Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spawacz i jego wpływ na społeczność Metina

Azprime

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 220
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zresztą pokazał już paru youtuberów, którzy nagrywają z byle gówna, aby tylko kasę dostali. Nie liczą się ze swoimi widzami, traktują jak śmieci... 

@Azprime widzę zabolało. Startujesz z serweekiem, to nie wygodne jest dla Cb, że S a b a l psuje Ci reputacje serwa=mniej graczy=mniej hajsu=znowu będziesz w bagażniku :)

Zajrzyj do pierwszego punktu w moim temacie, udowodniłem że ciśnie tylko po tych YouTuberach, którzy mu nie leżą. Co do reszty, serwer serwerem, każdy ma prawo do opinii na jego temat i nie mam na to wpływu, tak samo jak i stan mojego portfela ma sie nijak do jego filmów, ale zaatakował mnie personalnie co masz pokazane w punkcie 2, stąd moja odpowiedź.  

Opublikowano

Powiem krótko i na temat swoje zdanie.

S a b a l nie szanuje zdania drugiej osoby, jezeli ktoś nagra coś na jego szkodę, od razu to usuwa. Osoba, która boi się innych wypowiedzi ma coś do ukrycia lub jak to było napisane wyżej, boi się o swoją kreowaną postać "rzetelnego youtubera". Co to za prawda, jeżeli zgarnia on ludzi jednej wiary. 

Youtuber buguje - wow za to jest ban. Losowy gracz buguje - dobrze, zarobcie sobie skoro są bugi. - Uprzedzenie i nienawiść do innych osób.

Jeżeli wiecie jaka jest sytuacja i jest ryzyko padnięcia serwera to nic w niego nie wkładajcie. Jak chcecie się pobawić to sobie gracie i tyle w temacie. Myślcie sami, a nie dajecie się manipulować i powtarzać to co on powie.

Odnośnie jego argumentów: "Serwer robiony miesiąc" - Podaje date padnięcia serwera a i wypuszczenia prezentacji b i wnioskuje, że jest robiony miesiąc. Jednak wyklucz opcje, że prace mogły być dużo wcześniej. Także, co to za prawda i argumenty.

Elo elo 3 2 0 idę spać. Kocham ZabQ i jego wąs.

Opublikowano

Ale on ma 100% racji. Ty jesteś zwykłym plebsem na hajs. Pamiętam jak wbiłeś kiedyś do nas na Ts'a mówię tu o gildii HappyDay i oferowałeś nam IS na Ascarial S3-4-5 c**j wi która to tam odsłona poszła. To pussy wbił maxa jako pierwszy gdzie serwer stał ponad miesiąc ...

Twoje serwery były są i będą niewypałami bo jesteś łasicą, jedyne co w głowie Ci siedzi aby wy** ludzi na hajs bo szkoły raczej skończonej nie masz i cie nikt nie lubi ! CY@

NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA KOLEJNY SYF TEGO KOLESIA ! KOTLETSON CTRL+C / CTRL+V !

Opublikowano

Ale on ma 100% racji. Ty jesteś zwykłym plebsem na hajs. Pamiętam jak wbiłeś kiedyś do nas na Ts'a mówię tu o gildii HappyDay i oferowałeś nam IS na Ascarial S3-4-5 c**j wi która to tam odsłona poszła. To pussy wbił maxa jako pierwszy gdzie serwer stał ponad miesiąc ...

Twoje serwery były są i będą niewypałami bo jesteś łasicą, jedyne co w głowie Ci siedzi aby wy** ludzi na hajs bo szkoły raczej skończonej nie masz i cie nikt nie lubi ! CY

Były w tej bajce smoki? Swoje kontakty z HD (Pussy, Karag, Mateusz, Kamcia itd.) zakończyłem na Ascarialu s1, gdzie Pussy grał na nim od 2013 i wbił topke sporo jeszcze przed tym jak zacząłem z kimkolwiek utrzymywać kontakt. Temat dotyczy spawacza, a nie serwerów jakiekolwiek twórcy, nie ważne czy to będę ja, Surek, Endymion, Hooltras, czy ktokolwiek inny.

