Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrót Mentorów!

Eryk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

wypierdoliłbym tą grupe razem z wszystkimi k***a komarami z tego świata k***a...

Głupota, skoro to wyróżnienie, to sami powinniście nominować do grupy, a nie, że będzie to typowanie typu lubie cie to ok, ale ciebie nie wiec spierdalaj

Opublikowano

Super znów zobaczyć Mentorów na forum. Mam nadzieję, że wiecie na co stawiacie. Martwi mnie jednak wymagany staż na forum. W przypadku kidmoderatora wystarcza tylko 2-3 miesiące i można ubiegać się o stanowisko. W przypadku Mentorów stawiacie na półroczny staż. Rozumiem, że szukacie ekspertów i samych perełek. Jednak patrząc na to z perspektywy nowych użytkowników to jestem pewien, że większość postanowi najpierw spróbować swoich sił w moderowaniu, a dopiero planem B będzie aplikacja do grupy Mentorów. W wyniku tego do grupy Mentorów będą w dużej mierze trafiać sami frustraci, którym nie udało się dostać rangi moderatora, więc zaaplikowali do Mentorów. Pewnie trafią się też ludzie, którzy nie są pazerni na pomarańczowe rangi i chcą nieść po prostu bezinteresowną pomoc, ale takich ludzi można wyliczyć na palcach rąk i jednej stopy. 

Sama ranga moderatora w założeniu powinna być pod wieloma względami podobna do rangi Mentora. Moderator musi umieć poprowadzić użytkownika za rękę, pomóc mu się zaaklimatyzować i służyć pomocą w każdej sytuacji. Dlatego też raczej odwróciłbym kolejność aplikacji. Bycie Mentorem powinno być pierwszym poważnym krokiem w stronę moderacji jeśli ktoś o niej myśli. Praca Mentora uczy wielu ważnych cech, których brakuje w dzisiejszej kadrze moderatorów(nie mówię oczywiście o całości, bo są tam też obeznani i inteligentni ludzie).

Jestem ciekaw jak to wszystko wyjdzie w praniu. W każdym bądź razie szczerze życzę powodzenia. Mam nadzieję, że Mentorzy w końcu odnajdą swoje miejsce na MPC;

Pozdr.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Ciekawe, wydaje mi się, że to jest średni pomysł, bo pewnie nie będzie się nic działo w grupie jak dotychczas to było, wymagania też są takie, a nie inne, bo przychodzi nowy użytkownik, który będzie wyróżniał się na tle forumka, to prędzej będzie chciał złożyć podanie na kidmoderatora (którego dostanie zapewne), niż na Mentora, który może być tylko opcją, jeżeli aplikacja zostałaby odrzucona, gdzie pewnie i tak się nie dostanie, bo nie będzie miał wymaganego stażu. 

Myślałem, że będzie to lepiej rozegrane i więcej kart rzucicie na stół, jednak widzę, że średnio to będzie wyglądać i możliwe, że grupa podzieli tak sam los jak MPCMobile. 

No, ale cóż, niby trzeba być optymistą.. Powodzenia :)

k4L2ZMS.png

Opublikowano

@Wilczek na Lidera i wchodzę.

Nie no, żarty żartami. To była jedyna grupa, w której czułam się dobrze, a przeleciało ich trochę. Jedyni bez parcia, jedyni z fajną atmosferą w środku. Osom, ja jestem za :-)

Qui est le prochain?

Opublikowano

czyli kolejny niewypał. nie rozumiem sensu ciągłej reaktywacji grup, które nie dawały rady - kiedy wrócą redakcje?  bo też były bezużyteczne jak mentorzy. odkąd jestem na tym forum nie poznałam głównego celu mentorów prócz aktualizacji tablicy ogłoszeń, gdzie w temacie wypisywane przez moderatorów im było co mają zaktualizować, czyli sekretarka-moderatora, hehe. dunno, może zaczną pisać poradniki jak korzystać z powiadomień na forum? albo nadacie im prawa do nadania mi moderacji/kolejki/amebywiedzączego bo jestem taka niedobra i nazywam ludzi pierwotniakami? myślę, że w tej kwestii mentorzy by się sprawdzili!! anyway po co robić kolejny raz coś, co nie się nie zda? może najpierw ogarnijcie do porządku grupy, które są i ludzi, którzy "pracują" dla forum? zaraz większością na forum będą moderatorzy, MPCPełzakTeam, MGT i exModzi + wyższa administracja. Oh wait, zapomniałam o mpc facebook, mpc beta team (który był jedynym słusznym, ale bez Szympka upadł) i jeszcze jakimiś MPCMobile i innymi shitami pokroju MPC Racing Team i pies wie co jeszcze. Pomijam, że sama w sobie moderacja tego forum to większość osób po 15 lat z zaburzeniami myślenia i zachowania, które myślą, że ranga pozwala im na władzę nad kimś, a kiedy im się to grzecznie uświadomi to tupają nogami i krzyczą "pomóż mi o panie tego forum", bo umrę z powodu tego, że zostałem nazwany np. amebą, bo jest to taka obraza, że orzeszek w majtkach więdnie. Pozdrawiam grupę, która najgłośniej o to płacze! 

