Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odwołam się od bana za griefing?

Subzero90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż dostałem bana na 5 tygodni ( prawdopodobnie za gryfowanie) ;) Ale może najpierw przedstawię sytuacje. 
Opisując w skrócie sytuacje, grałem solo MM'a, w  timie był mało ogarnięty chłop, który można powiedzieć tylko przeszkadzał. 
W stanie 12:12 nie chciał rozbroić paki ( notorycznie rozpoczynał i przerywał rozbrajanie) w akcie desperacji, strzeliłem mu ceremonialnego headshota, rozbroiłem ją, po czym w kolejnej dostałem zgłoszenie za gryffing i kicka.

A dzisiaj wchodząc na konto spostrzegłem kare czasowa na 5 tygodni.

I chciałbym się dowiedzieć, czy jest jakaś możliwość odwołania sie od tego? Przecież ktoś kto oglada demko ma te 7, czy 8 rund i widzi, że wcześniej sie starałem, a ta sytuacja mnie do tego zmusiła... przecież w tym systemie musi występować jakaś logika ;) 

Dziękuje, Pozdrawiam

Opublikowano

Nie odbanują cię, nic nie zrobisz. Kiedyś zrobiłem podobnie, gramy na mirage-tero wbiegliśmy na A, koleś z bombą czeka na rampie i patrzy plecy, krzyczymy "plantuj, plantuj," a ten stoi, podszedłem, wycelowałem, strzeliłem, zabiłem, zaplantowałem, nie dostałem bana.

Opublikowano

Zreportowali Cie i ktoś trafił na Twoje demko, czyli cały ten "mini film" skupia sie na Tobie, oglądając go uzytkownik nie moze zreportowac innych uczestników meczu. Jeżeli ty, lub ktos z ludu w tym meczu dał reporta tamtemu to na pewno nie ominął go konsekwencje.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano

dostałem kiedyś na smurfie bana na 5 tygodni za zabijanie rusków , opisałem całą sytuację , wraz z analizą demka i odbanowali mnie. Spróbuj do nich napisać , opisz wszystko dokładnie.

Opublikowano

dostałem kiedyś na smurfie bana na 5 tygodni za zabijanie rusków , opisałem całą sytuację , wraz z analizą demka i odbanowali mnie. Spróbuj do nich napisać , opisz wszystko dokładnie.

Zabawne.

Nawet nie czytałem całej historyjki, ale nie odbanują Cię.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

niekoniecznie musiałeś dostać ow bana za ten mecz, mógł  to być mecz, który grałeś wczesniej.

Wgl za to sie dostaje bana? trzeba miec w c**j farta 2 lata gram tak i jeszcze nigdy nie dostalem bana xD

daj dowód jakis bo cos nie wierze

nie odbanują ci musisz czekac.

w ogóle dziwne, że za 1 kill cie zbanowali lol

Opublikowano

5 tygodni ban to overwatch.

CO WY GADACIE ZE NIE DA SIĘ OD OVERWATCHA ODWOŁAĆ?

To po co overwatch skoro lepiej dać VAC. Na to samo wyjdzie. Perm to perm lol. :D

Piszesz do supportu i odwołujesz się. Overwatch to nie VAC ban, to po prostu dłuższa kara która wyklucza Cie z gry za Twoje zachowanie/podejrzenie o wspomagacze. Napisz do nich, wyjaśnij to. Powinni Cie odbanować.

Mi ostatnio zwrócili konto którego nie używałem ponad rok.

Wystarczyło im podać pierwszy email jaki był i login (lol) i oddali. Odpisali w parę godzin od wysłania zgłoszenia.

Jeśli faktycznie dostałeś za bycie nie miłym graczem to dogadasz się z nimi.

Pisz. :)

Na dowód macie:

To jest ukryta treść, proszę
Opublikowano

co wy pierdoli*** , że nie można się odwołać od bana .. nawet od VAC'a można się odwołać .. Przecież Valve doskonale wie ,że bany w Overwatchu są decyzją zwykłych graczy , a nie ich , więc dopuszcza opcję odbanowania ... Wystarczy tylko ruszyć dupę nauczyć się angielskiego i się umieć odwołać .. 

MYŚLCIE 

Opublikowano

To po co overwatch skoro lepiej dać VAC. Na to samo wyjdzie. Perm to perm lol. :D

Piszesz do supportu i odwołujesz się. Overwatch to nie VAC ban, to po prostu dłuższa kara która wyklucza Cie z gry za Twoje zachowanie/podejrzenie o wspomagacze. Napisz do nich, wyjaśnij to. Powinni Cie odbanować.

Wystarczyło im podać pierwszy email jaki był i login (lol) i oddali. Odpisali w parę godzin od wysłania zgłoszenia.