Opublikowano

Boicie sie tego sab ala  co ? chciwe skurwiele jebane bo wiecie ze moze wam dojebać do pieca i ladnie utrudnić

Oj tak czuć strach w tym temacie :D Większość postów jest od założycieli serwerów którzy no nie oszukujmy się... sami sobie utrudniają xD

Ja nadal ze śmiechu nie mg jak 1 osoba potrafi namieszać do takiego stopnia że założyciele serwerów już sraja w majty xD Róbcie normalne serwery... nie takie które są wałkowane kilka razy to nikt wam nie bd utrudniał raczej zarobku. Ja wiem że wam sie nie chce zapierdalać a serwer to jest łatwe siano w c**j no, ale jak już coś robić to raz a porządnie. 

Takimi tematami pokazujecie że sab,al idzie w dobrym kierunku i tylko go to napędzi a nie zniechęci jak już sam pisał.

Opublikowano

Hejtujecie MPCforuma bo co ? bo ujawnia jak to oszukujecie ludzi stawiacie 10 serwerów w jednym roku handlujecie bazami na prawo i lewo okradacie swoich byłych graczy jak dla mnie to dobrze żę własnie ktoś taki jak MPCforum się znalazł bo tabu odnośnie serwerów prywatnych ujrzało światło dzienne i bardzo dobrze 

Opublikowano

Ten S A B A L to moze niech zacznie nie od krecenia filmow na yt tylko od pospawania swojego zrytego mózgu o ile go jeszcze ma xD

W sumie co ja p******e pewnie on mózgu nie ma i znajac zycie skończył tylko zawodówke. Zapierdala jako zwykły robol i sra zawiścią do osób które już coś osiągneły  xD

Opublikowano

Bez sensu .. Wy naskakujecie na niego w paru a on was wypierdoli sam ... jak dla was jest kłamcą to po co tworzycie takie tematy ? jeszcze bardziej go nakręcacie żeby was zniszczyć .. 

Opublikowano

sie przejmujecie s a ba le m, ale w jakims tam sensie mowi tą prawde ale nie w 100% , gdyby nie on duzo ludzi by nie bylo swiadomych kto sie ukrywa pod nickami na nowych serwerach tych samych technikow , gdybyscie siedzieli w tej grze bardzo dlugo byscie wiedzieli co sie dzieje na jakim serwie ,przykladowo kiedys serwery czesto padaly przez lewe itemy , bugi , bazy wychodzily bardzo czesto , konta byly okradane i czasem jakis noname wrzucil cos na youtuba ale nikt sie tym zbytnio nie przejmowal , sytuacja na prywatnych serwerach ciagle jest taka sama , spawacz tylko pokazuje jacy byli administratorzy i jakie mieli serwery , czasami cos za duzo dorzuci od siebie z myslą na swoją korzysc . wiadomo jego filmiki i pierdolenie jakos tam denerwują technikow ze im graczy zabiera ale tez chroni ludzi przed graniem na serwerach idiotow typu asfen,flourine itd . pewnie gdyby taka osoba jak np. noperfect nagrywala tak jak s a b a l  dramy z serwerow nawet nie mielibyscie sie do czego przyjebac . nie hejtuje go ani nie bronie , taki NEUTRAL , kto chce bedzie sie nim przejmowal a kto nie ten nie PROSTE , z fartem.

Opublikowano

Dla mnie ten koleś to po prostu debil. Bawi sie w jakiegos metinowego detektywa, no k***a za kogo on sie ma. Zycia nie ma ? 

Ludzie ktorzy go oglądają są zdrowo jebnięci, przeciez to od razu widac ze pierdoli 3 po 3. 

Tez macie wrazenie ze MPCforum moze być dzieckiem Tajgera i Kobry ? 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

s a b a l zespawał sobie miecz i udaje internetowego herosa.

Co do jego osoby to pierdoli w filmikach bez żadnego poparcia screenami chyba, że z fanpage pandory gdzie każdy ale to każdy potrafi sam sobie to przeczytać

Opublikowano

Skoro S a b a l i Dekatored potrafią wywalać CH na wyłączonym serwerze, to bazę serwera wraz z kontami graczy udostępnią na MPC, poprzez clienta.

