Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana DirectX 12 na DirectX 11

kozameister

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Otóż mam problem , dokonałem zakupu windowsa 10 w którym wgrany był direct x12 pragnę powrotu do direct 11 czy jest jakaś opcja ? Jak można odinstalować direct ?

Opublikowano

Dlaczego chciałbym zmienić ? Otóż przypuszczam że directx12 może powodować scinki , Grając w Lol'a  mam 150 fps na bardzo wysokich , w pewnym momencie dostaję mikro ścinke .. Wiesz może czym to jest spowodowane ?

Opublikowano

Każdy direct ma w sobie nizszy directX

W 10 ma wbudowany directX12  więc możesz mu naskoczyć kiedy go nie odinstalujesz. 

Ogólnie to jest chyba tylko problem z kompatybilnością biblioteki d3d9.dll , poszukaj rozwiązania na google jak podmienić tą bibliotekę i na jaką. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Dlaczego chciałbym zmienić ? Otóż przypuszczam że directx12 może powodować scinki , Grając w Lol'a  mam 150 fps na bardzo wysokich , w pewnym momencie dostaję mikro ścinke .. Wiesz może czym to jest spowodowane ?

Niee, to nie przez niego. Ja mam nowego lapka za 3.8k i powiem Ci że nie ma ścinek ale oczywiście jak to moja osoba, zaśmieciłem specjalnie rejestr itd i no jak grałem w wymagające gry typu Saint Row itd to bywały zwiechy, a jak przeczyściłem rejestr oczywiście programami które tutaj od zawsze polecam to wydajność wzrosła, proste.

No więc proponuję Ci odinstalować wszystkie antywirusy jakie posiadasz a tego wbudowanego Defendera wyłączyć i zainstalować programy:

-> Advanced SystemCare w wersji od 9.2 do 9.4 a na PW podam Ci oryginalny serial do nich na cały rok, seriale aktywuje się normalnie z połączeniem do internetu! także żaden crack.

-> Malware Fighter który jest dostępny do zainstalowania z Advanced SystemCare i ten moduł ma BitDefendera który dobrze służy - licka od 60 do 180 dni ale również mam na rok.

-> Słynny mbam za którego ostatnio od pana Janusza oberwałem 5% ostrzeżeń -.- lickę mam lecz w wersjach 60 i 90 dni a jak chcesz na stałe to już dogadamy się na PW.

Żeby nie było, do moderatorów:

Nie oferuję cracków jak i piratów. Oferuje oryginalne od producenta serial numbery a skąd to już mój interes. Mam prawo do pomocy ogólnej użytkowników po podaniu serial numberów do wyższych programów oraz proszę nie czepiać się mnie.

Tutaj w tym poście oferuje pomoc a pomoc bez serial numberów nie obejdzie się. Także nie wlepiajcie już tych ostrzeżeń -.- 

A jeśli jakiś mod chce wiedzieć skąd to mam itd to wystarczy napisać na PW bo nie będę szpanować oficjalnie. -,-

No nic ale to nie wszystko, bo jak zakupujesz produkt w tym wypadku win10 to wszelkie zainstalowane sterowniki pochodzą od Microsofta zatem dokonaj również tego:

-> odinstaluj sterowniki karty graficznej a potem pobierz od producenta np. jak masz nvidia to z nvidi itd bądź z strony producenta laptopa/komputera.

-> zainstaluj sterowniki ze strony producenta Twojego laptopa/komputera takie jak: chipset, jeśli masz to intel rapid storage i wszystkie jeśli chodzi o układ graficzny. 

Jakbyś podał mi model to byłaby lepsza pomoc.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Tak więc moje specyfikacje komputera to , może nie są zbyt dobre ale na windowsie 7 wszystko działało bez ścinek .  ( Kupiłem komputer z 3 lata temu xD , wiem że należy go wymienić ale chce go jeszcze zużytkowywać potem kupie sobie jakiś za 4k :).

Karta Graficzna - Geforce 650 Nvidia 

Procek - Intel Core i3-4150 3,50 GH

Płyta główna - msi b85m-p33 

To chyba tyle nie ? Jakbyś mógł podesłać linki do sterowników byłbym wdzięczny :)

Opublikowano
Nie wiem po co się tak produkujesz kamil2321, problem z direktemX to tylko z jedną biblioteką i kompatybilnością z niektórymi grami. 