Na dowód macie:

Czyli jak mam konto z overwatchem za cheaty to mogę się odowłać?

co wy pierdoli*** , że nie można się odwołać od bana .. nawet od VAC'a można się odwołać .. Przecież Valve doskonale wie ,że bany w Overwatchu są decyzją zwykłych graczy , a nie ich , więc dopuszcza opcję odbanowania ... Wystarczy tylko ruszyć dupę nauczyć się angielskiego i się umieć odwołać .. 

MYŚLCIE 

Oj kolego.. To nieźle ktoś ci powiedział heh. Odwołać od VAC. Tak, tylko jak był niesłusznie dany przez system, a to jest niemożliwe!!!!!!!!!! Rozumiesz? Nie da odwołać się od OW. Dostanę OW za cheaty i mogę się odwołac? Chory w mózg jesteś razem z kolegą wyżej.

Opublikowano

W regulaminie CS masz, że griefing to również zabijanie innych griefujących graczy i również za to dostaniesz bana.

Na przyszłość przed szczekaniem polecam przeczytać regulaminy.

MYŚLCIE 

Na c**j się bez wiedzy wypowiadasz. UnVAC można dostać tylko i wyłącznie jeżeli VAC wykrył program niezwiązany z CS jako cheat i cię zbanował. Ale to zazwyczaj sam robi i nie trzeba się odwoływać.
UnOW nie da się dostać, bo OW jest nieomylny i to nie tylko gracze decydują o zbanowaniu.

Opublikowano

W regulaminie CS masz, że griefing to również zabijanie innych griefujących graczy i również za to dostaniesz bana.

Na przyszłość przed szczekaniem polecam przeczytać regulaminy.

MYŚLCIE 

Na c**j się bez wiedzy wypowiadasz. UnVAC można dostać tylko i wyłącznie jeżeli VAC wykrył program niezwiązany z CS jako cheat i cię zbanował. Ale to zazwyczaj sam robi i nie trzeba się odwoływać.

UnOW nie da się dostać, bo OW jest nieomylny i to nie tylko gracze decydują o zbanowaniu.

Na dowód macie:

Czyli jak mam konto z overwatchem za cheaty to mogę się odowłać?

MYŚLCIE 

Oj kolego.. To nieźle ktoś ci powiedział heh. Odwołać od VAC. Tak, tylko jak był niesłusznie dany przez system, a to jest niemożliwe!!!!!!!!!! Rozumiesz? Nie da odwołać się od OW. Dostanę OW za cheaty i mogę się odwołac? Chory w mózg jesteś razem z kolegą wyżej.

http://blog.counter-strike.net/index.php/overwatch/

lektura na wieczór ... pozdrawiam ..

to musi być prawda bo to forum valve'a a po za tym mi OW też jakoś zdjęli po opisaniu sprawy..

Opublikowano

Ale co musi być prawdą, bo ty chyba sam nie wiesz co czytasz? W każdym temacie dot. CS-GO pierdzielisz jakieś głupoty.

The suspect is griefing a griefer in retribution. Is the suspect still guilty of griefing?
Unequivocally YES. Griefing in revenge either escalates an innocent mistake or generates the reaction that the griefer was intending. Additionally, it puts the griefed player in danger of being convicted for the retribution. There is no excuse for poor sportsmanship and your duty as an Investigator is to enforce the highest standards.
Opublikowano

Da sie odwołać i tyle.

Robi się tu zbędny spam i tyle.

Gdyby nie dało się odwołać od overwatch to po co on w ogóle jest skoro od VAC też nie można się odwołać (jako tako :D)?

Piszesz do nich, prawdopodobnie obejrzą Twoje demko/demka lub sprawdzą za co najbardziej byłeś zgłaszany i tyle.

Albo odbanują albo nie. Wszystko zależy od tego jak bardzo było sie upierdliwym graczem.

Dodatkowo dałem wyżej link do profilu który miał GAME BAN (overwatch) i jakoś już go nie ma. :)

Opublikowano

Da sie odwołać i tyle.

Robi się tu zbędny spam i tyle.

Gdyby nie dało się odwołać od overwatch to po co on w ogóle jest skoro od VAC też nie można się odwołać (jako tako :D)?

Piszesz do nich, prawdopodobnie obejrzą Twoje demko/demka lub sprawdzą za co najbardziej byłeś zgłaszany i tyle.

Albo odbanują albo nie. Wszystko zależy od tego jak bardzo było sie upierdliwym graczem.

