Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Maestria Bohaterów - Bądź królem!

Hàsty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FX5mLob.png?1

!!!WAŻNE!!! ~~ Kilka słów z mojej strony

Stworzyłem ten poradnik dla ludzi, którzy za bardzo nie orientują się w systemie Maestrii Bohaterów, bądź czegoś nie wiedzą, i chcą po prostu zaczerpnąć wiedzy.

Drugą ważną rzeczą są materiały tutaj zgromadzone:

Zapewne myślicie że są "ściągnięte (tzw. ctrl + c/ ctrl + v)" z internetu, więc powiem stanowcze TAK, choć nie do końca.

Mianowicie, część informacji została zdobyta z różnych źródeł np. stron/ for/ google/ wiki i tego typu innych rzeczach, ale reszta została napisana, a także oprawiona w grafikę przez moją osobę (no i z google)

Włożyłem w ten projekt sporo pracy, mimo swej prostoty, i mam nadzieję że nie skarcicie mnie za chęć pomocy wam użytkownikom.

To co zrobiłem wydaje się proste, a jednak złożone jest z wielu czynników:

✔ Znalezienie informacji

✔ Sklejenie tego w całość

✔ Stworzenie grafiki

✔ Korekta(mogłem jakieś błędy przeoczyć)

itd...

To wszystko, miało być krótko no ale...

Zapraszam do zostawienia miłego słowa, przede wszystkim wy... hejterzy

olZOBGE.png

siHdpho.png?1

olZOBGE.png

System maestrii został zaprojektowany w celu nagrodzenia gracza za grę danym bohaterem i wykorzystuje system oparty na umiejętnościach, aby określać postępy. Na konie każdej gry, gracz otrzyma ocenę oraz PB (Czyt. Punkty bohatera), następnie po zdobyciu odpowiedniej liczby punktów wejdzie na kolejny poziom specjalizacji tego bohatera i otrzyma nagrody.

Zapamiętaj:  Zwrócenie bohatera (w sklepie) bądź przeniesienie(inny serwer) nie sprawi, że punkty maestrii zostaną zresetowane.

olZOBGE.png

yoYXxpz.png?1

olZOBGE.png

Jedynym krokiem do odblokowania Maestrii Bohatera, jest osiągnięcie co najmniej 5. poziomu przywoływacza (naszego konta)

75kyRAJ.jpg?1

Każdy gracz zaczynaja na 1. poziomie maestrii i posiada 0 PB (punktów bohatera).
Grając i zyskując PB, będziesz zdobywać nowe poziomy i odblokowywać związane z nimi nagrody.

W swoim profilu zobaczysz:

✔  Najlepszych 3 bohaterów
✔  Wynik maestrii (sumę wszystkich poziomów odblokowanych bohaterów)
✔  Bohaterowie najbliżsi maestrii

ZapamiętajBohaterami z darmowej rotacji, możesz uzyskać maksymalnie 4. poziom maestrii.

olZOBGE.png

4PsdJlh.png?1

olZOBGE.png

PB (punkty bohatera) zdobędziesz za ukończenie meczu konkretnym bohaterem.

Wyliczone są one na podstawie osiągnięć twojej drużyny oraz własnego wkładu w grę, np. długości gry, wyniku meczu.

GvufWf6.jpg?1

Za rozgrywki z innymi graczami(drużyna), PB będą przyznawane w większej ilości.

Rozmiar oraz Premia (%):

Jedna osoba  = 0% premii PB

Dwie osoby    = 2% premii PB

Trzy osoby     = 4% premii PB

Cztery osoby  = 6% premii PB

Pięć osób       =10% premii PB

Przykładowo, jeżeli zagrasz z dwoma innymi graczami (czyli w umówionej drużynie będą 3 osoby) i zdobędziesz 25 PB po zakończeniu meczów, otrzymasz dodatkowe 4% z 25 PB – 1 PB. Razem da ci to 26 PB.

olZOBGE.png

9gNL0w4.png?1

olZOBGE.png

Najedź kursorem myszy na pasek punktowy maestrii na ekranie po zakończeniu meczu, żeby zobaczyć rangę przyznaną przez system. Rangi są przyznawane na podstawie skuteczności gry danym bohaterem i tego, gdzie nim grałeś/-aś.

w5D5h3A.png

System wykorzystuje mnóstwo elementów oceniających i sprawdza, jak ci idzie w porównaniu z innymi osobami grającymi tym samym bohaterem na tej samej pozycji.

Ocena jest procentowa – zdobycie wysokiego wyniku oznacza, że znajdujesz się w górnej x% graczy tym bohaterem na tej pozycji.

