Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Gildie

xmareg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chciałbym Wam przedstawić mój autorski plugin dodający gildie na serwerze. Pisałem go dosyć dawno, ponad pół roku temu dla mojego serwera. Plugin sprawował się świetnie, gracze nie narzekali i nie było żadnych bugów. Starałem się pisać jak najbardziej optymalnie. Od razu uprzedzę hejty dotyczące klasy Main, gdzie zawarty jest kod do połączenia z bazą danych, jest tak brzydko ponieważ pisałem to dawno i o ile dobrze pamiętam dopiero się uczyłem. Myślę, że plugin Wam się spodoba i niedługo zobaczę serwery używające go. Niżej dodaję kilka zdjęć z gry.

Tablista

Jest to zwykła tablista pisana pod pakiety NMS, niestety nie można jest zmodyfikować (chyba, że w jakimś zewnętrznym pluginie - ale nie jestem pewien). Działa bardzo wydajnie i nie obciąża serwera. Sortowanie najlepszych graczy i gildii też nie zawodzi.

7juyt9.jpg

Komenda Pomocy

Co to byłby za plugin, o którym gracze nic nie wiedzą. Przy takiej wtyczce trzeba pamiętać przede wszystkim o opisaniu komend dla gracza. Owa lista jest dostępna pod komendą /g (aliasy: /gildie) 

ddq2mg.jpg

Skarbiec

Gdy pisałem ten plugin skarbiec był nowością, mogę powiedzieć, że w sumie ja to wymyśliłem, gdyż wcześniej nie widziałem czegoś takiego. W skarbcu można umieścić każdy przedmiot, lecz diamenty to "waluta pluginu" i oczywiście wszelkie opłaty są popierane bezpośrednio ze skarbca.

0xekon.jpg

Statystyki gildii

Pewnie każdy wie o co chodzi. Można sprawdzać zarówno statystyki swojej gildii jak i innych. Do pluginu dodałem także coś bardzo ważnego, a mianowicie niezaliczanie gildii do rankingu jeżeli jest w niej mniej niż 3 członków - myślę, że powód znany.

q5bj12.jpg

Statystyki gracza

Najważniejsze informacje o graczu dotyczące przede wszystkim rankingu.

wa08ir.jpg

Itemy na gildie

Dla ułatwienia rozgrywki wszystkie przedmioty potrzebne do założenia gildii znajdują się w gui.

uj4cu8.jpg

Powiększanie terenu

Każdy dobry plugin musi to mieć, więc mój to ma.

6gieh8.jpg

Powiększanie limitu członków.

Myślę, że to fajny i potrzebny dodatek do pluginu.

5qa6vf.jpg

Tag gildii na czacie.

Podstawą serwera jest czat, na dobrym serwerze musi znajdować się informacja w jakiej gildii jest dany gracz. Co do konfiguracji wystarczy w pluginie do zarządzania czatem wystawić {TAG}.

q5dggt.jpg 

SeparatorLine.gif

Pobierz:

http://www105.zippyshare.com/v/H1YZopXD/file.html

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/url/67ef97fcd22783794fd24df16a7cf9931868bdc072bbadc8f3e7c1695619363c/analysis/1471442504/

SeparatorLine.gif

Mam jeszcze dużo pluginów z mojego serwera (w tym sektory), jeśli chcecie żebym udostępnił wszystkie proszę o lajki.

Opublikowano

Chujowizna i mielizna. Bez kitu, all zerzniete od Dzikoyska. Nie postarales się.

Opublikowano

Chujowizna i mielizna. Bez kitu, all zerzniete od Dzikoyska. Nie postarales się.

TYLKO NIE OD DZIKOYSKA, NIE NAWIDZĘ FUNNYGUILDS!!!!!!!

Plugin jest w 100% mój i nie zawiera nic z tego czegoś co się nazywa FunnyGuilds.

Opublikowano

Skoro dopiero uczyłeś się pisząc te gildie, po co je udostępniasz dla innych? Gdybyś chociaz je aktualizował, naprawiał, cokolwiek może wtedy, ale źle napisany plugin oddany dla wszystkich do strata czasu dla tych, którzy to będą chcieli wystestować.

