Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spawacz i jego wpływ na społeczność Metina

Azprime

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 220
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

tak cała smietanka sie zebrała.

To wyjasnij mi azpime,flourine,alchemik te wasze k***a jebane niepowodzenia ? 

Wypuszczacie syfy na miesiąc i co ? zawijacie sie z mandzurem a za miesiac wydajecie to samo pod inna nazwa tylko zmienione kosmetycznie 

dotyczy sie to przedewszystkim 

@Azprime @Flourine bo alchemika ostatni projekt był totalna porazką po której zniknął bez śladu.

Fakt faktem sa ba l czesto nie we wszystkim ma racje ale przynajmniej robi cos zeby wam ukrócić te jebane miesięczne projekty które ewidentnie mają na celu wyjebanie ile sie da z isu i nara.

Troche po jego dramkach ludzie zaczeli włączec myslenie i widza co sie dzieje. 

Kolesiostwo,cyganstwo i oszustwa nic ponadto.

Opublikowano

Niech nagrywa, nie ogladam jego filmików, ale po tym temacie widać, że coś to daje i może doprawdzi kiedyś do takiej sytuacji, że nie będzie co 2 dni nowego serwera i będziemy mieli tylko dobre serwery prywatne. Miejmy nadzieje, że kiedyś bedzie tak, że bedziemy mieli serwery tylko administracji balmory, ravi, invori i vesterisa...

Może ich serwery nie są idealne, ale stoja dłuzej niż pół roku. 

Ludzie co nie liczą tylko kasy z serwerów nie powinni się sa.bal obawiać. Jeśli komus zależy żeby stworzyć dobry serwer to żaden sa.bal w tym nie przeszkodzi...

Opublikowano

Z całym szacunkiem, ale nie obrażaj mnie i nie wrzucaj do jednego worka z Flourine, bo to trochę nie na miejscu.  Co do reszty ustosunkuje się w prosty sposób. Temat służy do dyskusji nt. spawacza i jego robienia idiotów z ludzi (Temat nie broni się moją osobą, ani żadnego innego twórcy i nie powinien być przez ten pryzmat oceniany, bo sam nie jestem święty, tak jak wiele innych osób,) a nie do oceny prywatnych serwerów czy wyjaśniania animozji na linii gracze - twórcy. Zajrzyj na pierwszą strone tematu, poczytaj trochę, a potem wróć, bo ta dyskusja jeszcze trochę i wskoczy na zupełnie inny temat.

Opublikowano

bo sie boisz prawdy jak zaczyna sie mówic o niewygodnych dla cb faktach to od razu mówisz ze to temat o spa wa czu a nie o twoich niepowodzeniach.

Tylko sorry azprime jedno z drugim sie łączy.

Skoro uczysz sie ekonomi to widze ze dobrze ciebie nauczyli.

Pierwsze dni/tydzien z serwera najlepszy zysk dlatego sie przykładasz miesiac/póltora zaczyna sie olewka/zamkniecie serwera i start za miesac z tym samym,tymi samymi bugami tylko ze zmienioną nazwą i wizualna stroną.

Niezła maszynka do robienia pieniędzy raz zainwestowane i raz praca włożona a sprzedawane 10 razy.

Siedze w tym jebanym metinie od 2008 roku i widze co sie dzieje,kiedys privy były na innych zasadach teraz stały sie produktem a nie projektem od graczy dla graczy.

@Azprime

ps i jak mam cie nie wrzucać do jednego wora z flourine skoro robicie to samo tylko róznicie sie umiejętnosciami.

Opublikowano

Jak miesiąc temu się go spytałem dlaczego usunął filmik na temat możliwości odbanowania konta na Metin PL, to do tej pory nie raczył odpowiedzieć. Gość szarga opinię innych youtuberów a sam za to nie ponosi odpowiedzialności, to tak jakbyś rzucał na kogoś oszczerstwa, dziwna ta polityka Youtube, nie dziwię się że Facebook jest polularniejszy.