Ocenami możliwymi do zdobycia są:

/D-/ D/ D+/
/C-/ C/ C+/
/B-/ B/ B+/
/A-/ A/ A+/
/S-/ S/ S+/

olZOBGE.png

5Tlvyuc.png?1

olZOBGE.png

Na swoim profilu w grze znajdziesz nową statystykę, która przedstawia punkty maestrii, będące sumą wszystkich jej rang.

Zobaczysz tam również trzech najlepszych bohaterów i ośmiu bohaterów w toku(na drugiej karcie).

kQxFJDy.png

Liczba punktów maestrii wzrasta o 1 za każdym razem, gdy twój bohater otrzyma awans.

olZOBGE.png

ud6OQzU.png?1

olZOBGE.png

Przy każdej randze jest też tytuł, zależny od roli, który zobaczyć można w profilu.

tn2cXWM.png?1

Poziom szósty:

Strzelec: Strzelec wyborowy
Wsparcie: Strażnik
Mag: Czarodziej
Zabójca: Kat
Obrońca: Kolos
Wojownik: Watażka

Poziom siódmy:

Strzelec: Snajper
Wsparcie: Anioł Stróż
Mag: Arcymag
Zabójca: Mistrz śmierci
Obrońca: Tytan
Wojownik: Pan wojny

olZOBGE.png

CWU1VUi.png?1

olZOBGE.png

Zdobądź minimalną ocenę S- przy bohatera z maestrią na 5. poziomie, a otrzymasz tokeny maestrii.
Połącz je z łupami hextech w swoim ekwipunku, aby osiągnąć 6. i 7. poziom maestrii!

Zdobądź tokeny Maestrii 6 za mecze z oceną S-, S i S+ rozegrane bohaterami na 5. poziomie maestrii.
Połącz dwa tokeny Maestrii 6 z odłamkiem bohatera hextech, trwałym bohaterem lub 500 sztukami esencji bohatera, aby odblokować 6. poziom maestrii.
Zdobądź tokeny Maestrii 7 za mecze z oceną S i S+ rozegrane bohaterami na 6. poziomie maestrii.
Połącz trzy tokeny Maestrii 7 z odłamkiem bohatera hextech, trwałym bohaterem lub 600 sztukami esencji bohatera, aby odblokować 7. poziom maestrii.

ZxasHWu.png?1

Tokeny maestrii, odłamki bohatera oraz trwali bohaterowie wykorzystani przy odblokowaniu maestrii muszą odnosić się do konkretnego bohatera. 
Jeśli zatem chcesz wejść na 6. poziom maestrii np. Lulu, musisz zdobyć z nią ocenę S, aby zgarnąć tokeny Maestrii 6.

olZOBGE.png

IcWutIT.png?1

olZOBGE.png

Maestrię bohaterów do poziomu 5. zdobywać można we wszystkich rozgrywkach zwykłych i rankingowych na Summoner’s Rift (w ciemno i z wyborem draftowym), na Twisted Treeline, w trybie ARAM i we wszystkich trybach rotacyjnych.  
Natomiast tokeny 6. i 7. poziomu maestrii można jednak zdobyć tylko w zwykłych i rankingowych rozgrywkach na Summoner’s Rift.

1wBqzY6.png

Maestrię bohaterów zaczynamy od pierwszych pięciu rang każdego odblokowanego bohatera.

Oto herby, które twój bohater zdobędzie po każdym awansie.

Herby od kręgu 4. dodatkowo mają dostęp do:

Odznak ekranu wczytywania
 Własnych emotikonek
 Bannerów komunikatu zabójstwa
 Tytułów ról

5GzHa2X.png?1

AG4NU9W.png?1

olZOBGE.png

0dF5uhF.png?1

olZOBGE.png

Minimalny poziom maestrii 4. lub wyższy.

Izq8slR.jpg?1

To sposób na pokazanie swojego osiągnięcia podczas meczu.
Jest ona przypisana do klawisza podobnie jak istniejące emotki (śmiech, taniec itp.). 

olZOBGE.png

HzSstf0.png?1

olZOBGE.png

uAKIXoE.png

Jeżeli odblokujesz tę nagrodę, zobaczysz obramowanie wokół portretu bohatera podczas wczytywania rozgrywki.