ta, wiem, zaraz kolejka i moderacja bo znowu niepochlebnie się wyraziłam o tym dobrym forum i dobrym pełzakteamie, który czuję, że już płacze, że żyje. i tak zniknie, a jak ban to najwyżej zostanę dordov2!! (niech żyje dodo!!) 

Opublikowano

czyli kolejny niewypał. nie rozumiem sensu ciągłej reaktywacji grup, które nie dawały rady - kiedy wrócą redakcje?  bo też były bezużyteczne jak mentorzy. odkąd jestem na tym forum nie poznałam głównego celu mentorów prócz aktualizacji tablicy ogłoszeń, gdzie w temacie wypisywane przez moderatorów im było co mają zaktualizować, czyli sekretarka-moderatora, hehe. dunno, może zaczną pisać poradniki jak korzystać z powiadomień na forum? albo nadacie im prawa do nadania mi moderacji/kolejki/amebywiedzączego bo jestem taka niedobra i nazywam ludzi pierwotniakami? myślę, że w tej kwestii mentorzy by się sprawdzili!! anyway po co robić kolejny raz coś, co nie się nie zda? może najpierw ogarnijcie do porządku grupy, które są i ludzi, którzy "pracują" dla forum? zaraz większością na forum będą moderatorzy, MPCPełzakTeam, MGT i exModzi + wyższa administracja. Oh wait, zapomniałam o mpc facebook, mpc beta team (który był jedynym słusznym, ale bez Szympka upadł) i jeszcze jakimiś MPCMobile i innymi shitami pokroju MPC Racing Team i pies wie co jeszcze. Pomijam, że sama w sobie moderacja tego forum to większość osób po 15 lat z zaburzeniami myślenia i zachowania, które myślą, że ranga pozwala im na władzę nad kimś, a kiedy im się to grzecznie uświadomi to tupają nogami i krzyczą "pomóż mi o panie tego forum", bo umrę z powodu tego, że zostałem nazwany np. amebą, bo jest to taka obraza, że orzeszek w majtkach więdnie. Pozdrawiam grupę, która najgłośniej o to płacze! 

ta, wiem, zaraz kolejka i moderacja bo znowu niepochlebnie się wyraziłam o tym dobrym forum i dobrym pełzakteamie, który czuję, że już płacze, że żyje. i tak zniknie, a jak ban to najwyżej zostanę dordov2!! (niech żyje dodo!!) 

Mentorzy byli bardzo kreatywna i pomocna grupa. Tworzyli fajna tresc, np. jak zrobic postac w simsach.

"Pozdbadz sie punktow ostrzezen". Tez fajna inicjatywa, ktora zmuszala do pobudzenia swojego mozgu, gdy trzeba bylo napisac 250 postow w tydzien, zeby zbic 20%

Opublikowano

Czyżby znowu kółko różańcowe nierobów z paroma wyjątkami które zostaną po chamsku zmuszone do odejścia, a po x czasie ponowne "wstrzymanie projektu"?

Error 504 Ray ID: 2d3728ee114d2b1b • 2016-08-16 19:06:48 UTC

Gateway time-out

Opublikowano

Ekhm, no fajnie ;d Coś próbujecie robić mimo, że na forum jest więcej problemów do ogarnięcia, propozycji niż Mentorzy.

No, ale życzę powodzenia.

Opublikowano

Powodzenia z reaktywacją.

Mam nadzieję, że przyszły lider nie będzie musiał czekać po 3 miesiące aż pewien szanowny administrator znajdzie 5 minut w swoim niesamowicie napiętym grafiku. ;)

Opublikowano

5 lat modernizacji grupy żeby wrócić do pierwotnego kształtu. Sens istnienia mentorów jest moim zdaniem niedorzeczny - użytkownicy bez rangi najczęściej pomagają i udzielają się ponadprzeciętnie po to właśnie, żeby tą rangę dostać. Natomiast osoby, które są tu od lat to albo debile albo osoby posiadające już range za zasługi. No i jestem ja, mix obu tych osób.

Żabejbi słonko, w dupie byłeś, gówno widziałeś :P 

Ja tam w sumie żadnej rangi już nie mam (nie pamiętam za co był ten śmieszny best member nawet...) i jakoś żyję. 