Zresztą directx 12 nigdy nie powoduje problemów z grami które go nie obsługują. 

Wystarczy że znajdzie tutorial jak podmienić tą bibliotekę albo jak rozwiązać dla konkretnej gry problem z tą kompatybilnością na windows 10.

Żadnych programów śmieciów, cracków czy seriali nie potrzebuje do tego bo mu nie rozwiążą tego problemu poza zwiększeniem syfu w kompie. 

Opublikowano

Tak więc moje specyfikacje komputera to , może nie są zbyt dobre ale na windowsie 7 wszystko działało bez ścinek .  ( Kupiłem komputer z 3 lata temu xD , wiem że należy go wymienić ale chce go jeszcze zużytkowywać potem kupie sobie jakiś za 4k :).

Karta Graficzna - Geforce 650 Nvidia 

Procek - Intel Core i3-4150 3,50 GH

Płyta główna - msi b85m-p33 

To chyba tyle nie ? Jakbyś mógł podesłać linki do sterowników byłbym wdzięczny :)

Oczywiście a więc tak prosto od producentów zatem skanów nie daję:

Grafika: http://www.nvidia.pl/download/driverResults.aspx/106070/pl 

Bezpośrednie pobieranie grafiki: http://pl.download.nvidia.com/Windows/372.54/372.54-desktop-win10-64bit-international-whql.exe

Teraz płyta główna:

Intel Chipset Driver: http://download.msi.com/dvr_exe/intel_chipse_9_w10.zip

Intel Management Engine Driver: http://download.msi.com/dvr_exe/intel_amt_9_w10.zip
A tu jest zawartość tego: 
To jest ukryta treść, proszę

Dałem to w code żeby skopiować wszystko jeśli chcesz zobaczyć na win10 64 bit a jak nie, to wybierz sobie z listy ;)

Następnie płyta:

A tu opcjonalnie, możesz zainstalować jakbyś chciał zwiększyć szybkość: 

Fast Boot (W10)  http://download.msi.com/uti_exe/FastBoot_mb.zip

A tu jest reszta: 

To jest ukryta treść, proszę

I nie słuchaj się najlepiej tych amatorów, bo ewidentnie widać gdzie leży problem.

Nie wiem po co się tak produkujesz kamil2321, problem z direktemX to tylko z jedną biblioteką i kompatybilnością z niektórymi grami. 
Zresztą directx 12 nigdy nie powoduje problemów z grami które go nie obsługują. 

Wystarczy że znajdzie tutorial jak podmienić tą bibliotekę albo jak rozwiązać dla konkretnej gry problem z tą kompatybilnością na windows 10.
Żadnych programów śmieciów, cracków czy seriali nie potrzebuje do tego bo mu nie rozwiążą tego problemu poza zwiększeniem syfu w kompie. 

O matko, co Ty gadasz za głupoty człowieku, nie dość że próbujesz mu zrąbać directX to jeszcze zobacz co piszesz, chcesz mu pomóc to pomagaj a nie pisz że wpierw to nie od directa zależy bo tak nie jest i potem w dalszej części piszesz by podmienił no koleś opamiętaj się ok? 

Ja jebie przecież widać że jak zmienił system to MA PROBLEM Z STEROWNIKAMI pseudo znawco -.-

Ponadto piszesz głupoty i świecisz jeszcze rangą -.-

W jaki sposób mam ją podmienić jestem zielony w tych sprawach :(  Na googlach jest tylko coś o tym że gra nie chce się z tego powodu odpalić 

Nie rób tego, zjebiesz sobie tylko directa a nie wolno tego robić.. 

Ponadto jeśli gra wymaga directx11 to uruchamia się na directx 11 a nie na directx 12.. 

Ponadto weź pobierz sobie directx11 i zainstaluj ponownie ;p microsoft nie daje wszystkich paczek gotowych z systemem

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

A co ja mu baranie cały czas piszę ?  To standardowy błąd bibliotek systemowych dla NIEKTÓRYCH gier. Sterowniki nie mają to nic do tego.

