lubi to

giphy.gif

Opublikowano (edytowane)

To ostatnie takie pytanko. Bo kumpel mi mowil ze okreslona klasa ma jakies tam bonusy do klasy. Cos tam Ork ze do huntera ma cos, tak samo troll jakis bow specialization ze dmg ma zwiekszony o 5%. To nadal jest? I czy to jakies bardzo konieczne? Bo nie widzi mi sie gra trollem czy orkiem jako hunterem.

I dzięki z odp trochę mi rozwiałeś parę wątpliwości czy sobie poradzę.

Edytowane przez aasdasdas
Opublikowano

Tak jest ,że określona rasa daje tam jakieś bonusy ,ale czy jest to konieczne to raczej wątpię.

Czemu masz niby grać rasą której nie lubisz , ja akurat zawsze biorę rasę która mi pasuję do danej klasy i nie zważam na bonusy i Tobie polecałbym to samo bo postacią ma Ci się grać przyjemnie :)

Opublikowano

Obecnie, możesz grać każdą rasą jaką chcesz to w sumie zwisa każdemu, chyba że grasz HARDCORE PVE, gdzie granie w hordzie tankiem taurenem jest obowiązkowe, bo ma 5% więcej healtha, ale czy nadal to jest to w sumie nie wiem :D

giphy.gif

Opublikowano

WoW jest obecnie tak uproszczony ze postaci NIE da sie zepsuć, są nawet addony które cie prowadzą "za rączkę" po prostu idziesz tam gdzie ci strzałka pokazuje ; ]

Opublikowano

WoW jest obecnie tak uproszczony ze postaci NIE da sie zepsuć, są nawet addony które cie prowadzą "za rączkę" po prostu idziesz tam gdzie ci strzałka pokazuje ; ]

LOL jaki to addon, nie ma czegoś takiego :OO

giphy.gif

Opublikowano (edytowane)

LOL jaki to addon, nie ma czegoś takiego :OO

Oj uwierz ,że jest takie coś np Zygor Guide , który pokazuję dosłownie wszystko,gdzie farmić jakiego mounta,gdzie wbić określoną reputację itp.

Dosłownie chodzi się tylko za strzałką ,a ten addon pokazuje wszystkie podpowiedzi.

Edytowane przez Etaus
Opublikowano (edytowane)

Owszem jest taki addon, sam go używałem, w wersji darmowej również działa doskonale

I do tego bardzo dużo osób go używa

Edytowane przez GranTor
Opublikowano

Ta... Zygor guides, jest płatny i nie spotkałem żadnej ale to żadnej osoby, która by go używała, także ściema że dużo osób go używa.

giphy.gif

Opublikowano

Płatny,płatny...każdy wie ,że za darmo też można znaleźć ten addon i jest on popularny tylko ,że nie u naszych rodaków ,ja spotkałem masę osób używającego tego addon'u.