Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jesienne porządki na MPCforum!

Why

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, tylko spokojnie. Dym nic tutaj nie da. Jakiś GM pisał wcześniej, że ma być rekompensata i jakiś tam boost. Gówno burza tylko pogorszy sytuację.  

Myślę, że trzeba cierpliwie czekać i przyglądać się rozwojowi sytuacji.

Fajna sygnaturka.  :yay:  :yay:

@Edit

Jak dla mnie odchodzenie z forum z powodu braku plakietki to trochę dziecinada. 

Stary, ładnie wyglądający Goldzik ;)

Ludzie tak gadają, a nie odejdzie nikt. Ewentualnie garstka, która i tak wróci. 

Osobiście bardziej mi się podobały stare plakietki ale może to kwestia przyzwyczajenia. Co do ludzi jasne, że większość zostanie. Takie gadanie tylko by zrobić z siebie ofiarę. :|

• Odpowiedzi 280
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

M

Panowie, tylko spokojnie. Dym nic tutaj nie da. Jakiś GM pisał wcześniej, że ma być rekompensata i jakiś tam boost. Gówno burza tylko pogorszy sytuację.  

Myślę, że trzeba cierpliwie czekać i przyglądać się rozwojowi sytuacji.

Fajna sygnaturka.  :yay:  :yay:

@Edit

Jak dla mnie odchodzenie z forum z powodu braku plakietki to trochę dziecinada. 

Stary, ładnie wyglądający Goldzik ;)

Ludzie tak gadają, a nie odejdzie nikt. Ewentualnie garstka, która i tak wróci. 

Osobiście bardziej mi się podobały stare plakietki ale może to kwestia przyzwyczajenia. Co do ludzi jasne, że większość zostanie. Takie gadanie tylko by zrobić z siebie ofiarę. :|

Jeżeli chodzi o poprzednie plakietki, to mam wrażenie, że były one o wiele bardziej przejrzyste i zrozumiałe. Mam nadzieje, że ten nowy system wyjdzie chociaż na plus. Jak sama pewnie zaobserwowałaś, że na forum, to normalne, iż znajdzie się powód do dymienia i marudzenia. No rozumiem. Są ludzie, który na te plakietki ciężko pracowali, są tacy, co dostali za jakieś błahostki typu: 5 pierwszych statusów Black... Ale tym dymieniem nic nie zdziałają. Zapewne zaraz ktoś wyleci z banem. Jak na moje oko trzeba czekać na rozwój sytuacji 

9368_gold.png

Opublikowano

@Neosieł  -  fakt 2 tysiące użytkowników do półtora milionowej społeczności to BARDZO MASAKRYCZNA ILOŚĆ ROZDANYCH PALKIETEK.

Dziwisz się, że tyle było plakietek skoro większa ilość konkursów były za grafiki albo za jakieś bzdety?

Rozdawali je na prawo i lewo... :) Napisałeś , że się spieszyłeś ? To po co tak szybko wprowadziliście nowy system skoro mieliście mało czasu? Przecież najpierw warto wszystko ogarnąć niż wypuścić jakieś mierne plakietki przypominające system wbijania rang w grach?

Niektórzy ludzie wolą popisać na forum, dostać za to nagrodę niż całe dnie grać i tak nic nie mieć.

W moim przypadku, udzielam się o 9 miesięcy intensywnie w dziale TeamSpeak, wygrałem tam 2 konkursy, nie byle jakie bo musiałem się natrudzić aby jakiś poradnik wymyśleć a nie machnąć tak jak ty parę razy pędzlem w paincie i masz plakiete.

@Omek - racja ,że ktoś wyleci z banem bo nikt nie potrafi się przyznać do błędu, do złego posunięcia. Przecież połowę osób tutaj się udzielało z powodu swoich przywilejów które niosły plakietki (czyt. rangi). Teraz to będzie mierne nabijanie aby mieć większy poziom niż kolega. A może tak wprowadzić coś ala Challenger?

Przecież można wybrać 50 najlepszych użyszkodników na forum i dać im plakietki?

Opublikowano

C*****a sprawa z plakietkami, a grafika jest gorzej z*****a niż poprzednia :x 

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

@Neosieł  -  fakt 2 tysiące użytkowników do półtora milionowej społeczności to BARDZO MASAKRYCZNA ILOŚĆ ROZDANYCH PALKIETEK.