Powtarzasz słowo w słowo to samo co napiszę i na dodatek jeszcze krytykujesz mnie że podaję nieprawdę. Człowieku zacznij myśleć, krytykując mnie za wypowiedź sam krytykujesz siebie skoro piszesz to samo ! 

Pierdolenie się i grzebanie w dobrym systemie  będzie robił na darmo i bezsensownie. Jego wybór że trafił się mu taki  głupek jak ty  co robi z igły widły i chce by wszystko w systemie rozpieprzał.

Naucz się czytać tumanie, problem nie jest zależny od direkta czy sterowników tylko od gry, to nie jest też wina wersji directX 12 tylko jednej pieprzonej  biblioteki w nim zawartej która tak po prostu czasami działa z tą grą. Głownie powoduje nie uruchamianie się gry i wysypanie jej zaraz po starcie albo nagłe spadki FPS do zawieszenia gry nawet .

Więc ma szczęście że mu się całkiem nie wysypuje gra. Wejdą poprawki czy inne sterowniki błąd sobie zniknie sam 

Nic nie napisał że problem występuje z innymi grami więc dotyczy tylko i wyłącznie  jednej gry. 

Directx nie można uszkodzić podmieniając tą bibliotekę nie wchodzi ona w skład directx tylko do obsługi directx przez system 

Dla w10 nie ma możliwości pobranie sobie innego directx niż 12, Microsoft daje wszystko co dostępna dla directx tylko  bez pakietów dla programistów co jest zawarty w SDK. Nic co w nich jest nie jest wymagane do uruchomienia normalnie działającej gry. 

Opublikowano

Niestety aktualizacja sterowników nie pomogła :( Masz jeszcze jakieś pomysły ? Ktosiu mikroprzycięcia mam również w cs go .

Jeszcze pytanko : Czy takie powinny być ustawienia nvidia ? 

Cuda procesory graficzne - wszystkie 

DSR-Gładkość - wyłączone 

DSR-Współczynniki -off

Filtrowanie aniztropowe - Wyłącz 

Filtrowanie tekstur jakosć - Wysoka wydajność 
Filtrowanie tekstur ujemna kompensacja... - Zezwól 
Filtrowanie tekstur optymalizacja aniztrop... -wyłącz
Filtrowanie tekstur optymalizacja trójlin... - Włącz /
Maksymalna liczba wstępnie rednerow... - 4 
Optymalizacja wątkowa - Włącz 
Potrójne buforowanie - Wyłącz 
Przyśpieszenie wieloekranowe/różne pro... - Tryb wieloekranowy 
Synchronizacja pionowa - Wyłącz także włączałem ale to nic nie zmienia
Wygładzanie krawędzi FXAA - wyłąćz

Wygładzanie krawędzi przezroczystość - Próbkowanie wysokiej jakości x8 
Wygładzanie krawędzi tryb - Wyłącz 
Te lagi występują jak się dzieje jakaś akcja , wyglądaja jak byś robił screena ale są krótsze
Wygładzanie krawędzi korekcja gamma - Wyłącz 
Filtrowanie tekstur optymalizacja aniztrop... - Wyłącz 
Zamknięcie środowiska - wyłącz

Opublikowano

Nie podawaj jak masz ustawione sterowniki bo na domyślnych karty są optymalne ustawieni, podaj  tylko na jakich ustawieniach GRY grasz.  

W końcu wyjdzie na to że nie masz żadnego problemu z directem czy sterownikami tylko z ustawieniami gry 

Masz działy gier na forum w każdej podane dokładnie jak zoptymalizować grę a nie sterowniki.  Sam gram czasami w lol czy cs  na słabszym sprzęcie ( laptop )  ale w życiu nawet nie musiałem zajmować się configami  gry więc ci ich nie podam . 

Opublikowano

To w sam raz masz rozwiązanie, nie graj na najwyższych. 

Opublikowano

Jak pisałem, rozwiąż problem z grą w dziale dla gry. Raczej to nie jest problem ze sterownikami czy systemem tylko i wyłącznie z samą grą. 

​Jaki masz w ogóle internet ?  Dostawca, rodzaj łącza  i prędkość ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...