Dodatkowo dałem wyżej link do profilu który miał GAME BAN (overwatch) i jakoś już go nie ma. :)

Porównujesz inną grę, nie od VALVE, z innym systemem i inną załogą, to raz. Dwa, czy ty poważnie jesteś tak głupi, że myślisz, że ktoś będzie oglądał demka jakiegoś randoma, by sprawdzić, czy nie odpierdala? Nikt na to nie będzie tracił czasu. Naiwność. Zwykły gracz nigdy nie dostał unOverwatcha, jest jasno określone, że za coś takiego też jest ban, więc od czego ma się odwoływać? xD

Opublikowano

@up

Czy Ty jesteś tak ślepy i nie spojrzałeś że na tym screenie jest normalnie gameban (overwatch) w csie pokazany? :O

BAN CZASOWY którego można skrócić poprzez odwołanie się.

Tak, jeśli masz podejrzenie o czity to wchodzi tu w gre demko.

Dajesz im link do np ostatniego meczu i tyle, czekasz.

Miałeś kiedyś overwatcha że tak się udzielasz mądrze i stwierdzasz że jestem głupi?

I wyjasnij mi, skoro od OVERWATCHA NIE DA SIE ODWOŁAĆ to po co on jest? ^NIE LEPIEJ ODRAZU VAC DAĆ? PERM TO PERM WIEC PO CO OW.^

^Konto z GAMEBANEM > blokadą na gre. W tym przypadku akurat jest to csgo. Reszta godzin jest tylko nabijana (nie wiadomo po co...).

Opublikowano

@up

Czy Ty jesteś tak ślepy i nie spojrzałeś że na tym screenie jest normalnie gameban (overwatch) w csie pokazany? :O

Miałeś kiedyś overwatcha że tak się udzielasz mądrze i stwierdzasz że jestem głupi?

I wyjasnij mi, skoro od OVERWATCHA NIE DA SIE ODWOŁAĆ to po co on jest? ^NIE LEPIEJ ODRAZU VAC DAĆ? PERM TO PERM WIEC PO CO OW.^

^Konto z GAMEBANEM > blokadą na gre. W tym przypadku akurat jest to csgo. Reszta godzin jest tylko nabijana (nie wiadomo po co...).

Ja też uważam, że jesteś głupi. VAC to system, który daje sam bana i nikt w nim się nie udziela, a OW to decyzja ludzi oglądających demka, a ty porównałeś te dwie rzeczy i napisałeś, że można wywalić OW i sam VAC System wystarczy. No oznacza to, że jednak jesteś głupi. Nie da się kogoś zgłosić do system VAC, więc po to jest OW.

Teraz przejdźmy do kwesti unbana.

Nie da się go dostać, naprawdę myslisz, że jak dasz im tego do valve to oni to obejrzą i odbanują cię? Jak tak myślisz to się grubo mylisz, oni nawet ich nie oglądają, nie mają w pomocy technicznej takiego działu jak "Unbany VAC i OW" 

Wyjdź gościu,

Opublikowano

@up

Masz coś z głową? Overwatch jest po to, żeby gracze reportowali ludzi za haxy/griefing. Bez OW w 90% meczy byś trafiał na haxów ze spinbotem, wystarczy 40zł i masz niewykrywalne przez VAC cheaty. Już rozumiesz? Od OW można się odwołać w przypadku bana za haxy, ale jest to tylko przywilej dla prosów, jak np. ScreaM. Ty naprawdę myślisz, że valve obchodzi 1 gracz w grze za kilkanaście euro?

tenor.gif

Opublikowano

Easy boys. Nie ma co się spinać niepotrzebnie. 

Dla jasności: nie ma możliwości odwołania się od jakiegokolwiek bana w momencie kiedy na scenie CS'a nie jesteś znany i to na dość dużą skalę (streamer, pro-player).

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

JAk im wstawisz demko i łaskawie zachcę im się rozpatrzyć to PÓŁ NA PÓŁ SZANS MASZ !! :D

Opublikowano

@Ememenss
"UnOW nie da się dostać, bo OW jest nieomylny i to nie tylko gracze decydują o zbanowaniu."
Overwatch jest nieomylny? Większych głupot nie słyszałem xD Scream dostał perma na smurfie przez overwatch. Rzeczywiście nieomylny xD

Opublikowano

@Ememenss

"UnOW nie da się dostać, bo OW jest nieomylny i to nie tylko gracze decydują o zbanowaniu."

Overwatch jest nieomylny? Większych głupot nie słyszałem xD Scream dostał perma na smurfie przez overwatch. Rzeczywiście nieomylny xD

A ty widzisz jak gra ScreaM? Sam bym mu pewnie reporta dał. Jakiś głupi Janusz nie jest ScreaMem, który wali głowi jak z aimbota.

Najgłupszy argument ever.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...