A policz, ilu z nich jest aktywnymi użytkownikami. To pewnie byśmy się zdziwili. :P

Edit: usunęła mi się treść mojego posta, także krótko:

1. Napisałeś , że się spieszyłeś ? To po co tak szybko wprowadziliście nowy system skoro mieliście mało czasu? Przecież najpierw warto wszystko ogarnąć niż wypuścić jakieś mierne plakietki przypominające system wbijania rang w grach?

2. Niektórzy ludzie wolą popisać na forum, dostać za to nagrodę niż całe dnie grać i tak nic nie mieć.

W moim przypadku, udzielam się o 9 miesięcy intensywnie w dziale TeamSpeak, wygrałem tam 2 konkursy, nie byle jakie bo musiałem się natrudzić aby jakiś poradnik wymyśleć a nie machnąć tak jak ty parę razy pędzlem w paincie i masz plakiete.

1. Dostałem odgórne zlecenie z narzuconymi wytycznymi, miałem 2-3 dni na wykonanie, gdzie wolnego czasu, kiedy mogłem przysiąść do laptopa praktycznie w ogóle. A sama forma, tj. "dywizje", to nie mój wymysł.

2. Mylisz się, stworzenie jakiejkolwiek grafiki, która jako tako wygląda to nie jest kwestia chwili. Często wiele rzeczy do siebie nie pasuje i trzeba je modyfikować (taki zwyczaj grafika, że jak coś się nie podoba, to potem się mnóstwo zmian nanosi). I to nie jest tak, że to kwestia 10 minut. Często to kwestia godzin spędzonych na samym tworzeniu bazy do grafiki, późniejszej realizacji i nanoszeniu ostatecznych poprawek. Nie neguj tutaj grafiki, gdyż wcale nie jest tak, że wypracowania, poradniki, czy co tam jeszcze, to jakieś dzieło sztuki, stworzone w trudzie i znoju w porównaniu do grafiki, bo tak nie jest. (:

Nie mam zamiaru więcej dyskutować na ten temat, bo to nie zmierza do niczego. Zostaliście postawieni przed faktem dokonanym, administracja ma pełną kontrolę nad forum i tak zostało zadecydowane. Czy wam się podoba, czy nie, póki co zostaje tak, jak jest. Możecie się obrażać i fochać, ale nic nie zdziałacie, przynajmniej teraz, no i dopóki znacząco nie wpłyniecie na osoby wyżej bardzo konstruktywną opinią, a nie co trzecim słowem "k***a", itp... :P

zSCFQrN.png

Opublikowano

Jakieś 1.5k?

Mogę źle liczyć, bo nie zdałem z maty ://///////////////////

Opublikowano

Płacz płaczem, ale był jeden z*******y sposób zwany powodem nadania nagrody, ale że gmy są za leniwe nawet żeby wkleić głupi link to co zrobić?

Error 504 Ray ID: 2d3728ee114d2b1b • 2016-08-16 19:06:48 UTC

Gateway time-out

Opublikowano

Płacz płaczem, ale był jeden z*******y sposób zwany powodem nadania nagrody, ale że gmy są za leniwe nawet żeby wkleić głupi link to co zrobić?

Myślę, że wyzywanie ludzi, którzy to zrobili naprawdę nic nie da. :-)

Nie pytali się Nas o zdanie bo ich ono nie interesuję. Wasze komentarze nie wpłyną na ich decyzję. A jakimiś strajkami czy obelgami to jedynie nazbierasz sobie ostrzeżeń czy banów i na co to komu.

Opublikowano

Jakieś 1.5k?

Mogę źle liczyć, bo nie zdałem z maty ://///////////////////

No powiedzmy, że trochę więcej stale aktywnych, co nie zmienia faktu, że plakietek było bardzo dużo (na skalę aktywnych, bo duża część kont to multi i osoby nieaktywne od dłuższego czasu). No i niemalże prawie każdy random miał nagrodę, bo napisał w statusie, a to nie tak miało działać, dlatego coś tam zaczęli zmieniać. /eot

zSCFQrN.png

Opublikowano

bez sensu człowiek się produkował w konkursach żeby mieć tego blacka czy golda i wszystko poszło w pizdu bo wprowadziliście jakiś nowy system rang? w takim gdzie jest teraz moja nagroda za te konkursy? zresztą i tak bym nie chciał tych plakietek w tym momencie, bo wyglądają c*****o na maxa.

btw to jest nadal forum czy może jakaś gra do wbijania lvli plakietek? xD

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Skończycie w końcu płakać? I tak będziecie startować po te plakietki, więc po co robicie burdel na forum? Zamiast poczekać jak to się rozwinie to bez sensu pierdolicie.