Opublikowano

Wypuszczacie syfy na miesiąc i co ? zawijacie sie z mandzurem a za miesiac wydajecie to samo pod inna nazwa tylko zmienione kosmetycznie 

@Azprime @Flourine bo alchemika ostatni projekt był totalna porazką po której zniknął bez śladu.

Fakt faktem sa ba l czesto nie we wszystkim ma racje ale przynajmniej robi cos zeby wam ukrócić te jebane miesięczne projekty które ewidentnie mają na celu wyjebanie ile sie da z isu i nara.

ty tak na serio? Moj ostatni projekt nawet nie mial isu wlaczonego, pierwsze sie doinformuj i pozniej oskarzaj. Widziales jakis serwer ktory byl walkiem ktory ja wypuszczalem albo bralem w nim udzial?

ban.gif

Opublikowano

bo sie boisz prawdy jak zaczyna sie mówic o niewygodnych dla cb faktach to od razu mówisz ze to temat o spa wa czu a nie o twoich niepowodzeniach.

Pierwsze dni/tydzien z serwera najlepszy zysk dlatego sie przykładasz miesiac/póltora zaczyna sie olewka/zamkniecie serwera i start za miesac z tym samym,tymi samymi bugami tylko ze zmienioną nazwą i wizualna stroną.

Niezła maszynka do robienia pieniędzy raz zainwestowane i raz praca włożona a sprzedawane 10 razy.

Siedze w tym jebanym metinie od 2008 roku i widze co sie dzieje,kiedys privy były na innych zasadach teraz stały sie produktem a nie projektem od graczy dla graczy.

@Azprime

ps i jak mam cie nie wrzucać do jednego wora z flourine skoro robicie to samo tylko róznicie sie umiejętnosciami.

Nie boje się zadnych niewygodnych faktow, bo wszyscy wiedza o mojej przeszłości i tego nie ukrywam. Czy chowam się gdzieś pod innymi nickami i wciskam ludziom kłamstwa? Z moimi projektami było różnie, ale czy gdzieś się tego wypieram i wciskam ludziom kopiuj/wklej jak to stwierdziłeś? Tekst o spawaczu pojawił się z mojej strony tylko i wyłącznie ze względu na atak personalny w moją osobe, a nie w mój serwer, w punkcie drugim tematu zamiescilem screeny z tego. Jeśli uważasz, ze tak samo jak Flourine sprzedaje bazy danych, odsprzedaje czyjeś prace, opierdalam konta graczy, włamuje się na serwery, handluje stronami i innymi rzeczami spod czyjejś ręki i kręce wałki na czym tylko się da byle by zarobić 100 zł to nie raczej nie mamy o czym rozmawiać.

Opublikowano

ty tak na serio? Moj ostatni projekt nawet nie mial isu bezmozgowcu wlaczonego

A czy ja napisałem coś o is ? wymieniłem cię tylko w niepowodzeniach a dalej jest odniesienie do flou i azprime czyli dalsza część sie ciebie nie tyczy.

Obiecywałeś naprawe i wgl tego projektu i faktycznie is nie było ale zawiodłeś swoich odbiorców tym że wyjebałeś do ciepłych krajów i zapadłeś sie nagle pod ziemie zamiast chociaż spróbować coś zrobić,najlepiej jest uciec.

@alchemik1

@Azprime

Nie boje się zadnych niewygodnych faktow, bo wszyscy wiedza o mojej przeszłości i tego nie ukrywam. Czy chowam się gdzieś pod innymi nickami i wciskam ludziom kłamstwa? Z moimi projektami było różnie, ale czy gdzieś się tego wypieram i wciskam ludziom kopiuj/wklej jak to stwierdziłeś? Tekst o spawaczu pojawił się z mojej strony tylko i wyłącznie ze względu na atak personalny w moją osobe, a nie w mój serwer, w punkcie drugim tematu zamiescilem screeny z tego. Jeśli uważasz, ze tak samo jak Flourine sprzedaje bazy danych, odsprzedaje czyjeś prace, opierdalam konta graczy, włamuje się na serwery, handluje stronami i innymi rzeczami spod czyjejś ręki i kręce wałki na czym tylko się da byle by zarobić 100 zł nie to raczej nie mamy o czym rozmawiać.