Będzie na nim wyświetlony poziom maestrii, widoczny tylko dla graczy twojej drużyny.

olZOBGE.png

HzPIKpr.png?1

olZOBGE.png

wl82C7D.jpg?1

Banner pojawi się pod ogłoszeniem wielobójstwa podczas meczu, jeżeli:

- Ty lub gracz z twojej drużyny zabiją przeciwnika lub ten, kto dokonał zabójstwa, gra bohaterem z poziomem 5. lub wyższym
olZOBGE.png
d7Lckca.png?1
olZOBGE.png

*Aktualizacje

19/10/2016 - poprawa tekstu obrazu

Poradnik - Maestria Bohaterów Opowiadanie League Of Legends 1/2 Podanie na Moderatora
Opublikowano

Ale fajnie to pisałeś, nawet idzie więcej dowiedzieć się o systemie maestrii niż ze strony Rito. ;v

Opublikowano

Ale fajnie to pisałeś, nawet idzie więcej dowiedzieć się o systemie maestrii niż ze strony Rito. ;v

Ajaj, dziękuję... !!!

Nie rzucam słów na wiatr, stąd napisanie tego:

Tak czy inaczej, nie spodziewałem się takiego komentarza ;)

Starałem się aby jak najlepiej przedstawić wszystko w dobrym świetlne, lecz nie mnie oceniać.

Pochłonęło to trochę czasu i nerwów, ale mam nadzieję, że chociaż kilka osób z niego skorzysta :)

Poradnik - Maestria Bohaterów Opowiadanie League Of Legends 1/2 Podanie na Moderatora
Opublikowano

Ładna oprawa graficzna, konkretnie i na temat. Plusik.

Jak dla mnie te masterie to slabe, bo nic nie dają ;x

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Ładna oprawa graficzna, konkretnie i na temat. Plusik.

Jak dla mnie te masterie to slabe, bo nic nie dają ;x

Dziękuję ślicznie :)

Może w kolejnych poziomach maestrii(o ile takie będą), uwzględnią jakieś dodatkowe bonusy, a nie samą oprawę graficzną i animacje.

Opublikowano

Graficznie i tekstowo jest mega, miałem do tego swój poradnik, ale to było za czasów, jak Ciebie na forum nie było - w redakcji Lola.

Gdy jeszcze na chleb, mówiłem pep :P

A tak poważnie... od tamtego czasu wiele się pewnie zmieniło, razem ze mną włącznie :)

jak narazie najlepszy poradnik na mpc jaki widzialem 

Wielkie dzięki!!!

Takie słowa motywują :)

Nie mniej jednak, myślę że troszkę przesadzasz ;P

Opublikowano

Raczej każdy już wie jak ten system działa lecz bardzo ładnie opisany poradnik ;)

Nie mniej jednak, poradnik powstał również ze względu na nowych graczy Ligi, oraz dla tych którym coś jednak umknęło.

Dziękuję ślicznie :)

Opublikowano

BtpwfNp.png?1

Tutaj chyba możesz wprowadzać ludzi w błąd, mogą myśleć że chodzi o to że mogą swoje jpg ustawiać.

Bym dał tylko EMOTIKONA bez własna

Reszta jest zajefajna, polecam +

Może i masz rację, zmienię jak będę przy komputerze :D

Dziękuję ślicznie.

Opublikowano

Zarąbisty poradnik, ta emotka od Luciana, który to będzie lv w przyszłości? xD

PS. taki trick ode mnie. Najlepiej grać postaciami na liniach, których ty sam sobie wyobrazić nie możesz (np. Lucian na Jungle, bądź support). A żeby dostać jeszcze więcej % szansy, graj ze znajomym, który ma niski level. Gra nie sprawdza na podstawie umiejętności danego gracza (na kogo gra z jaką dywizją itp...), ale % statystyk gracza 'luciana' na danej linii.

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

PS. taki trick ode mnie. Najlepiej grać postaciami na liniach, których ty sam sobie wyobrazić nie możesz (np. Lucian na Jungle, bądź support). A żeby dostać jeszcze więcej % szansy, graj ze znajomym, który ma niski level. Gra nie sprawdza na podstawie umiejętności danego gracza (na kogo gra z jaką dywizją itp...), ale % statystyk gracza 'luciana' na danej linii.

To już jest chyba 8 albo 9 tier  xD

76561198169311417.png

Opublikowano

Cieszę się niezmiernie że się podoba ;p

Czym was więcej, tym lepiej :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Niby większość rzeczy jest oczywista jak już ktoś gra, ale napisałeś też fajne rzeczy, o których nie było wiadomo tak odrazu :D.  LIke! ps. fajna oprawa graficzna.

Opublikowano

Bardzo ładne wykonanie, grafiki MEGA !!! Widać że wiesz o czym piszesz :) Lajk poleciał :)

Opublikowano

Boskie, sam nawet niektórych rzeczy nie wiedziałem. 

I jeszcze ta piękna grafika. Nie no szaczun i lajki oczywiście dla cb. Taką pracę to tylko cenić i obsypywać złotem - mówie poważnie :D

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...