76561198169311417.png

Opublikowano

Skończycie w końcu płakać? I tak będziecie startować po te plakietki, więc po co robicie burdel na forum? Zamiast poczekać jak to się rozwinie to bez sensu pierdolicie.

Dyskutujemy na ten temat, w końcu od tego jest to forum, nieprawdaż?

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Dyskutujemy na ten temat, w końcu od tego jest to forum, nieprawdaż?

A Ty odróżniasz dyskusje od płaczu? Bo tutaj ewidentnie płaczecie o te plakietki, a nie dyskutujecie. Nie używaj słów, których znaczenia nie pojmujesz.

76561198169311417.png

Opublikowano

Kolego drogi, na chwilę obecną ty zaczynasz flamewar a nie osoby udzielające się w tym temacie.

Wyrażają opinię wobec decyzji jaką podjęła administracja+GM'owie MPCFORUM! :)

Jesteś kidmoderatorem, zachowuj się.

Opublikowano

Kolego drogi, na chwilę obecną ty zaczynasz flamewar a nie osoby udzielające się w tym temacie.

Pokaż mi, w którym miejscu zaczynam flamewar ;) Napisałem swoje zdanie, nikogo nie uraziłem, więc nie wytykaj mi, że zaczynam flamewar. To nie wyrażanie opinii, a krytyka (opinia jest albo obiektywna albo subiektywna), a to co Wy robicie, to raczej krytykowanie i płacz.

76561198169311417.png

Opublikowano

Krytykowanie również jest opinią drogi kolego, wyrażenie "zaczynacie płakać" można uznać za próbę wywołania kłótni, ale nie chodzi mi o to.

Zaczynasz flamewar gdy ciągle odpisujesz komuś pisząć "nie płacz, nie krytykuj" etc.

Tak jak napisałeś, opinię są różne - dlaczego "płaczesz" z powodu ,że ktoś wyraził swoją?

Napisałeś post, wyżyłeś się? - Git, idź szukaj pokemonów.

Opublikowano

Pokaż mi, w którym miejscu zaczynam flamewar ;) Napisałem swoje zdanie, nikogo nie uraziłem, więc nie wytykaj mi, że zaczynam flamewar. To nie wyrażanie opinii, a krytyka (opinia jest albo obiektywna albo subiektywna), a to co Wy robicie, to raczej krytykowanie i płacz.

Skoro napisałeś swoje zdanie to zamilcz i nie "rycz" :) Bo jako kidmoderator, poziom twoich wypowiedzi oraz ich "ton" daleko odbiegają od standardów... a fakt tu ich nie ma. 

Co do twoich ataków "o płacz" - jak ci nie pasuje że ludziom nie podoba się co robi z forum i użytkownikami "TEAM" to najnormalniej w świecie zatkaj się i nie próbuj prowokować. Raz napisałeś - wystarczy. To że mało kogo obchodzi twoje zdanie, bo przeważają w tym temacie zupełnie inne oceny / reakcje świadczy raczej o tym że "ranga" jaką posiadasz nie pasuje do ciebie jak i zachowania które prezentujesz w tym temacie. Więc nie zachowuj się jak Pan i Władca bo nim nie jesteś i pozwól ludziom w spokoju dyskutować i pisać co myślą - od tego jest temat jak i forum. A to że ty coś odbierasz tak czy inaczej pozostawię już bez komentarza... No w końcu jesteś... kidmodem - wolno ci więcej. 

P.S - nie ty będziesz decydował czy ktoś będzie po nie startował czy nie - mało kto będzie miał na to ochotę, a skoro będą konkursy tylko dla grafików więc chęci będzie miała garstka osób - reszta powoli ma to gdzieś. O ile w ogóle ktoś będzie miał ochotę . 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Krytykowanie również jest opinią drogi kolego, wyrażenie "zaczynacie płakać" można uznać za próbę wywołania kłótni, ale nie chodzi mi o to.

Zaczynasz flamewar gdy ciągle odpisujesz komuś pisząć "nie płacz, nie krytykuj" etc.

Tak jak napisałeś, opinię są różne - dlaczego "płaczesz" z powodu ,że ktoś wyraził swoją?

Nie mam zamiaru Ci wbijać tego do głowy bo i tak tego nie rozumiesz. I teraz to Ty coś próbujesz pokazać pisząc mi, żebym szukał Pokemonów ;) Ogarnij najpierw co piszesz, a potem wytykaj innym.