Dobra może faktycznie przesadziłem porównując ciebie do flourine bo to jest najwiekszy złamas metina.

Zwracam honor za te wrzucenie do jednego wora.

Tylko powiedz dlaczego co miesiac nowy serwer? Bo spadają aktywni online ? Bo mniej profitu płynie z itemshopu ?

Jaki jest powód żeby robic to samo co 1-1,5miesiąca ? 

Własnie moim zdaniem szkopuł tkwi w pieniądzach.

Jak mają sie czuć gracze którzy ci zaufali i postanowili wesprzeć tymi wpłatami do is a ty zawijasz interes i startujesz z czyms innym.

Jak to mozna nazwac wyłudzenie ? oszustwo ? przekręt ? 

No wytłumacz mi te kwestię.

@Azprime

@SUREK

ty to już całkiem jesteś przesiąknięty tą metinowską zgnilizną i twoje obiecywanie złotych gór w przypadku twoich serwerów konczyło się z chwilą spadku graczy i zysku.Zresztą co można mówić o gosciu co albo wypuszcza 15 teriosów albo lanerisów lub łączy jedno z drugim.

@SUREK

własnie jestem w trasie do UCZCIWEJ PRACY.

także nie mow mi ze mam wyjsc na dwór.

Nie spinam tylko mam zwoje zdanie na ten temat.

Metin to zabawa ale zabawa sie konczy kiedy w gre wchodza pieniadze i krętactwa.

Opublikowano

Z jednej strony w sumie fajnie że uświadamia jakąś tam część społeczności metinowej o tych serwerach dosłownie z gotowców, na których administracja nie przewiduje nawet przedłużenia maszyny na następny miesiąc, ale z drugiej nie raz spotkałem się z tym, że każdy serwer, który jeszcze nie wystartował bo jest w fazie tworzenia, hejtował od "kotletów (wtf)". Już chyba 2 czy 3 raz zdarzyło się, że najpierw polecał jakiś serwer, a później gdy miał problemy na starcie to zaczął go hejtować a wręcz niszczyć np. Pandora - dobrze zna Arymana, wiedział że nigdy nie był technikiem wysokich lotów, ale i tak na początku polecał. Antaris to samo. Na początku polecał, wręcz zachęcał do grania, a później hejt. Jakby nie patrzeć, według niego, jedynym polskim serwerem który trzyma poziom to Vesteris mimo że nie ma najlepszych stosunków z Endymionem, chociaż akurat to prawda, ale np. Hool też stawia dobre, stabilne serwery (jego serwery, nie sponsorowane). 

sygna.tan.png

Opublikowano

ty tak na serio? Moj ostatni projekt nawet nie mial isu bezmozgowcu wlaczonego

A czy ja napisałem coś o is ? wymieniłem cię tylko w niepowodzeniach a dalej jest odniesienie do flou i azprime czyli dalsza część sie ciebie nie tyczy.

Obiecywałeś naprawe i wgl tego projektu i faktycznie is nie było ale zawiodłeś swoich odbiorców tym że wyjebałeś do ciepłych krajów i zapadłeś sie nagle pod ziemie zamiast chociaż spróbować coś zrobić,najlepiej jest uciec.

@Azprime

Nie boje się zadnych niewygodnych faktow, bo wszyscy wiedza o mojej przeszłości i tego nie ukrywam. Czy chowam się gdzieś pod innymi nickami i wciskam ludziom kłamstwa? Z moimi projektami było różnie, ale czy gdzieś się tego wypieram i wciskam ludziom kopiuj/wklej jak to stwierdziłeś? Tekst o spawaczu pojawił się z mojej strony tylko i wyłącznie ze względu na atak personalny w moją osobe, a nie w mój serwer, w punkcie drugim tematu zamiescilem screeny z tego. Jeśli uważasz, ze tak samo jak Flourine sprzedaje bazy danych, odsprzedaje czyjeś prace, opierdalam konta graczy, włamuje się na serwery, handluje stronami i innymi rzeczami spod czyjejś ręki i kręce wałki na czym tylko się da byle by zarobić 100 zł nie to raczej nie mamy o czym rozmawiać.