Ludzie zacznijcie myśleć.

Wiesz, skoro ktoś tak nieudolny jak ty robi skok na hajs stawiając rework reworka na marce Pandory i do tego bierze sobie Bomba do pomocy to znaczy tylko jedno - lepiej wyszło by Ci postawienie prywatnego serwera do gry w Pac-Mana niż stawianie serwerów metina. Bo tym co odwaliło się na pandorze pokazałeś tylko jak łasy na hajs jesteś i jak bardzo próbujesz wykorzystując dorobek innych sam się na tym dorobić. 

Ośmieszyłeś się na całej linii i ośmieszasz dalej durnymi "info" na funpage'ach , bo dam głowę że po tym twoich chwalebnym przejściu na source serwer nawet nie ruszy a jeśli ruszy znowu przez bugi zamkniesz go na kolejne dni - bo zabierasz się za coś co cię przerasta i liczysz że każdy to kupi. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Heh... 

Napisaliście, że dobrze bo przynajmniej nie będą grać na kotletach.. 

Napiszcie mi proszę, czym różni się balmora s3 od invorii s3? Staliśmy krócej ? Mieliśmy jakieś problemy na starcie? Nie było update? DIIIM, Tream nie robił przypadkiem 6 sezonów z invorii ? Każdy nie haftał invorią na yt? No, więc wyjaśnijcie mi, jakim cudem invoria s3 to kotlet a balmora s3 to serwer warty polecenia według s a b a l a... bo nie czaje... albo ravia s4 (dopiero wyjdzie, którą też poleca), któremu technikowi nie jeden z Nas pomagał (np przy nawie, mimo, że byłem na urlopie w zakopanym z dziewczyną... to straciłem pół nocy na pomoc asigowi aby się tak, nie w********ał...). 

Jakby s a b a l uczciwie stawiał sprawę i mówił... "To kopia XXX serwera bez nowości ale przynajmniej stoi bez problemów, i trochę w niego zainwestowano... jak macie ochotę pograć miesiąc/tydzień to polecam poklikać bo przynajmniej się nie w********a" albo "Zainwestowali w pliki masę kasy... mają masę nowości, więc normalne że są bugi... warto to przeczekać przez same nowości na nim zawarte i zakres reklamy... bo widać, że sie postarali, pracowali X miesięcy i zainwestowali w serwer np około 10k" 

Dla przykładu... aktualnie sponsoruję serwer, na którego wydałem z dobre 15k na same pliki a jeszcze reklama... nowe zbroje na zamówienie z hełmami, nowe mapy, nowości robione przez XXX czasu, które są bardzo zaawansowane, reklama na połowie yt itd... i uważacie, że mam liczyć od s a b a l a na uczciwość ? 

Powiem Wam jak to będzie wyglądać/już wygląda:

1. On nie powie, że ja to tylko sponsoruję i zabezpieczam... on stwierdzi, że to kolejny mój serwer.

2. Nie zauważy, że w pliki zostało wpompowane masę kasy i ma nowości, które tak bardzo chce w każdym serwerze... 

3. Nazwie serwer, kolejnym kotletem ode mnie który postoi z miesiąc (nie ważne, że średnio stoją z 12 miesięcy... i tak dla niego to miesiąc)

4. Masa nowości na start oznacza i błędy gry... Mam liczyć na uczciwe podejście do tematu od s a b a l a?  nie zna się, więc uzna, że odjebaliśmy gówno nawet jak zrobimy 2 przerwy techniczne aby usunąć z 5 bugów systemów. Będzie pieprzył na 10 filmach "czy to tak trudno wziąć 5 graczy i przetestować porządnie jakiś system? no powiedzcie mi bo tego nie rozumiem? Wystarczyło przetestować przez 1 dzień system i by nie było bugów"... i weź gościowi wytłumacz, że był testowany przez 2 tygodnie... ale czasem wszystkiego się nie wykryje na nowych systemach a pomysłowość graczy nie zna granic i nawet PL miał bugi wprowadzając nowe systemy... nawet jak wytłumaczę to on dalej swoje... 

