Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

H1Z1 Nie chce się włączyć.

Espritw0w

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Problem polega na tym, że gdy włączam h1z1 just survive, pojawia się ekran ładowania gry i na tym w sumie tyle. Pojawia się ekran ładowania, w prawym dolnym rogu kręci się to kółeczko i to tyle, nic dalej się nie dzieje. Dodam że czekałem 25 min i dalej nic. Dodam też, że dosłownie kilka godzin temu ( nockę robiłem :3 ) Wszystko działało. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane. Parametrów pc nie będę podawać, bo jest on dobry i to napewno nie jego wina. Może Daybreak serwery wyłączył ? 

Proszę o pomoc :)

Opublikowano

Najprostszym sposobem będzie sprawdzenie spójności plików gry. Klikasz ppm w bibliotece na H1Z1 ---> Właściwości ---> Pliki lokalne ---> Sprawdź spójność plików gry.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Już to robiłem kilkakrotnie :) nie pomaga

Dobra, zanim zrobisz następujące kroki, to warto zresetować swój modem i zobaczyć efekt. Wyłącz też zaporę.

Wywal całe H1Z1 (odinstaluj), usuń BattleEye folder z:

mdmicAv.png

Sprawdź, czy gierka została usunięta w Steamapps ---> Common ---> H1Z1 (ew. skasuj)

Odpal wiersz poleceń (cmd w wyszukiwaniu na pasku) i wpisz "Netsh winsock reset". Wejdź następnie w panel sterowania ---> sieć i internet ---> opcje internetowe ---> wyskoczy okienko, więc "zaawansowane" ---> resetuj ustawienia programu do Internet Explorer do stanu domyślnego. Po tym resecie znowu klikasz "opcje internetowe", ponownie "zaawansowane" i lecisz w scrollem w "dół" - poszukujesz "Zabezpieczenia". Tam odznacz opcję "Sprawdź, czy certyfikat serwera nie został cofnięty" i "Nie zapisuj zaszyfrowanych stron na dysku".

Resetujesz kompa, odpalasz steama jako administrator, po czym zaczynasz instalację gry na nowo.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Nie dawno miałem identyczny problem pomogło dopiero zmienienie czego kolwiek w pliku useroptions np. "voice 1"        zmieniłem na "voice 0"        tylko potem jak wejdziesz w gre to musisz włączyć sobie mikrofon w settings.

Opublikowano
olifian

Dobra, zanim zrobisz następujące kroki, to warto zresetować swój modem i zobaczyć efekt. Wyłącz też zaporę.

Wywal całe H1Z1 (odinstaluj), usuń BattleEye folder z:

Spoiler 

Sprawdź, czy gierka została usunięta w Steamapps ---> Common ---> H1Z1 (ew. skasuj)

Odpal wiersz poleceń (cmd w wyszukiwaniu na pasku) i wpisz "Netsh winsock reset". Wejdź następnie w panel sterowania ---> sieć i internet ---> opcje internetowe ---> wyskoczy okienko, więc "zaawansowane" ---> resetuj ustawienia programu do Internet Explorer do stanu domyślnego. Po tym resecie znowu klikasz "opcje internetowe", ponownie "zaawansowane" i lecisz w scrollem w "dół" - poszukujesz "Zabezpieczenia". Tam odznacz opcję "Sprawdź, czy certyfikat serwera nie został cofnięty" i "Nie zapisuj zaszyfrowanych stron na dysku".

Resetujesz kompa, odpalasz steama jako administrator, po czym zaczynasz instalację gry na nowo.

Dzięki działa :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...