Dobra może faktycznie przesadziłem porównując ciebie do flourine bo to jest najwiekszy złamas metina.

Tylko powiedz dlaczego co miesiac nowy serwer? Bo spadają aktywni online ? Bo mniej profitu płynie z itemshopu ?

Jak mają sie czuć gracze którzy ci zaufali i postanowili wesprzeć tymi wpłatami do is a ty zawijasz interes i startujesz z czyms innym.

@Azprime

@SUREK

ty to już całkiem jesteś przesiąknięty tą metinowską zgnilizną i twoje obiecywanie złotych gór w przypadku twoich serwerów konczyło się z chwilą spadku graczy i zysku.Zresztą co można mówić o gosciu co albo wypuszcza 15 teriosów albo lanerisów lub łączy jedno z drugim.

Kurde gościu nie spinaj tak, metin to tylko zabawa nie życie, wyjdź na dwór i zacznij żyć. 

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

Skoro S a b a l i Dekatored potrafią wywalać CH na wyłączonym serwerze, to bazę serwera wraz z kontami graczy udostępnią na MPC, poprzez clienta.

Ludzie zacznijcie myśleć.

Wiesz, skoro ktoś tak nieudolny jak ty robi skok na hajs stawiając rework reworka na marce Pandory i do tego bierze sobie Bomba do pomocy to znaczy tylko jedno - lepiej wyszło by Ci postawienie prywatnego serwera do gry w Pac-Mana niż stawianie serwerów metina. Bo tym co odwaliło się na pandorze pokazałeś tylko jak łasy na hajs jesteś i jak bardzo próbujesz wykorzystując dorobek innych sam się na tym dorobić.

Ośmieszyłeś się na całej linii i ośmieszasz dalej durnymi "info" na funpage'ach , bo dam głowę że po tym twoich chwalebnym przejściu na source serwer nawet nie ruszy a jeśli ruszy znowu przez bugi zamkniesz go na kolejne dni - bo zabierasz się za coś co cię przerasta i liczysz że każdy to kupi.

Straciłeś głowę.

Taaaak, rzuciłem się na pieniądze, praktycznym brakiem itemShopu.

Jesteś idealnym przykładem człowieka, który myśleć nie potrafi.

Pomijając wszystko rozmawiamy o MPCforumu.