Więc przestańcie wierzyć w wyrocznie s a b a l a i mesjasza rynku mt2... bo poleca coś (jeszcze niedawno na liście polecanych była pandoramt2, nowa ravia, balmora s3... z tego co wiem to została nowa ravia i balmora s3) co jest mocno wątpliwe... osobiście bym polecił jedynie balmorę s3 a trochę doświadczenia mam...

Co lepsze... wiecie dlaczego poleca balmore? Bo bambusek i fubu siedzą cicho i nie napisali mu jak ja, że jest niehonorowym kretynem... Jakby mu to powiedzieli... to nie byłoby "balmory wartej polecenia" tylko "fubu złodziej" (odkopałby jeszcze stare screeny małysza), balmora s2, która szybko straciła graczy "wychujanie na szmal na balmorze s2", robienie balmory s3 pod kasę itd.... 

Tak samo co do "nowej ravii"... by było, że to s4 ravii... że miały wcześniejsze s masę bugów, że padały od ddosów, że to kolejny serwer nitra na miesiąc itd...

Opublikowano

@Azprime zwracam się bezpośrednio do ciebie ponieważ tym tematem niejako wymuszasz, aby ktoś wybrał stronę. Albo uważasz, że Sa ba l ma 100% racji albo go hejtujesz. Prawda jest niezwykle prosta i jasne dlatego nie mogę zrozumieć jak społeczność graczy metina może być tak głupia ( nawet jeśli większość ma po 14 lat ). Azprime ile już serwerów było postawionych i ile stoi do dziś? Ile razy przy starcie ponad tysiąc osób traciło cały dzień, bo ostatnie poprawki były robione w dniu startu ? Ile razy był sprzedawany ekwipunek na lewo i inne wałki ze strony administracji ? Ile razy serwer zostawał porzucany przez administracje ? No właśnie..... tego już się nie da policzyć. To wy waszym zachowaniem doprowadziliście do tego stanu rzeczy na spółke z naiwnymi graczami, którzy lecą na reklamę serwera a nie na jego JAKOŚĆ. To doprowadziło do tego, że pojawił się radykał, który jest idiotą :O No nie oszukujmy się. Gościu wygląda jak ziemniak i do tego sepleni. Całe swoje życie przelewa na świat wirtualny, bo w prawdziwym jest na straconej pozycji. Fakt, że jest spawaczem nie ma nic do rzeczy, bo praca nie definiuje ilorazu inteligencji ale jego słowa dosadnie to pokazują ''Nie wyprowadzę się od mamy, bo wtedy nie będę miał na SMki....'' - tak powiedział pijany MPCforum na Live w okresie kiedy antaris jeszcze stał. On ma sporo racji apropo tego, że ludzie dają się dymać w kółko, w kółko i znowu. Azprime nie możesz temu zaprzeczyć. Przykładem jest Małysz, który robi to w taki perfidny sposób...... Jakby większość stawiała serwery z takim długofalowym nastawieniem jak Endymion z ekipą(gdzie nie ma mowy o s2,s3#rework) to MPCforum nie miałby prawa bytu. Wiem, że ciężko przekonać tych mądrzejszych i pazerniejszych, żeby przestali zarabiać na debilach i dzieciach dlatego jedynym ratunkiem dla tej patologicznej społeczności jest nauczenie graczy, żeby nie grali na podejrzanych serwerach gdzie wiadomo, że padną. Podsumowując, bo mógłbym tak o tym pisać magisterkę a nie mam na to czasu. Każdy co ma rozum nie weźmie ani strony MPCforuma ani waszej strony. Tu nie ma pola do dyskusji. To jest czysta prawda. Postaw Azprime jeden projekt jak kiedyś Ascarial i trzep na nim hajs ile wlezie. IS może być drogi ale serwer ma być stabilny, bez przekrętów i przede wszystkim graczem mają widzieć twoje zaangażowanie czy to po miesiący czy to po dwóch latach. 

