Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 17 - dyskusje dotyczące coinsów i ich sprzedaży

Adder.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To ja wam powiem tak- pracowałem przez pewien czas w Skarbówce. Rzeczywiście- od sprzedaży coinsów należałoby odprowadzać podatek, jak od każdej tego typu transakcji.Skarbówka może przyczepić się o to w momencie, gdy sprzedaż ta nosi znamiona działalności gospodarczej która nie jest zarejestrowana. Inaczej mówiąc- jeżeli sprzedacie coinsy raz na jakiś czas to nie macie się czego obawiać. Natomiast jak sprzedajecie ogromne ilości bardzo często i macie z tego stały dochód to teoretycznie powinniście to zgłosić, rejestrując działalność.

Po drugie- Allegro chroni swoich klientów. Nawet, a może szczególnie- przed skarbówką. Kiedyś mieli naprawdę sporą przeprawę z tym, poczytajcie w necie.

Po trzecie- na którymś forum coinssellerzy pisali żeby wysyłać takie maile to się dzieci wystraszą. Wtedy cena coins pójdzie w górę. Nie chcę się wymądrzać, ale takie praktyki są zakazane prawem i podpadają pod zmowę cenową, co jest w Polsce surowo karane. Jak dostaniecie takiego maila warto odpisać im w ten sposób. Kto mieczem wojuje...;)

Wyłapali łatwy sposób na zarobek i nie chcą mieć konkurencji. Ale nie tak działa wolny rynek- wystawiajcie coinsy za il wam się podoba. W końcu oni sami zaczną od Was skupować, żeby pozbyć się waszych aukcji. A wy będziecie mieli pewne źródło zbytu;)

Opublikowano

mmoga jakoś nie kwapi się do skupu coinsów, aż dziwne... są jeszcze strony tego typu co z automatu wystawiają karty bez dawania im kont? 

Opublikowano

Tak trudno wpisac "Dzialalnosc gospodarcza + Panama" w google? :/

tl;dr raj podatkowy, 0% VAT i inne pierdoly pewnie.

I oni tam pojechali założyć? Czy wykupili agenta za 10000zł?

Opublikowano

Takim firmom co skupują coinsy poprzez dane im wszystkich danych do konta to ja bym nie ryzykował, bo jak czytałem takowe osoby dostawały dość szybko tajemnicze bany ;p Mnie odpukać w niemalowane póki co ominęla pierwsza fala banów, aż dziwne, bo wystransferowałem znajomemu około 1,3mln coinsów tylko, może nie robiłem tego w dzień czy trzy tylko nieco dłużej ;p

Swoją drogą pamiętaj jak sporadycznie wystawiłem trochę coinsów na allegro zaraz po premierze 16 to zglosila sie do mnie pewna firma coinsowa bo uznała, że jest taniej niż na rynku i odbywało się to poprzez wystawianie kart ;p

Opublikowano

do czasu ;p

ea bedzie teraz kontrolowac tych co grali te fut champions (wiedzialem, ze to bedzie pulapka na trainerowcow) i pewnie innym co nie grali też się dostanie dla zasady :P bo raczej inaczej niż po bilansie, wygranych draftach nie beda oceniac

chociaz tez oni sa dziwni, bo ja np. trainerowalem cala 16 przetrzymalem gwiazdkowa fale banow po toty i to majac bilans 2tys wygranych na niecale 50 porazek i bana dostalem dopiero w polowie czerwca czyli w momencie kiedy fifa sie praktycznie skonczyla ;p

Opublikowano

bo oni sie skupiaja ja tych co coinsami handluja anie trainerowcami tych naprawde maja gdzies czasem pare osob zbanuja dla zasady, zeby ludzie nie psioczyli

jak bedziesz transferowal 1-3mln coinsy jak te firemki dziennie to pewnie w tydzien wylapiesz bana ;p ale jak ja 3mln niecale przez cala 16 to dopiero na koniec ;p

Opublikowano

do czasu ;p

ea bedzie teraz kontrolowac tych co grali te fut champions (wiedzialem, ze to bedzie pulapka na trainerowcow) i pewnie innym co nie grali też się dostanie dla zasady :P bo raczej inaczej niż po bilansie, wygranych draftach nie beda oceniac

chociaz tez oni sa dziwni, bo ja np. trainerowalem cala 16 przetrzymalem gwiazdkowa fale banow po toty i to majac bilans 2tys wygranych na niecale 50 porazek i bana dostalem dopiero w polowie czerwca czyli w momencie kiedy fifa sie praktycznie skonczyla ;p

Ja w 16 dopiero dostałem bana w lipcu jak sprzedałem w 5-6 dni gdzieś 7-8 mln a na początku też sprzedałem ok. 10-15 mln i nic

Opublikowano

Ja sprzedaję jednej słynnej firmie i prawie za każdym razem jak biorą drugi raz z tego samego konta to dostaję bana. Zazwyczaj jest to około 1 - 2miliony jak im sprzedaję także powoli zaczynam rozumieć dlaczego tak często wyłapuję bany i jestem na - te 150 zł i ledwo wychodzę na +. Przesyłają w 1 dzień taką ilość coins a później niestety banik leci po kilku godzinach. Ostatnio przesłali z mojego konta 1 milion i nic nie było bana za drugim razem z tego samego konta 700k  i ban poszedł po kilku godzinach.

Opublikowano

Ja dzisiaj dostałem 2 ostrzeżenia i to grałem tylko sezony/draft także trzeba bardziej uważać bo nie wiadomo kiedy może nastąpić ban.

Mam pytanie do tych , którzy trainrowali Fut Champions czy teraz po trainerowaniu też wam przysyłają ostrzeżenia? Ja dostałem ostrzeżenie za trainerowanie w Fut Champions i teraz trainerowałem pierwszą ligę i dostałem 2 ostrzeżenia i to w ciagu 2 minut dostałem 2 ostrzeżenia czy wy też tak macie , że jest się nacenzurowanym po Fut Champions?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...