Opublikowano

@Azprime

@surek 

Żaden z twórców Metina nie zwija interesu bez powodu. Chciałbym Cię uświadomić, że aktualnie panuje w świecie Metina taki trend, że ludzie latają z serwera na serwer tam, gdzie leci ich YouTuber. Tak samo było z Averionem w wakacje który stał 2,5 msc, tak samo będzie teraz z Aventusem który zbliża się ku końcowi bo YT pokończyli serie, a zaraz startują nowe projekty i tak samo bedzie z innymi, np. Zandia czy Nemeris, chociaż życze im jak najlepiej i chciałbym aby stały nawet po pare lat. Nazwiesz ich tak samo wyłudzaczami, oszustami i tymi, którzy robią przekręty jak będą otwierać nowy projekt? Odchyłem od reguły jest tutaj Vesteris, ale jak się ma za ziomka NoPerfecta, który nagrywa 3 sezony wrzucając ludziom non stop ten sam materiał to efekt będzie raczej nie zmienny. To tak samo jakbyś postawił w swoim czasie np. Wallandera na Invorii s2, tak długo jakby tam nagrywał, tak długo siedziały by tam osoby i ten serwer by się trzymał po dzień dzisiejszy. Tak samo było też z Ascarialem s1, stał rok, ponieważ czołowi YT w tamtym czasie jak np. Tream nagrywali po 20 odcinków i parę sezonów katując tylko i wyłącznie ten sam serwer. Jakiekolwiek wpłaty na rzecz przedmiotów z ItemShopu są dobrowolne i musisz mieć świadomość tego, że serwer na którym potencjalnie zamierzasz dokonać niebawem swojego żywotu. Jak szybko tego dokona? Jest tutaj parę reguł na postawie których można to oszacować. Robiąc nowy serwer tak samo jak i reszta, czyli Karol itd., dobrze się przy tym bawie i przy okazji zyskuje na nim mój portfel. To, czy pojawi się on za miesiąc, czy za rok to akurat kwestia tego, ile osób go robi i jak wiele czasu jest w stanie mu poświęcić. Na zakończenie dodam że Metin obecnie to doskonałe uzupełnienie zarobku dla większości z osób, tak jak napisałeś, szkopuł tkwii w pieniądzach. Każdy z twórców siedzi tutaj tylko i wyłącznie dlatego, żeby zarobić i dobrze się przy tym bawić jak ma odpowiednie umiejętności do tego, także klasyfikowanie ludzi jest lekko nie na miejscu, no chyba, że masz do czynienia z tak skrajnymi przypadkami jak Flourine czy Proboszcz. Jedni po prostu się z tym doskonale ukrywają serwując graczom dobre projekty na których można spędzić więcej czasu niż tydzień, a inni zrobili sobie z tego szybki zarobek jak np. z Arianea z tego co widziałem. Cała filozofia. Pozdrawiam.

Opublikowano

@Azprime

Ziomek was podsumował wypowiadaja sie Ci , którzy gówna wstawiaja i pisza no teraz nie padnie bd sie nim opiekowal i inne bzdury

A kończy sie jak zawsze

Napewno nie mówi prawdy we wszystkim i za kims stoi jak każdy tutaj ale prawde o was mówi 

Opublikowano

Ja się dziwie że taka osoba jak S A B A L ma dostęp do internetu. Niby tak się zna na serwerach, a tak szczerze to on c***a wie.

Opublikowano

@Azprime

@surek 

Żaden z twórców Metina nie zwija interesu bez powodu. Chciałbym Cię uświadomić, że aktualnie panuje w świecie Metina taki trend, że ludzie latają z serwera na serwer tam, gdzie leci ich YouTuber. Tak samo było z Averionem w wakacje który stał 2,5 msc, tak samo będzie teraz z Aventusem który zbliża się ku końcowi bo YT pokończyli serie, a zaraz startują nowe projekty i tak samo bedzie z innymi, np. Zandia czy Nemeris, chociaż życze im jak najlepiej i chciałbym aby stały nawet po pare lat. Nazwiesz ich tak samo wyłudzaczami, oszustami i tymi, którzy robią przekręty jak będą otwierać nowy projekt? Odchyłem od reguły jest tutaj Vesteris, ale jak się ma za ziomka NoPerfecta, który nagrywa 3 sezony wrzucając ludziom non stop ten sam materiał to efekt będzie raczej nie zmienny. To tak samo jakbyś postawił w swoim czasie np. Wallandera na Invorii s2, tak długo jakby tam nagrywał, tak długo siedziały by tam osoby i ten serwer by się trzymał po dzień dzisiejszy. Tak samo było też z Ascarialem s1, stał rok, ponieważ czołowi YT w tamtym czasie jak np. Tream nagrywali po 20 odcinków i parę sezonów katując tylko i wyłącznie ten sam serwer. Jakiekolwiek wpłaty na rzecz przedmiotów z ItemShopu są dobrowolne i musisz mieć świadomość tego, że serwer na którym potencjalnie zamierzasz dokonać niebawem swojego żywotu. Jak szybko tego dokona? Jest tutaj parę reguł na postawie których można to oszacować. Robiąc nowy serwer tak samo jak i reszta, czyli Karol itd., dobrze się przy tym bawie i przy okazji zyskuje na nim mój portfel. To, czy pojawi się on za miesiąc, czy za rok to akurat kwestia tego, ile osób go robi i jak wiele czasu jest w stanie mu poświęcić. Na zakończenie dodam że Metin obecnie to doskonałe uzupełnienie zarobku dla większości z osób, tak jak napisałeś, szkopuł tkwii w pieniądzach. Każdy z twórców siedzi tutaj tylko i wyłącznie dlatego, żeby zarobić i dobrze się przy tym bawić jak ma odpowiednie umiejętności do tego, także klasyfikowanie ludzi jest lekko nie na miejscu, no chyba, że masz do czynienia z tak skrajnymi przypadkami jak Flourine czy Proboszcz. Jedni po prostu się z tym doskonale ukrywają serwując graczom dobre projekty na których można spędzić więcej czasu niż tydzień, a inni zrobili sobie z tego szybki zarobek jak np. z Arianea z tego co widziałem. Cała filozofia. Pozdrawiam.