PS. @*****Hooltras zapomniałem o tobie a przecież jesteś w tym niesamowicie wąskim gronie osób, które warto polecić i im zaufać :D  

Opublikowano

@iFluQs heh... czy ja coś takiego napisałem? Zasugerowałem? Czytaj ze zrozumieniem... dla części jestem oszustem, dla części stawiam słabe serwery, dla części kłamie... rozumiem to... większość mnie nie zna a z tego co czasem wypływa od innych ludzi można tak stwierdzić. Każdy ma swoje zdanie i ma do tego pełne prawo.. nawet jak się nie zweryfikowało informacji. Ostatnio rozmawiałem z adminem nowej pandory... uznał, że robię wszystko dla pieniędzy. Uważasz, że z tym walczyłem? że mu tłumaczyłem? Nie... nie mam do siebie zastrzeżeń/nie musze wybielać sumienia, więc nie czuję potrzeby walczyć z opiniami innych ludzi na mój temat. 

Ja na Waszym miejscu (graczy) bym nikomu nie ufał a sam sprawdzał. Jakbym wlazł na TS3 do Hooltrasa i uznał, że jest chamem, mnie jako gracza - nie szanuję a robi to tylko dla kasy i męczy się w swojej pracy to bym nigdy więcej u Niego nie zagrał... ale niedojrzałe jest jakbym usłyszał coś od kogoś na temat osoby, której nie znam i osądził ją z góry... nie zamieniając nawet słowa z tym kimś... 

Tak samo gdybym widział kolejny serwer Hooltrasa, który sponsoruję. Sprawdziłbym team tego serwera bo bym pamiętał, że część które zasponsorował były słabe... więc Hooltras nie zawsze dobiera odpowiednie osoby i nie zawsze sponsoruję dobre osoby... więc nie można mu do końca ufać. 

Jestem człowiekiem... też się mylę, też popełniam błędy ale staram się ich nie powtarzać i zawsze jak oczekuję kasy od Was to daję najpierw od siebie. 

Opublikowano

@*****Hooltras chyba źle zrozumiałeś. Napisałem, że należysz do niewielkiego grona osób u, których można grać bez większej obawy i to nie była ironia. Cała powyższa wypowiedź nie była przecież skierowana do ciebie bo akurat Ty nie wpływałeś nigdy negatywnie na społeczność metina. Ja już nie jestem graczem i moje przemyślenia nie opierają się na płaczu, bo straciłem kieszonkowe. Twoje serwery jakoś nigdy nie przypadły mi do gustu ale to nie znaczy, że mam cie atakować.

Opublikowano

@*****Hooltras chyba źle zrozumiałeś. Napisałem, że należysz do niewielkiego grona osób u, których można grać bez większej obawy i to nie była ironia. Cała powyższa wypowiedź nie była przecież skierowana do ciebie bo akurat Ty nie wpływałeś nigdy negatywnie na społeczność metina. Ja już nie jestem graczem i moje przemyślenia nie opierają się na płaczu, bo straciłem kieszonkowe. Twoje serwery jakoś nigdy nie przypadły mi do gustu ale to nie znaczy, że mam cie atakować.

ok, to przepraszam. Źle zrozumiałem. 

Opublikowano

ok, to przepraszam. Źle zrozumiałem.
To kto jest technikiem na Sami? Dalej Array, który ostatnio ma wywalone na serwery które robi?

Ja nic do Cb nie miałem, ale pewnie wiesz o przekrętach Goldiego z Array em. Sprzedawanie postaci, itemów stworzonych z panelu Ga. Nie ma to jak zbanować za niewinność Jaravelle, a za parę dni postać sprzedana. Chyba, że im na to pozwalasz, to życzę powodzenia...

Miałeś bardzo dobre serwery invoria s1, s2-niewypał serw opierał się na 1 dungu. S3 spoko serw, bo to s1 z kilkoma dodatkami, ale po tym jak wprowadziliście , że za utrudnienie podczas zbierania dropi z bossów jest ban, to gracze zaczęli uciekać, bo gra nie miała sensu - brak rywalizacji.

Powodzenia z Samia, oby nie było jak z Athesem.

Co do s a bala-Niszczy serwy, które nie powinny mieć racji bytu, starty tego samego po 4-5razy. Stawianie serwerów na max miesiąc.

Opublikowano

Ale on ma maxa na globalu więc chyba wie co jest dobre a co złe w świecie metina, zostawcie go! XDDD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...