Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting pod Metina?

Deall3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym stworzyć serwer podobny do pandory, a wiec szukam hostingu/vps pod serwer metin. Dalibyście linki do vps/hostingów ktore by utrzymaly do 1k osób na serwerze? Budżet to około 150 zl

Opublikowano

Oj, ciezko bedzie na vps'ie utrzymac 1000 osob. Blazingfast.io, mh -> mozesz miec jako serwer testowy, ovh, https://www.soyoustart.com/pl/, https://www.kimsufi.com/pl/vps-ssd.xml (ovh), hosteam.

Masz troche za maly budzet, ale na poczatek (vps) powinien starczyc.

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Opublikowano

Oj, ciezko bedzie na vps'ie utrzymac 1500osob. Blazingfast.io, mh -> mozesz miec jako serwer testowy, ovh, hosteam.

Dalbys linka do serwera na hosteam ktory bym mogl wykupic do 150max ktory utrzyma do 1000 osob?

Opublikowano

Oj, ciezko bedzie na vps'ie utrzymac 1500osob. Blazingfast.io, mh -> mozesz miec jako serwer testowy, ovh, hosteam.

Dalbys linka do serwera na hosteam ktory bym mogl wykupic do 150max ktory utrzyma do 1000 osob?

A co posiesz o mt2host.--- za 60zl w ofercie ( chyba

Opublikowano

Żeby stworzyć taki serwer trzeba się trochę znać :)

Polecam Hosteam

A na hosteam za oferte 'eco 2' to na pierwszy miesiac 70zl a pozniej przedluzenie 134zl? Ile ta oferta utrzyma osob?
Opublikowano

Żeby stworzyć taki serwer trzeba się trochę znać :)

Polecam Hosteam

A na hosteam za oferte 'eco 2' to na pierwszy miesiac 70zl a pozniej przedluzenie 134zl? Ile ta oferta utrzyma osob?

eco 2 to hosting www. nie postawisz serwera wariat xD

Opublikowano

Słuchaj maszyna która uciągnie 5k graczy(tak jak podobno miała pandora na starcie)  kosztuje w hosteam około 3 - 4 tysiąca zł miesiąc z zabezpieczeniami Premium.

VPS pod serwer metin2 polecam w exone a nie mh. Dlaczego? W mh za reinstalacje VPS zawołali mi 50zł a VPS kosztował 25... parodia westernu...

w exone masz dostep do panelu reinstalujesz i wybierasz system nawet co 5 minut ZA DARMO

koszt najtanszego serwera 29zł według mnie warto

Ile osob uciągnie? miałem na serwerze 15 kolegów nie było problemów z VPS'em.

Serwer ktory uciągnie 1000osób? to zrób tak kup najtanszego vps postaw serwer, i sprawdź zużycie VPS gdy jesteś zalogowany do gry. Wszystkie wartości pomnóż razy 1000 Teraz masz minimalne wymagania żeby pociągneło ci 1000osób. Teraz oblicz 50% wymagań na 1000osób i dodaj do tego poprzedniego.

dlaczego dolicz 50% bo ty tylko stałeś a jak dodasz drop i każdy gracz zabije 3 moby w ciągu sekundy co daje ci 3x1000 =3000 mobów /s + z mobów leci 5-6 itemów( naprzykład ) co daje ci 3000x5 = 15000 itemów na sekunde i to właśnie nie gracze a drop najbardziej obciąża maszyne te tysiące zapytań do serwera co ma wydropic z jakiego moba w jakiej ilości itp

Takiej maszyny potrzebujesz dla 1000osób. Rozpisac ci to wzorem matematycznym czy ogarniasz o co chodzi?

Według moje zużycia ( tak mi się wydaje) potrzebujesz:

32gb ram 

20GHz procek ( łącznie )

mogłem coś z wartościami na jedna osobe powalić to skacze mi VPS troszkę no ale tak mniej więcej to wygląda oczywiście, kwestia optymalizacji zapewne także wchodzi w grę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...