Opublikowano

@Azprime

czyli wlasnie sie przyznałeś ze chodzi o kase a gracze są tylko konsumenta.i

w takiej formie metinowska scena privow szybciej umrze niż sie to wydaje.

Hajs jednak wypla w oczach i z dobrego chlopaka potrafi zrobić zwyklego kmiota.

Ludzi jednak trzeba kategoryzować gdyż są proboszcze,malysze i druga strona oraz ludzie jak hooltras do którego nie mozna sie wgl przyczepić.

@Flourine

to jak ty chcesz prowadzić biznes jak ty nawet pachołów nie umiesz dopilnować tak to ci nigdy nic nie wyjdzie.

Opublikowano

Gadacie na niego, ze c***a wie o metinie itp a 80% z tego co powiedzial o serwerach kiedy padna i o osobach je reprezentujace to 100% prawda. Spinajcie dalej dupe w swiecie mt2

Opublikowano

Tak od jakiegoś czasu obserwuje to wszystko z przymrużeniem oka i stwierdzam ze obie strony tego sporu S A B A L - administratorzy serwerów metin2 priv to typowa polska spierdolinĄ zajmijcie się czymś innym o ile coś innego potraficie niż stawiać c**jowe serwery p******** ze są opłacone na lata ze wszystko pod kontrola i taki tam stek bzdur zgarnąć hajs ciekawe czy wy od tego podatek odprowadzacie czy to takie wszystko legalne; jakby się tak wnikliwie przyjrzeć to niezłego smrodu wam kolo dupy by się narobiło a uwierzcie ze byle jaki wkurwiony użytkownik waszych serwerów to może <czyt  uparty jak skurwysyn> a do S A B A L A skasuj konto na yt fb itp wyjedź w c**j zmień coś w swoim życiu bo gościu zawalu dostaniesz w wieku 35 lat a to już niedługo ps. robisz się powoli bucem i ja to bym nazwał  "kłębkiem S A B A L A " czyli wszystko co na zewnątrz jest c**jowe złe nie idealne a w środku S A B A L<czyt. ideał> .

Naprawdę zastanówcie się  trochę bo to się robi tak z*********e nudne jak kłótnia dzieci na placu zabaw dalej wiadomo jak to się kończy .

Opublikowano

Dzięki sab alowi tacy ludzie jak azprime i flourine czyli  dwóch największych oszustów nielicząc proboszcza musza bardziej uważać i się kryć a teraz myśla , że jak zbiora sie w całośc to będa w stanie zmanipulowac ludzi tutaj... wejdzcie na randomowy film sab ala o azprime , proboszczu czy nawet surku i powiedzcie czy nie ma racji ? wszystko jest udowodnione. również dzieki niemu tacy złodzieje jak zakręcony (każdy wie że bierze kase za serie a potem nie odpisuje i ma wyjebane na nagrywanie) mają ciężej z reklama bo ludzie zaczynają przegladać na oczy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...