Opublikowano

Po co komu gildie w ktorych nie da sie zmienic tablisty -.- nie polecam

Co za problem pobrać Inclasstrans i zmienić? :>

Nie każdy w tym siedzi, niektórzy chcą po prostu jakichś gildii na swój serwer dla urozmaicenia..

Opublikowano

Skoro dopiero uczyłeś się pisząc te gildie, po co je udostępniasz dla innych? Gdybyś chociaz je aktualizował, naprawiał, cokolwiek może wtedy, ale źle napisany plugin oddany dla wszystkich do strata czasu dla tych, którzy to będą chcieli wystestować.

Bo kiedyś jak grałem w minecrafta i miałem swój serwer to szukałem właśnie takiego pluginu, więc może teraz ktoś też będzie w takiej potrzebie :D jeśli przeszkadza ci ten temat to nie zwracaj na niego uwagi. Na pewno czas osób, które tu siedzą jest strasznie cenny. Ktoś kto umie sam sobie zrobić to nie pobierze, a kto nie umie ten pobierze - proste. Nie zmuszam cię do pobierania. Coś czuje ze masz ból dupy :/

Po co komu gildie w ktorych nie da sie zmienic tablisty  -.- nie polecam

Ja ciebie też nie polecam. Zrób lepszy plugin. Ty też masz ból dupy jak ten drugi typek.
Opublikowano

uwielbiam logike forumkowych debili... piszesz temat i jedyne co mozna w nim robic to chwalic ? NIE K***A  jedyne bol dupy jaki tu jest to twoj ze ktos ci napisal ze c*****y plugin... bo w sumie jest c*****y...  a co do tekstu nie podoba sie to zrob lepszy to powiem ze nie trzeba byc piekarzem zeby powiedziec ze chleb jest c*****y

@

plugin oczywiscie dobry urzyje go u siebje na chamaczi 

Opublikowano

Po co te hejty ? Starał się chłopak i coś wyszło.

Mi się podoba, lepsze to od funny guilds.

+1

Dzięki dzięki :D Jesteś pierwszą osobą która decenia moją pracę :) Jednak znajdują się normalne osoby na tym forum!
Opublikowano

Nie rozumiem polityki niektórych ludzi... gościu stara się zrobić coś od siebie, a wszyscy wokół tylko hejtują. Nikt Wam przecież nie każe korzystać z jego pluginu...

Opublikowano

Fajny plugin. Lecz mam pytanie, jaki jest potrzebny silnik (CraftBukkit, Spigot, PaperSpigot, czy jaki) i jaka wersja Javy (6, 7 czy 8). Pozdrawiam, i czekam na inne twoje pluginy. :)

Opublikowano

Plugin ładnie się prezentuję - to mogę przyznać, aczkolwiek
niestety mam jak sprawdzić w jaki sposób się sprawuję po
wgraniu na serwer. ;)

Pytanko: Czy będziesz wspierał dalej ten plugin w tym temacie?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngxmareg

Nie działa tablista. Połączona jest baza danych.

Silnik: spigot-1.7.10-1.8-R0.1-1656

Nie ładuje się czy wolno się ładuje? Spróbuj z różnymi silnikami, bo już nie pamiętam jaki trzeba. Niestety nie pomyślałem żeby zrobić to pod ProtocolLiba ;/

Plugin ładnie się prezentuję - to mogę przyznać, aczkolwiek

niestety mam jak sprawdzić w jaki sposób się sprawuję po

wgraniu na serwer. ;)

Pytanko: Czy będziesz wspierał dalej ten plugin w tym temacie?

nie, ale niedługo udostępnię nowy :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tablista nie działa :)

@zuczo52

A czytałeś kiedyś coś takiego jak posty? ;-;

Pisałem że on to pisał pod craftbukkit 1.7.10

Wgrałeś ten silnik nie bo po co. Najlepiej napisać że nie działa niech naprawi lub napisze instrukcje.

­

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

TYLKO NIE OD DZIKOYSKA, NIE NAWIDZĘ FUNNYGUILDS!!!!!!!

Plugin jest w 100% mój i nie zawiera nic z tego czegoś co się nazywa FunnyGuilds.

Jest w 100% ale system gildii i wszystko w nim zawarte ma funnyguilds, więc?

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...