Ale w sumie to jestem tylko internetowym debilem.

Ogólnie myślę, że jeżeli ktoś jest tutaj te 5 lat (i udzialał się jak człowiek), to albo osiągnął to co chciał, albo niczego nie chciał na forum

Btw. człowieki powyżej. 

Mentor to nie grupa jak było wcześniej. To tylko kolor nicku + plakietka dla osób "które coś tam wiedzą" i raczej nie piszą głupot. 

Nie będzie upośledzonych projektów grupy i liderów. Więc na cholerę komu kółko wzajemnej adoracji z którego nikt nic nie ma? 

Co do zgłaszania to proponuję poprzedni system, żeby jedna osoba zgłaszała drugą. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

5 lat modernizacji grupy żeby wrócić do pierwotnego kształtu. Sens istnienia mentorów jest moim zdaniem niedorzeczny - użytkownicy bez rangi najczęściej pomagają i udzielają się ponadprzeciętnie po to właśnie, żeby tą rangę dostać. Natomiast osoby, które są tu od lat to albo debile albo osoby posiadające już range za zasługi. No i jestem ja, mix obu tych osób.

Ja tam w sumie żadnej rangi już nie mam (nie pamiętam za co był ten śmieszny best member nawet...) i jakoś żyję. 

Ogólnie myślę, że jeżeli ktoś jest tutaj te 5 lat (i udzialał się jak człowiek), to albo osiągnął to co chciał, albo niczego nie chciał na forum

Btw. człowieki powyżej. 

Mentor to nie grupa jak było wcześniej. To tylko kolor nicku + plakietka dla osób "które coś tam wiedzą" i raczej nie piszą głupot. 

Nie będzie upośledzonych projektów grupy i liderów. Więc na cholerę komu kółko wzajemnej adoracji z którego nikt nic nie ma? 

Co do zgłaszania to proponuję poprzedni system, żeby jedna osoba zgłaszała drugą. 

Też uważam, że ta opcja była spoko, tylko żeby nie było tak, że jedna będzie zgłaszała drugą bo znajomości.

76561198169311417.png

Opublikowano

Btw. człowieki powyżej. 

Też uważam, że ta opcja była spoko, tylko żeby nie było tak, że jedna będzie zgłaszała drugą bo znajomości.

Tego czynnika nigdy w życiu nie wykluczysz. 

Nie wiesz kto z kim pisze na PW/gg/fejsie czy innym gównie. 

Znajomy zawsze pomógł znajomemu. Sam nie raz dostałem ofertę zaopiekowania się albo działem albo grupą bo nie było tego komu zrobić, a jako znajomy się zgodziłem.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

@Wilczek pokaż im jak to się robi

@Wilczek na Lidera i wchodzę.

Nie no, żarty żartami. To była jedyna grupa, w której czułam się dobrze, a przeleciało ich trochę. Jedyni bez parcia, jedyni z fajną atmosferą w środku. Osom, ja jestem za :-)

Haha, już lecę :D Ale fajnie nawet coś takiego zobaczyć! 

Co do grupy mentorów, użerałem się z tą grupą, z próbą jakichkolwiek pomysłów na ich działalność, jest to ciężki orzech do zgryzienia. Niby wracają do starej formuły, ale to nie będzie to co kiedyś. Niemniej jednak życzę powodzenia :-)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

jak będzie to coś w stylu "dostaniesz plakietkę bo mądrze piszesz, niech inni wiedzą, że Twoje zdanie jest dobre bo się znasz" to jakiś sens to ma

Opublikowano

jak będzie to coś w stylu "dostaniesz plakietkę bo mądrze piszesz, niech inni wiedzą, że Twoje zdanie jest dobre bo się znasz" to jakiś sens to ma

W takiej wersji jest to rozpowszechnienie zaufanej osoby na całe forum.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

imo to właśnie jest dobre rozwiązanie

Opublikowano

różnicy nie ma, jeśli ludzie Twojego pokroju znajdują się w strefie iście zaufanej w której nic prócz poradnika kidmoda, którego połowa nie umie użyć nie ma :-) 

Opublikowano

różnicy nie ma, jeśli ludzie Twojego pokroju znajdują się w strefie iście zaufanej w której nic prócz poradnika kidmoda, którego połowa nie umie użyć nie ma :-) 

Ty zawsze masz jakiś problem ze sobą kobieto, idź się ogarnij, bo na prawdę zaczynasz znów swój balet głupoty ;)

Niech po prostu zostają doceniane osoby, które rzeczywiście się przysłużyli dla innych/forum.

76561198169311417.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...