Wyrażają opinię wobec decyzji jaką podjęła administracja+GM'owie MPCFORUM!  :)

Pokaż mi, w którym miejscu zaczynam flamewar  ;) Napisałem swoje zdanie, nikogo nie uraziłem, więc nie wytykaj mi, że zaczynam flamewar. To nie wyrażanie opinii, a krytyka (opinia jest albo obiektywna albo subiektywna), a to co Wy robicie, to raczej krytykowanie i płacz.

Skoro napisałeś swoje zdanie to zamilcz i nie "rycz"  :) Bo jako kidmoderator, poziom twoich wypowiedzi oraz ich "ton" daleko odbiegają od standardów... a fakt tu ich nie ma. 

Co do twoich ataków "o płacz" - jak ci nie pasuje że ludziom nie podoba się co robi z forum i użytkownikami "TEAM" to najnormalniej w świecie zatkaj się i nie próbuj prowokować. Raz napisałeś - wystarczy. To że mało kogo obchodzi twoje zdanie, bo przeważają w tym temacie zupełnie inne oceny / reakcje świadczy raczej o tym że "ranga" jaką posiadasz nie pasuje do ciebie jak i zachowania które prezentujesz w tym temacie. Więc nie zachowuj się jak Pan i Władca bo nim nie jesteś i pozwól ludziom w spokoju dyskutować i pisać co myślą - od tego jest temat jak i forum. A to że ty coś odbierasz tak czy inaczej pozostawię już bez komentarza... No w końcu jesteś... kidmodem - wolno ci więcej. 

P.S - nie ty będziesz decydował czy ktoś będzie po nie startował czy nie - mało kto będzie miał na to ochotę, a skoro będą konkursy tylko dla grafików więc chęci będzie miała garstka osób - reszta powoli ma to gdzieś.

Jako kidmod nie mam więcej praw niż użytkownik tego forum, więc nie szukaj problemów tam, gdzie ich nie ma. Teraz to Ty próbujesz coś mi wciskać i przypisać łatkę, która mnie oczerni. Gdzie jest napisane, że będą konkursy tylko dla grafików? Zastanów się czasem, co piszesz bo tego się czytać nie chce. Ewidentnie macie jakiś problem, ale lepiej zwalić winę na innych niż zachować to dla siebie. Tak samo mało kogo obchodzi Twoje zdanie - vet za vet. 

76561198169311417.png

Opublikowano

Nie mam zamiaru Ci wbijać tego do głowy bo i tak tego nie rozumiesz. I teraz to Ty coś próbujesz pokazać pisząc mi, żebym szukał Pokemonów ;) Ogarnij najpierw co piszesz, a potem wytykaj innym.

XDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

A ja tak trochę nie o plakietkach, ale też o porządkach.

Kiedy oświadczenie o Antarisie? Czekamy z niecierpliwością od ponad miesiąca, a temat jak był omijany tak dalej jest (co zresztą w przypadku tego "projektu" to żadna nowość). 

Patrzyłem na radar i żadnych burz nie ma w kraju, więc okazja do napisania jest.

Opublikowano

Ehh, próbujesz mnie wybić z równowagi.

Chłopcze drogi, takimi słowami nie zasługujesz na kidmoderatora, mimo dłuższego stażu na forum widzę, że jesteś jedynie osobą  lubiącą pokazać "kto tu rządzi".

Tak nie jest - mogę znaleźć parę postów udowadniając ,że to ty zaczynasz kłótnie drążąc użytkowników do ciągłego odpisywania Tobie i prowokowania ich.

Drugą sprawą jest, że kid moderator jest wyżej niż szary użytkownik który się tylko udziela. Moim zdaniem nie zasługujesz być w gronie moderacji.

Nie pozdrawiam.

Opublikowano

Ehh, próbujesz mnie wybić z równowagi.

Chłopcze drogi, takimi słowami nie zasługujesz na kidmoderatora, mimo dłuższego stażu na forum widzę, że jesteś jedynie osobą  lubiącą pokazać "kto tu rządzi".

Tak nie jest - mogę znaleźć parę postów udowadniając ,że to ty zaczynasz kłótnie drążąc użytkowników do ciągłego odpisywania Tobie i prowokowania ich.

Jak masz do mnie jakiś problem, to zapraszam prywatnie, bo widzę, że publicznie uwielbiasz komuś dowalić, żeby go oczernić, bo to umiesz najlepiej. Nie znasz mnie w ogóle, więc nie masz pojęcia, jaki jestem i tylko Ty sobie to wbijasz do głowy ;) 

76561198169311417.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...